digimyth Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Χαιρετώ, Τελευταία αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω 2 δίσκους WD τον έναν 80GB IDE με λειτουργικό και τον άλλο 250GB για αποθήκευση δεδομένων. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ανοίγω τον υπολογιστή κολλάει το BIOS στο Auto Detecting για τον SATA και πάντα θέλει επανεκκίνηση για να νιώσει. Όταν μπαίνει στα windows δε βλέπει τον SATA με όλους τους συνδυασμούς με τα jumber που έχω κάνει στον IDE (ο SATA είναι χωρίς jumber). Επίσης όταν πάω στο διαχείριση δίσκων των windows (7) μου εμφανίζει αυτή την εικόνα. Έχω αυτό τον επεξεργαστή και τη μητρική
Nik.K Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Στον SATA εχεις βαλει ποτε τπτ ? Τον εχεις χρησιμοποιησει ποτε η τον εβαλες και στο δειχνει ετσι ? Ας αρχισουμε απο αυτο.
digimyth Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Ναι τον χρησιμοποιούσα σε άλλο μηχάνημα πιο παλιό P4 για την ίδια λειτουργία (δεδομένα) και δεν είχε πρόβλημα... Μήπως κάνω κάτι λάθος με τα jumber σκέφτομαι αλλά δεν έχω ιδέα...
washcloud Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 α) ο IDE ουδεμία "σχέση" έχει με τον SATA (...για τα τζάμπερ του, λέω). β) στην πικ σου "φαίνεται" να μην έχει γίνει initialization του δίσκου... Το οποίο σημαίνει, θα με εκπλήξεις αν πεις ότι "έχεις αρχεία μέσα".
digimyth Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 α) ο IDE ουδεμία "σχέση" έχει με τον SATA (...για τα τζάμπερ του, λέω). β) στην πικ σου "φαίνεται" να μην έχει γίνει initialization του δίσκου... Το οποίο σημαίνει, θα με εκπλήξεις αν πεις ότι "έχεις αρχεία μέσα". Είχε αρχεία και δεν τον διάβαζε. Μετά τον συνέδεσα πάλι στον παλιό, μετέφερα τα αρχεία και έκανα φορμάτ από τα windows (XP). Αλλά πάλι δε τον βλέπει.
washcloud Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 ...δηλαδή στο παλιό τον βλέπει τώρα; (φορμαρισμένο-χωρίς αρχεία)
The_Judas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Αρχικά δώσε chkdsk /F στην γραμμή εντολών. Επειτα κατέβασε τα διαγνωστικά της WD και δες αν έχει πρόβλημα ο δίσκος.
digimyth Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Στον παλιό τον βλέπει χωρίς προβλήματα. Μήπως έχεις κάποιο λινκ για το διαγνωστικό της WD? Thanks
washcloud Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Πάνε απλά στο σάιτ της και κατέβασε το Data Lifeguard
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.