Προς το περιεχόμενο

iPhone 4 vs ANDROID Ελλαδα ομως

mchrisober

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γενικότερα το λειτουργικό της apple είναι σήμερα καλύτερο , ποιο εύχρηστο. Το android είναι αρκετά νεο ακόμα, πάσχει απο διάφορες παιδικές ασθένειες που είναι βέβαιο ότι θα διορθώσει στο μέλλον.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Μπορείς να μας πεις τις παιδικές ασθένειες του android ?

• Απαντ. 325
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μπορείς να μας πεις τις παιδικές ασθένειες του android ?

Αν δεν έχει, τότε τα (συχνά) updates προσφέρουν μόνο νέα features... χλωμό.

Δημοσ.
Ωράια δεκτό ποιες είναι όμως οι παιδικές ασθένειες ?

Δε ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί, δεν έχω ακούσει κάτι τρομερό πάντως. Περισσότερο φοβάμαι μη πάρω κάνα htc και δεν παίζει σωστά η οθόνη αφής ή μου βγάλει κατασκευαστικά προβληματάκια παρά μερικά bugs του android.

Δημοσ.
Ωράια δεκτό ποιες είναι όμως οι παιδικές ασθένειες ?

Κάποια έχουν αναφερθεί ήδη. Πολλά κινητά δεν παίρνουν νέες αναβαθμισεις λειτουργικού, και σίγουρα όχι τόσο απλά όσο ένα iPhone. Tο android είναι πολύ ανοικτό λειτουργικό. Αυτο είναι κύριος συν αλλά έχει και πλην. Κινδυνεύει να γίνει όπως το Linux με τις πολλές ελαφριά διαφορετικές διανομες και με ασυμβατες μεταξύ τους εφαρμογές. Κάθε εταιρία το τροποποιεί ελαφρώς για να προσθέσει κάποια επιπλέον πράγματα, με αποτέλεσμα όταν βγάλει η google update του android να μη μπορείς να τη βάλεις αν δεν βγάλει και η εταιρία του κινητού πχ htc αντίστοιχη τροποποιημένη έκδοση. Επίσης σε κάποια πράγματα το android μοιάζει με τα wm πχ έχει άλλη μνήμη που εγκαθιστας κάποιες εφαρμογές (μικρή) και άλλη για τις υπόλοιπες εφαρμογές. Με αποτέλεσμα όταν γεμίσει να μη μπορείς να εγκαταστησεις άλλες. Έχουν βγει διάφορα κολπακια και mod για αυτο, αλλά είναι σίγουρα απο τις χαρακτηριστικοτερες παιδικές ασθένειες που μόνο μια αναβάθμιση θα λύσει. (Η οποία αναβάθμιση όπως γράφω παραπάνω δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βγει για το κινητό που έχεις..)

Επισης δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το λειτουργικό της apple. Δες σε ένα κατάστημα το Sony experia x10 και πες μου ότι έχω άδικο. Σκέτο κόσμημα το κινητό, απο τα ομορφότερα που έχω δει, φοβερή κάμερα αλλά το κινητό σέρνεται. Σε αυτο φταίει και το ότι δεν έχει την τελευταία έκδοση android (και δεν την παίρνει μέχρι σήμερα).

Επισης μέχρι πρόσφατα (δεν ξέρω τι γίνεται στην τελευταία έκδοση) υπήρχαν κάποια μείον πχ δεν μπορούσες να κανείς ζουμ με τα 2 δαχτυλα σε όλες τις εφαρμογές , κάτι πολύ χρησιμο. Συν το προβλημα με έλλειψη Ελληνικού market place που αναφέρθηκε παρά πάνω.

Ολα αυτά σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικά για όποιον θέλει να πάρει μια καλή συσκευή android μιας και με διάφορους ευκολους η δύσκολους τρόπους διορθώνονται σε αρκετό βαθμό , αρκει να έχεις την όρεξη να τα ψάξεις λίγο, αλλά σίγουρα δείχνουν ότι το κινητό έχει ακόμα κάποιες παιδικές ασθένειες.

Οπως επίσης έχει και συν που δεν έχει το iPhone. Αλλά πιστεύω ότι το 90% των χρηστών σήμερα θα μείνει ποιο ικανοποιημένος και ειδικά με το iphone4. Μόνο ουσιατικο μείον το κόστος.

Δημοσ.

