Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες i5-750

JIMBOAthens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εσυ φανταζομαι οτι θες να τρεχεις με extreme memory profile?

(το οποιο ειναι φυσικα δικαιωμα σου απο τη στιγμη που αγορασες αυτες τις μνημες και μαλλον ετσι πρεπει να τους το πας)

ομως οπως και να χει τη στιγμη που οταν κανει κατι απαιτητικο ανεβαζει θερμοκρασιες

αυτο δε μπορει να θεωρηθει προβλημα?

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εσυ φανταζομαι οτι θες να τρεχεις με extreme memory profile?

(το οποιο ειναι φυσικα δικαιωμα σου απο τη στιγμη που αγορασες αυτες τις μνημες και μαλλον ετσι πρεπει να τους το πας)

Προφανώς! Όταν έχεις σκάσει ένα 150άρι για 1600άρες μνήμες...

ομως οπως και να χει τη στιγμη που οταν κανει κατι απαιτητικο ανεβαζει θερμοκρασιες αυτο δε μπορει να θεωρηθει προβλημα?

Αυτό θα είναι και το επιχείρημά μου...

---------- Προσθήκη στις 21:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:42 ----------

Μετά από πολύωρες δοκιμές κατάφερα με ενεργοποιημένο το XMP profile (ώστε να παίζουν οι μνήμες στα 1600ΜΗz) να έχω idle θερμοκρασίες της τάξεως των 45 βαθμών.

Παρακάτω παραθέτω τα screenshots από τις ρυθμίσεις του bios καθώς και το αντίστοιχο του core temp και του CPU-z.

Παρακαλώ για τις απόψεις και παρατηρήσεις σας για το αν τα πράγματα είναι Ο.Κ. ή μπορούν να βελτιωθούν. Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη! :-)

09062010273.th.jpg 09062010274.th.jpg 09062010275.th.jpg 09062010276n.th.jpg 09062010277.th.jpg

coretempscre.th.png cpuzl.th.png

Δημοσ.

Βάλε χειροκίνητα 1,15Vcore, και στρέσαρε με το απλό OCCT για θερμοκρασίες και σταθερότητα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω από bios σε s1156. :P

Βάλε απλά το Vcore στο 1,15V, και κλείσε για λίγο τα Eist και Speedstep.

Δημοσ.

Να συμπληρώσω ότι με τις παραπάνω ρυθμίσεις που έχω παραθέσει και cpu usage στο 90% δεν ξεπέρασα τους 60 βαθμούς!

Μήπως είμαι O.K. παιδιά?

Δημοσ.

Παίξε κανά game αν δεν ξεπεράσεις τους 70 βαθμούς είσαι μια χαρά για καλοκαιράκι.

Δημοσ.
Παίξε κανά game αν δεν ξεπεράσεις τους 70 βαθμούς είσαι μια χαρά για καλοκαιράκι.

Δεν παίζω παιχνίδια... :shock::-D

Είχα ανοικτές 3-4 εφαρμογές (firefox, full encoding και 2x mkv playing).

Ευχαριστώ πάντως για τις άμεσες απαντήσεις σου και αναμένω και τα άλλα παιδιά...

Δημοσ.

Τωρα εισαι σε καλυτερες θερμοκρασιες.Εχεις βαλει τον ανεμιστηρα του cpu και πιθανον και τους αλλους ανεμιστηρες,να τρεχουν στο full μεσω του bios?Επισης αν δεν σου κανει κοπο ,μπορεις να ποσταρεις μια φωτο του μηχανηματος σου με ανοιχτο το πλαινο καπακι?

Δημοσ.
Εχεις βαλει τον ανεμιστηρα του cpu και πιθανον και τους αλλους ανεμιστηρες,να τρεχουν στο full μεσω του bios?

Nope. Ο μπροστά και ο πίσω ανεμιστήρας του κουτιού (12άρηδες και οι 2) τρέχουν στο minimum (υπάρχει ρεοστάτης). Το fan της cpu είναι ρυθμισμένο μέσα από το bios στο auto.

Όσο για το εσωτερικό του μηχανήματος ιδού:

09062010278v.th.jpg

Νομίζω είναι τακτοποιημένο και δεν υπάρχει θέμα κακού αερισμού. Άλλωστε αποδεικνύεται και από τις θερμοκρασίες των 4 HDD που δεν ξεπερνάνε τους 35-36 βαθμούς...

Δημοσ.

Καλη διαταξη φαινεται να εχεις.Υπαρχει και ανεμιστηρας στην ραχη του κουτιου?

Για βαλε το fan της cpu στο performance η στο μαχιμουμ και πες σε παρακαλω αν πεφτουν τα temps και ποσο.Επισης ρυθμισε και τα fans του κουτιου να τρεχουν πιο γρηγορα.

Δημοσ.
Αφήνοντας το DVID στο -0.125?

αυτο και auto να το βαλεις δε νομιζω να τρεχει τπτ, εγω ετσι το εχω

Δημοσ.
Δεν παίζω παιχνίδια... :shock::-D

Είχα ανοικτές 3-4 εφαρμογές (firefox, full encoding και 2x mkv playing).

Ευχαριστώ πάντως για τις άμεσες απαντήσεις σου και αναμένω και τα άλλα παιδιά...

Ωραία τρέξε ένα απλό OCCT ή κανά prime95. Αν δεν ξεπεράσεις μετά από κανά 20λεπτο τους 70 δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα.

Δημοσ.
Καλη διαταξη φαινεται να εχεις.Υπαρχει και ανεμιστηρας στην ραχη του κουτιου?

Για βαλε το fan της cpu στο performance η στο μαχιμουμ και πες σε παρακαλω αν πεφτουν τα temps και ποσο.Επισης ρυθμισε και τα fans του κουτιου να τρεχουν πιο γρηγορα.

Aνεμιστήρας στο πάνω μέρος του κουτιού δεν υπάρχει. Μόνο μπροστά και πίσω.

Απενεργοποίησα το smart control από το bios για το fan της cpu και αυτό τρέχει πλέον στο max. Υπάρχει διαφορά τώρα στις θερμοκρασίες της τάξεως των -1 με -2 βαθμούς.

Ενεργοποιώντας και στο full τους ανεμιστήρες του κουτιού δεν βλέπω περαιτέρω μείωση...

Δημοσ.

Οκ,τωρα οπως λεει και ο demon τρεχε ενα prime95 για 64bit cpu για μιση ωριτσα και δες temps.Αν εισαι απο 65-70 maximum εισαι ενταξει για stock ψυκτρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...