RottenLungs Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Λοιπόν θα ήθελα πρίν αρχίσω να ψάζνω να μου δώσετε μία γενική εικόνα για τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, κυρίως Ευρώπη. Όλα θέλουν να πληρώνεις ή υπάρχουν και χώρες που μπορείς να πάς τσάμπα; (Για υποτροφεία δεν το συζητάω κάν) Επίσης απο τι βαθμό και πάνω πρέπει να έχεις βγάλει το πτυχίο; Αν πάρεις το proficiency λίγο πρίν φύγεις για το μεταπτυχιακό (δηλαδή κανα χρόνο πρίν) πρέπει να δώσεις και toefel. Στο βαθμό που ζητάνε ώς ελάχιστο παίζει θετικά ρόλο αν έχει βγάλει πχ. το Μετσόβειο πολυτεχνείο αντι για κάποιο άλλο πολυτεχνείο; Και ότι άλλο μπορείται να μου πείτε για να με κατατοπήσετε θα με βοήθαγε. Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ τελειώνω. Ευχαριστώ
SPANK Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Φίλε μου για το μόνο που μπορώ να σε βοηθήσω ειναι οτι ναι υπάρχουν και πανεπιστήμια στο εξωτερικό στα οπόια δεν πληρώνεις οπως το KTH στην σουηδία.http://www.kth.se/?l=en_UK 2 κολλήτοι μου τελιώσανε το πανεπιστήμιο αυτο πριν κανα χρόνο με ειδικότητα Computer science,κανένας απο τους 2 δεν ειχαν ουτε καν το lower αλλα επειδή τελιώσανε κολλέγιο μετα το σχολείο τα αγγλικά τους ηταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο οπωτε δώσανε το toefel και τους δεχτήκανε (νομίζω πάντως οτι το toefel χρειάζεται σε κάθε περίπτωση ειτε έχεις ειτε οχι proficiency).Οσον αναφορά τον βαθμο δεν ξέρω ποσο ακριβως βγάλανε αλλα ξέρω οτι ηταν μαθητές του 14 15 αν αυτο σε βοηθάει καθόλου.
Sellers Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Λοιπόν θα ήθελα πρίν αρχίσω να ψάζνω να μου δώσετε μία γενική εικόνα για τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, κυρίως Ευρώπη. Όλα θέλουν να πληρώνεις ή υπάρχουν και χώρες που μπορείς να πάς τσάμπα; (Για υποτροφεία δεν το συζητάω κάν) Επίσης απο τι βαθμό και πάνω πρέπει να έχεις βγάλει το πτυχίο; Αν πάρεις το proficiency λίγο πρίν φύγεις για το μεταπτυχιακό (δηλαδή κανα χρόνο πρίν) πρέπει να δώσεις και toefel. Στο βαθμό που ζητάνε ώς ελάχιστο παίζει θετικά ρόλο αν έχει βγάλει πχ. το Μετσόβειο πολυτεχνείο αντι για κάποιο άλλο πολυτεχνείο; Και ότι άλλο μπορείται να μου πείτε για να με κατατοπήσετε θα με βοήθαγε. Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ τελειώνω. Ευχαριστώ Το πρώτο πράμα που γνωρίζω το ότι αναλόγως το που θα πας παίζουν και άλλα πράγματα σημασία. Για παράδειγμα κάποιοι φίλοι μου για το μεταπτυχιακό δώσαν 4 μαθήματα για να μπουν τα οποία είχαν βαρύτητα 60-70% στο ποιοί θα μπουν και ποιοί όχι. Όπως καταλαβαίνεις με τόση μεγάλη βαρύτητα, αν γράψεις σκατά και 20 proficiency να έχεις δύσκολα να περάσεις τον άλλον που χτύπησε βαθμούς. Άλλοι φίλοι μου πάλι δεν δίναν μαθήματα, αλλά δώσαν συνέντευξη (της πο^%ας αλλά τέλος πάντων). Γενικά πάντως, (ΠΟΛΥ γενικά, αυτά που ισχύουν πάνω κάτω είναι τα εξής): 1) Αν φύγεις έξω θα πληρώσεις. Αν μπορέσεις και σε πάρουν εδώ, παίζει το αν θα πληρώσεις ή όχι. (σε μένα π.χ αριστοτέλιο δεν δίνεις φράγκο. Απέναντι στο Παμακ ένας φίλος μου δίνει 2000 ευρώ σύνολο για όλο το μεταπτυχιακό του. (και πήρε και υποτροφία) 2) Αυτά που συνήθως παίζουν ρόλο είναι: Ο βαθμός που θα γράψεις στα μαθήματα (αν έχει) στα οποίά θα εξεταστεις. Ο βαθμός του πτυχίου. Ο βαθμός που έγραψες σε μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού. Το proficiency. Πράγματα που συνήθως δε παίζουν ρόλο: Ο χρονος που σου πήρε να τελειώσεις την σχολή.
RottenLungs Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Στην Γερμανία έχω ακούσει οτι είναι δωρεάν να κάνεις μεταπτυχιακό στα δημόσια πανεπιστήμια τους. Και μάλιστα έχω ακούσει οτι στον τομέα μου υπάρχουν πολύ δυνατά πανεπιστήμια εκεί. Βέβαια αν πήγαινα θα έβρισκα κάποιο δίγλωσσο ώστε να παρακολουθήσω στα αγγλικά. Ξέρετε τπτ πάνω σε αυτά; Πείτε κανα site που να δείχνει τα πανεπιστήμια ανα τον κόσμο που να δείχνει και rating γιατι βρίσκω πανεπιστήμια αλλα δεν ξέρω αν είναι σόι.... Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2010 από RottenLungs
Morticia Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Έχω ακούσει ότι στην Γερμανία πληρώνεις ένα μικρό ποσό, καμία σχέση με Ελλάδα ή Αγγλία. Πάνω σε τι θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό?
RottenLungs Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Να σου πώ δεν έχω σκεφτεί ακριβώς το αντικείμενο (είναι άπειρες οι κατευθύνσει που μπορεί να πάρει ένας Ναυπηγός Μηχανολόγος - Πάντως αποκλείω την Σχεδίαση και επιστήμη των υλικών) γιατι είναι σχετικά νωρίς. Απλά θέλω να ψάξω, να πάρω πληροφορίες ώστε να αρχίσω να κάνω σκέψεις σιγά σιγά. (για να μην φτάσω πτυχίο και δεν έχω κάνει την απαραίτητη προετοιμασία ώστε να πάω για ένα μεταπτυχιακό)
Morticia Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Για Αγγλία μπορείς να κανεις αιτησεις και χωρις να εχεις παρει πτυχιο, μονο να τους πεις οτι εισαι τελευταιο ετος και οτι σου μενουν χ μαθηματα. Εάν τους ενδιαφέρεις (ο μεσος ορος του πτυχιου σου μεχρι στιγμης, οι συστατικες επιστολες) θα σου κάνουν προσφορά (conditional offer) με την προυποθεση να παρεις πτυχιο πριν τον Σεπτεμβρη που γινονται οι εγγραφες. Το IELTS ισχύει για 2 χρόνια οπότε μπορεις ξεκινησεις την προετοιμασια πιο πριν (δεν χρειαζεται εάν έχεις καλο επίπεδο). Εαν θες να δεις καταταξη σύμφωνα με το ερευνητικο εργο του καθε πανεπιστημιου : http://www.rae.ac.uk/
dark_banishing Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Στην Σκανδιναβία τώρα είναι τσαμπέ. Εκτός Δανίας που δεν ξέρω τι παίζει. Στην Φινλανδία σκέφτονται να το αλλάξουν σταδιακά. Κάτι άκουσα και για Σουηδία. Πρώτα θα πάρει η μπάλα τους non-EU μετά τις ανθρωπιστικές επιστήμες και βλέπουμε.
insomniaK Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Χρησιμοποίησε την αναζήτηση στο Μπλα μπλα, το θέμα έχει εξαντληθεί σε παλιότερα μηνύματα μας (κάνε σύνθετη αναζήτηση με όρους, insomniaK, Γερμανία, εκπαίδευση). Διάβασε αυτό, έχουν γραφτεί διάφορα ωραία: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=297821 Επειδή έχω σχέση με το αντικείμενο σου (είχα ξεκινήσει κάποτε διδακτορικό στους Ναυπηγούς), όταν αποφασίσεις με τι θες να ασχοληθείς, ρώτα με για πληροφορίες.
RottenLungs Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Ευχαριστώ ρε θα το ψάξω και θα σου πώ. Στείλε μου κανα πμ. να μου προτίνεις εσύ ποια αντικείμενα μεταπτυχιακού για Ναυπηγούς είναι τα καταλληλότερα για επαγγελματική αποκατάσταση και στην Ελλάδα αλλα και εξωτερικό. Υ.Γ. Θα μου άρεσε να φύγω απο την Ελλάδα για λίγο καιρό και να ξαναγυρίσω στα 30-φεύγα.
insomniaK Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Όπως θα διαβάσεις και στα θέματα που θα βρεις, το αντικείμενο που σε ικανοποιεί, θα σε κάνει καλό και θα σου βρει δουλειά. Αυτή την στιγμή το καυτό θέμα είναι offshore constructions για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπάρχει χρήμα, υπάρχει αγορά, υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Στη Γερμανία ασχολούνται σε όλα τα TU. Να εμπιστευτείς τον Βορρά, πχ TU - Harburg/Hamburg, TU - Kiel etc. υγ1 Δε μου αρέσουν τα πμ σε ένα φόρουμ. υγ2 Η ταινία της υπογραφής σου, είναι από τις πλέον αγαπημένες.
blyk Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Όπως θα διαβάσεις και στα θέματα που θα βρεις, το αντικείμενο που σε ικανοποιεί, θα σε κάνει καλό και θα σου βρει δουλειά. Αυτή την στιγμή το καυτό θέμα είναι offshore constructions για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπάρχει χρήμα, υπάρχει αγορά, υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Στη Γερμανία ασχολούνται σε όλα τα TU. Να εμπιστευτείς τον Βορρά, πχ TU - Harburg/Hamburg, TU - Kiel etc. υγ1 Δε μου αρέσουν τα πμ σε ένα φόρουμ. υγ2 Η ταινία της υπογραφής σου, είναι από τις πλέον αγαπημένες. Καλήσπερα. Τελειώνω ναυπηγός στο εμπ του χρόνου και θέλω να συνεχίσω Γερμανία για μεταπτυχιακό, Hamburg ή Kiel αλλά κυρίως Hamburg. Σκέφτομαι είτε για μεταπτυχιακό οικονομικής κατεύθυνσης είτε για offshore constructions, απλά αυτό που μ ανησυχεί στην τελευταία περίπτωση είναι μην ξανακάνω στα γερμανικά ένα μεγάλο αριθμό μαθημάτων που έχω διδαχθεί στην Ελλάδα. Ποιά είναι η άποψη σου; Ευχαριστώ
blyk Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Όπως θα διαβάσεις και στα θέματα που θα βρεις, το αντικείμενο που σε ικανοποιεί, θα σε κάνει καλό και θα σου βρει δουλειά. Αυτή την στιγμή το καυτό θέμα είναι offshore constructions για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπάρχει χρήμα, υπάρχει αγορά, υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Στη Γερμανία ασχολούνται σε όλα τα TU. Να εμπιστευτείς τον Βορρά, πχ TU - Harburg/Hamburg, TU - Kiel etc. υγ1 Δε μου αρέσουν τα πμ σε ένα φόρουμ. υγ2 Η ταινία της υπογραφής σου, είναι από τις πλέον αγαπημένες. Καλήσπερα. Τελειώνω ναυπηγός στο εμπ του χρόνου και θέλω να συνεχίσω Γερμανία για μεταπτυχιακό, Hamburg ή Kiel αλλά κυρίως Hamburg. Σκέφτομαι είτε για μεταπτυχιακό οικονομικής κατεύθυνσης είτε για offshore constructions, απλά αυτό που μ ανησυχεί στην τελευταία περίπτωση είναι μην ξανακάνω στα γερμανικά ένα μεγάλο αριθμό μαθημάτων που έχω διδαχθεί στην Ελλάδα. Ποιά είναι η άποψη σου; Ευχαριστώ
rezoma Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Ξεθάβω το θέμα, για να μην ανοίγω νεο! Έχει κανένας σας εμπειρία απο μεταπτυχιακό σε δημόσιο πανεπιστήμιο στην Γερμανία? Γνωρίζω οτι στα πιο πολλά πανεπιστήμια υπάρχει ενα συμβολικό κόστος περί 500-600 ευρώ το εξάμηνο! Αλλά εχω ακούσει και για μεταπτυχιακά εως και 20.000 ευρώ. Εγώ ενδιαφέρομαι για κάποιο μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά-λογιστική, έχει κάνει κανένας κάποιο τέτοιο μεταπτυχιακό στην Γερμανία αν ναι σε ποιο πανεπιστήμιο, πόσα πλήρωσε, και με τι κριτήρια τον δέχτηκαν? Και μια ερώτηση στον ΤS, τελικά το προχώρησε το θέμα με το μεταπτυχιακό στην Γερμάνια?
annap Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα!ξερει κανεις κατι/ ψαχνει για μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης;ψαχνω κ εγω ειπα να ανταλλαξουμε ιδεες. Δυστυχως εψαχνα για Δανια, Ολλανδια που ειναι σχετικα φθηνα..βρηκα μονο στο Οσλο 2 χρονια δωρεαν αλλα δεν ξερω αν αξιζει κ αν θα μπορουσα να παω.Δυστυχως δεν βρηκα ουτε Αυστρια, Γερμανια κτλ αγγλοφωνα...πολλα βρηκα στην Αγγλια κ φυσικα το πιο φθηνο ξεκινα απο 4,500 ευρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα