anafleksh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Καλημέρα παιδιά, να σας πω εδώ και 3 χρόνια που έχω τον υπολογιστή μου από την ημέρα που τον ανοίξα για πρώτη φορά κάνει έναν συνεχή δυνατό ήχο (ζζζζζζζζζζζ) κάπως έτσι αυτές τις μέρες μου έχει πάρει τα μυαλά αυτό και παίρνω depon για να ηρεμήσω,,, Ο υπολογιστής έχει 3 ανεμιστηράκια εναν στο πορτάκι του κουτιού που συνδέεται με το μέσα με ένα καλώδιο έναν πλάι στο κουτί μέσα και στο κέντρο του κουτιού πάλι μέσα. το ανεμιστηράκι στο πορτάκι βγάζει μπλε φως δεν ξερω αν σχετιζεται και πιθανότατα χωρίς να είμαι 100% σίγουρος αυτός κάνει τον θόρυβο όποτε βάζω αυτί να ακούσω... ένας φίλος μου , μου είπε ότι είναι η θερμοκρασία αλλά αυτό δεν παίζει γιατί σας λέω το κάνει κάθε μέρα πρωί βράδυ εδώ και 3 - 4 χρόνια. άλλος μου είπε για μονωτής και ένας άλλος να βγάλω τον ανεμιστήρα από το πορτάκι... Βέβαια ο πύργος βγάζει αέρα από πάνω (έχει ένα χερούλι και από κάτω ακριβώς τρύπες που βγάζουν αέρα στο πορτάκι πάλι έχει τρύπες που βγάζει αέρα και πίσω από τον πύργο με τα καλώδια κτλπ βγάζει αέρα... Κανείς καμιά πρόταση ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτός ο ήχος? Υ.Γ να σας πω ότι τα ανεμιστηράκια γυρνάνε σαν τρελά πολύ γρήγορα... Ακόμα σταμάτησα το ανεμιστηράκι στο πορτάκι και τελικά αυτό έκανε τον θόρυβο τον μεγάλο τώρα γίνεται ένας θορυβός μέτριος από τα άλλα σταμάτησα και τα άλλα 2 και γίνεται ένας ελάχιστον θόρυβος όχι τόσο ενοχλητικός αλλά από κάπου βγαίνει και δεν ξέρω από που... Οπότε για να τελειώνω ξέρει κανείς πώς μπορούν να λειτουργούν τα ανεμιστηράκια αλλά χωρίς να βγάζουν αυτό τον ενοχλητικό θόρυβο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
antbyron Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Καλημέρα παιδιά,να σας πω εδώ και 3 χρόνια που έχω τον υπολογιστή μου από την ημέρα που τον ανοίξα για πρώτη φορά κάνει έναν συνεχή δυνατό ήχο (ζζζζζζζζζζζ) κάπως έτσι αυτές τις μέρες μου έχει πάρει τα μυαλά αυτό και παίρνω depon για να ηρεμήσω,,, Ο υπολογιστής έχει 3 ανεμιστηράκια εναν στο πορτάκι του κουτιού που συνδέεται με το μέσα με ένα καλώδιο έναν πλάι στο κουτί μέσα και στο κέντρο του κουτιού πάλι μέσα. το ανεμιστηράκι στο πορτάκι βγάζει μπλε φως δεν ξερω αν σχετιζεται και πιθανότατα χωρίς να είμαι 100% σίγουρος αυτός κάνει τον θόρυβο όποτε βάζω αυτί να ακούσω... ένας φίλος μου , μου είπε ότι είναι η θερμοκρασία αλλά αυτό δεν παίζει γιατί σας λέω το κάνει κάθε μέρα πρωί βράδυ εδώ και 3 - 4 χρόνια. άλλος μου είπε για μονωτής και ένας άλλος να βγάλω τον ανεμιστήρα από το πορτάκι... Βέβαια ο πύργος βγάζει αέρα από πάνω (έχει ένα χερούλι και από κάτω ακριβώς τρύπες που βγάζουν αέρα στο πορτάκι πάλι έχει τρύπες που βγάζει αέρα και πίσω από τον πύργο με τα καλώδια κτλπ βγάζει αέρα... Κανείς καμιά πρόταση ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτός ο ήχος? Υπαρχει η πιθανοτητα καποιο ανεμιστηρακι να βρισκει σε κανα καλωδιο και να δημιουργει αυτον τον θορυβο? Αποσυνδεσε ολα τα ανεμιστηρια εκτος του επεξεργαστη(ειναι πανω στην μητρικη{πλακετα}) και επανασυνδεσε τα ενα ενα για να δεις ποιο απο ολα κανει αυτον τον θορυβο! Αν δεν γνωριζεις τιποτα απο συνδεσμολογια εχε τον νου σου! Εννοειται οτι πρεπει να ειναι κλειστος ο H/Y οταν κανεις τετοιες εργασιες!
