Προς το περιεχόμενο

Τι γίνεται σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας μας;

beatshooter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ikaruga24, επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου. Παρακολουθώντας τους εργοδότες σου λέω ότι όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα (γιατί μειώσεις, εικονικές απολύσεις κτλ έχουν κάνει οι περισσότεροι), θα το κάνουν από δω και πέρα και μάλιστα με το γάντι του νόμου. Πλεονάζουσα προσφορά γαρ και (sic?) οικονομική κρίση

Φυσικα και μπορουν να το κανουν (και αν θελουν ας το κανουν). Αυτο ομως δεν θα τους εξασφαλισει μεγαλυτερα κερδη στο μαγαζι τους και το ξερουν και οι ιδιοι. Ξερεις εσυ καποια επιχειρηση που να εχει περασει σε τετοιου ειδους αλλαγες και να εχει επιβιωσει?

Deathlord ναι δεν λεω, πανω κατω ετσι ειναι αλλα ακομα ο κοσμος ειναι στην αρχη του να γνωρισει αληθινη πεινα. Μολις παει το πραγμα λιγο παρακατω θα δεις τι εχει να γινει.

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ikaruga24, επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου. Παρακολουθώντας τους εργοδότες σου λέω ότι όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα (γιατί μειώσεις, εικονικές απολύσεις κτλ έχουν κάνει οι περισσότεροι), θα το κάνουν από δω και πέρα και μάλιστα με το γάντι του νόμου. Πλεονάζουσα προσφορά γαρ και (sic?) οικονομική κρίση

όχι, κανονικά ο ikaruga24 έχει δίκιο στο συγκεκριμένο θέμα ενώ η πλεονάζουσα προσφορά που έγραψες ίσα ίσα που υποστηρίζει αυτά που είπε, μακροπρόθεσμα

η διαφορά βέβαια είναι στο πόσο μακροπρόθεσμα είναι το μακροπρόθεσμα... δεν διαφωνώ

αλλά γενικότερα αν θέλει κάποιος να είναι ειλικρινής τότε θα μπορούσε να πει κάλλιστα το 'ανείπωτο' στην ελλάδα, πως δλδ η οριοθέτηση των κατώτατων μισθών στην ελλάδα βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία μέχρις στιγμής

και πριν σκεφτεί ο κάθε εργαζόμενος να βρίσει όποιον το ισχυρίζεται αυτό, θα πρεπει πρώτα να σκεφτεί την πιθανότητα με χαμηλότερο μισθό να έχει παράλληλα και ακόμη πιο χαμηλές δαπάνες, με αποτέλεσμα να του περισσεύουν περισσότερα στο τέλος

ε τότε να καταργήσουμε τον κατώτατο μισθό σε όλο το κόσμο?

δλδ δεν έχει νόημα να προστατεύεις τον εργαζόμενο από τυχόν αυθαιρεσία και εκμετάλλευση από τον εργοδότη?

δε λέω αυτό βέβαια, είναι πολύ δίκαιο και απαραίτητο μέτρο

η διαφορά εκεί που εφαρμόζεται επιτυχημένα είναι ότι μιλάμε για αγορές που έχουν έρθει σε ισορροπία

κι εδώ μπορούν να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, αφού όμως πρώτα βρεθούν κάποιες ισορροπίες πράγμα που δεν έχει γίνει

αν δεν βρει η αγορά μόνη της το ρυθμό της χρησιμοποιώντας με φειδώ κάποια 'φιλελεύθερα' μέτρα, τότε κάθε φορά που εφαρμόζονται μέτρα ελέγχου θα είναι άστοχα, μα κάθε φορά, γιατί όταν δεν ξέρεις τι κάνεις και το κάνεις στην τύχη τι πιθανότητες να έχεις να πετύχεις

την ώρα που μπορεί να σώζεις δλδ 10, σκοτώνεις παράλληλα άλλους 15

Δημοσ.

όχι, κανονικά ο ikaruga24 έχει δίκιο στο συγκεκριμένο θέμα ενώ η πλεονάζουσα προσφορά που έγραψες ίσα ίσα που υποστηρίζει αυτά που είπε, μακροπρόθεσμα

Η πλεονάζουσα προσφορά εργαζομένων ρίχνει τους μισθούς, αυξάνει την πιθανότητα αυθαιρεσίας ή μειώνει την οριακή αύξηση του μισθού σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τα facts. Το ποιοτικό κριτήριο παίζει δευτερεύοντα ρόλο κατά τη γνώμη μου. Πλέον οι "άξιοι" άνεργοι δεν είναι λίγοι όπως πριν 10 χρόνια...