για bugs μπορώ να σου πώ τι με ενοχλεί εμένα. Ανοιγουν εφαρμογές στο background χωρίς να τις έχω καλέσει εγώ αμεσα ή έμμεσα, με αποτέλεσμα να τρωνε την μνήμη και να αρχίζει να ψιλοκολλάει, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να τις κλείνω με taskiller. Αυτό είναι όντως μια παιδική ασθένεια, γιατί έχω την 1.5, και είμαι σίγουρος οτι δεν παίζει τέτοιο πράγμα σε 2.1 ή 2.2

Τώρα όσον αφορά περί οθόνης και ποια είναι η καλύτερη και ποιο ζωντανή, ας περιμένουμε τα πρώτα συγκριτικά μεταξύ iphone 4 και samsung me super amoled, γιατί απο μερικές αναλύσεις που διαβάζω δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι του iphone θα είναι καλύτερη.

Να ενα παραδειγματάκι με super amoled σε εξωτερικό περιβάλλον.

Δημοσ.
τι ακριβώς εννοείς; να στέλνεις mms με ηχογραφημένη φωνή, να μιλας και να το γράφει (speech to text), voice search ;

μπορείς να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος, ειλικρινά το ακούω από πολλούς και θέλω κάποιος να το εξηγήσει λίγο ποιο αναλυτικά. Μιλάς για το interface, για συγκεκριμένες εφαρμογές που χρησιμοποιείς καθημερινά και δεν υπάρχουν στο android και ποιες;

Όχι δεν μιλώ για εφαρμογές, αλλά για το λειτουργικό το ίδιο κυρίως σε ότι αφορά την ταχύτητα. Πάντως έχοντας δουλέψει και την android 2.2, φαίνεται οι προγραμματιστές να είναι σε καλό δρόμο για να φτάσουν και σε αυτό το τομέα το ios

Δημοσ.
για bugs μπορώ να σου πώ τι με ενοχλεί εμένα. Ανοιγουν εφαρμογές στο background χωρίς να τις έχω καλέσει εγώ αμεσα ή έμμεσα, με αποτέλεσμα να τρωνε την μνήμη και να αρχίζει να ψιλοκολλάει, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να τις κλείνω με taskiller. Αυτό είναι όντως μια παιδική ασθένεια, γιατί έχω την 1.5, και είμαι σίγουρος οτι δεν παίζει τέτοιο πράγμα σε 2.1 ή 2.2

Σίγουρα θα είναι παιδική ασθένεια αλλά και μνήμης. Δηλαδή στο N1 που έχει διαθέσιμα 512 ΜΒ μνήμης ο task manager μόνο κακό κάνει, αφού όταν υπάρχει μια εφαρμογή στο backround όταν την καλέσεις θα έρθει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση ενώ δεν καταναλώνει πόρους παρά ελάχιστη μνήμη που το σύστημα θα αποδεσμεύσει όταν χρειαστεί αυτόματα. H χρήση task manager γενικά δεν ενδείκνυται στο Android παρά μόνο μόνο για κακογραμμένες εφαρμογές που προκαλούν προβλήματα. Το android καλεί αυτόματα τις εφαρμογές κι ας μην τις τρέξεις για να μην έχουν καθυστέρηση.

Ανοιγουν εφαρμογές στο background χωρίς να τις έχω καλέσει εγώ

Δηλαδή αυτό δεν είναι bug αλλά feature. Σταμάτα να χρησιμοποιείς τον task manager και θα δεις τι ομαλά που θα παίζει. Έτσι την είχα πατήσει κι εγώ στην αρχή.

Android starts the process when any of the application’s code needs to be executed, and shuts down the process when it’s no longer needed and system resources are required by other applications.

A content provider is active only while it’s responding to a request from a ContentResolver.

Components might also be shut down by the system when they are no longer being used or when Android must reclaim memory for more active components.

If the user leaves a task for a long time, the system clears the task of all activities except the root activity.

Η άποψη ότι το android χρειάζεται να έχει ελεύθερη μνήμη όπως τα windows είναι εντελώς λάθος, ίσα-ίσα που το σωστό είναι να απομένει ελάχιστη.
Δημοσ.
για bugs μπορώ να σου πώ τι με ενοχλεί εμένα. Ανοιγουν εφαρμογές στο background χωρίς να τις έχω καλέσει εγώ αμεσα ή έμμεσα' date=' με αποτέλεσμα να τρωνε την μνήμη και να αρχίζει να ψιλοκολλάει, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να τις κλείνω με taskiller. Αυτό είναι όντως μια παιδική ασθένεια, γιατί έχω την 1.5, και είμαι σίγουρος οτι δεν παίζει τέτοιο πράγμα σε 2.1 ή 2.2

Τώρα όσον αφορά περί οθόνης και ποια είναι η καλύτερη και ποιο ζωντανή, ας περιμένουμε τα πρώτα συγκριτικά μεταξύ iphone 4 και samsung me super amoled, γιατί απο μερικές αναλύσεις που διαβάζω δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι του iphone θα είναι καλύτερη.

