Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες i5-750

JIMBOAthens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Oλοκληρώθηκε και το 15λεπτο OCCT και δυστυχώς και εδώ χτύπησε 80άρες. Μάλλον δεν θα έπρεπε απ'ότι καταλαβαίνω.

Το θέμα είναι να ξηλώσω μόνο ψύκτρα και CPU και να τα επιστρέψω ή όλο το PC (κάτι που δεν θέλω φυσικά γιατί είμαι σίγουρος ότι θα αλλα΄ξουν κάποιες ρυθμίσεις στο bios και θα πούνε ότι είναι φυσιολογικές οι θερμοκρασίες)...

Δημοσ.

Για μενα ψυκτρα,cpu,μνημη κι μητρικη εφοσον ειναι και τα 4 αγορασμενα απο Πλαισιο. Εναλλακτικα, τηλεφωνησε τους και ανεφερε το προβλημα και ρωτησε τους τι να τους πας.(Edit.)

Δημοσ.

Eίχα περάσει το πρωί και μου είπαν Mobo, CPU και ψύκτρα.

Επομένως αφαιρώ τους δίσκους (πλην αυτού με το λειτουργικό) και τους πάω όλο το κουτί.

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια και το ξενύχτι. Θα τα πάω αύριο και θα σας ενημερώσω...

Δημοσ.

O 750 είναι αρκετά ζεστός επεξεργαστής, και θυμάμαι κι εγώ όταν τον είχα με την stock ψύκτρα. Είχα χλωμιάσει όταν είδα τις θερμοκρασίες. Στο δεύτερο boot ήταν με την ultra 120 Extreme black edition, και 15-20 κελσίου κάτω. Εμένα μου φαίνονται κανονικές οι θερμοκρασίες του φίλου. Πρώτον έχει την στοκ ψύκτρα, δεύτερον είναι καλοκαίρι, και τρίτον έχει κλοκάρει το FSB προκειμένου να παίξουν οι μνήμες του στα 1600.

Δημοσ.
Πρώτον έχει την στοκ ψύκτρα, δεύτερον είναι καλοκαίρι, και τρίτον έχει κλοκάρει το FSB προκειμένου να παίξουν οι μνήμες του στα 1600.

Σωστός και στα 3. Το θέμα είναι υπάρχει άλλος τρόπος για να παίξουν οι μνήμες στα 1600 με XMP?

Ξαναπαραθέτω τις ρυθμίσεις του bios που μου δίνουν 45 περίπου βαθμούς σε Idle και 60 με 90% load:

09062010273.th.jpg 09062010274.th.jpg 09062010275.th.jpg 09062010276n.th.jpg 09062010277.th.jpg

coretempscre.th.png cpuzl.th.png

Το μηχάνημα θα το πάω τώρα το πρωί στο Πλαίσιο και θα αναμένω την απάντησή τους.

Πάντως επειδή όλα δείχνουν προς ψύκτρα θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας. Σαν πρώτο δεδομένο με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβη (μια και όλο το σύστημα -πλην της ψύκτρας- δεν βγάζει κιχ :-)). Budget πιστεύω μέχρι ένα 30άρι είναι καλά μια και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με OC (προς το παρόν τουλάχιστον).

---------- Προσθήκη στις 11:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:39 ----------

Mόλις επέστρεψα από το Πλαίσιο. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι: Μου ζήτησαν €20 για έλεγχο του μηχανήματος!!!!

Τους λέω: Για καθίστε ρε παιδιά. Όλα τα parts του μηχανήματος είναι αγορασμένα εδώ και 1,5 μήνα από το Πλαίσο. Όλα είναι εντός εγγύησης. Και παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Δεν είστε υποχρεωμένοι να δείτε τι φταίει? Προς τι τα €20?

Τέσπα μου εξήγησε ότι μπορούσα να του δώσω μόνο την ψύκτρα και την cpu για έλεγχο χωρίς χρέωση. Αυτό και έγινε φυσικά. Τζάμπα η ταλαιπωρία μου και το κουβάλημα του μηχανήματος.

Για να δούμε τι θα μου απαντήσουν τώρα...

Δημοσ.

Κανονικές είναι οι θερμοκρασίες σου δε καταλαβαίνω γιατί τον έστειλες στο πλαίσιο...

Από εκεί και πέρα γιατί πρέπει οπωσδήποτε να δουλεύεις τις μνήμες στα 1600MHz; Στα 1333MHz ας τις έχεις δεν έχουν καμία διαφορά, είναι όπως η φάση 800 και 1066MHz στις DDR2.

Δημοσ.

Γιατί όταν έτρεξα Prime95 και OCCT χτύπησε 80+ που όπως είπαν τα παιδιά στις προηγούμενες σελίδες είναι πολύ...

Για τις μνήμες όντως δεν νομίζω και εγώ να δω καμιά διαφορά αλλά αφού έχει το feature και την συχνότητα στα 1600 γιατί να μην χρησιμοποιηθούν? Δηλαδή άμα έβαζα 2χίλιαρες μνήμες τι θα έκανε ο επεξεργαστή από άποψη θερμοκρασιών?

Δημοσ.

Σορρυ τωρα διαβασα τι εγραψες.Για να δουμε τι θα σου πουνε.

Κοιτα εγω εχω τον 930 που ειναι θεωρητικα ζεστοτερος και τον εχω τρεξει 12 ωρες prime95 στις εντονες ρυθμισεις του προγραμματος, και δεν ξεπερασε τους 70 βαθμους μεσημερι που ειχε τελειωσει.Και εγω εχω 1600αρες και για τοσο θελω να τις χρησιμοποιησω.Ποιος ο λογος να τις κανω underclock,τις θελω να παιζουν εκει που πρεπει.

Για αυτο σε καταλαβαινω και θεωρω τους 80+ βαθμους επιεικως απαραδεκτους.(Και στην Λιβυη να εισουν τοσο δεν θα επιανες.)

---------- Προσθήκη στις 13:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:30 ----------

Λοιπον τωρα πηρα τηλεφωνο εναν μαθητη μου που εχει παρομοιο συστημα και cpu με σενα αλλα με Asus μητρικη.Επειδη δεν εχω δουλεψει την 1156 τον ρωτησα να μου πει τις θερμοκρασιες γιατι και αυτος προς το παρον εχει την εργοστασιακη.Στο prime 95 και αυτος ειχε μαξιμουμ 70 βαθμους.Στο bios τα εχει ολα auto,εκτος απο τις μνημες που εβαλε frequency 1600,τιποτε αλλο.Και τα fans στο full.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...