Υπάρχει τέτοια στρέβλωση στην αγορά εργασίας της Ελλάδας, που ούτε να τολμήσεις να μιλήσεις για σημεία ισορροπίας ζήτησης και αγοράς εργασίας σε σχέση με τον κατώτατο μισθό για να σε προλάβω. Τα μοντέλα αστα για τα βιβλία :P

Δεν μπορείς να αφήσεις αρχηγέ μου την αγορά εργασίας ειδικά στην Ελλάδα "να έρθει σε ισορροπία". Μην ελπίζεις σε κάτι τέτοιο.

Μη μπερδεύεσαι, δεν δημιούργησε ο κατώτατος μισθός την πλεονάζουσα προσφορά εργασίας στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Η πλεονάζουσα προσφορά εργαζομένων ρίχνει τους μισθούς, αυξάνει την πιθανότητα αυθαιρεσίας ή μειώνει την οριακή αύξηση του μισθού σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τα facts. Το ποιοτικό κριτήριο παίζει δευτερεύοντα ρόλο κατά τη γνώμη μου. Πλέον οι "άξιοι" άνεργοι δεν είναι λίγοι όπως πριν 10 χρόνια...

από τη στιγμή που όπως φαίνεται καταλαβαίνεις τι έγραψα (για αυτό το κομμάτι) και διαχωρίζεις τη θέση σου, είναι σεβαστό, ο καθένας έχει την άποψή του

για μένα τα ποιοτικά στοιχεία είναι αυτά που παίζουν τον πρώτο ρόλο σε αυτήν την αγορά και για αυτό το λόγο δεν πιστεύω πως μπορούμε να μελετήσουμε την αγορά σκεπτόμενοι με απλούς όρους προσφοράς-ζήτησης θεωρητικού επιπέδου

τα 'facts' που ανέφερες είναι περίεργα 'facts' γιατί για παράδειγμα όπως εξήγησα η μείωση μισθών είναι δεν είναι 'του σατανά'΄αν υπερκεραστεί από άλλα ωφέλη και μείωση κόστους ζωής (μακροπρόθεσμα), επίσης γιατί όπως έγραψες η αγορά είναι στρεβλωμένη και για αυτό δεν μπορούν να ληφθούν ως facts αυτά παρά μόνο χάριν απλοποίησης και τέλος γιατί όπως έγραψα αυτά εξαρτώνται από το πόσο μακροπρόθεσμα κοιτάμε

δεδομένου ότι τα προβλήματα είναι χρόνια (imo), πρέπει να μιλάμε για το τι θα γίνει μακροπρόθεσμα, εκτός αν περιμένεις το οποιοδήποτε μέτρο να αποδώσει αύριο

Υπάρχει τέτοια στρέβλωση στην αγορά εργασίας της Ελλάδας, που ούτε να τολμήσεις να μιλήσεις για σημεία ισορροπίας ζήτησης και αγοράς εργασίας σε σχέση με τον κατώτατο μισθό για να σε προλάβω. Τα μοντέλα αστα για τα βιβλία :P
μάλλον είναι το μυαλό σου σε γραφήματα, σημεία ισορροπίας προσφοράς και ζήτησης, διαφοράς αυτών με τα ελάχιστα που απεικονίζουν την ανεργία και άλλα τέτοια και κατ' επέκταση υποθέτω αναφέρεσαι στα φιλελεύθερα μοντέλα

εγώ όταν έγραψα ισορροπίες εννοούσα τις πραγματικές ισορροπίες της αγοράς, όχι σημεία ισορροπίας της προσφοράς και της ζήτησης μόνο, σε γραφήματα από φοιτητικά βιβλία

μπερδεύτηκες χωρίς λόγο αφού έγραψα για μετέπειτα εφαρμογή νέων ελαχίστων ενώ αν μιλούσα για γραφήματα και equilibrium points τα νέα ελάχιστα θα ήταν ή λανθασμένα ή περιττά οπότε προφανώς δεν μιλάω για σημεία ισορροπίας

άλλο 'φιλελεύθερα μέτρα' (δλδ ελαστικοποίηση ή αφαίρεση κάποιων μέτρων) ώστε να αποκτήσει η αγορά δικά της αντανακλαστικά ελλείψει μέτρων και να μπορέσει να μελετηθεί το όλο πράγμα και να παρθεί ότι μέτρο γουστάρουμε μετά και άλλο τα φιλελεύθερα μοντέλα (ή οποιαδήποτε άλλα) που είναι εκτός τόπου και χρόνου γενικότερα - πόσο μάλλον για την ελλάδα

