JIMBOAthens Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Λοιπον τωρα πηρα τηλεφωνο εναν μαθητη μου που εχει παρομοιο συστημα και cpu με σενα αλλα με Asus μητρικη.Επειδη δεν εχω δουλεψει την 1156 τον ρωτησα να μου πει τις θερμοκρασιες γιατι και αυτος προς το παρον εχει την εργοστασιακη.Στο prime 95 και αυτος ειχε μαξιμουμ 70 βαθμους.Στο bios τα εχει ολα auto,εκτος απο τις μνημες που εβαλε frequency 1600,τιποτε αλλο.Και τα fans στο full. Kαταρχήν σε ευχαριστώ που έχεις ασχοληθεί με το όλο θέμα. Αυτό ακριβώς θέλω και εγώ. 1600 frequency και όλα στο auto να μου δίνει normal θερμοκρασίες...
benign Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Αυτο που λεει ο φιλος ο Demon ειναι απολυτα σωστο,αλλα και οι ψυκτρες της Intel ειναι απαραδεκτες και φτηνιαρικες.Ας κανει μια προσπαθεια το παιδι και αν δεν του αλλαξουν cpu τοτε να βαλει μια καλη ψυκτρα κατα την γνωμη μου.Τι να κανουμε μπορει να του εκατσε λιγοτερο καλο κομματι. Ασχοληθηκα γιατι εχω παθει στο παρελθον και συμπασχω με τον καθε χρηστη που αυριο μπορει να ειμαι εγω στην θεση του.Μας τα παιρνουν χοντρα τουλαχιστον να μας δινουν καλα προιοντα.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Ο επεξεργαστής καθορίζει την συχνότητα των μνημών. Ο 750 με fsb στα 133 και μέγιστο memory multiplier το 10 μπορεί να πάει τις μνήμες default στα 1333Mhz.
Aragorn Elessar Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Το SPD δεν έχει διαιρέτη που να παίζουν οι RAM πιο πάνω από 1/1 ; Το έψαξες καθόλου ; Γιατί βλέπω ότι το έχεις στο AUTO και ίσως να μην το πρόσεξες.
qsis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 οι μνημες στους i5 ειναι bclk x 6 ή 8 ή 10 αν παρεις i7 εχεις και x 12 με λογα λογια πρεπει να εχεις εναν απο τους i7 που υπαρχουν στο 1156 για να μπορεις να εχεις 133 x 12 = 1560 , ωστε χωρις να πειραξεις τιποτα να εισαι ουσιαστικα στα 1600, στον 750 θα πρεπει να βαλεις υπαχρεωτικα extreme memory profile ή να κλοκαρεις αν θες κατι παραπανω απο το 1333
Aragorn Elessar Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 οι μνημες στους i5 ειναι bclk x 6 ή 8 ή 10 αν παρεις i7 εχεις και x 12 με λογα λογια πρεπει να εχεις εναν απο τους i7 που υπαρχουν στο 1156 για να μπορεις να εχεις 133 x 12 = 1560 , ωστε χωρις να πειραξεις τιποτα να εισαι ουσιαστικα στα 1600, στον 750 θα πρεπει να βαλεις υπαχρεωτικα extreme memory profile ή να κλοκαρεις αν θες κατι παραπανω απο το 1333 Thanx man. Το είχα ξεχάσει αυτό.
JIMBOAthens Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Σημερινή ενημέρωση: Μου τηλεφώνησαν το απογευματάκι από το Πλαίσιο και είχα μία ολιγόλεπτη συνομιλία με τον τεχνικό που εξετάζει την cpu και την ψύκτρα. Μου είπε λοιπόν ότι σύμφωνα με την Intel (από το επίσημο site της, αν και εγώ όσο και αν έψαξα δεν βρήκα αυτή την πληροφορία) οι θερμοκρασίες που θεωρούνται φυσιολογικές για τον Ι5-750 είναι από 45 έως 73 βαθμούς (stock ψύκτρα και όλες οι ρυθμίσεις του bios με τις default values). Από την στιγμή λοιπόν που αυτός δεν είδε πάνω από 70 βαθμούς θεωρεί ότι ο επεξεργαστής είναι O.K. Τον ρώτησα πως τσέκαρε την θερμοκρασία και μου είπε ότι την έβλεπε μέσα από το Bios και δεν είχε μπει Windows. Του εξήγησα για όλα τα Test που έτρεξα (ΟCCT & Prime95) και με διαβεβαίωσε ότι θα τα κάνει και ο ίδιος για να δει αν η θερμοκρασία χτυπάει 80+. Βέβαια θα χρησιμοποιούσε 1333άρες μνήμες γιατί δεν είχε 1600άρες διαθέσιμες. Εκεί του εξήγησα ότι ίσως και να βρισκόταν όλη η ουσία του θέματος. Ήταν ευγενικότατος και πρόθυμος και δεν έχω παράπονο μέχρι στιγμής. Τον παρακάλεσα να εξαντλήσει κάθε πιθανό σενάριο και ότι στην συνέχεια -αν χρειαστεί- θα ξηλώσω και θα του πάω και την μητρική προκειμένου να βγάλουμε μία άκρη. Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να βρούμε τελικά τι φταίει γιατί με βλέπω να μένω χωρίς pc για αρκετές μέρες...
d3m0n Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Του είπες βέβαια πως η intel δεν διαβεβαιώνει για 73°C σε idle;
JIMBOAthens Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μόλις παρατήρησα ότι το Πλαίσιο δεν έχει πλέον καθόλου στο site του τον Ι5-750. Αρχίζουν να με ζώνουν τα φίδια...
