Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση ή όχι...

Giannisrethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,θέλω ακόμη μια φορά τη βοήθεια σας...

Έχω το παρακάτω pc...

Ddr 2 dual kingston 2 Gb

Asus P5b Se

Intel Core 2 Cpu @ 1,86 Ghz

NVIDIA GeForce 8800 Gt

Western digital 320 gb @ 5400 rpm (Μόνο το λειτουργικό)

Windows 7-64bit

Γενικότερα τρέχει αρκετά καλά αλλά για photoshop cs5+capture nx 2,2 που τον χρειάζομαι καθυστερεί αρκετά αφού η κάθε φωτογραφία είναι περίπου 25 mb :fear:

Τι λέτε με κάποια μικρή και οικονομική σχετικά αναβάθμιση μπορεί να λειτουργήσει γρηγορότερα ή δεν με συμφέρει.Ευχαριστώ προκαταβολικά.:-)

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οταν λες οικονομική μέχρι ποσα εννοεις...

Το βασικότερο πρόβλημα που βλέπω εγώ σε συνδιασμό με τα προγράμματα που χρησιμοποιείς είναι η λίγη μνήμη που έχεις... οποτέ το κυριοτερο και φθηνότερο που θα μπρούσες να κάνεις είναι να πρόσθέσεις αλλα δύο και θα δείς σημαντικές διαφορες...

Κατά δεύτερο λόγο ο επεξεργαστής σου είναι αρκετά αδύναμος ... αν και δεν μας λες ακριβώς ποιος είνια...

Μια λύση είναι να κλοκάρεις λιγο και να κερδίσεις κάτι...

δεύτερη λύση είναι να βρεις κάποιο φθηνό μεταχειρισμένο τετραπυρηνο.. (δεν σε συμφέρει να πας σε καινουργιο για σοκετ 775)

Επίσης πιστεύω οτι και ένας ssd θα σε βοηθολυσε αρκετά... αν και είνια λίγο extreme και ακριβούτσικη λύση...

Δημοσ.

Πρώτον πρέπει να αλλάξεις την ram και τον επεξεργαστή για να δεις διάφορα όπως είπε και ο φίλος ο stm00192 πρέπει να μας πεις μέχρι ποσά χρήματα μπορείς να διάθεσης

---------- Προσθήκη στις 09:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:39 ----------

Ορίστε μια πρόταση για έναν επεξεργαστή

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-2-Quad-Q9505-s775-2-83GHz-BX80580Q9505.htm

Δημοσ.
Πρώτον πρέπει να αλλάξεις την ram και τον επεξεργαστή για να δεις διάφορα όπως είπε και ο φίλος ο stm00192 πρέπει να μας πεις μέχρι ποσά χρήματα μπορείς να διάθεσης

---------- Προσθήκη στις 09:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:39 ----------

Ορίστε μια πρόταση για έναν επεξεργαστή

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-2-Quad-Q9505-s775-2-83GHz-BX80580Q9505.htm

Ειπαμε ήδη ότι ΔΕΝ αξίζει να αγοράσει καινόύργιο επεξεργαστή για σοκετ 775... πόσο μάλλον κάποιον που κοστίζει 220Ε!!! :-(:confused:

Αν πάρει επεξεργαστή μονο κανενα μεταχειρισμενο ...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις σφαιράτες απαντήσεις...

Φίλoi μου έλεγα σε μία αναβάθμιση περίπου στα 100-150 ευρώ γιατί είναι παλιό το pc και δεν νομίζω πως συμφέρει να διαθέσω πολλά λεφτά πάνω του.

Ο επεξεργαστής πρέπει να είναι ο intel core 2 duo @ 1,86 Ghz θα σας το επαληθεύσω αργότερα με το cpuz.Να κλοκάρω τον επεξεργαστή δυστυχώς δεν έχω ιδέα.Καλή ιδέα ακούγεται.Για ssd το σκέφτηκα αλλά αρκετά ακριβή λύση για το υπάρχον pc.

edit:Δεν είμαι πολύ αρνητικός σε κάτι μεταχειρισμένο καλή λύση φαίνεται η ιδέα σου damastes.

Δημοσ.

Φίλε αν θέλεις αγόρασε έναν μικρό SSD να βάλεις το λειτουργικό σου και τα προγράμματά σου για να ανοίγουν γρήγορα όλα και να φορτώνουν σφαίρα οι φωτογραφίες και όση περισσότερη ram μπορείς για να φορτώνουν οι φωτογραφίες και να μην έχεις πρόβλημα...Ψάξε για ram όσο πιο φθηνά βρείς περισσότερα GB στα μεταχειρισμένα.Τον επεξεργαστή άστον σε δεύτερη μοίρα για αργότερα.Αν θές ρίχτου ένα μικρό o/c να στανιάρει λίγο και αααααααν βρείς κανέναν quad σε καλή τιμή κάποια στιγμή τσίμπα τον.