Να ενα παραδειγματάκι με super amoled σε εξωτερικό περιβάλλον.

http://www.youtube.com/watch?v=[/quote']

Στο engadget πάντως είδα φωτο με μέτρια απόδοση στην αντηλιά, ανάλογα τη γωνία. Anyway.

Δημοσ.
Στο engadget πάντως είδα φωτο με μέτρια απόδοση στην αντηλιά, ανάλογα τη γωνία. Anyway.

Αν θυμάμαι καλά έλεγε ότι έχει αντανάκλαση υπό γωνία αλλά άμα το κοιτάς στα ίσα δεν έχει.

Δημοσ.

o oldnew ποιο πάνω είχε πολύ καλές και σωστές παρατηρήσεις, αλλά συγκρίνεις το τελευταίο iphone/ios με τα προηγούμενα κινητά του android, που στα περισσότερα, αν και θα αργήσει υπερβολικά, έχει τουλάχιστον ανακοινωθεί η αναβάθμιση. Τι να πουν και οι κάτοχοι του 3G που θα πάρουν μια πετσοκομένη αναβάθμιση;

Δημοσ.
o oldnew ποιο πάνω είχε πολύ καλές και σωστές παρατηρήσεις, αλλά συγκρίνεις το τελευταίο iphone/ios με τα προηγούμενα κινητά του android, που στα περισσότερα, αν και θα αργήσει υπερβολικά, έχει τουλάχιστον ανακοινωθεί η αναβάθμιση. Τι να πουν και οι κάτοχοι του 3G που θα πάρουν μια πετσοκομένη αναβάθμιση;

Αυτά που γράφω ισχύουν και για τα σημερινά κινητά νομίζω. Πάρε για παράδειγμα το desire, που όσοι αγοράζουν android στην Ελλαδα σήμερα , το 99% αυτο παίρνει. Έχουν πιξει τα φόρουμ για το ποτέ θα βγει η version 2.2 γι αυτο το κινητό. Η google μπορεί να έχει βγάλει την 2.2 αλλά δεν μπορούν να την βάλουν ούτε αυτοί που έχουν την δημοφιλεστερη και εντελώς νέα συσκευή. Δεν συζητάμε για παλαιότερες συσκευές που τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Και αυτο επειδή πρέπει πρώτα η htc να πάρει αυτή την νέα version να την τροποποιήσει κατάλληλα προσθετωντας ότι αυτή θέλει πχ sence ,και μετά να τη βγάλει. Σκέψου δηλαδή τι γίνεται αργότερα. Τι να πρωτουποστηριξει η htc απο τις 10δες συσκευές που βγάζει με κατεγιστικους ρυθμούς;

Ανεπισημες λύσεις αφού σπασεις το κινητό υπάρχουν και η υποστήριξη είναι μεγάλη αλλά συνήθως χάνεις πράγματα πχ sence κλπ.

Αυτη δεν είναι η καλύτερη λύση όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε και ήδη όλοι συζητούν για το πως θα μιμηθούν την apple και όλες οι συσκευές θα παίρνουν το ίδιο λειτουργικό χωρίς τροποποίησεις κλπ ώστε να παίρνουν την κάθε original update της apple. Αν και το βλέπω πολύ δύσκολο.

Επισης είναι πολύ συμαντικοτερο η αναβάθμιση στα android που έχουν πολύ περισσότερα να διορθώσουν.

Οι περισσότεροι χρήστες android που είχαν iPhone γράφουν ότι οι ίδιες εφαρμογές στο iPhone τρεχαν καλύτερα και ήταν ποιο καλογραμενες.

Εγω σήμερα αν έπαιρνα android θα το έκανα μόνο για πολύ καλή συσκευή τύπου htc evo, και ακριβώς επειδή δεν μπορώ πχ να πάρω iPhone με τέτοια χαρακτηριστικά όπως μεγάλη οθόνη κλπ.

Απο την άλλη στην τιμή που προσφέρεται το desire σήμερα είναι ευκαιρια, και οποίος θέλει να πάρει μια πολύ καλή συσκευή χωρίς να δώσει πολλά λεφτά, δε θα το μετανειωσει.

Αν όμως είναι και gamer και δει κανένα φίλο του τι games έχει το iPhone και τι το android τον βλέπω να το πουλάει σύντομα. Είναι θέμα τι σε ενδιαφέρει περισσότερο. Στο θέμα software το iPhone δεν έχει αντίπαλο σήμερα.

Δημοσ.

Όσον αφορά τα games δεν τολμώ να διαφωνήσω αλλά για εμένα όπως και τους περισσότερους πιστεύω αυτό έρχεται σε 2η και 3η μοίρα.

Τώρα για το software μπορεί να έχει περισσότερα το iphone αλλά τα geeky θα τα βρεις στο android πιστεύω. άσε που η πληθώρα των εφαρμογών πάντως μεγαλώνει με τρελούς ρυθμούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...