αλοίμονο αν συζητούσαμε για μοντέλα, εδώ συζητάμε για ζούγκλα και κανόνες της ζούγκλας μέχρι να βρει η αγορά μόνη της ένα ρυθμό για να επιβιώσει η ίδια

δεν είναι το αριθμητικό σκέλος δλδ το πρόβλημα (που λόγω διαφορετικού eq point δημιουργεί ανεργία κτλ κτλ)

κάλλιστα θα μπορούσαμε να βάλουμε ακριβώς το ίδιο όριο μετέπειτα

το θέμα είναι ότι κατά την άποψή μου αυτή τη στιγμή εμποδίζει αυτό το μέτρο να σταθεί η αγορά

πρώτα σε νοιάζει να σταθεί η αγορά, να ξεκινήσει και μετά να την κατευθύνεις

το να κρατάς τα μέτρα είναι σαν να προσπαθείς να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο ξεκινώντας από τους καθρέπτες

δεν λέω πως δεν χρειάζονται οι καθρέπτες, λέω πως αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να τους βάλεις

Δεν μπορείς να αφήσεις αρχηγέ μου την αγορά εργασίας ειδικά στην Ελλάδα "να έρθει σε ισορροπία". Μην ελπίζεις σε κάτι τέτοιο.

Μη μπερδεύεσαι, δεν δημιούργησε ο κατώτατος μισθός την πλεονάζουσα προσφορά εργασίας στην Ελλάδα.

δεδομένου ότι εξήγησα ότι δεν μιλάω για σημεία ισορροπίας απλά συμπληρώνω πως δεν εννοώ και αυτό που γράφεις στην τελευταία πρόταση - υποθέτω αναφέρεσαι στην διαφορά μεταξύ eq point και cap που δείχνει και καλά την ανεργία - όχι, θα ταν αφελές

για την προ-προηγούμενη πρόταση όμως διαφωνούμε εκτός αν πάλι αναφέρεσαι μόνο στην προσφορά και τη ζήτηση εργασίας ξερά και όχι γενικότερα

αν προσπαθήσεις να ταιριάξεις σε μια καμπύλη το 'σημείο ισορροπίας' της προσφοράς και της ζήτησης διαγραμματικά και να βγάλεις σοβαρά συμπεράσματα για την ελληνική αγορά προφανώς συμφωνούμε στο good luck mate απλά δεν μιλούσα για αυτό

Δημοσ.

Τώρα καταλαβαινόμαστε :)

Κατ' αρχήν να σου πω ότι τα facts που αναφέρω είναι αυτά που παρατηρώ εγώ καθημερινά στις επιχειρήσεις λόγω της δουλειάς μου.

Ωραία, σε περίπτωση λοιπόν που το κόστος ζωής μειωθεί τουλάχιστον κατά ένα ποσοστό 30-40% σε σχέση με σήμερα, συμφωνώ μαζί σου.

Το κακό είναι πως κάτι τέτοιο παρατηρώντας τις διεθνείς συγκυρίες δεν πρόκειται να γίνει, απλά το βιοτικό μας επίπεδο θα πέσει σε επίπεδα Κινέζου. Η ανεργία είναι παγκόσμιο φαινόμενο και είναι ένας δείκτης που κατά τη γνώμη μου έχει αποτύχει. Το λέω αυτό γιατί παρατηρώ να διαμορφώνονται απόψεις για την ευημερία σε σχέση με τα ποσοστά της ανεργίας και ΓΕΛΑΩ, σε μια εποχή που το 4ωρο και οι ευέλικτες μορφές εργασίας βασιλεύουν. Εδώ και χρόνια η ανεργία είναι ένα μέγεθος αναξιόπιστο και τελείως πλασματικό όσον αφορά στην απασχόληση. Ακόμα και ένας εκ περιτροπής εργαζόμενος 1-2 ημέρες τη βδομάδα δεν θεωρείται άνεργος. Οι απόφοιτοι γιατροί και δικηγόροι, οι φαντάροι, οι φοιτητές, δεν θεωρούνται άνεργοι. Μπορούν όμως να ζήσουν; Όχι.