Δες μερικά βιντεάκια από τον υπολογιστή μου με SSD και 8gb ram.Στο δεύτερο βίντεο φορτώνω 10 αρχεία που το μικρότερο είναι ανάλυσης 6000χ4000 μέχρι 12600χ9000..

Δημοσ.

Φίλε Νίκο δηλαδή λες πως αξίζει να παραμείνω στο υπάρχον pc και με ένα ssd(100 ευρώ) και +2Gb Ram (50 ευρώ) να αυξηθεί σημαντικά η ταχύτητα?

Δημοσ.

ναι έχει δίκιο ο νικος, παρε αυτόν που σου προτείνει και είναι και κομμάτι που θα κρατήσεις και στο επομενο pc σου. Οταν τον πάρεις διάβασε εδώ μετα πως να τον κανεις optimize

Δημοσ.

Μα ρε συ είσαι με 5400άρη σκληρό..Από τα 12-15ms στην καλύτερη access time θα πας στο 0.1ms και από τα 60-80mb/sec read στην καλύτερη θα πας στα 200-240mb/sec...Αυτό στην ουσία καθυστερεί το σύστημά σου.Από εκεί και πέρα..Όταν φορτώνεις τέτοιες φωτοργαφίες τα GB της ram ρουφιούνται σαν παγωμένη μπύρα.:-D

Όταν ο υπολογιστής σου δεν έχει επαρκή μνήμη να χρησιμοποιήσει χρησιμοποιεί σαν μνήμη τον αργό σου σκληρό και η όλη διαδικασία κολλάει ακόμη περισσότερο το σύστημα...Δεν είπα με άλλα 2gb ram.Είπα όση περισσότερη ram μπορείς και παίρνει η μητρική σου.Ψάξε στα μεταχειρισμένα να βρείς κανένα 20-25€ τα 2gb είναι καλά και γέμισε τη μητρική σου με ram.Αν έχεις 4 slot βάζεις 8gb,αν έχεις 2 slot βάζεις 4gb.Αφού κάνεις αυτά τα 2 πράγματα μετά με την ησυχία σου εν καιρό βάζεις και έναν μεταχειρισμένο quad μόλις τον βρείς σε καλή τιμή.

Nα και αρκετά φθηνά στικάκια 2gb ram

http://www.eworld.com.gr/front/details/707

Δημοσ.

Πολλές ram πολλές ασυμβατότητες μεταξύ τους...:shock:

Αυτό φοβάμαι και δεν αγοράζω ram...4 slot έχω φίλε με τiς ήδη υπάρχουσες σε dual.

Εντάξει έχετε δίκαιο για τον παλιό σκληρό αλλά τι να τον κάνεις και αυτόν...:-)

Πολύ ωραία φάση οι ssd αλλά γιατί μου φαίνονται λίγο δύσκολες οι ρυθμίσεις τους...

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ απόλυτα για ssd και μνήμη... θα σου δώσουν άλλο αέρα...

Μην σε τρομάζουν οι ρυθμίσεις για τους ssd δεν είναι και τοσο επιτακτικές... είναι περισσότερο για χρήαστες που παραψάχνονται...

Παρε ένα καλό δίσκο με υποστήριξη trim πετα τον πάνω και αστον έτσι... δεν θα έχει κανενα πρόβλημα!!

Δημοσ.
Πολλές ram πολλές ασυμβατότητες μεταξύ τους...:shock:Αυτό φοβάμαι και δεν αγοράζω ram...4 slot έχω φίλε με της ήδη υπάρχουσες σε dual.

Εντάξει έχετε δίκαιο για τον παλιό σκληρό αλλά τι να τον κάνεις και αυτόν...:-)

Πολύ ωραία φάση οι ssd αλλά γιατί μου φαίνονται λίγο δύσκολες οι ρυθμίσεις τους...

Αν είσαι σε dual 2x1gb της πουλάς να πας σε 2άρες...Για να μπούν 8gb στο τέλος στο pc σου.

Καθόλου δύσκολες δεν είναι οι ρυθμίσεις τους.Και χωρίς ρυθμίσεις μια χαρά θα είναι.Πάρτον εσύ και πριν εγκαταστήσεις το λειτουργικό πέρνα μια βόλτα από το αντίστοιχο thread και θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα πάντα.Μόλις τον σετάρεις για να έχεις μέγιστη απόδοση και να γλιτώσεις και μερικά άχρηστα GB,τέλος.Δεν θα ξαναχρειαστεί τίποτα.

Δημοσ.

Α οκ κατάλαβα δεν είναι αναγκαίες οι ρυθμίσεις των ssd.

Από ram πως θα ξέρω αν είναι συμβατές με τις kingston βρε παιδιά?

Το λέω γιατί την έχω πατήσει με ram σε netbook...

edit:Νίκο αν πάρω τον ssd εννοείται πως θα σας συμβουλευτώ για τις ρυθμίσεις του.

Κρίμα δεν είναι να πουλήσω τις kingston? :fear:

Δηλαδή να πάω σε 2χ2 dual πάλι...?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...