Προς το περιεχόμενο

Τι γίνεται σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας μας;

beatshooter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

3 συνεχόμενες παραθέσεις στο σχόλιο μου... B)

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι πως το να τρέξουμε να σώσουμε τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες, θα μας στείλει από κει που ήρθαμε ...νωρίτερα!

σε αυτό έχεις δίκιο αλλά με μερικούς γνωστούς που έχω μιλήσει έχουν σκοπό να βγάλουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες.

Υ.Γ αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχουν ανοιχτεί και άλλα παρόμοια θεματα

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ανεργια,οταν κανενας δεν θελει να δουλεψει σε αγροτηκες δουλειες και προτιμουν να μιν κανουν τιποτα λογικο να υπαρχει ¨ανεργια¨

ξερω πολλα ατομα που μενουν στην αθηνα και καθονται αντι να πανε στα χωρια τους να δουλεψουν σε κανα κτημα,δουλειες υπαρχουν αλλα ολοι κηνυγουν το ευκολο χρημα

Δημοσ.
ανεργια,οταν κανενας δεν θελει να δουλεψει σε αγροτηκες δουλειες και προτιμουν να μιν κανουν τιποτα λογικο να υπαρχει ¨ανεργια¨

ξερω πολλα ατομα που μενουν στην αθηνα και καθονται αντι να πανε στα χωρια τους να δουλεψουν σε κανα κτημα,δουλειες υπαρχουν αλλα ολοι κηνυγουν το ευκολο χρημα

η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

έχω κι εγώ παραδείγματα σε αυτό που λες, όντως ισχύει.

αλλά από την άλλη όταν στις δουλειές που λέμε πως υπάρχουν σου ζητάνε να δουλέψεις όλη μέρα χωρίς ασφάλεια και να πάρεις ψίχουλα τι κάνεις;

Δημοσ.

Δε νομιζω...

Δημοσ.
ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι.

εντάξει να μη λαμβάνουμε σοβαρά ότι διαβάζουμε αλλά τόσο δύσκολο το θεωρείτε κάποιοι να πτωχεύσουμε;

γιατί βλέπω μερικοί το έχουν πάρει στην πλάκα

cyber_katsarida κάνεις συζήτηση ανάλογα με το πόσο σοβαρό και ψύχραιμο είναι το άτομο που έχεις απέναντι σου. Σε άλλο νήμα γράφτηκαν μακρυνάρια από διάφορους που γνώριζαν δυο τρία πράγματα ως απάντηση σε κάποιους που ρωτούσαν δυο τρία πράγματα, και άρα μάλλον δεν γνώριζαν.

Ε αυτοί που δεν γνώριζαν, την ίδια άποψη που είχαν πριν, την ίδια άποψη είχαν και μετά δε μπα να γράφονταν κατεβατά και να παραθέτονταν πηγές, ό,τι άκουγε καθείς δεξιά αριστερά αυτό υιοθετούσε. Τις ίδιες μ@λακίες που ακούγονταν τότε με τις δήθεν δραχμές που τύπωνε το νομισματοκοπείο στο υπόγειο, τα ίδια ακούγονται και τώρα.

Οπότε ναι μεν το να πτωχεύσει μία χώρα είναι σενάριο που δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς, πλην όμως με πιθανότητες πολύ έως πάρα πολύ μικρές. Αν γραφτεί όμως αυτό, λίγο σκάλωμα στον εγκέφαλο να έχει ο άλλος θα το εκλάβει ως "να ακόμα και αυτοί που ασχολούνται λένε ότι θα πτωχεύσουμε".

Οπότε γράφεις ένα "δεν υπάρχει περίπτωση να πτωχεύσουμε" μέχρι να καταλάβεις ότι ο άλλος είναι ικανός να κατανοήσει και δύο τρία πράγματα παραπάνω αν του εξηγήσεις. Πως κάνουμε στα μικρά παιδιά που επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν την λειτουργία των αναπτήρων του λέμε μακρυά? Κάτι τέτοιο..

Δημοσ.
Δεν πειραζει μια χαρα καταλαβαινεις ειτε με ε ειτε με αι.

Πουθενα δεν ακουγεται απο το μυαλο μου τα βγαζω.

«Η ζώνη του ευρώ δεν θα υπάρχει με τη σημερινή της μορφή έως το 2015», εκτιμούν κορυφαίοι Βρετανοί οικονομολόγοι, σε έρευνα της “Sunday Telegraph”. Από την πλευρά τους οι “New York Times”, υποστηρίζουν ότι τα 2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δανείσει ξένες τράπεζες και οικονομικοί οργανισμοί σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, δεν πρόκειται ποτέ να τα πάρουν πίσω.

