Προς το περιεχόμενο

Τι γίνεται σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας μας;

beatshooter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ουτε εγω ειμαι ειδικος δεν μπορω να συμμετασχω στην συζητηση? φορουμ ειναι οποιος θελει μιλαει δεν μιλας δηλαδη με οποιον θεωρει το ιντερνετ αξιοπιστη πηγη>? δηλαδη καθε μερα για τα νεα μετρα πρεπει να κυκλοφορει ενα βιβλιο που να τα αναλειη (σορρυ για το ορθογραφικο)

Δεν είπα αυτό, απλά δεν θα πρέπει να επιμένεις σε αβάσιμα επιχειρήματα ή να πηγαίνεις ουσιαστικά κόντρα σε απόψεις ειδικών (όχι δικές μου) που χειρίζονται το θέμα μόνο και μόνο επειδή διάβασες 1 blog.

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ουτε εγω ειμαι ειδικος δεν μπορω να συμμετασχω στην συζητηση? φορουμ ειναι οποιος θελει μιλαει δεν μιλας δηλαδη με οποιον θεωρει το ιντερνετ αξιοπιστη πηγη>? δηλαδη καθε μερα για τα νεα μετρα πρεπει να κυκλοφορει ενα βιβλιο που να τα αναλειη (σορρυ για το ορθογραφικο)

Οπως και να το κανουμε ομως, ειναι ενα θεματακι το οποιο απαιτει λιγο παραπανω απο τις απλες γνωσεις που εχουμε σχεδον ολοι.

Αν βγω λοιπον εγω αυριο σε αυτο τοπικ και γραψω οτι καλυτερα θα ηταν να γυρισουμε στις δραχμες, να περικοψουμε το ταδε, να σταματησουμε το αλλο κπ διοτι ετσι θα παμε μπροστα, εσυ δεν θα ζητησεις μια τεκμηρειωμενη δικαιολογια ή τουλαχιστον ενα λινκ απο καποιο site οπου μιλησε καποιος ειδικος;

PS. αφου ειδες οτι εχεις ορθογραφικο λαθος, γιατι δεν το διορθωνεις, παρα καθεσαι και μας το λες; Λες να μην το ειδαμε;

Δημοσ.
Οπως και να το κανουμε ομως, ειναι ενα θεματακι το οποιο απαιτει λιγο παραπανω απο τις απλες γνωσεις που εχουμε σχεδον ολοι.

Αν βγω λοιπον εγω αυριο σε αυτο τοπικ και γραψω οτι καλυτερα θα ηταν να γυρισουμε στις δραχμες, να περικοψουμε το ταδε, να σταματησουμε το αλλο κπ διοτι ετσι θα παμε μπροστα, εσυ δεν θα ζητησεις μια τεκμηρειωμενη δικαιολογια ή τουλαχιστον ενα λινκ απο καποιο site οπου μιλησε καποιος ειδικος;

Thumbs up :-)

Δημοσ.
Μιας και λέτε συνέχεια για χρεωκοπεία, αυτό τότε τί είναι;

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231048546

Δανείζονται τόσα χρήματα, που πάνε τα λεφτά τότε αν όχι στο ΕΣΥ;

Τα χρήματα αυτά διατέθηκαν κυρίως για να αποτρέψουν μία πτώχευση και όχι για ανάπτυξη. Είναι τραγική η κατάσταση στο ΕΣΥ (έχω τη μητέρα μου γιατρό που τους έχουν πει πως δεν θα πληρωθούν εφημερίες για όλο το 2010 και τους μείωσαν το μισθό, αλλά τους αναγκάζουν να εφημερεύουν με εισαγγελική εντολή, με άλλα λόγια τους αναγκάζουν να ξενυχτάνε εθελοντικά!). Θα τα επενδύσουν για να αποτραπεί η πτώχευση και αν επιτύχουν κάτι θα γίνει και με τα υπόλοιπα.

Δημοσ.
...

Θα τα επενδύσουν για να αποτραπεί η πτώχευση και αν επιτύχουν κάτι θα γίνει και με τα υπόλοιπα.

ναι, ναι, τα επενδύουν ...:lol:

Δημοσ.

ρε δε παμε καλα.

βγηκε προχτες ο Χατζηνικολαου στο ΑΛΤΕΡ και ειπε ξεκαθαρα οτι το 2013 θα πάμε σε συντηρητική πτώχευση.

τι πρέπει να κάνουμε τώρα που ξέρουμε ότι έρχεται η ώρα μας και η ώρα της δραχμής; Είναι δυνατόν να λέγονται συγκεκριμένα πράγματα από σοβαρο δημοσιογραφο και εμεις να καθισουμε έτσι; Μακαρι να πάμε το 2013 και όχι νωριτερα αλλά μεχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Μπορεί να έχει βαρεσει μπιελα όλη η Ευρωπη. Γιαυτό ήταν λάθος του Χατζηνικολαου που μετεφερε την πληροφορια του. Πάντως δεν το είπε στην τύχη ο Χατζηνικολαου ούτε είχε δόλο να σπείρει πανικό. Είπε αυτό που ήξερε... οποτε...

