benign Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αγαπητε qsis ,εχουν υπαρξει περιπτωσεις που το prime95 εβγαλε λαθος υστερα απο 5 ωρες! Για να ξερεις οι δημιουργοι του λενε τυπικα,αν θες να ξερεις οτι εχεις rock stable μηχανημα πρεπει να το αφησεις 24 ωρες.Διαβασε το site του prime95 να το διαπιστωσεις.
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αγαπητε qsis ,εχουν υπαρξει περιπτωσεις που το prime95 εβαλε λαθος υστερα απο 5 ωρες! Για ανα ξερεις οι δημιουργοι του λενε τυπικα,αν θες να ξερεις οτι εχεις rock stable μηχανημα πρεπει να το αφησεις 24 ωρες.Διαβασε το site του prime95 να το διαπιστωσεις. Ο qsis το είπε γιατί τώρα υποτίθεται πως τσεκάραμε θερμοκρασίες, και όχι σταθερότητα, αλλά στην πορεία προέκυψε το error.
benign Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Παντως παιδια,για να ειμαι ειλικρινης,δεν μου αρεσει που σε default ρυθμισεις του βγαζει error.Αν του το βγαλει και στο prime95 εγω προτεινω αλλαγη cpu.Σε default ρυθμισεις πρεπει ολα να δουλεουν ρολοι,χωρις errors.Ας κανει και ενα memtest μετα.
qsis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ναι ακριβως επειδη κοιταμε θερμοκρασιες κι εγω το εχω αφησει ενα βραδυ ολοκληρο το prime οταν εστηνα τον υπολογιστη μου , μην ανησυχεις ειχε γινει φουρνος το δωματιο γιατι κοιμομουν κι εγω διπλα και λογω κρυου εκεινη την εποχη τα παντα ηταν κλειστα μεγαλη η χαρα οταν ξυπνησα και ολα ηταν οκ
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Παντως παιδια,για να ειμαι ειλικρινης,δεν μου αρεσει που σε default ρυθμισεις του βγαζει error.Αν του το βγαλει και στο prime95 εγω προτεινω αλλαγη cpu.Σε default ρυθμισεις πρεπει ολα να δουλεουν ρολοι,χωρις errors.Ας κανει και ενα memtest μετα. Έχει ρυθμίσει manually το Vcore, και έχει βάλει λιγότερο απ' όσο χρειάζεται... Δεν είναι πια και τόσο default οι ρυθμίσεις. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα το cpu προς θεού.
benign Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Συγνωμη,δεν το προσεξα οτι το εκανε αυτο οταν διαβαζα αρχικα το νημα.Γιατι ομως το εκανε?
JIMBOAthens Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Ανέβασα λίγο το Vcore προκειμένου να ολοκληρωθεί το OCCT. Το έτρεξα για 15 λεπτά (ολοκληρώθηκε κανονικά) και δεν μου ανέβασε πάνω από 70 βαθμούς. Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι στο OCCT στο monitoring μου έδειχνε τους 2 μόνο πυρήνες όπως και στα αποτελέσματα...
benign Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Οταν ετρεχες το prime95 σου εδειχνε 4 νταμακια?(που αντιστοιχουν σε 4 πυρηνες?)Τα ονομαζει workers.
JIMBOAthens Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Οταν ετρεχες το prime95 σου εδειχνε 4 νταμακια?(που αντιστοιχουν σε 4 πυρηνες?)Τα ονομαζει workers. Nαι, αλλά το σταμάτησα για να ξανατρέξω το OCCT...
qsis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 το παθαινει καμια φορα αυτο το occt, το εχει παθει κι αλλος, το χα παθει κι εγω σε καποια φαση κατεβασε το ξανα και σβησε αυτο που εχεις
JIMBOAthens Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 το παθαινει καμια φορα αυτο το occt, το εχει παθει κι αλλος, το χα παθει κι εγω σε καποια φαση κατεβασε το ξανα και σβησε αυτο που εχεις O.K. Mόλις έτρεξα και το prime 95 για 5 λεπτά (4 test για κάθε core) και χτύπησε 80 βαθμούς (με το λίγο ανεβασμένο όμως Vcore από τις αρχικές μου ρυθμίσεις)...
benign Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Ενταξει τοτε δεν υπαρχει προβλημα με την αναγνωριση πυρηνων που ανεφερες στο OCCT. Παντως οταν εχει καποιος τα παντα default πρεπει ολα να ειναι μια χαρα.Αν τρεξεις το prime95 εστω μια ωρα και δεν σου βγαλει error τοτε ολα ειναι μαλλον ενταξει.Αν παρολα αυτα οι θερμοκρασιες ειναι υπερβολικα ψηλες ,τοτε απλα χρειαζεσαι καλυτερη ψυκτρα.Οπως λενε ''all cpus were not created equal''. Μπορει το cpu σου να ειναι ενταξει γενικα,αλλα η σιλικονη του να ειναι λιγο χειροτερη του μεσου ορου και να σου ανεβαζει παραπανω θερμοκρασιες απο τον μεσο ορο τετοιας cpu.Αυτο σημαινει οτι θες μια καλυτερη ψυκτρα. Για μενα κανε prime95 μια ωρα ολα τα ανεμιστηρια στο full.Αν η θερμοκρασια του cpu ειναι πανω απο 70 βαθμους ,εστω και χωρις error,τοτε πας σε καλη ψυκτρα.Αν ειναι παρα πολυ μεγαλες οι θερμοκρασιες πας cpu και μητρικη στο Πλαισιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.