Στην ουσία της άποψής σου διαφωνώ. Το μέτρο του κατώτατου μισθού δεν εμποδίζει ξαφνικά την ισορροπία στην αγορά. Ο κατώτατος μισθός θεσπίστηκε διότι ναι μεν οι επιχειρήσεις επιθυμούν χαμηλότερες αμοιβές, οι οποίες όμως δεν οδηγούν σε βιώσιμο νοικοκυριό. Ο εργαζόμενος στην ανάγκη θα δουλέψει για λιγότερα χρήματα, αλλά αυτό σε ένα κοινωνικό κράτος είναι απαράδεκτο γιατί αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες και με λίγα λόγια είναι αδύνατον να επιφέρει ισορροπία! Τρόποι να μειωθεί το κόστος σε μια επιχείρηση δεν είναι μόνο η μείωση μισθών, είναι η εν ψυχρώ δολοφονία της κακοδιαχείρισης επιτέλους! Να μη μιλήσω για τη μεγαλομανία των περισσότερων εκεί έξω. Στο κάτω κάτω σε μια περίοδο κρίσης μάντεψε: θα μειωθεί και το δικό σου εισόδημα κύριε εργοδότη.

Στρέβλωση είναι η υψηλή φορολογία, το ασταθές πολιτικό-φορολογικό κλίμα στην Ελλάδα, ο ανεπαρκής έλεγχος των επιχειρήσεων λόγω αδιαφορίας ή άγνοιας του νόμου από τον εκάστοτε αρμόδιο δημόσιο φορέα κτλ και όχι ο κατώτατος μισθός. Να μου πεις για τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, να σου πω ναι (τα οποία είναι και μη ανταποδοτικά στην Ελλαδάρα μας).

Δημοσ.

Δεν διαφωνουμε αλλα εμενα παραδειγμα (και οχι μονο εμενα) αν μου μειωσουν τον μισθο αυτοματα θα μειωσω και την αποδοση μου. Οχι γιατι θελω να την μειωσω αλλα γιατι ετσι -πρεπει-. Δεν εχω διαθεση αδερφε, δεν μου φτανουν για να ζησω, δεν μου πανε καλα τα πραγματα με τον μισθο που παιρνω και αυτο εχει σαφες αντικτυπο στην δουλεια μου. Βαλε και καποιες περικοπες απο την εργασια παραπανω απο το κανονικο (ρεπο ανευ αποδοχων μεταξυ αλλων) μικροτερο μισθολογιο και εχεις εναν μισθο για να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο. Ποια λοιπον σοβαρη επιχειρηση θα κανει κατι τετοιο και οι εργαζομενοι της θα ειναι μεσα στην καλη χαρα και δεν θα χασει?

Δημοσ.

Αν πτωχευσει η χωρα μας οπως λενε τοτε τι θα γινει?

ο θειος μου λεει οτι μεταξυ αλλων αποτελεσματων αν εχεις πχ στην τραπεζα 100 ευρω τα 20 πχ θα στα παρει το κρατος!! ετσι απλα χωρις λογο. αληθεια να ανησυχουμε??

τι αλλα αποτελεσματα υπαρχουν? ξερει κανεις? ευχαριστω.

Δημοσ.

ο θειος μου λεει οτι μεταξυ αλλων αποτελεσματων αν εχεις πχ στην τραπεζα 100 ευρω τα 20 πχ θα στα παρει το κρατος!! ετσι απλα χωρις λογο. αληθεια να ανησυχουμε??

δες στο youtube για την αργεντινη και θα καταλαβεις τι θα γινει και εδω

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 27 Νοεμβρίου 2010 - Trolling
Κρυμμένο από parsifal, 27 Νοεμβρίου 2010 - Trolling
...τι αλλα αποτελεσματα υπαρχουν?

dwarf%202.jpg

Δημοσ.

Η αργεντινή όπως και να εχει μια ζωη καταντημένη ήταν... Μη τη βάζετε ως μέτρο σύγκρισης.

καταντημενη την καταντησαν οπως και την ελλαδα

Sent from my iDevice

Δημοσ.

καταντημενη την καταντησαν οπως και την ελλαδα

Sent from my iDevice

επετρεψε μου να διαφωνω εν μέρει... Η ελλάδα έχει περίπου 30 χρόνια που καταντάει και μετράει ήδη πάνω απο 3000 χρόνια παρουσίας, εκεινοι απο την ίδρυση τους καταντημένοι ήτανε...

Πάντως βρίσκουνε και κάνουνε, αυτό ειναι δεδομένο :mellow:

Δημοσ.

Δεν νομίζω το κράτος να έχει αυτή τη δυνατότητα [Είμαι σίγουρος όμως πως ο θείος σου έχει αξιόπιστες πηγές για τις πληροφορίες του (π.χ: Φίλος ξάδερφου, καφενείο, γείτονας κλπ.)] αλλά και να μπορεί, αμφιβάλλω αν θα το έκανε αφού 1ον το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είχε ισοπεδωθεί και 2ον κάτι τέτοιο θα έφερνε τους πολίτες σε ακόμα χειρότερη κατάσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...