αυτή είναι καλή άνθρωποι ( που έχουν σκοτώσει κιολας για τα συμφέροντά τους - οικονομικοί δολοφόνοι-κάπως έτσι λέγονται) και μας λένε τι θα γίνει ώστε εμείς να προετοιμαστούμε να βγάλουμε τα λεφτά μας έξω για το δικό μας καλό χωρίς βέβαια αυτή να έχουν κάποιο όφελος και χωρίς να έχει για τη χώρα (και τη κάθε χώρα) αρνητικό αποτέλεσμα

παρακαλώ να σκεφτόμαστε και να μην είμαστε πρόβατα και υποχείρια των λίγων

• Moderators
Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση κρίσεως (αν και ελαφρώς off-topic) και όποιος οικονομολόγος ξέρει ας απαντήσει. Έστω ότι εγώ παίρνω μισθό 1000 ευρώ και χρωστάω στην τράπεζα άλλα 1000 ευρώ. Σε περίπτωση που αλλάξουμε νόμισμα (ας θεωρήσουμε ότι 1 ευρώ = 2 δραχμές) τότε ο μισθός μου αυτομάτως θα γίνει 1000 δραχμές = 500 ευρώ. Με το χρέος μου στην τράπεζα όμως τι γίνεται; Θα γίνει κι αυτό 1000 δραχμές = 500 ευρώ ή θα σκαρφαλώσει στις 2000 δραχμές για να εξισωθεί με το παλιό χρέος;

Δημοσ.

Δουλειές που τώρα τις κάνουν αλλοδαποί με 12 ώρες δουλειά την ημέρα, χωρίς ασφάλιση και 500 ευρώ το μήνα. Αναρωτιέμαι γιατί αυτοί ο βολεμένοι έλληνες δεν δέχονται. Σε λίγο θα βγει κανας ψεύτης να μας πει ότι το 8ωρο, ο βασικός μισθός και η δημόσια ασφάλιση είναι νόμιμα δικαιώματά μας.

Δημοσ.
Να κάνω μια ερώτηση κρίσεως (αν και ελαφρώς off-topic) και όποιος οικονομολόγος ξέρει ας απαντήσει. Έστω ότι εγώ παίρνω μισθό 1000 ευρώ και χρωστάω στην τράπεζα άλλα 1000 ευρώ. Σε περίπτωση που αλλάξουμε νόμισμα (ας θεωρήσουμε ότι 1 ευρώ = 2 δραχμές) τότε ο μισθός μου αυτομάτως θα γίνει 1000 δραχμές = 500 ευρώ. Με το χρέος μου στην τράπεζα όμως τι γίνεται; Θα γίνει κι αυτό 1000 δραχμές = 500 ευρώ ή θα σκαρφαλώσει στις 2000 δραχμές για να εξισωθεί με το παλιό χρέος;

Σε περίπτωση που αλλάξουμε νόμισμα την (ας θεωρήσουμε ότι 1 ευρώ = 2 δραχμές) 2/10/2010

(η επιλογη της ημ/νίας παραδειγματος, δεν εγινε τυχαία. ειναι Σάββατο)

, τότε ο μισθός αυτομάτως θα γίνει 500 ευρώ = 1000 δραχμές.

Την Παρασκευή χρωσταγες στην τράπεζα πχ. 10.000 ευρω, με ενα επιτόκιο Χ%, και με ενα μισθό αγόραζες, πχ. 500 ευρω / 1.5 ευρω = 333 Lt αμόλυβδη.

Το Σάββατο, θα χρωστας , για κάποιες ώρες, στην τράπεζα 20.000 δρχ , και με ενα μισθό πιθανόν να αγοράζεις.. 1000 δρχ / 3 δρχ. = 333 Lt αμόλυβδη.

Την 3/10/2010,

(Κυριακή)

ακολουθεί υποτίμηση, πχ. 40%, και

οι τράπεζες κανουν έκτακτες προσλήψειςς σεκιουριτάδων, κομμαντος, χειριστών οπλοπολυβόλων, και αντικαθιοστουν ολες τις τζαμαρίες, με τοίχη ενιχυμένου μπετόν.

Την Δευτέρα 4/10, ο μισθός θα ειναι 1000 δραχμές, θα χρωστας στην τράπεζα πάλι 20.000 ευρω, αλλα με ενα επιτόκιο Χ% επι (αγνωστο Ψ ->ταβανόπροκα), και με ενα μισθό θα αγόραζεις, πχ. 1000 δρχ / 4,2 δρχ/λτ. = 238 Lt αμόλυβδη*

Δηλ. ακομα και την 1η μερα, (που το χρεος σου δεν εχει επιρρεαστει ακόμα απο αυξημενα επιτοκια, πληθωρισμό, κλπ), οποιος προσπαθησει να διατηρήσει το ιδιο βιοτικο επίπεδο (πχ. να συνεχισει να καταναλωνει 333 λτ. βενζινης/μήνα), θα εχει προβλημα να πληρώσει τη δόση του.

