lebron15 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Εχω μια μεγαλη απορια,εχω μιλησει με διαφορα ατομα που εχουν σπουδασει σε χωρες του εξωτερικου,ενταξει ολοι ξερουμε τις περισσοτερες φορες ειναι καλυτερο να σπουδαζεις στο εξωτερικο γιατι σου προσφερουν περισσοτερες δυνατοτητες τα πανεπιστημια των αλλων χωρων σε σχεση με τα δικα μας.Επιπλεον αποφασιζεις να σπουδασεις αυτα που θες εσυ χωρις να σου βγαινει ο κωλος να περασεις στις πανελληνιες που θα σου διορθωσει το γραπτο ο καθε μαλακας εξεταστης που δεν πληρωνεται και θα σε γραψει στα @@ του αφου και μαλακια να κανει δεν χανει τιποτα,ουτε προστιμο,ουτε τιποτα. Ας μπω στο ζουμι,θα θελα να μου πειτε οσοι ξερετε και οσοι εχετε σπουδασει στο εξωτερικο ποσο εφικτο ειναι αυτο να γινει,εχω γνωστο που σπουδαζει Σκωτια και τα εξοδα του ειναι πραγματικα λιγοτερα απο οτι εδω. Προσωπικα εγω θα θελα να σπουδασω στη Σκωτια κατι που να εχει σχεση με ανθρωπιστικα επαγγελματα,οπως δασκαλος σε παιδια με ειδικες αναγκες,γενικα να σχοληθω με τετοιους ανθρωπους που εχουν προβληματα ή και ψυχολογος θα μαρεσε πολυ,ετσι κι αλλιως οι ανθρωποι εκει πανε στον ψυχολογο,οχι σαν εδω που το θεωρουν κακο,ελεος πια. Σας ευχαριστω που με διαβασετε
javavall Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=375634&highlight=%CE%A3%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B5%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF
lebron15 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Σε ευχαριστω φιλε,αλλα δε με βοηθαει το λινκ,μονο βλεπω χρηστες να τσακωνονται!
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Εχω μια μεγαλη απορια,εχω μιλησει με διαφορα ατομα που εχουν σπουδασει σε χωρες του εξωτερικου,ενταξει ολοι ξερουμε τις περισσοτερες φορες ειναι καλυτερο να σπουδαζεις στο εξωτερικο γιατι σου προσφερουν περισσοτερες δυνατοτητες τα πανεπιστημια των αλλων χωρων σε σχεση με τα δικα μας.Επιπλεον αποφασιζεις να σπουδασεις αυτα που θες εσυ χωρις να σου βγαινει ο κωλος να περασεις στις πανελληνιες που θα σου διορθωσει το γραπτο ο καθε μαλακας εξεταστης που δεν πληρωνεται και θα σε γραψει στα @@ του αφου και μαλακια να κανει δεν χανει τιποτα,ουτε προστιμο,ουτε τιποτα. Ας μπω στο ζουμι,θα θελα να μου πειτε οσοι ξερετε και οσοι εχετε σπουδασει στο εξωτερικο ποσο εφικτο ειναι αυτο να γινει,εχω γνωστο που σπουδαζει Σκωτια και τα εξοδα του ειναι πραγματικα λιγοτερα απο οτι εδω. Προσωπικα εγω θα θελα να σπουδασω στη Σκωτια κατι που να εχει σχεση με ανθρωπιστικα επαγγελματα,οπως δασκαλος σε παιδια με ειδικες αναγκες,γενικα να σχοληθω με τετοιους ανθρωπους που εχουν προβληματα ή και ψυχολογος θα μαρεσε πολυ,ετσι κι αλλιως οι ανθρωποι εκει πανε στον ψυχολογο,οχι σαν εδω που το θεωρουν κακο,ελεος πια. Σας ευχαριστω που με διαβασετε Ήμουν μόνιμος λέκτορας σε Πανεπιστήμιο της Μ.