Προς το περιεχόμενο

Μετρητης καταναλωσης wat τροφοδοτικου

DreadKnight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια καλησπερα υπαρχει καποιο προγραμμα που μπορω να δω ποσα wat χρησιμοποιει το τροφοδοτικο μου και ποσο για καθε συσκευη? :-)

Δημοσ.

Δεν γίνεται μέσω software. Χρειάζεσαι ειδικό μετρητή.

Ενδεικτικά ΑΥΤΟ το οποίο συνδέσεις το καλώδιο ρεύματος του υπολογιστή σου

Δημοσ.

το τροφοδοτικο που εχω ειναι 350W και εχω ενα σωρο πραματα που τραβανε ρευμα. μπηκα στην σελιδα της ASUS και εκανα ενα test τι και πως και μου λεει θα επρεπε να εχω 500W αλλα μεχρι στιγμης εγω δεν εχω καποιο προβλημα με καμια συσκευη ουτε κολληματα και τετοια

Δημοσ.

Ευκαιρία να μάθεις τη διαφορά ανάμεσα στη θεωρητική τιμή και στην πραγματική/μετρήσιμη τιμή ενος μεγέθους.

Με βάση το κομπιουτεράκι της asus (υπάρχουν και άλλα sites) και με βάση τι hardware έχει το μηχάνημα σου θα έπρεπε να έχεις τροφοδοτικό 500Watt. Αυτή θα ήταν η απαιτούμενη ισχύ αν όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή σου <<παίζανε>> ταυτόχρονα και σε πλήρη λειτουργία. Π.χ. να παίζεις ένα βαρυ παιχνίδι, να κατεβάζεις αρχεία, να αντιγράφεις δεδομένα και να κάνεις κάποιες εγγραφές στο CD ταυτοχρονα. Αυτό λοιπόν είναι η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ τιμη.

Στην πραγματικότητα κανεις λιγότερα πράγματα ταυτοχρονα που στην περιπτωση σου απαιτουν ισχυ μικροτερη απο 350watt. Αυτη η τιμή είναι η πραγματική. Δεν υπάρχει πρόγραμμα να μετρησει πραγματικη απαιτουμενη ισχυ και η μέτρηση γίνεται μόνο με <<wattομετρο>>. Τέλος

Δημοσ.

H μπορει τα εξαρτηματα σου να πιανουν 370-400w σε load και απλα να αντεχει το τροφοδοτικο σου αφου αλλα εχουν +50w over η ακομα και 200w.

Η θεωρητικη τιμη ειναι παντα η Recommended και οχι η αληθινη για ευνοητους λογους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...