ivdimentia Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Γεια χαρά παιδια. Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ την Creative Soundblaster 2ZS Platinum Pro και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Πλέον όμως η κάρτα αυτή είναι απαρχαιωμένη και θα ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο. Το πρόβλημα μου όμως είναι το εξής. Έχω δει κάποιες από τις καινούργιες κάτες ήχου που κυκλοφορούν στην αγορά αλλά διαπίστωσα ότι καμία από αυτές δεν δίνει την επιλογή ρύθμισης bass/tremble. Μπορεί να με πείτε περίεργο, αλλά αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να διαμορφώσω τον ήχο που με ικανοποιηεί. Έχει κανείς δοκιμάσει κάποια από τις καινούριες κάρτες (σε windows 7) που να του δίνει αυτή την επιλογή? (αναφέρομαι συγκεκριμένα στην επιλογή "τονική" και όχι σε mixers....) H x-fi fatality ή η asus xonar? Ευχαριστώ.
cabdik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 σορρυ, αλλα δεν καταλαβαινω ενα πραμα. αφου εισαι πολυ ικανοποιημενος απο αυτη που εχεις (που κατ'εμε ειναι διαμαντακι), για ποιο λογο να αλλαξεις? για ανανεωση δηθεν? κι αν δεν μεινεις ικανοποιημενος απο την καινουρια? θα καθεσαι να ξηλωνεις και να ραβεις? σορρυ και παλι για τις αποριες μου, αλλα.........
ivdimentia Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 σορρυ, αλλα δεν καταλαβαινω ενα πραμα. αφου εισαι πολυ ικανοποιημενος απο αυτη που εχεις (που κατ'εμε ειναι διαμαντακι), για ποιο λογο να αλλαξεις? για ανανεωση δηθεν? κι αν δεν μεινεις ικανοποιημενος απο την καινουρια? θα καθεσαι να ξηλωνεις και να ραβεις? σορρυ και παλι για τις αποριες μου, αλλα......... Θέλω να την αλλάξω γιατί για την κάρτα που έχω δεν υπάρχουν τα software διαχείρησης για windows 7. Υπάρχουν μόνο οι βασικοί drivers αλλά δεν μπορείς να διαχειρηστείς την κάρτα.
cabdik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 εχεις κοιταξει εδω? http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&subCatID=205&prodID=4915&prodName=Audigy%202%20ZS&subCatName=Audigy&CatName=Sound+Blaster τους εχεις δοκιμασει?
ivdimentia Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 εχεις κοιταξει εδω?http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&subCatID=205&prodID=4915&prodName=Audigy%202%20ZS&subCatName=Audigy&CatName=Sound+Blaster τους εχεις δοκιμασει? Ναι, αλλά όπως βλέπεις δεν υπάρχει software για διαχείρηση εκτός από drivers και τους player της creative.
cabdik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 ποιον ακριβως πινακα διαχειρισης εννοεις? αυτον που σου βγαζει τις ρυθμισεις για το eax effects, surround κλπ? γιατι κι εγω εψαχνα, οταν πρωτοεβαλα της δικης μου (SB Audigy SE), και τους βρηκα μεσα απο τις ιδιοτητες ηχου στα 7 64bit..!! αν θες αργοτερα που θα παω σπιτι, να σου στειλω screenshot!
ivdimentia Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 ποιον ακριβως πινακα διαχειρισης εννοεις? αυτον που σου βγαζει τις ρυθμισεις για το eax effects, surround κλπ? γιατι κι εγω εψαχνα, οταν πρωτοεβαλα της δικης μου (SB Audigy SE), και τους βρηκα μεσα απο τις ιδιοτητες ηχου στα 7 64bit..!! αν θες αργοτερα που θα παω σπιτι, να σου στειλω screenshot! Αν μπορείς να το κάνεις θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ.
cabdik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 κοιτα εδω πως ειναι ο πινακας ελεγχου της δικης μου. τα βγαζει με δεξι κλικ στο ηχειακι των win στη μπαρα εργασιας και μετα, συσκευες αναπαραγωγης.....ηχεια....settings.
Dosas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 φίλε τα EAX πια δεν παίζουν σε win 7 από όσο ξέρω, οπότε και οι τίτλοι που βγαίνουν τα έχουν παρατήσει οπότε και καινούργια να πάρεις, δεν βλέπω να έχεις και διαφορές από αυτήν που έχεις ή από καμμιά onboard.
cabdik Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 φίλε τα EAX πια δεν παίζουν σε win 7 από όσο ξέρω, οπότε και οι τίτλοι που βγαίνουν τα έχουν παρατήσει οπότε και καινούργια να πάρεις, δεν βλέπω να έχεις και διαφορές από αυτήν που έχεις ή από καμμιά onboard. διαφορες απο τις onboard θα δει σιγουρα, 100% !!!! μιλαω απο εμπειρια! η επεξεργασια του ηχου ειναι πολυ καλυτερη στις εξωτερικες! απο αυτη που εχει ομως, δυσκολα θα βρει καλυτερο ηχο!!
soulnick Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Γεια χαρά παιδια. Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ την Creative Soundblaster 2ZS Platinum Pro... μαν την ειχα παρει πριν χρονια, οταν ηταν πρωτη μουρη (πιτσιρικας γαρ) και δεν την αλλαζω με καμια αλλη. αν θες ντε και καλα ν'αλλαξεις καρτα, παρε μια απλη XFi. δεν ξερω καν ποσο κοστιζει μια απλη, αλλα αν δεν εχεις απαιτησεις απο πολλα in/out, χτυπα την απλη. την διαφορα την κανει ο D/A - A/D converter. αυτο το ξερω απο πρωτο χερι! αν τη βρεις την ακρη σου με το control panel, μην την αλλαξεις καν. ειναι οντως διαμαντι η ZS2 Pro.
ivdimentia Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 κοιτα εδω πως ειναι ο πινακας ελεγχου της δικης μου. τα βγαζει με δεξι κλικ στο ηχειακι των win στη μπαρα εργασιας και μετα, συσκευες αναπαραγωγης.....ηχεια....settings. Στα Vista ακριβώς δίπλα στη καρτέλα "γενικά", είχε τη καρτέλα "τονική" η οποία σου έδινε εξισορρόπηση μπάσα/πρίμα. Τώρα πλέον η κάρτα μου δεν μπαίνει σε 7 και δεν ξέρω αν υπάρχουν κάρτες (καινούργιες) που να ενεργοποιούν αυτήν την επιλογή. Πάντως σίγουρα πρέπει να θυμάσαι όταν τη χρησιμοποιύσες σε xp ότι σου έδινε την επιλογή bass/treble είτε από το suround mixer είτε από τη καρτέλα αυτή αλλά στα vista. ---------- Προσθήκη στις 14:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:33 ---------- μαν την ειχα παρει πριν χρονια, οταν ηταν πρωτη μουρη (πιτσιρικας γαρ) και δεν την αλλαζω με καμια αλλη. αν θες ντε και καλα ν'αλλαξεις καρτα, παρε μια απλη XFi. δεν ξερω καν ποσο κοστιζει μια απλη, αλλα αν δεν εχεις απαιτησεις απο πολλα in/out, χτυπα την απλη. την διαφορα την κανει ο D/A - A/D converter. αυτο το ξερω απο πρωτο χερι! αν τη βρεις την ακρη σου με το control panel, μην την αλλαξεις καν. ειναι οντως διαμαντι η ZS2 Pro. Εμένα μου λες??? Δεν βγαίνουν πλέον τέτοιες κάρτες..... κρίμα. Αλλά τουλάχιστον τα μπάσσα/πρίμα βρε αδερφέ. Κάνουν τρελή διαφορά στον ήχο. Κανείς δεν ακούει πια μουσική? Όλοι στο gaming το ρίξανε?
cabdik Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 στα XP - vista δεν την ειχα, οποτε δεν μπορω να σου πω. την καρτα αυτη μου την εδωσε ενας φιλος που δεν την χρειαζοταν πλεον, πριν 5 μηνες, που εγω ηδη ειχα 7αρια. αλλα απο την αλλη, επειδη τα προγραμματα που ακουω μουσικη -winamp, WMP, Vdj- εχουν ekoualizer, οπως επισης τα ηχεια μου -Logi X540- εχουν ρυθμιστη bass, δεν με τοσο πειραζει!
ivdimentia Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 στα XP - vista δεν την ειχα, οποτε δεν μπορω να σου πω. την καρτα αυτη μου την εδωσε ενας φιλος που δεν την χρειαζοταν πλεον, πριν 5 μηνες, που εγω ηδη ειχα 7αρια. αλλα απο την αλλη, επειδη τα προγραμματα που ακουω μουσικη -winamp, WMP, Vdj- εχουν ekoualizer, οπως επισης τα ηχεια μου -Logi X540- εχουν ρυθμιστη bass, δεν με τοσο πειραζει! Αν έχεις ποτέ το χρόνο να τη δοκιμάσεις σε xp που θα σου δώσει μπάσα/πρίμα θα καταλάβεις τεράστια διαφορά στον ήχο.
cabdik Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 μπαααα...! στα ΧΡ δεν ξαναγυριζω! ουτε κατα διανοια! καλυτερα να στρωσει τον κ@λο της η creative και να βγαλει drivers! βεβαια...., δεν ξερω αν μεσω του XP mode των 7, μπορω να τα δοκιμασω! αλλα οπως σου ειπα και ετσι, ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον ηχο! αλλωστε με τετοια ηχεια, φυσικα, δεν περιμενω να ακουσω hi-end ηχο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.