Βρετανίας μέχρι και πρίν από μερικές ημέρες και παραιτήθηκα για προσωπικούς λόγους. Είναι εφικτό να σπουδάσεις και να δουλεύεις ταυτόχρονα στις περισσότερες πόλεις της Βρετανίας, αρκεί να επιλέξεις κάποια πόλη που να έχει δουλειές. Θα παίρνεις πολύ λίγα χρήματα και δεν θα δικαιούσαι να δουλέψεις full-time, αλλά μπορείς ταυτόχρονα να αιτηθείς να είσαι για ένα χρόνο student warden (υπεύθυνος εστίας), έχοντας δωρεάν δωμάτιο. 'Ολα γίνονται και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι πιο φτηνές οι σπουδές στην Ελλάδα, αν κάποιος περάσει σε άλλη πόλη. Τέλος, θεωρώ ασύγκριτα καλύτερα τα περισσότερα Βρετανικά Πανεπιστήμια σε σχέση με τα Ελληνικά για πέντε απλούς λόγους: 1. Δεν υπάρχουν κόμματα μέσα σ' αυτά. 2. Δεν γίνονται καταλήψεις. 3. Δεν εφαρμόζεται η μέθοδος "Είμαι ο καθηγητής σας και πάρτε το βιβλίο μου +άλλα δύο". Εκεί σου δίνουν μια λίστα με references και πας στις απίστευτες βιβλιοθήκες που έχει ακόμα και το τελευταίο Πανεπιστήμιο και διαβάζεις. 4. Δεν μπορείς να είσαι αιώνιος φοιτητής. 5. Δεν υπάρχουν κλίκες. Επιπλέον πλεονεκτήματα είναι το ότι θα μάθεις πραγματικά άριστα τη γλώσσα και το ότι στις ανθρωπιστικές επιστήμες οι Βρετανοί είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με την Ελλάδα. Μόνο ψάξε τα rankings των Πανεπιστημίων αναζητώντας τα καλύτερα στον τομέα που σε ενδιαφέρει. Μοναδικό μειονέκτημα των σπουδών στο εξωτερικό είναι το ΔΟΑΤΑΠ, δηλαδή η Ελληνική αρχή η οποία αναγνωρίζει το πτυχίο σου ως ισότιμο με αυτό των Ελληνικών Πανεπιστημίων, τα οποία θα μπορούσαν να είναι τα καλύτερα στον κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Τις περισσότερες φορές θα σου ζητήσουν να δώσεις μαθήματα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ή θα σου μετρήσουν το μεταπτυχιακό σου ως 4ο έτος, και μάλιστα απαντώντας σου μετά από περίπου ένα χρόνο, αν έχεις πάρει BA από 3ετές πτυχίο (England, Wales). Μοναδικό παραθυράκι είναι να πάρεις άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος εκεί (αν το επιτρέπει το αντικείμενό σου), αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει στην Ελλάδα. Θα σου πω χαρακτηριστικά ότι εγώ έχω Diploma, BA, 2 Masters και PhD, έχω εργαστεί σε Πανεπιστήμιο για 10 χρόνια, ;έχω γράψει 5 βιβλία, γράφω άρθρα σε 3 journals της επιστήμης μου, και εδώ τα πτυχία μου δεν είναι αναγνωρισμένα, εκτός από μια επάρκεια διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας που πήρα, σαν να έχω δηλαδή ένα απλό Proficiency. Όταν δούλευα εκεί, ερχόμουν εδώ ως καλεσμένος Πανεπιστημίων για να δώσω διαλέξεις. Τώρα που γύρισα, είμαι για την Ελλάδα απόφοιτος Λυκείου. 'Ενας από τους τομείς που ασχολούμαι είναι η εκπαίδευση κακοποιημένων παιδιών και η ένταξή τους στο σύνολο.
lebron15 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Το θεμα ειναι πως κανεις αιτηση για ενα πανεπιστημιο της Σκωτιας για παραδειγμα; Τι παιζει ρολο για να σε παρουν; Και αν σε παρουν που βρισκεις σπιτι και δουλεια; Εγω δεν εχω προβλημα,μενω οπου να ναι αρκει να ειναι ανθρωπινα,με θεωρω πολυ ολιγαρκη Αν δουλεω εκει part time θα μπορω να ζω χωρις να επιβαρυνω την οικογενεια μου; Οπως ξανα ειπα ειμαι ολιγαρκης,σε ευχαριστω που μου απαντησες,θα σε πρηξω λιγο τωρα,αλλα ειναι για καλο!