Jason13 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Το ζζζζζ σε μενα εφταιγε ο ενας ανεμιστηρας που βρισκοταν στο πισω μερος του πυργου Turbo-x ,ο οποιος ειχε "σπασει" εσωτερικα κατι και πηγαινοερχοταν ο ανεμιστηρας με αποτελεσμα να χτυπαει το πλαστικο του και να δημιουργειται αυτος ο θορυβος!!! Δοκιμασες να αλλάξεις τους ανεμιστηρες???? ή να βγαλεις εναν εναν και να ανοιξεις τον υπολογιστη να δεις ποιος δημιουργει τον θορυβο? Εγω σαν ασχετος πηρα νεο ανεμιστηρα και τον εβαλα μονος μου !!!
anafleksh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Ο υπολογιστής έχει 3 ανεμιστηράκια εναν στο πορτάκι του κουτιού που συνδέεται με το μέσα με ένα καλώδιο ---------- Προσθήκη στις 12:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:44 ---------- Δείτε σας παρακαλώ πολύ το edit που έκανα σας απαντάει στις ερωτήσεις σας.
Jason13 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μπας και ειναι κανονικος θορυβος που παραγουν οι ανεμιστηρες????
Apostolos83 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Το ενδεχόμενο να ανοίξεις το κουτί και να το καθαρίσεις το έχεις σκεφτεί? Άκου να δεις πως έχει το project λοιπόν, Άφαιρείς όλα τα καλώδια αφόυ κλείσεις τον υπολογιστή Ανοίγεις το πλαινό καπάκι του tower Πέρνεις το tower στο χέρι κ κατευθύνεσαι στο πλησιέστερο βενζινάδικο εφόσον δεν έχεις άλλη πηγή πεπιεσμένου αέρα. Πλακώνεις το tower με τον αέρα φορώντας μια καλή μάσκα γιατι φαντάζομαι θα βγάλεις τη μπέμπελη απο κει μέσα. Θα δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην ψύκτρα του επεξεργαστή, ιδιαίτερα αν είναι η stock της Intel, μαζεύει αρκετά συχνά ένα φιλμ απο σκόνη κάτω απο τον ανεμίστήρα που μπορεί να μην προσέξεις. Αφαίρεσε το cooler σύμφωνα με τις άναλογες οδηγίες, αφαίρεσε και το ανεμιστήρη του για να ξεφωρτοθείς τη σκόνη. Ξανακλείσε το μηχάνημα και είσαι έτοιμος. Τώρα αν δεν φταίει αυτό το πιθανότερο είναι να έχει χτυπήσει κάποιος ανεμιστήρας οπότε τους δοκιμάζεις έναν έναν να δεις ποιος κάνει τον περισσότερο θόρυβο. Να θυμάσαι να έχεις κλειστό τον υπολογιστή πάντα πριν αφαιρέσεις ή προσθέσεις κάποιο καλώδιο.
seric Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 αφου κάνει δυνατό ζζζζζζζζζζζζζζζζζζ, μπορεί να έχει μπει κανα ζουζουνάκι με φτερά στον Πύργο και να προσπθεί να βγει. Τσέκαρε και αυτήν την περίπτωση.
