Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με spyware!!!-Επαναφορά συστήματος

warrel1985

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σ όλους!Μετα απο ένα spyware στο pc Μου και αφού το διέγραψα και χειροκίνητα και μέσω antivirus ,πλέον τα περισσότερα προγράμματα .exe τα βλέπει το pc σαν αρχεία.Έτσι θέλοντας να κάνω επαναφορά συστήματος μήπως γλιτώσω το φορματ ,ανοίγοντας την επαναφορ'α αυτή διαβάζεται σαν αρχειο .exe και μου ζητάει να την ανοίξω με κάποιο πρόγραμμα της λίστας.έχει κάποιος ιδέα για το όλο πρόβλημα?Πως μπορώ να ανοίξω την επαναφορά?

Δημοσ.

Googlησε το spyτέτοιο που σου κάνει τη ζημιά.

Συνήθως με κανα hijack καθαρίζεις,αλλά ο κάθε ιός θέλει και τη δικιά του αντιμετώπιση.

Δημοσ.

απ οτι έχω καταλάβει το spy δεν υπαρχει πλέον...Βασικα γίνεται να χει διαγραφεί το spy και να χει μείνει μόνο η ζημιά που αυτό προκάλεσε.Δε μπορω να καταλάβω τι γίνεται ρε γμτ με την επαναφορά και δεν μου ανοίγει.Εχουμε κανα τρόπο μήπως καταφέρω να τρέξω την επαναφορά συστήματος?

Δημοσ.

και τα έγιναν απ οτι καταλαβα.Οπότε είναι πιθανό να ''έφαγα'' και κατι που δεν έπρεπε.Αν και πείραξα φακέλους που προφανώς είχαν δημιουργηθεί απο τον ιό.Αλλα δε μπορώ ρε γμτ να καταλάβω το βασικό πρόβλημα.Οτι μερικά .exe δεν τα τρέχει.Μόνο ο firefox ανοίγει , bsplayer και κάποια άλλα.Ακόμα και μέσα απο την εκτέλεση αν προσπαθήσω να τρέξω κάτι που γίνεται η κλασική ερώτηση: επιλέξτε με ποιο πρόγραμμα θα ανοίξει το αρχείο.Πρέπει να βρώ κάποιο τρόπο να τρέξω την επαναφο΄ρα μπας και γλιτώσω το φορματ...

Δημοσ.

Οι "ιοί" έχουν μια τάση να απενεργοποιούν την επαναφορά (ο λόγος προφανής).

Πρόσφατα μου έκατσε κι εμένα ένας τέτοιος που μου κατέστησε "ανενεργά" τα .exe σε μία εγκατάσταση, λίγο που το έψαξα δεν βρήκα άκρη, κι έκανα επανεγκατάσταση (είχα όμως πάρει image του partition της εγκατάστασης όσο ήταν όλα οκ, με το Acronis True Image, γι' αυτό και δε σκοτίστηκα : "πέρασα" το Image, και μέσα σ' ένα τέταρτο είχα πάλι τα συγκεκριμένα Windows. Όποτε κάνεις ξανά εγκατάσταση, κι αφού βάλεις ό,τι είναι να βάλεις από προγράμματα, πάρε κι έχε και 'συ στην άκρη ένα Image του partition του λειτουργικού, ή και όλου του δίσκου. Η εφαρμογή του "των φρονίμων τα παιδιά", στον απόλυτο βαθμό...).

Αν δεν βρεις άκρη είτε εδώ, είτε στο Google, για το πώς να επιδιορθώσεις τις ζημιές (το ιδανικό όσον αφορά τη χρήση antivirus, είναι να συνδέσεις τον δίσκο σου σε άλλο μηχάνημα, και να τον σκανάρεις από 'κει, ή να βάλεις αλλού Windows στο δικό σου -σε άλλο δίσκο ή άλλο partition- και να σκανάρεις από 'κει το partition του "σακατεμένου" λειτουργικού. Ή ΕΣΤΩ να κάνεις το σκανάρισμα από safe mode), υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις (δοκιμάσεις, γιατί παίζει να τα έχει γαμ όλα ο "ιός") να ανακτήσεις αρχεία σημείων επαναφοράς που είχαν δημιουργηθεί, αλλά είναι κομμάτι μπελάς...

Δημοσ.
Οι "ιοί" έχουν μια τάση να απενεργοποιούν την επαναφορά (ο λόγος προφανής).

