we_will_rise Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα, έχω αυτόν τον εξωτερικό σκληρό από το καλοκαίρι του 2007 συνδεδεμένο με firewire στον η/υ μου. Τον χρησιμοποιώ για αποθήκευση μουσικής και foto κυρίως. Εδώ και αρκετό καιρό (κανα 9μηνο) έχει γίνει ΤΡΑΓΙΚΑ αργός. Μεταφέρω από/προς παντού με το πολύ 850kb/s. Να σημειώσω ότι τα πρώτα δευτερόλεπτα ξεκινάει με 8-9mb/s και αμέσως πέφτει. Έχω άλλους 2 εσωτερικούς συνδεδεμένους. Τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να τ'αλλάξω;; Το λσ μου είναι Windows 7 Ultimate 64bit
katsikoula Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 δοκιμασε να κανεις ανασυγκροτηση δισκου (defrag)
we_will_rise Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Έκανα χτες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ξανακάνω τώρα...
washcloud Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Βάλε και τρέξε το Hard Disk Sentinel. Mε το που θ' ανοίξει, επίλεξέ τον και θα σε πλακώσει σ' ένα κάρο πληροφορίες/προτροπές. Ίσως σ' ενημερώσει και για κάτι ουσιαστικό.
we_will_rise Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 ότι ο δίσκος έχει bad sectors... Άρα πάω για format ?
StavrosD Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δεξί κλικ στο my computer (ο υπολογιστής μου) -> Properties (ιδιότητες) -> Device manager (διαχείριση συσκευών) -> disk drives (μονάδες δίσκων) -> διπλό κλικ στον δίσκο firewire -> polices -> better performance.
washcloud Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 1) ...ότι παραζεσταίνεται. Στο "όριο" είναι βασικά ακόμα (50C), αλλά δε θα ήταν άσχημο να βάλεις κανένα ανεμιστήρι -έστω ένα μικρό, από pc, να το συνδέσεις ακόμα και στο τροφοδοτικό και να του βάλεις ένα μακρύ καλώδιο- να φυσάει πάνω του (ειδικά αν ανεβαίνει και πιο πάνω από 50). Εξωτερικό δεν έχω, αλλά νομίζω έχουν εσωτερικά κάποιο ανεμιστηράκι αυτοί; Αν ναι, μήπως έπαψε να δουλεύει; Τεσπα δεν το λέω σαν άμεσο συσχετισμό με τη χαμηλή ταχύτητα... 2) Το "Overview" tab, τί λέει; Βλέπω ένα "πράσινο ΟΚ", αλλά για δες τί μπλα-μπλα ρίχνει εκεί. Εκεί είναι το ζουμί. 3) Τα S.M.A.R.T. attributes δείχνουν όλα μια χαρά - αν και περίεργο που το σημαντικό Reallocated Sectors Count το έχει με "προειδοποιητικό θαυμαστικό", τη στιγμή που οι τιμές του είναι οκ.....
we_will_rise Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 StavrosD ελάχιστη βελτίωση είδα και η θερμοκρασία πήγε στους 53 washcloud, στο 2 λέει αυτά: There are 1 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there. No actions needed.
washcloud Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 washcloud, στο 2 λέει αυτά:There are 1 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there. No actions needed. ..."στο 2" ; (Ένας bs πάντως = τίποτα...Μέχρι και πρόβλημα του file system του μπορεί να είναι. Εδώ μάλλον κολλάνε και τα γνωστά "τρομοκρατικά" του Sentinel...: 1bs=το θαυμαστικό. Τεσπα.) Επόμενη κίνηση, menu "File", και "Surface Test". Εκεί απλά σιγούρεψε το ότι αναφέρει τον εν λόγω δίσκο στο κέντρο του παραθύρου (είναι ένα box με dropdown βελάκι) και ότι είναι στο "Read" (αποκάτω box). Kαι πατάς Start Test. Θα πάρει αρκετά (καμμιά ώρα; Κι επειδή λες σέρνεται, ίσως και παραπάνω από μία...). Λογικά εντάξει θα βγει, αλλά καν' το να δούμε...
The_Judas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Καλύτερα να κάνει πρώτα ένα chkdsk -F για να διορθώσει πιθανά "λογικά" λάθη ή προβλήματα ακεραιότητας του συστήματος αρχείων και μετά να κοιτάξει ξανά την υγεία του δίσκου.
mihalakis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 έχεις δοκιμάσει να τον συνδέσεις σε κάποιον άλλο υπολογιστή με firewire? δοκίμασες με usb καλώδιο να δεις αν κάνει τα ίδια;
Nik.K Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μπορει απλα να τα εφτυσε ο controller του εξωτερικου κουτιου....
we_will_rise Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 @washcloud, εννοώ απ'τα 3 που μου είπες να κάνω, απαντώ στο 2ο. @The_Judas, μπορείς να μου πεις ακριβώς την εντολή γιατί ο δίσκος είναι ο F:\ @mihalakis, δεν δοκίμασα, θα δοκιμάσω. @Nik.K και αν έγινε αυτό, τι κάνουμε ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.