anafleksh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Σκόνη δεν έχει πολύ το έκανα με την ηλεκτρική σκούπα...όσο για το ποιος ανεμιστήρας κάνει πιο πολύ θόρυβο είναι αυτός στο πορτάκι πλάι. Οι άλλοι που κάνουν θόρυβο παλεύονται αυτός όμως σου παίρνει τον εγκέφαλο... Τον σταμάτησα πριν λίγο με λίγο χαρτί και ηρέμησα ψυχικά... κανονικός θόρυβος δεν νομίζω φίλε μου και να κάνει τόση φασαρία..
Apostolos83 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 αφου κάνει δυνατό ζζζζζζζζζζζζζζζζζζ, μπορεί να έχει μπει κανα ζουζουνάκι με φτερά στον Πύργο και να προσπθεί να βγει. Τσέκαρε και αυτήν την περίπτωση. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ Είναι κ αυτό ένα πιθανό σενάριο φίλε μ, εξωγήινοι εγκλώβισαν το έντομο στο tower του φίλου μας για να του προκαλούν συνεχείς πονοκεφάλους ωστέ να ξεχνάει την απαγωγή του:shifty: χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα p.s. no offence men
antbyron Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Σκόνη δεν έχει πολύ το έκανα με την ηλεκτρική σκούπα...όσο για το ποιος ανεμιστήρας κάνει πιο πολύ θόρυβο είναι αυτός στο πορτάκι πλάι.Οι άλλοι που κάνουν θόρυβο παλεύονται αυτός όμως σου παίρνει τον εγκέφαλο... Τον σταμάτησα πριν λίγο με λίγο χαρτί και ηρέμησα ψυχικά... κανονικός θόρυβος δεν νομίζω φίλε μου και να κάνει τόση φασαρία.. βγαλτον εφοσον τσεκαρεις τις θερμοκρασιες! Αν τον χρειαζεσαι αγορασε απο καπου εναν καινουργιο ειναι φτηνοι.
Apostolos83 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Σκόνη δεν έχει πολύ το έκανα με την ηλεκτρική σκούπα...όσο για το ποιος ανεμιστήρας κάνει πιο πολύ θόρυβο είναι αυτός στο πορτάκι πλάι.Οι άλλοι που κάνουν θόρυβο παλεύονται αυτός όμως σου παίρνει τον εγκέφαλο... Τον σταμάτησα πριν λίγο με λίγο χαρτί και ηρέμησα ψυχικά... κανονικός θόρυβος δεν νομίζω φίλε μου και να κάνει τόση φασαρία.. Αν έχεις αυτό το cooler έλεγξε ποιο προσεκτικά κάτω από τον ανεμιστήρα, όπως σου προείπα εκεί δημιουργεί φιλμάκι απο σκόνη κ δεν αφήνει τον αέρα να περάσει. Όσο για το μπροστινό ανεμιστήρα δεν είναι λύση το χαρτάκι, αφαίρεσε τον κανονικά από το καλωδιάκι του αφού κλείσεις τον υπολογιστή. Με το χαρτάκι μπορεί να δημιουργήσεις και κανένα πρόβλημα στο τροφοδοτικό σου, ο ανεμιστήρας συνεχίζει να ζητάει ρεύμα για να λειτουργήσει, υπερθερμαίνεται κ δεν ξέρω τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει . . . Αν φταίει τελικά μόνο αυτός πήγαινε πάρε έναν άλλο κ αντικατέστησε τον.