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Το θεμα ειναι πως κανεις αιτηση για ενα πανεπιστημιο της Σκωτιας για παραδειγμα; Τι παιζει ρολο για να σε παρουν; Και αν σε παρουν που βρισκεις σπιτι και δουλεια; Εγω δεν εχω προβλημα,μενω οπου να ναι αρκει να ειναι ανθρωπινα,με θεωρω πολυ ολιγαρκη Αν δουλεω εκει part time θα μπορω να ζω χωρις να επιβαρυνω την οικογενεια μου; Οπως ξανα ειπα ειμαι ολιγαρκης,σε ευχαριστω που μου απαντησες,θα σε πρηξω λιγο τωρα,αλλα ειναι για καλο! Τουλάχιστον σε England και Wales, όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν εξασφαλισμένη εστία, στα περισσότερα Πανεπιστήμια (πληρώνουν). Έχοντας ως βάση αυτό, μπορείς να κινηθείς. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν πάρα πολλά Ελληνικά εστιατόρια στη Βρετανία, όπου μπορείς να δουλέψεις. Έτσι, μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος σου. Διαφορετικά με τις 3-4 λίρες που πληρώνουν την ώρα στους φοιτητές, δύσκολα. Ψάξε δουλειά σε ελληνικό εργοδότη.
lebron15 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Με τη αιτηση τι παιζει; Πως την κανεις; Που τη στελνεις; Ποιο ειναι το κριτιριο για να σε παρουν; Ποτε αρχιζουν τα μαθηματα;
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Πρέπει να είσαι εκεί αρχές Σεπτεμβρίου. Πέρνα μια βόλτα από το Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι και θα σε κατατοπίσουν. Αιτήσεις γίνονται μέσω UCAS. Είναι πολύ εύκολο. Τι βαθμό έχεις στο απολυτήριο Λυκείου; Έχεις Proficiency;
lebron15 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Εχω lower,εκανα και μαθηματα proficiency χωρις να εχω δωσει αλλα γενικα την εχω τη γλωσσα αρκετα καλα,απολυτηριο δεν θα βγαλω τοσο καλο γιατι διαβαζα για τις πανελληνιες παραμελωντας τα υπολοιπα μαθηματα,μαλλον 14 ως 16 θα χω βγαλει! Τι ειναι το UCAS; Η αιτησεις ειναι δωρεαν η πρεπει να τα σταξεις και για εκει;
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Εχω lower,εκανα και μαθηματα proficiency χωρις να εχω δωσει αλλα γενικα την εχω τη γλωσσα αρκετα καλα,απολυτηριο δεν θα βγαλω τοσο καλο γιατι διαβαζα για τις πανελληνιες παραμελωντας τα υπολοιπα μαθηματα,μαλλον 14 ως 16 θα χω βγαλει! Τι ειναι το UCAS; Η αιτησεις ειναι δωρεαν η πρεπει να τα σταξεις και για εκει; http://www.ucas.ac.uk/ Έτσι γράφεσαι στα Πανεπιστήμια του UK. Κάποιες φορές μπορείς να κάνεις και απευθείας αίτηση σε συγκεκριμένα Πανεπιστήμια, αλλά πρέπει να έχεις πολύ καλούς βαθμούς. Με τόσο χαμηλούς βαθμούς, πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα. Επίσης, θα σου ζητηθεί να δώσεις TOEFL ή IELTS και να πετύχεις συγκεκριμένο βαθμό. Ίσως χρειαστεί να κάνεις foundation year, δηλαδή προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο για πιο σίγουρα το κάνεις και στην Ελλάδα.
lebron15 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Ποια πανεπιστημια μου προτεινεις για ψυχολογια και για τμηματα που αφορουν ατομα με ειδικες αναγκες;
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Ποια πανεπιστημια μου προτεινεις για ψυχολογια και για τμηματα που αφορουν ατομα με ειδικες αναγκες; Δεν είναι να σου προτείνω εγώ κάποιο. Υπάρχουν στο google επίσημα rankings ανά σχολή. Το θέμα είναι ποιο θα σε δεχτεί. Κοίτα να κάνεις foundation ή να δώσεις A levels (πιο δύσκολο). Με 14 δεν θα σε πάρει κανένα αξιόλογο φίλε μου. Δεν σε παρακαλούν. Μόνο κάποια ξεπεσμένα, τα οποία δεν αναγνωρίζονται καν στην Ελλάδα. Εσύ δεν θέλεις κάτι τέτοιο, γιατί δεν θα μπορείς να δουλέψεις.
Morticia Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Εχω μια μεγαλη απορια,εχω μιλησει με διαφορα ατομα που εχουν σπουδασει σε χωρες του εξωτερικου,ενταξει ολοι ξερουμε τις περισσοτερες φορες ειναι καλυτερο να σπουδαζεις στο εξωτερικο γιατι σου προσφερουν περισσοτερες δυνατοτητες τα πανεπιστημια των αλλων χωρων σε σχεση με τα δικα μας.Επιπλεον αποφασιζεις να σπουδασεις αυτα που θες εσυ χωρις να σου βγαινει ο κωλος να περασεις στις πανελληνιες που θα σου διορθωσει το γραπτο ο καθε μαλακας εξεταστης που δεν πληρωνεται και θα σε γραψει στα @@ του αφου και μαλακια να κανει δεν χανει τιποτα,ουτε προστιμο,ουτε τιποτα. Ας μπω στο ζουμι,θα θελα να μου πειτε οσοι ξερετε και οσοι εχετε σπουδασει στο εξωτερικο ποσο εφικτο ειναι αυτο να γινει,εχω γνωστο που σπουδαζει Σκωτια και τα εξοδα του ειναι πραγματικα λιγοτερα απο οτι εδω. Σας ευχαριστω που με διαβασετε Πρώτα απ'όλα (σήμερα) πήγαινε στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι είναι, θα σε ενημερώσουν (είναι ευγενέστατοι) για το οτιδήποτε εκείνη τη στιγμή και θα σου δώσουν και ένα σωρό φυλλάδια! Για την βαθμολόγηση στις πανελλαδικές, ακόμα κι αν πέσεις σε κακό βαθμολογητή, κάθε γραπτό περνάει από 2 βαθμολογητές (εάν υπάρχει μεγάλη απόκλιση αναμεσα στους δύο, το γραπτό πάει σε τρίτο) και αυτό γίνεται σε όλα τα μαθήματα. Δεν λέω ότι δεν γίνονται μ@^@&!3$ (είχαν γίνει και σε εμένα όταν ήμουν μαθήτρια) αλλά σε γενικές γραμμές οι βαθμοί των πανελλαδικών αντικατοπτρίζουν μια πραγματικότητα. Αυτό σου το λέω γιατί και οι άγγλοι έχουν πανελλαδικές (τα A levels), εάν αριστεύσεις σε αυτά πας κατευθείαν 1ο έτος, αλλιώς κάνεις foundation, και εάν τα καταφέρεις στο προπαρασκευστικό έτος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σκοντάψεις ενώ είσαι φοιτητής. Συμβαίνουν αυτά. Το ότι δίνουν περισσότερες ευκαιρίες (σε σύγκριση με την Ελλάδα) να αποδείξεις τις δυνατότητες σου δεν σημαίνει ότι χαρίζουν κάστανα εάν δεν... Προσωπικα εγω θα θελα να σπουδασω στη Σκωτια κατι που να εχει σχεση με ανθρωπιστικα επαγγελματα,οπως δασκαλος σε παιδια με ειδικες αναγκες,γενικα να σχοληθω με τετοιους ανθρωπους που εχουν προβληματα ή και ψυχολογος θα μαρεσε πολυ,ετσι κι αλλιως οι ανθρωποι εκει πανε στον ψυχολογο,οχι σαν εδω που το θεωρουν κακο,ελεος πια. Τώρα για ανθρωπιστικές επιστήμες. Τα πανεπιστήμια προσφέρουν κάτι που λέγεται mixed ή combined honours (ΒΑ, 3 έτη), όπου σε ένα πτυχίο έχεις κάνει μαθήματα από δύο επιστήμες (π.χ. κοινωνιολογία και ψυχολογία). Υπάρχουν και προγράμματα 2ετούς φοίτησης (δεν παίρνεις ΒΑ, νομίζω οτι παίρνεις diploma, δεν είμαι σίγουρη) εάν θέλεις να γίνεις consultant. Ένα επάγγελμα το οποίο πιθανόν να σε ενδιαφέρει είναι το youth worker, σαν κοινωνικός λειτουργός είναι αλλά δουλεύει κυρίως με παιδιά. Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ αναγνωρίζονται στην Ελλάδα. Άνθρωποι με προβλήματα υπάρχουν πολλοί. Τί προβλήματα? Υπάρχει bachelor για τις κοινωνικές ανισότητες και τον ρατσισμό (κοινωνικός λειτουργός γίνεσαι στην ουσία), μπορείς να γίνεις λογοθεραπευτής (με μεγάλο φάσμα διαφορετικών αναγκών). Εάν σε ενδιαφέρει να δουλέψεις στην Ελλάδα μετά, δες την ιστοσελίδα του ΔΟΑΤΑΠ για το τι χρειάζεται για να αναγνωριστεί ένα πτυχίο και ποια πανεπιστήμια (και ποια τμήματα αυτών) αναγνωρίζονται. Μπες στις σελίδες πανεπιστημίων να δεις τι προγράμματα προσφέρονται, πιθανόν να βρεις έτσι κάτι που θα σου αρέσει. Γιατί θέλεις Σκωτία?
griper Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Είναι εφικτό να σπουδάσεις και να δουλεύεις ταυτόχρονα στις περισσότερες πόλεις της Βρετανίας, αρκεί να επιλέξεις κάποια πόλη που να έχει δουλειές BritGreek, από που μπορώ να δω ποιες είναι τέτοιου είδους πόλεις;
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 BritGreek, από που μπορώ να δω ποιες είναι τέτοιου είδους πόλεις; Θα ψάξεις να βρεις σχετικά μεγάλες πόλεις. Στο Λονδίνο, σίγουρα μπορείς να βρεις δουλειά (όχι καλή), αλλά είναι πολύ ακριβό το κόστος διαβίωσης και για μένα αυτό είναι αρνητικό. Θα σου πω χαρακτηριστικά ότι στο Cardiff, στο οποίο έχω εργαστεί για 5 χρόνια, ζουν 4500 Έλληνες-Κύπριοι μόνιμα. Στο Λονδίνο είναι αμέτρητοι. Για τις υπόλοιπες πόλεις, δεν μπορώ να σου πω, γιατί δεν ξέρω. Σίγουρα πάντως, δεν θα πήγαινα στο Dundee γιατί εκεί είναι πολύ ήσυχα τα πράγματα, αν και το Πανεπιστήμιο είναι ΑΡΙΣΤΟ. Υ.Γ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αδικηθείς στη βαθμολογία των γραπτών σου στις Πανελλήνιες. Δεν παίζει αυτό που λες. Αν έχεις γράψει, θα περάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.