qsis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 να ζητησεις i7 κατι που να μπαινει στο socket σου κοιτα βεβαια μην καταληξεις με το ιδιας αξιας τετοιο με 2 ασυγκρατητους πυρηνες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-661-s1156-3-33GHz-BOX-BX80616I5661.htm στην τελικα παρτον πισω και παρε μια ψυκτρα , γιατι ολα τα εναλλακτικα σεναρια αν δεν υπαρχει διαθεσιμος i5 δεν ειναι και πολυ καλα ή θα πρεπει να σκασεις πολλα λεφτα για τη διαφορα του i7 (και δε θα χει καποιο ουσιαστικο νοημα), ή θα σου δωσουν τι μαπα που λινκαρα παραπανω επισης αν σταματησαν γενικως να φερνουν i5 , μαλλον το πιστωτικο του θα ειναι πλεον ενα γελοιο ποσο και θα πρεπει να βαλεις ακομα πιο βαθια το χερι στη τσεπη για τον 860 οποτε παρε με 25 ευρω μια hyper212 να τελειωνεις αλλωστε παιζει το προβλημα να ειναι κατα ενα μεγαλο ποσοστο και λογω της αστειας στοκ ψυκτρας
squib Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 διάβασα όλα τα σχόλια και νομίζω ότι δε φταίει το cpu ,έπαιζε o/c κανά τρίμηνο πριν αρχίσει να σφυρίζει οπότε κάτι άλλαξε και η θερμική συμπεριφόρα μεταβλήθηκε προς το χειρότερο. Για μένα δύο λόγοι μπορούν να συντρέχουν. 1) η στοκ ψύκτρα άρχισε να μη λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά 2) το motherboard έχει ελλατωματικό socket από εκείνη τη φουρνιά της foxxcon που χαλάρωναν οι εγκοπές που πιάνει η ψύκτρα μετά από καιρό. Οπότε για μένα μια καλή ψύκτρα με βάση κάτω από το board ώστε να πατάει σωστά είναι η σωστή επιλογή. Κάτι σε scythe ninja mini rev.b ίσως ή έστω στη cm hyper 212 plus που είπαν τα παιδιά.
benign Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Το συμπερασμα ειναι οτι ακομη και οι τελευταιες πλατφορμες της Intel ειτε 1366,ειτε 1156, θελουν ψυκτρες γομαρια και ακριβες γενικα,λογω κακης ποιοτητας σιλικονης των cpu και απογοητευτικης κατασκευης μητρικων οχι μονο στην λεγομενη ''budget'' αγορα των 1156(οπου εχουν βγει μητρικες των 300 ευρω για αρχιλαλακες)αλλα και στην ακριβη της πλατφορμα την 1366 οι ασυμβατοτητες με μνημες,το overheating αν δεν εχει καλα ,δηλαδη ακριβα cooler ,ειναι διασπαρτα γεγονοτα σε ολο το internet.Το μονο εξιλεωτικο στοιχειο,ειναι μια υποψια καλυτερες cpu απο της AMD, που οι επεξεργαστες της ειναι εκπληκτικοι,απλα εκπληκτικοι σε θερμοκρασιες.Αδιαμφισβητητα πιο ψυχροι.
squib Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 θα συμφωνήσω και η αγορά μιας καλής ψύκτρα ανεβάζει και άλλο το κόστος και ανοίγει τη ψαλίδα από έναν αντίστοιχο amd . Το γεγονός είναι ότι στη πλειοψηφία των εφαρμογών οι intel είναι γρηγορότεροι και ακριβότεροι. Το θέμα είναι αν όλοι οι χρήστες χρειάζονται αυτή την ισχύ ή απλά ψυχαναγκαζόμαστε????? Υ.γ Μιλάω και εγώ που ταίζω quad extreme 6700....
benign Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 θα συμφωνήσω και η αγορά μιας καλής ψύκτρα ανεβάζει και άλλο το κόστος και ανοίγει τη ψαλίδα από έναν αντίστοιχο amd . Το γεγονός είναι ότι στη πλειοψηφία των εφαρμογών οι intel είναι γρηγορότεροι και ακριβότεροι. Το θέμα είναι αν όλοι οι χρήστες χρειάζονται αυτή την ισχύ ή απλά ψυχαναγκαζόμαστε????? Υ.γ Μιλάω και εγώ που ταίζω quad extreme 6700.... Ειμαστε καταναλωτικα θυματα.Εγω την μητρικη και το cpu της υπογραφης μου τα βρηκα σε εξευτελιστικες τιμες,οποτε οποιοσδηποτε στην θεση μου θα τα αγοραζε.Αλλιως το λατρευα το προηγουμενο AMD συστημα μου. Ειχα απο πριν την H50.Μπορεις να την χρησιμοποιησεις για ολα τα sockets.Κατα την γνωμη μου,για τον μεσο αξιοπρεπη overclocker ειναι απαραιτητη.Ειδικα στη Ελλαδα να παιρνεις Intel και να θελεις να κλοκαρεις χωρις aftermarket ψυκτρα,ειναι λιγο μαζοχισμος.
squib Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 εννοείτε ότι δε το πλήρωσα τον extreme στη τιμή του. Για κανένα λόγο δε θα έδινα 1000 ευρώ για επεξεργαστή. Απλά με βόλεψε το πακέτο και το τσίμπισα και μέχρι τώρα μαζί με μια 5750 vapor-x που μου κόστισε 20 ευρώ είμαι μια χαρά. Αλλά για να μη ξεφεύγουμε νομίζω ότι ο Jimbo θέλει ψύκτρα και μάλιστα καλή αν είναι να πάίζει κλοκαρισμένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.