anafleksh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 βγαλτον εφοσον τσεκαρεις τις θερμοκρασιες!Αν τον χρειαζεσαι αγορασε απο καπου εναν καινουργιο ειναι φτηνοι. Πως τις τσεκαρω? και σιγουρα μπορω να τον βγαλω η χρειαζεται ο ανεμιστηρας στο πλαι? μου φαινεται για να ειναι εκει πρεπει μαλλον να κανει αερα στο εσωτερικο του υπολογιστη :/ Μην μου τρολλάρετε το θέμα σας παρακαλώ πολύ παιδιά, ωραία και η πλάκα αλλά μέχρι ενός ορίου ---------- Προσθήκη στις 13:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:59 ---------- Αν έχεις αυτό το cooler έλεγξε ποιο προσεκτικά κάτω από τον ανεμιστήρα, όπως σου προείπα εκεί δημιουργεί φιλμάκι απο σκόνη κ δεν αφήνει τον αέρα να περάσει. Όσο για το μπροστινό ανεμιστήρα δεν είναι λύση το χαρτάκι, αφαίρεσε τον κανονικά από το καλωδιάκι του αφού κλείσεις τον υπολογιστή. Με το χαρτάκι μπορεί να δημιουργήσεις και κανένα πρόβλημα στο τροφοδοτικό σου, ο ανεμιστήρας συνεχίζει να ζητάει ρεύμα για να λειτουργήσει, υπερθερμαίνεται κ δεν ξέρω τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει . . . Αν φταίει τελικά μόνο αυτός πήγαινε πάρε έναν άλλο κ αντικατέστησε τον. κοιτα εχω αυτο το intel ομως δεν βλεπω κανα φιλμακι με σκονη οσο για τον πλαινο το καλωδιο ειναι καπως κολλημενο κατω απο το καπακι του... και δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι αμα τον βγαλω δεν θα παθει τιποτα ο υπολογιστης
antbyron Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Τις θερμοκρασιες τις τσεκαρεις ειτε μεσα απο το bios ειτε με καποιο προγραμμα η και με τα δυο για να διασταυρωσεις τις τιμες. google:pc temps Παντως δεν πιστευω να εχεις καποιο προβλημα βγαζοντας το ,με την προυποθεση οτι ολα λειτουργουν καλα στον υπολογιστη. Γι'αυτο σου λεω να δεις τις θερμοκρασιες , μην παθεις καμια ζημια. οσον αφορα την αποσυνδεση του ανεμιστηρα , ακολουθεις το καλωδιο του και το βγαζεις απο το molex του τροφοδοτικου!
anafleksh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Τις θερμοκρασιες τις τσεκαρεις ειτε μεσα απο το bios ειτε με καποιο προγραμμα η και με τα δυο για να διασταυρωσεις τις τιμες.google:pc temps Παντως δεν πιστευω να εχεις καποιο προβλημα βγαζοντας το ,με την προυποθεση οτι ολα λειτουργουν καλα στον υπολογιστη. Γι'αυτο σου λεω να δεις τις θερμοκρασιες , μην παθεις καμια ζημια. οσον αφορα την αποσυνδεση του ανεμιστηρα , ακολουθεις το καλωδιο του και το βγαζεις απο το molex του τροφοδοτικου! Και πλεον δε θα εχω πλαγιο ανεμιστηρα ε? και θα συνδεσω το καπακι χωρις αυτο χμμμ οκ Οσο για τις θερμοκρασιες πως να τις τσεκαρω? πρωτα οσο τον εχω συνδεδεμενο και μετα βγαζωντας τον πλαγιο? (και περιπου σε ποση ωρα διαφορας η δεν εχει σημασια και την ιδια στιγμη αν γινει θα το βγαλει?) Και μια διαφωτιση για το bios και οσο για τις θερμοκρασιες ποιες ειναι οι standar? αν ειναι χαμηλη ειναι καλο αν ειναι ιδια με τον ανεμιστηρα η χωρις αυτον η υψηλη τι προβλημα παιζει τοτε μια ενημερωση αν γινεται Σε ευχαριστω για το χρονο σου φιλε
cosmos000 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Για μένα ή άλλαξε τα ανεμιστηράκια με καινούρια αθόρυβα (κάτω από 17 db) ή πάρε καλωδιάκια 5volta και κάντα να γυρίζουν με λιγότερες στροφές άρα κ πιο αθόρυβα (κοιτώντας πάντα θερμοκρασίες γιατί τώρα το καλοκαίρι χρειάζεται καλό ai cooling)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.