• Moderators
Δημοσ.

Να κάνω μιά ερώτηση που μου έχει καρφωθεί εδώ και μέρες (λίγο ηλίθια, βέβαια, αλλά ok :Ρ) ;

Γιατί άμα αλλάξουμε νόμισμα, πρέπει ντε και καλά να το ονομάσουμε "δραχμή"; Γιατί να μην το πούμε "rupee"; Η ακόμα καλύτερα "credit" για να είμαστε και πιο sci-fi;

Δημοσ.

Αλλαγή νομίσματος δεν παίζει. Απλά με την πρώτη κρίση ο καθένας λέει και τη λαλακία του. Αν ήταν έτσι, οι ΗΠΑ θα έπρεπε τώρα να έχουν διασπαστεί σε 100 πολιτείες με τις χιλιάδες τράπεζες που έκλεισαν και τις πόλεις των άστεγων ανέργων......

Μην ακούτε τον κάθε.......μη πω τώρα....

Δημοσ.

"πληροφοριες" σαν αυτη του χατζηνικολαου(δεν την ακουσα)ειναι επιεικως αυθαιρετες.η οικονομια δεν ειναι κατι στατικο για να βγαζεις συμπερασματα.σημερα ειναι αυτες οι συνθηκες,αυριο δεν ειναι.οποιος ειναι ασχετος με τα οικονομικα ή θελει να δημιουργησει εντυπωσεις για το χ λογο καλο θα ηταν να σωπασει γιατι κανει τα πραγματα χειροτερα.

Δημοσ.
ρε δε παμε καλα.

βγηκε προχτες ο Χατζηνικολαου στο ΑΛΤΕΡ και ειπε ξεκαθαρα οτι το 2013 θα πάμε σε συντηρητική πτώχευση.

τι πρέπει να κάνουμε τώρα που ξέρουμε ότι έρχεται η ώρα μας και η ώρα της δραχμής; Είναι δυνατόν να λέγονται συγκεκριμένα πράγματα από σοβαρο δημοσιογραφο και εμεις να καθισουμε έτσι; Μακαρι να πάμε το 2013 και όχι νωριτερα αλλά μεχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Μπορεί να έχει βαρεσει μπιελα όλη η Ευρωπη. Γιαυτό ήταν λάθος του Χατζηνικολαου που μετεφερε την πληροφορια του. Πάντως δεν το είπε στην τύχη ο Χατζηνικολαου ούτε είχε δόλο να σπείρει πανικό. Είπε αυτό που ήξερε... οποτε...

Αφού το είπε ο Χατζινικολάου.. Εδώ εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για του χρόνου, αυτός έφτασε στο 2013. Τι περίμενες να πει; Αφού αυτό ελκύει τον τηλεθεατή και του δίνει € να φάει. Όσο για το αν αλλάζαμε νόμισμα και πως θα το ονομάζαμε, θα είχαμε κάτι της μορφής του ευρώ (δηλαδή εκτός από ακαίρεο θα είχαμε και υποδιαιρέσεις, κάτι σαν τα λεπτά).

Δημοσ.

αμα βγω εγω στην τηλεοραση κια πω δυο πραγματα κανεις δε θα δωσει βαση. ο χατζηνικολαου δε ειναι το ιδιο. περναει ο λογος του στο κοινο μεσω των ΜΜΕ. δε μπορει να βγαινει ο καθε χλαπατσας να λεει οτι του κατεβει, ειδικα σε τετοια θεματα που μπορει να προκαλεσουν μια αναστατωση. δεν υπαρχει ελεγχος. τι βλακειες ειναι αυτες?

Δημοσ.
αμα βγω εγω στην τηλεοραση κια πω δυο πραγματα κανεις δε θα δωσει βαση. ο χατζηνικολαου δε ειναι το ιδιο. περναει ο λογος του στο κοινο μεσω των ΜΜΕ. δε μπορει να βγαινει ο καθε χλαπατσας να λεει οτι του κατεβει, ειδικα σε τετοια θεματα που μπορει να προκαλεσουν μια αναστατωση. δεν υπαρχει ελεγχος. τι βλακειες ειναι αυτες?

Μόνο που ο Χατζινικολάου έχει 150 δημοσιογράφους από πίσω και το μόνο που κάνει είναι να διαβάζει το Autocue. Σου ξαναλέω: Οι δημοσιογράφοι λένε αυτό που τραβάει τον κόσμο. Λέγεται τηλεθέαση. Στο κάτω κάτω, είναι οικονομολόγος ο Χατζινικολάου; Εγώ δεν έχω δει κανέναν σοβαρό επιστήμονα να λέει το 2013 θα κάνουμε μπλα μπλα μπλα..

Δημοσ.

Πολυ αισιοδοξο τον βρισκω τον Χατζηνικολαου..Σιγα μην παμε σε συντηρητικη πτωχευση το 2013.Πτωχευση-αναδιαπραγματευση- εκλογες θα εχουμε μεσα στο 2010.Οσοι πιστευουν το αντιθετο ζουν στον κοσμο τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...