Πρόσφατα μου έκατσε κι εμένα ένας τέτοιος που μου κατέστησε "ανενεργά" τα .exe σε μία εγκατάσταση, λίγο που το έψαξα δεν βρήκα άκρη, κι έκανα επανεγκατάσταση (είχα όμως πάρει image του partition της εγκατάστασης όσο ήταν όλα οκ, με το Acronis True Image, γι' αυτό και δε σκοτίστηκα : "πέρασα" το Image, και μέσα σ' ένα τέταρτο είχα πάλι τα συγκεκριμένα Windows. Όποτε κάνεις ξανά εγκατάσταση, κι αφού βάλεις ό,τι είναι να βάλεις από προγράμματα, πάρε κι έχε και 'συ στην άκρη ένα Image του partition του λειτουργικού, ή και όλου του δίσκου. Η εφαρμογή του "των φρονίμων τα παιδιά", στον απόλυτο βαθμό...).

Αν δεν βρεις άκρη είτε εδώ, είτε στο Google, για το πώς να επιδιορθώσεις τις ζημιές (το ιδανικό όσον αφορά τη χρήση antivirus, είναι να συνδέσεις τον δίσκο σου σε άλλο μηχάνημα, και να τον σκανάρεις από 'κει, ή να βάλεις αλλού Windows στο δικό σου -σε άλλο δίσκο ή άλλο partition- και να σκανάρεις από 'κει το partition του "σακατεμένου" λειτουργικού. Ή ΕΣΤΩ να κάνεις το σκανάρισμα από safe mode), υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις (δοκιμάσεις, γιατί παίζει να τα έχει γαμ όλα ο "ιός") να ανακτήσεις αρχεία σημείων επαναφοράς που είχαν δημιουργηθεί, αλλά είναι κομμάτι μπελάς...

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου!για κάποια επιδιόρθωση ξέρει κάποιο προγραμματάκι να εφαρμόσω μήπως γίνει τπτ?αφου ξεμπλέξω θα κάνω αυτό που πες με το Partition.ουσιαστικά θέλω να δοκιμάσω κάποιο προγραμματάκι και αν δεν κάτσει πάω για φορμάτ.ΣωστΑ?

Δημοσ.

...σωστά, αλλά τέτοιο πρόγραμμα ούτε εγώ έχω να σου προτείνω, και χωρίς να θέλω να σε αποκαρδιώσω, λίγο δύσκολα θα έχει και άλλος να σου προτείνει (βασικά και να 'χει κάποιος να προτείνει κάτι, μάλλον δε θα είναι ένα "μαγικό πρόγραμμα", αλλά συγκεκριμένες αλλαγές στο μητρώο, ή χρήση κάποιων εντολών των Windows). Τεσπα, περίμενε -αν δεν καίγεσαι- μπας και σου πει κανείς κάτι "ουσιαστικότερο" - αν και χωρίς,,,exe αρχεία, "ΠΩΣ" να περιμένεις.......Αν παίζει άλλος δίσκος ή ελεύθερο partition, συνιστώ εγκατάσταση Win εκεί, για να κάνεις τη δουλειά σου σαν άνθρωπος, και αφιέρωνε κάποιες στιγμές σε προσπάθειες "αποκατάστασης" των τωρινών προβληματικών Win. O χρόνος πάντα είναι άλλωστε σύμμαχος, μόνο που αν περνάει και 'συ δουλεύεις μέσα από τα σακατεμένα Win, θα τραβάς ζόρι....

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιο προγραμματάκι. Βασικά και να υπήρχε το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι επαναφορά των αρχείων στις αρχικές τους εκδόσεις το οποίο απλά σημαίνει ότι θα είχες τα windows περίπου όπως τα πρωτοέβαλες. Συνήθως οι ιοί που χτυπούν τα exe αρχεία πειράζουν και τα dll μαζί και αυτό είναι το ουσιαστικότερο πρόβλημα.

Δημοσ.

Σε ασφαλή λειτουργία μπαίνεις;

Αν ναι και όλα λειτουργούν οκ, μπαίνεις σε ασφαλή λειτουργία με δίκτυο, κατεβάζεις και τρέχεις τα εξής:

Kaspersky Virus Removal Tool

DrWeb Cureit

malwrebytes

Αυτά για να φύγει ότι κακιασμένο υπάρχει στο pc σου. Τέλος, επειδή ίσως δεν θα διορθωθεί το πρόβλημα με τα exe έτσι, κατέβασε και τρέξε αυτό:

HijackThis

αν δεν λειτουργεί η σελίδα τότε google it, την έκδοση 2+ Portable.

Κάνε ένα system scan and save log, και το Log ανέβασέ το εδώ να το δούμε....

Δημοσ.
αναφέρεσαι στο ccleaner review?

γενικα ποιο άλλο προγραμματακι το οποίο μπορώ εύκολα να βρώ προτείνεται για αυτη τη δουλειά?

το καναλι που σου εστειλα εχει παρα πολλα βιντεο για το πως να βγαλεις ιους απο το πσ σου ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...