anafleksh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Για μένα ή άλλαξε τα ανεμιστηράκια με καινούρια αθόρυβα (κάτω από 17 db) ή πάρε καλωδιάκια 5volta και κάντα να γυρίζουν με λιγότερες στροφές άρα κ πιο αθόρυβα (κοιτώντας πάντα θερμοκρασίες γιατί τώρα το καλοκαίρι χρειάζεται καλό ai cooling) Για 10 μερες το θελω ησυχο μετα θα φερω τεχνικο... οποτε λεω να δοκιμασω αυτο που ειπε το παλικαρι πιο πανω να το βγαλω και να δω τις θερμοκρασιες
cosmos000 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Ok .Αν δεν γνωρίζεις πολλά απ αυτά καλύτερα να το δει κάποιος υπεύθυνος. (Αν κ είναι αστεία δουλειά να αλλάξεις ανεμιστήρια).Πρόγραμμα για θερμοκρασίες κατέβασε το speedfan σ'αυτό εκτός απ τις θερμοκρασίες μπορείς να δεις κ τις ταχύτητες απ όσα ανεμιστηράκια είναι συνδεδεμένα στην μητρική edit:Αν ακούς/ακούσεις κάποιο σφύριγμα...σίγουρα είναι απ την σκόνη που έχει πιάσει ανάμεσα στον ανεμιστήρα και την ψύκτρα του επεξεργαστή
anafleksh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Ok .Αν δεν γνωρίζεις πολλά απ αυτά καλύτερα να το δει κάποιος υπεύθυνος. (Αν κ είναι αστεία δουλειά να αλλάξεις ανεμιστήρια).Πρόγραμμα για θερμοκρασίες κατέβασε το speedfan σ'αυτό εκτός απ τις θερμοκρασίες μπορείς να δεις κ τις ταχύτητες απ όσα ανεμιστηράκια είναι συνδεδεμένα στην μητρικήedit:Αν ακούς/ακούσεις κάποιο σφύριγμα...σίγουρα είναι απ την σκόνη που έχει πιάσει ανάμεσα στον ανεμιστήρα και την ψύκτρα του επεξεργαστή Λοιπον συνοπτικα τελικα εχω 4 ανεμιστηρες και οχι 3 ειναι και ενας απανω απανω στο κουτι δεν τον ειχα δει Εκανα αυτο που ειπε το παλικαρι να βγαλω τον ανεμιστηρα με τον μεγαλυτερο θορυβο και ετσι εκανα ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ειχα Current system temperature 47C CPU temperature 43C CPU Fan Speed 1985 RPM και άλλαζε προς τα επάνω. Power Fan Speed 24663 (δεν θυμαμαι το νουμερο ακριβως) και αλλαζε ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ Οι βαθμοι εμεναν ιδιοι με 47C και ποτε 43C ποτε 42C. To CPU Fan Speed έπεφτε από 1985 πήγε 1738 (Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι το cpu fan speed) Αυτά μπορεί κάποιος να μου πει αν ειναι καλο να ειναι χαμηλα το cpu fan speed και οι θερμοκρασιες ηταν καλες πιστευω οποτε για 10 μερουλες θα μπορώ να παίζω χωρίς τον τον ανεμιστηρα στο πορτακι σωστα? (Μπορει και για περισσοτερο δεν ξερω ποτε θα φερω τεχνικο).
antbyron Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Αρχικα κανε επανεκινηση και με το πληκτρο delete μπες στο bios(πριν φορτωσουν τα windows) Στην καρτελα system monitor η status (αναλογως την μητρικη) μπες και δες τις θερμοκρασιες. Εσενα σε ενδιαφερουν οι τιμες:board=" εως 50 εισαι καλα" ,cpu="εως 45" βγαινεις απο το bios με exit Παντως να ξερεις οτι οι τιμες μπορει να μην ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Πχ εμενα μου δειχνει 54c για τον επεξεργαστη και με δυο προγραμματακια που δοκιμασα μου δειχνει 38c Γι'αυτο δοκιμασε κανα προγρ. οπως αυτο που σου προτειναν η everest,core temp(για cpu) κλπ. Αν τελικα παιζεις γυρω στους ~45 βγαλτον και ξαναδοκιμασε να δεις διαφορες(αν υπαρχουν) Αν εισαι πανω απο 45 μην ρισκαρεις.Πηγαινε αγορασε καναν αθορυβο! ωραιος δεν ειδα το post. Μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου. Το cpu fan speed ειναι οι στροφες του ανεμιστηρα του επεξεργαστη Οσο πιο χαμηλα τοσο πιο αθορυβος αλλα και υψηλοτερες θερμοκρασιες
anafleksh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Αρχικα κανε επανεκινηση και με το πληκτρο delete μπες στο bios(πριν φορτωσουν τα windows)Στην καρτελα system monitor η status (αναλογως την μητρικη) μπες και δες τις θερμοκρασιες. Εσενα σε ενδιαφερουν οι τιμες:board=" εως 50 εισαι καλα" ,cpu="εως 45" βγαινεις απο το bios με exit Παντως να ξερεις οτι οι τιμες μπορει να μην ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Πχ εμενα μου δειχνει 54c για τον επεξεργαστη και με δυο προγραμματακια που δοκιμασα μου δειχνει 38c Γι'αυτο δοκιμασε κανα προγρ. οπως αυτο που σου προτειναν η everest,core temp(για cpu) κλπ. