jim_p Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Καλησπερα σε ολους. Αυτο ειναι το πρωτο μου θεμα στο κομματι των mac, γιαυτο δειξτε επιοικεια Φιλος μου εχει τα παρακατω στο mac του - vmware fusion 3.x, μεσα σε αυτο εγκατεστημενα τα - windows 7 pro 64bit, μεσα σε αυτα εγκατεστημενα τα - vmtools και το - dg photo art gold και το σχετικο usb dongle-κλειδι για να παιξει η εφαρμογη. Το μονο προβλημα στο virtual pc με τα 7 ειναι οτι δεν αναγνωριζει μονο το παραπανω κλειδι παρολο που ειναι συνδεδεμενο σε μια usb. Τα διαφορα στικακια και αλλα πραγματα σε usb αναγνωριζονται κανονικα, μιας και με το που τα συνδεει πεταγεται το μηνυμα "Να συνδεθει στο mac ή στα windows?". Χωρις αυτο η εφαρμογη δεν μπορει καν να εγκατασταθει. Στις ρυθμισεις του virtual machine υπαρχουν παντα 3 usb συσκευες του mac, οι οποιες μπορουν να γινουν "forward" στο guest λειτουργικο, αλλα δεν εχουν καμια χρησιμοτητα εκει. Αυτες ειναι ο δεκτης υπερυθρων, ο δεκτης bluetooth και η καμερα του mac. Το κλειδι αναγνωριζεται κανονικα απο τον mac (στο "device manager" του) και σε αλλο pc με windows, οποτε δεν ειναι αυτο προβληματικο. Ακουω τις ιδεες σας...
ixthy Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δοκίμασε το κλειδάκι σε windows σε bootcamp; Τα windows 7 παίζουν μια χαρά σε bootcamp. Επίσης καλό θα ήταν να βγάλει όλα τα usb εξαρτήματα και να δοκιμάσει να βάλει μόνο το κλειδάκι απ' ευθείας στη usb του mac και όχι μέσω κάποιου usb hub. Αν πάλι δε δουλεύει ας επικοινωνήσει με την τεχνική υποστήριξη του vmware. Αν δε δουλεύει ούτε στο bootcamp, τότε δε φταίει το vmware. Επίσης καλό είναι να διπλοτσεκάρει στα settings ότι έχει ενεργοποιήσει το usb στο vm του.
jim_p Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Λεγοντας bootcamp εννοουμε... dual boot? Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο. Εκτος απο την αναζητηση για drivers κλπ, υπαρχουν εφαρμογες στα 2 λειτουργικα που πρεπει να δουλευουν παραλληλα, αλλιως θελουμε νεο pc.
Mirdin Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Το μονο προβλημα στο virtual pc με τα 7 ειναι οτι δεν αναγνωριζει μονο το παραπανω κλειδι παρολο που ειναι συνδεδεμενο σε μια usb. Τα διαφορα στικακια και αλλα πραγματα σε usb αναγνωριζονται κανονικα, μιας και με το που τα συνδεει πεταγεται το μηνυμα "Να συνδεθει στο mac ή στα windows?". Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει μια επιλογή στις ρυθμίσεις που του λες που θέλεις να συνδεθεί η USB συσκευή αντί να σε ρωτάει. Νομίζω ότι είναι στο: Virtual Machine > Settings > USB, και επιλέγεις το τι θες να κάνει. Αλλιώς δοκίμασε και το παρακάτω: http://communities.vmware.com/docs/DOC-1201 Στο USB HID έχει κάποια επιπλέον επιλογή που ίσως να σου λύσει το πρόβλημα.
ixthy Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Λεγοντας bootcamp εννοουμε... dual boot? Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο. Εκτος απο την αναζητηση για drivers κλπ, υπαρχουν εφαρμογες στα 2 λειτουργικα που πρεπει να δουλευουν παραλληλα, αλλιως θελουμε νεο pc. Ναι εννοούμε dual boot και στο mac αυτό είναι πανεύκολο. Εγώ το ανέφερα για να δοκιμάσετε να δείτε αν φταίει το vmware. Τα windows στο mac σε bootcamp τρέχουν όπως σε ένα pc, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τις ιδιαιτερότητες του usb κλειδιού και της usb του mac. Αν δεν το δούμε πρώτα πώς δουλεύει με τα windows σαν το 1ο κύριο os δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Να ξέρεις ότι αν υπάρχει ελεύθερος χώρος στο δίσκο, μια εγκατάσταση bootcamp γίνεται πανεύκολα και ακόμα ευκολότερα μπορεί να σβηστεί και να επανέλθει το σύστημα στην αρχική του κατάσταση!
jim_p Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Ας τα βαλω σε μια σειρα γιατι πολλα ειδανε τα ματια μου με το parallels... - Η εταιρια που βγαζει την εφαρμογη για windows και το dongle, βγαζει και την ιδια εφαρμογη για mac. Οι δυο εφαρμογες ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ασυμβατες μεταξυ τους, δηλαδη templates και λοιπα καλουδια δεν μπορουν να μεταφερθουν απο τα windows στο mac. - Υπαρχει dongle το οποιο δουλευει σε windows μονο και αλλο dongle που δουλευει σε windows και mac!!! - Προκειμενου να δει το windows dongle το parallels επρεπε να απενεργοποιησω τα περι virtualization και να του ορισω να χρησιμοποιει μονο εναν cpu core!
vag3d Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Ας τα βαλω σε μια σειρα γιατι πολλα ειδανε τα ματια μου με το parallels... - Η εταιρια που βγαζει την εφαρμογη για windows και το dongle, βγαζει και την ιδια εφαρμογη για mac. Οι δυο εφαρμογες ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ασυμβατες μεταξυ τους, δηλαδη templates και λοιπα καλουδια δεν μπορουν να μεταφερθουν απο τα windows στο mac. - Υπαρχει dongle το οποιο δουλευει σε windows μονο και αλλο dongle που δουλευει σε windows και mac!!! - Προκειμενου να δει το windows dongle το parallels επρεπε να απενεργοποιησω τα περι virtualization και να του ορισω να χρησιμοποιει μονο εναν cpu core! Εγώ πάντως έχω το Bootcamp με WinXP και έχω ορίσει το Fussion να τρέχει χρησιμοποιόντας το real partition του Bootcamp. Αν εγκαταστήσω δηλαδή μία εφαρμογή στα windows μέσω Bootcamp την έχω και στο Fussion 3 (χρησιμοποιούν τον ίδιο physical HDD). Προτείνω αυτό που είπε και ο φίλος πιο πάνω. Μπες σε Bootcamp (δηλαδή boot-αρε σε Windows κρατώντας πατημένο το κουμπί "alt" (η αλλιώς επονομαζόμενο option)) και δοκίμασε να συνδέσεις και να εγκαταστήσεις το Dongle εκεί. Εάν δουλέψει εκεί (στο bootcamp),στην συνέχεια για να το τρέχεις και από Fussion ρύθμισε το Fussion να τρέχει τα Windows από το Partition του Bootcamp. (γλυτώνεις και χώρο από διπλή εγκατάσταση των windows έτσι). Λογικά θα δουλέψει και εκεί. Αν δεν στο βρίσκει στο Fussion, όταν φορτώσεις τα Windows απο Fussion στο μενού του Fussion σύνδεσε το USB Dongle και εκεί (μπορεί να μην στο έχει συνδεδεμένο). (αν και το Fussion όταν είναι ανοικτό και τρέχει τα Windows σε ρωτάει όταν συνδέεις μία συσκευή στον Mac "που θέλεις να συνδεθεί". Στα Windows ή στο Mac OSX)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.