qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 εσυ φανταζομαι οτι θες να τρεχεις με extreme memory profile? (το οποιο ειναι φυσικα δικαιωμα σου απο τη στιγμη που αγορασες αυτες τις μνημες και μαλλον ετσι πρεπει να τους το πας) ομως οπως και να χει τη στιγμη που οταν κανει κατι απαιτητικο ανεβαζει θερμοκρασιες αυτο δε μπορει να θεωρηθει προβλημα?
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 εσυ φανταζομαι οτι θες να τρεχεις με extreme memory profile? (το οποιο ειναι φυσικα δικαιωμα σου απο τη στιγμη που αγορασες αυτες τις μνημες και μαλλον ετσι πρεπει να τους το πας) Προφανώς! Όταν έχεις σκάσει ένα 150άρι για 1600άρες μνήμες... ομως οπως και να χει τη στιγμη που οταν κανει κατι απαιτητικο ανεβαζει θερμοκρασιες αυτο δε μπορει να θεωρηθει προβλημα? Αυτό θα είναι και το επιχείρημά μου... ---------- Προσθήκη στις 21:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:42 ---------- Μετά από πολύωρες δοκιμές κατάφερα με ενεργοποιημένο το XMP profile (ώστε να παίζουν οι μνήμες στα 1600ΜΗz) να έχω idle θερμοκρασίες της τάξεως των 45 βαθμών. Παρακάτω παραθέτω τα screenshots από τις ρυθμίσεις του bios καθώς και το αντίστοιχο του core temp και του CPU-z. Παρακαλώ για τις απόψεις και παρατηρήσεις σας για το αν τα πράγματα είναι Ο.Κ. ή μπορούν να βελτιωθούν. Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Βάλε χειροκίνητα 1,15Vcore, και στρέσαρε με το απλό OCCT για θερμοκρασίες και σταθερότητα.
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Βάλε χειροκίνητα 1,15Vcore Αφήνοντας το DVID στο -0.125?
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δεν ξέρω από bios σε s1156. Βάλε απλά το Vcore στο 1,15V, και κλείσε για λίγο τα Eist και Speedstep.
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Να συμπληρώσω ότι με τις παραπάνω ρυθμίσεις που έχω παραθέσει και cpu usage στο 90% δεν ξεπέρασα τους 60 βαθμούς! Μήπως είμαι O.K. παιδιά?
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Παίξε κανά game αν δεν ξεπεράσεις τους 70 βαθμούς είσαι μια χαρά για καλοκαιράκι.
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Παίξε κανά game αν δεν ξεπεράσεις τους 70 βαθμούς είσαι μια χαρά για καλοκαιράκι. Δεν παίζω παιχνίδια... Είχα ανοικτές 3-4 εφαρμογές (firefox, full encoding και 2x mkv playing). Ευχαριστώ πάντως για τις άμεσες απαντήσεις σου και αναμένω και τα άλλα παιδιά...
benign Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Τωρα εισαι σε καλυτερες θερμοκρασιες.Εχεις βαλει τον ανεμιστηρα του cpu και πιθανον και τους αλλους ανεμιστηρες,να τρεχουν στο full μεσω του bios?Επισης αν δεν σου κανει κοπο ,μπορεις να ποσταρεις μια φωτο του μηχανηματος σου με ανοιχτο το πλαινο καπακι?
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Εχεις βαλει τον ανεμιστηρα του cpu και πιθανον και τους αλλους ανεμιστηρες,να τρεχουν στο full μεσω του bios? Nope. Ο μπροστά και ο πίσω ανεμιστήρας του κουτιού (12άρηδες και οι 2) τρέχουν στο minimum (υπάρχει ρεοστάτης). Το fan της cpu είναι ρυθμισμένο μέσα από το bios στο auto. Όσο για το εσωτερικό του μηχανήματος ιδού: Νομίζω είναι τακτοποιημένο και δεν υπάρχει θέμα κακού αερισμού. Άλλωστε αποδεικνύεται και από τις θερμοκρασίες των 4 HDD που δεν ξεπερνάνε τους 35-36 βαθμούς...
benign Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Καλη διαταξη φαινεται να εχεις.Υπαρχει και ανεμιστηρας στην ραχη του κουτιου? Για βαλε το fan της cpu στο performance η στο μαχιμουμ και πες σε παρακαλω αν πεφτουν τα temps και ποσο.Επισης ρυθμισε και τα fans του κουτιου να τρεχουν πιο γρηγορα.
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αφήνοντας το DVID στο -0.125? αυτο και auto να το βαλεις δε νομιζω να τρεχει τπτ, εγω ετσι το εχω
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δεν παίζω παιχνίδια... Είχα ανοικτές 3-4 εφαρμογές (firefox, full encoding και 2x mkv playing). Ευχαριστώ πάντως για τις άμεσες απαντήσεις σου και αναμένω και τα άλλα παιδιά... Ωραία τρέξε ένα απλό OCCT ή κανά prime95. Αν δεν ξεπεράσεις μετά από κανά 20λεπτο τους 70 δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα.
JIMBOAthens Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Καλη διαταξη φαινεται να εχεις.Υπαρχει και ανεμιστηρας στην ραχη του κουτιου? Για βαλε το fan της cpu στο performance η στο μαχιμουμ και πες σε παρακαλω αν πεφτουν τα temps και ποσο.Επισης ρυθμισε και τα fans του κουτιου να τρεχουν πιο γρηγορα. Aνεμιστήρας στο πάνω μέρος του κουτιού δεν υπάρχει. Μόνο μπροστά και πίσω. Απενεργοποίησα το smart control από το bios για το fan της cpu και αυτό τρέχει πλέον στο max. Υπάρχει διαφορά τώρα στις θερμοκρασίες της τάξεως των -1 με -2 βαθμούς. Ενεργοποιώντας και στο full τους ανεμιστήρες του κουτιού δεν βλέπω περαιτέρω μείωση...
benign Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Οκ,τωρα οπως λεει και ο demon τρεχε ενα prime95 για 64bit cpu για μιση ωριτσα και δες temps.Αν εισαι απο 65-70 maximum εισαι ενταξει για stock ψυκτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.