Vasilis 07 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Η ερώτησή του ήταν σαφής: αξίζει να επενδύσω στον νέο SATAIII velociraptor ή να κοιτάξω για κάποια πιο φθηνή λύση; Η απάντηση είναι επίσης σαφής: δεν αξίζει περισσότερο από ότι ο SATA II velociraptor γιατί επί του πρακτέου αποκλείεται να πιάσει ακόμα και τα 300MB/s του πρωτοκόλλου SATAII. Όλα τα υπόλοιπα είναι "να είχαμε να λέγαμε". Από την στιγμή που είναι διατεθιμένος να δώσει 286 ευρώ για δίσκο σαφώς και θα πρέπει να τον οδηγήσουμε στην καλύτερη επένδυση των χρημάτων του και όχι απλά να του πούμε αν αξίζει ή όχι ο συγκεκριμένος.
Vasilis 07 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Επίσης είπε ότι δεν θέλει 2 σκληρούς... Δεκτό.Αλλά δεν εξήγησε τον λόγο.Εσένα σου ακούγεται λογικό "θέλω στον σταθερό μου 1 δίσκο και δίνω 286 ευρώ" ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 πλέον δεν αξίζουν οι Velociraptor, χίλιες φορές SSD...
Nikosgiann Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 παρε τον postville για λειτουρξικο,εφαρμογες,παιχνιδια και 1TB green για data
Dr_73 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δίνω κάποιες εξηγήσεις για το μηχάνημα. Δεν είναι το pc που θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά, υπάρχουν κι άλλα. Το συγκεκριμένο θα είναι σε επαγγελματικό χώρο. Στο ίντερνετ είναι πιθανό να μην μπαίνει καν. Δεν πρόκειται δηλαδή να χρησιμοποιηθεί για "κατέβασμα" που απαιτεί μεγάλο χώρο , χωρίς απαιτήσεις ταχύτητας. Ο δίσκος θα χρησιμοποιείται για εγκατάσταση εφαρμογών και games. Με την αναδουλειά που υπάρχει τελευταία , παίζει το ενδεχόμενο τα games να είναι πολλά!!! Οπότε δεν θα ήθελα σφαίρα δίσκο μόνο για λειτουργικό (SSD) και το 4ο - 5ο game που δεν θα χωρέσει στον ssd να ... σέρνεται! Θα ήθελα μια ταχύτητα για όλα! Για το SAS δεν το είχα σκεφθεί! Βλέπω αυτό http: //www.plaisio.gr/Computers/Servers/HDD-For-Servers/Seagate-SAS-Barracuda-HDD-500.htm ο κοντρόλερ πόσο θα κάνει ; Τι προτείνετε από controller ;
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Τα παιχνίδια δεν θα σέρνονται με έναν απλό δίσκο, απλά θα είναι ποιο αργό το loading μόνο. Sas controller κάτω από 150 ευρώ δεν νομίζω να βρεις. Ο δίσκος που έβαλες είναι στις 7200rpm.
Dr_73 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Αν το κόστος για sas controller είναι μεγαλύτερο από 50€ - 60€ , τότε δεν είναι για την περίπτωσή μου. Για να έβαζα με 141€ , δύο από δαύτους : http://www.plaisio.gr/B2O/B2O-Desktop/Hard-Disk/Western-Digital-Hdd-Wd-Sata-Iii-640Gb-64Mb-Caviar-Black-WD6402AAEX.htm σε RAID ??????
ΠάρηςΓ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Και εγω κατι τετοιο σκεφτομαι αλλα ισως 2 samsung f3 500 ειναι καλυτεροι σε RAID
cnagr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Εγώ έχω σε RAID0 2 WD5000AAKS (WD 500GB με 32ΜΒ cache). Sequential read/write (με το CrystalDiskMark 3.0 x64) : 175/168 MB/s. Στα random όμως είναι χάλια η κατάσταση: στα 512ΚΒ 42,59/66,33 - στα 4ΚΒ 0,516/2,111 και στα 4ΚΒQD32 1,081/2,381. Ίσως βέβαια να φταίει και ο nvidia controller γι' αυτό.
Haldol Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δε βρίσκω λόγο να κάνεις RAID0. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να αυξήσεις την πιθανότητα να χάσεις τα δεδομένα σου, άμα φάει «φλασιά» ο ένας δίσκος. Πάρε με ~100€ ένα φθηνό (= μικρό) SSD για το λειτουργικό σου και τα βασικά σου προγράμματα. Κι έναν καλό μηχανικό (π.χ. τον WD που παραθέτεις) για storage. Θα αποκτήσεις το "feel" ενός SSD κατά τη γενική χρήση στο λειτουργικό σου ενώ θα έχεις και άπλετο χώρο για δεδομένα/παιχνίδια.
Aias Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Αν δεις σε λειτουργια ssd δισκο θα ξεχασεις τους μηχανικους.Δεν ειχα κανει ποτε raid αλλα απο τον raptor 72αρη περασα στον 80αρη postville και η αλλαγη ειναι χαοτικη. Η μοναδικη λυση ειναι postville για λειτουργικο και 1 ΤB για εφαργογες+αποθηκευση αν θες να δεις κατι που να λες αξιζει τα λεφτα που εδωσες. Στον ssd δεν εχω περασει κανενα παιχνιδι επειδη δεν χρειαζεται.Το λειτουργικο μονο χρειαζεται εκει .
cnagr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Σύμφωνα με το σκεπτικό σας θα ανοίγει γρήγορα το λειτουργικό + το office + κανα 2 προγράμματα ακόμα αλλά όταν θα πηγαίνει να τρέξει κανένα παιχνίδι θα τρώει το lag του μηχανικού δίσκου στην μάπα. Επίσης από τον ορισμό του RAID: το RAID 0 αυξάνει τις επιδόσεις σε σχέση με έναν μηχανικό. Δεν λέω πως δεν υφίσταται κίνδυνος απώλειας δεδομένων αλλά όπως και να το κάνουμε οι επιδόσεις αυξάνονται. Βέβαια υπάρχει και η λύση του RAID10, όπου και προστασία υπάρχει και επιδόσεις αλλά θέλει 3 δίσκους τουλάχιστον.
Voodooman Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Σύμφωνα με το σκεπτικό σας θα ανοίγει γρήγορα το λειτουργικό + το office + κανα 2 προγράμματα ακόμα αλλά όταν θα πηγαίνει να τρέξει κανένα παιχνίδι θα τρώει το lag του μηχανικού δίσκου στην μάπα. Δεν συμβαίνει αυτό. Το παιχνίδι τρέχει όπως ακριβώς θα έτρεχε αν ήταν εγκατεστημένο στον ίδιο δίσκο. Τα παιχνίδια δεν επηρεάζονται από την ταχύτητα του δίσκου. Τα loading times δεν νομίζω πια να είναι παράγοντας ικανός να σε επηρεάσει στην αγορά σκληρού δίσκου. Πίστεύω δεν υπάρχει λόγος να πάρει κανείς πλέον velociraptor. Ένας SSD και ένας φτηνός μηχανικός είναι μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.