Aragorn Elessar Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μην περιμένεις να στις λύσουμε. Πές μας που έχεις πρόβλημα να το συζητήσουμε . Οι ασκήσεις είναι πολύ απλές, οπότε μην αγχώνεσαι.
lak10 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 παμε λοιπον στην ασκηση 2 μου λεει να μου δεινει ο χρηστης πληθος αριθμων. θα πρεπει να δηλωσω πολλες μεταβλητες η μπορω να κανω την δουλεια μου και με 1? και γενικα θα δουλψω με την συνθηκη for σωστα
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 παμε λοιπον στην ασκηση 2 μου λεει να μου δεινει ο χρηστης πληθος αριθμων. θα πρεπει να δηλωσω πολλες μεταβλητες η μπορω να κανω την δουλεια μου και με 1? και γενικα θα δουλψω με την συνθηκη for σωστα Καλυτερα με while δουλεψε η οποια θα τερματιζει οταν ο χρηστης δωσει 0.
lak10 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 παιδια εκανα την πρωτη ασκηση αλλα μου εμφανιζει τα στοιχεια απο δεξια προς αριστερα εν εγω θελω το αντιθετο >#include <stdio.h> void main() { int epilogi,i,metritis,A[5],swap; for(i=0;i<5;i++) { printf("Dwse ton %do arithmo",i+1); scanf("%d",&A[i]); } printf("dwse 0 gia auxousa seira h 1 gia fthinousa seira \n"); scanf("%d",&epilogi); if(epilogi==1) { printf("Oi arithmoi me thn seira pou epileksate einai:"); for(i=0;i<5;i++) printf("%d ",A[i]); } else if (epilogi==0) { printf("Oi arithmoi me thn seira pou epileksate einai:"); for(i=4;i>=0;i--) printf("%d ",&A[i]); } printf("Dwse enan arithmo"); scanf("%d",&epilogi); metritis=0; for(i=0;i<5;i++) { if (A[i]==epilogi) { metritis=metritis+1; } } printf("O arithmos pou epileksate vrethike %d fores",metritis);
ektwr_ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 > #include <stdio.h> int main(void) { int epilogi,i,metritis,A[5],swap; for(i=0;i<5;i++) { printf("Dwse ton %do arithmo: ",i+1); scanf("%d",&A[i]); } printf("dwse 0 gia auxousa seira h 1 gia fthinousa seira \n"); scanf("%d",&epilogi); if(epilogi==1){ printf("Oi arithmoi me thn seira pou epileksate einai:\n"); for(i=4;i>=0;i--) printf("%d ",A[i]); } else if (epilogi==0) { printf("Oi arithmoi me thn seira pou epileksate einai:\n"); for(i=0;i<5;i++) printf("%d ",A[i]); } printf("\nDwse enan arithmo: "); scanf("%d",&epilogi); metritis=0; for(i=0;i<5;i++) { if (A[i]==epilogi) metritis=metritis+1; } printf("O arithmos pou epileksate vrethike %d fores\n",metritis); return 0; } και καποια θεματακια.. > void main() αυτο ειναι λαθος , ποτε μα ποτε η main δεν ειναι void , επιστρεφει εναν integer στο λειτουργικο ! αναλυτικοτερα : 1) ειναι λαθος συμφωνα με το standard 2) , δεν ειναι εγγυημενο οτι θα δουλεψει σωστα , 3) μπορει να δημιουργησει προβληματα στο λειτουργικο συστημα. >printf("%d ",&A[i]); -> printf("%d ",A[i]);; δεν μπορεις να βαλεις τον τελεστη & , (σκεψου A = *(A+i))..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.