Προς το περιεχόμενο

2ος ελατωματικός σκληρός στο καπάκι

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είχα αγοράσει από το πλαίσιο έναν lacie 1TB και έκανε αυτο το κλικ noise τον πήγα πίσω και πήρα εναν verbatim 1TB και τώρα κάνει που και που έτσι

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=by3A4noTGhU[/ame]

αλλά γενικά τον ακούω αυτόν τον ήχο σε πιο σπάνια κλίμακα.....

Και τώρα πρέπει να πάω πλαίσιο να τον δώσω και να ξαναπάω να πάρω το πιστοτικό μου :S

4 φορές να τρέχω μεταμόρφωση είναι ένα 15ευρω+ βενζίνες.....

μπορώ να κάνω κάτι άλλο?

Δημοσ.

ε...καινούργιος το έχο εδώ και κανα 2-3μηνο....σχεδόν από την αρχή έκανε κάποιο θόρυβο αλλά τώρα μου ακούγεται πιο αισθητός...

γτ?

Δημοσ.

Τα diagnostics τι λένε; Ο ήχος ακούγεται φυσιολογικός - αλλά δεν είμαι και σίγουρος για το πόσο δυνατός είναι... :/

Δημοσ.

...ψιλοσυμφωνώ με τον Κόσιον, ο ήχος ΕΙΝΑΙ "φυσιολογικός". Η ένταση και η συχνότητά του όμως, δεν ξέρω...

Για την ακρίβεια, δεν ξέρω και τί σταδιά είναι αυτό ακριβώς που παράγει τέτοιον ήχο στους δίσκους (η "βελόνα", προς θεού, ΔΕΝ είναι :P). Mε ήχο που μοιάζει αποτέλεσμα τριβής μοιάζει πάντως, και δεν μπορώ να υποθέσω τί θα μπορούσε να τον βγάζει (και ποτέ δεν ψάχτηκα -και με τί όρους να ψαχτείς- ή δεν τον συνάντησα τυχαία στο web). Mηχανισμός κεφαλών; Να σκαλώνει κάπου; Χλωμό - όλα εκεί μέσα δουλεύουν στο νανόμετρο, και ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δουλεύουν στην εντέλεια...

Το μοτέρ; Χμμμμμ..... Να είναι ήχος από "σπινθηρισμούς" εντός του...; Εν ξεύρω.

Επίσης, δεν έιμαι σίγουρος, αλλά και δε νομίζω να στον αλλάξουν με αυτή την αιτιολογία.

Απ' την άλλη, δε χάνεις τίποτα να το παίξεις λίγο Μαρινέλλα και "Άνοιξε Πέτρα", μπας και τους ψήσεις να στον αλλάξουν για να μη σ' έχουν στο κεφάλι τους. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, αν υπάρχει ένα μέρος που ίσως και να είναι πιο χαλαροί στην πολιτική αλλαγών, και δη δίσκων, αυτό είναι το Πλαίσιο...

Δημοσ.

Υπάρχει μια αμυδρή περίπτωση να λειτουργεί το κουτί του σκληρού ως αντηχείο. Ο ήχος είναι φυσιολογικός υπό την έννοια ότι όλοι οι δίσκοι παράγουν κάποιον ήχο. Υπάρχει λοιπόν η περίπτωση να υπάρχει αρκετό κενό μέσα στο κουτί ώστε αυτό να λειτουργεί ως ενισχυτής ήχου (όπως όταν μιλάμε βάζοντας το κεφάλι μας μέσα σε ένα βαρέλι) + ίσως κάποια φαινόμενα συντονισμού με το γύρω περιβάλλον. Ο μόνος τρόπος βασικά για να καταλάβεις αν παίζει κάτι τέτοιο είναι να βγάλεις τον δίσκο από μέσα και να τον συνδέσεις στον υπολογιστή κατευθείαν. Αν συνεχίσει να παράγει υπερβολικά δυνατό ήχο σε σχέση με τον σκληρό που έχεις ήδη στον υπολογιστή τότε είναι ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά, αλλά όπως είπαν και οι υπόλοιποι λίγο χλωμό να γίνει αλλαγή λόγω της έντασης του ήχου.

Δημοσ.

cnagr και εγώ αυτό είχα σκεφτεί......

πάντως τον lacie όταν τον είχα πάει (μιας βδομάδας δίσκο) την επόμενη ακριβώς που είπαν ελάτε να πάρετε το πιστωτικό και όταν ρώτησα τι είχε μου είπαν ήταν στα τελευταία του:P.

diagnosis δεν έχω ευκαιρήσει ακόμα να τρέξω...

Πάντως ο ήχος δεν μου ακούγετε ούτε τόσο έντονος σαν το παλικάρι στο βίντεο ούτε τόσο συχνά...κυρίως όταν κάνω αποσυμπίεση και βάζω και αρχείο να αναπαραχθεί ενώ παράλληλα αποθηκεύονται εκεί τα τορεντς...

Δημοσ.

Ε αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος δουλεύει περισσότερο από όταν απλά διαβάζει απλώς ένα μόνο αρχείο και θεωρητικά λογικό είναι να βγάζει μερικά db ήχου παραπάνω. Θα ήταν πρόβλημα αν ας πούμε για τις ίδιες λειτουργίες ο ήχος του αυξάνονταν μέρα με την ημέρα.

Δημοσ.

Βασικά ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις αν κάτι παίζει με τον σκληρό είναι να τον βάλεις πάνω σε SATA port και να τρέξεις τα διαγνωστικά της εταιρίας. Λέω για SATA για να τελειώσουν και πιο γρήγορα τα προγράμματα.

Δημοσ.

Ίσως κ να φταίει το video βέβαια αλλά εμένα ο ήχος δε μου ακούγεται φυσιολογικός.

Τα backup μου πάντως δε θα τα έβαζα σε αυτό το δίσκο.

Δημοσ.
Εγω που εχω το ιδιο μοντελο δεν κανει ετσι....

μα και εμένα δεν μου κάνει έτσι αλλά ΔΕΝ είναι αθόρυβος........

μαλιστα έβαλα το χέρι μου πάνω του και ο θόρυβος που έκανε μειώθηκε οπότε παίζει γενικά αρκετός αντίλαλος μέσα στο πράμα...

...της LaCie είσαι;

τι εννοείς?

αν ρωτάς ποιόν έχω τώρα.....τώρα έχω τον verbatim

Περιμένω τώρα να έρθει ένας καινούργιος σκληρός που παράγγειλα να μεταφέρω αρχεία να χώσω τέστ....

Δημοσ.

τι εννοείς?

αν ρωτάς ποιόν έχω τώρα.....τώρα έχω τον verbatim

δεν απευθυνόταν σε 'σένα........Σε άλλο ποστ που πήγε να σκατώσει το θρεντ (αλλά σβύστηκε) πήγαινε

Δημοσ.

Eιχα και εγω εναν μικροτερης χωρητικοτητας δισκο που εκανε ετσι.Πολλες φορες σκεφτηκα να τον παω πισω αλλα το αφησα τελικα.Λειτουργει ομως ακομα ,και πλεον απαλλαγμενος απο την θηκη του . Η εμπειρια μου με εκανε για καποιο ανεξηγητο λογο να αγαπησω ακομα περισσοτερο την..wd :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...