(ή θα αρχίσει να τσοντάρει απο οικονομίες, να πουλαει περιουσιακά που τα φυλαγε για δυσκολες ώρες ή για τα παιδιά του: ειναι αυτο που λέμε, οι δυσκολες ώρες έφτασαν)

Μετα 3 μηνες, το "χαμηλό" επιτοκιο Χ% θα ειναι ονειρο μακρινό, η δόση θα ειναι στο θεό (με βαση τον μισθό σε δραχμές).

φυσικά δεν αποκλειεται να ακολουθησουν και ονομαστικές αυξησεις σε μισθους/συνταξεις (πες οτι τα 1000 θα στα κανουν 1300), αλλα θα ειναι ακριβώς αυτο: Ονομαστικές.

Τα 333 λτ**. που αγοραζεις σημερα, δεν θα τα ξαναπιάσεις. Ο πληθωρισμος θα αυξανει τις τιμες πιο γρήγορα.

Επισης δεν αμφιβάλλω οτι η κυβερνηση θα προσπαθησει να αναγκάσει τις τράπεζες να ερθουν σε συμβιβασμό με τους πελάτες, για αναπροσαρμογή των δόσεων, οπως κανουν σημερα με τους ΔΥ που εχασαν επιδοματα και αδυνατουν να πληρώσουν στεγαστικά.

Αλλα 1ον, θα πρεπει να γινει μια ιεράρχηση. δηλ, πρωτα θα διευκολυνει πχ ενας ανεργος πολύτεκνος, μετα αλλοι,

και πρωτα θα διευκολυνθει ενα στεγαστικό δανειο που μπορει να αφήσει οικογενεια στο δρόμο, μετά οι άλλοι. (δηλ μαγαζιά θα κλεισουν -> κι αλλοι άνεργοι -> κι αλλοι σε αδυναμια να πληρωσουν δόσεις ).

Δεν γινεται να χαριστουν χρέη όλων.

και 2ον, η πίεση της κυβερνησης, έχει όρια. Αν ο "αναγκασμός" ειναι πολυ πιεστικός, η τράπεζα βαράει κανόνι. Και μετα τα λεφτα των καταθετών ποιος θα τα δώσει; Το κράτος (και αυτο αν μπορει).

* (όπου αμόλυβδη, φαντάσου οποιοδήποτε προιόν δεν παράγεται απο την αρχή ως το τέλος , εξ ολοκλήρου στη χώρα μας, δηλ. εισάγεται και επιρεάζεται απο τη σχεση δραχμής με ευρώ ή δολαριο . πχ. Ακομα και για πατάτες, χρειάζεται ενα τρακτερ που κινηται με εισαγώμενο ντήζελ, καυσιμα για μεταφορά στην αγορά, φυροφαρμακα, κλπ )

Υ.Γ. Δεν ειμαι οικονομολόγος. Δηλώνω μπακάλης.

Δημοσ.
Δουλειές που τώρα τις κάνουν αλλοδαποί με 12 ώρες δουλειά την ημέρα, χωρίς ασφάλιση και 500 ευρώ το μήνα. Αναρωτιέμαι γιατί αυτοί ο βολεμένοι έλληνες δεν δέχονται. Σε λίγο θα βγει κανας ψεύτης να μας πει ότι το 8ωρο, ο βασικός μισθός και η δημόσια ασφάλιση είναι νόμιμα δικαιώματά μας.

35 ευρω μεροκαματοζητουν οι αλοδαποι :X και οι ελληνες δεν θελουν να δουλεψουν στα κτηματα και προτιμουν να δουλευουν με 400 ευρω το μηνα :mad:

Δημοσ.
οχι οτι θα ησυχασεις ετσι, αλλα τσεκ δηλωσεις Πεταλωτη..

Γ. Πεταλωτής: Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας ή επιστροφής στη δραχμή

καλά αυτές οι δηλώσεις είναι σα να μην έγιναν.

και για χρεωκοπία να είμασταν υπήρχε περίπτωση να το πεί.

θα γίνει πανικός.

Δημοσ.
Τι γίνετε σε περιπτωση πτώχευσης της χωρας μας?

Όταν η Αργεντινή χρεωκόπησε βάλανε πλαφόν στις αναλήψεις των πολιτών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...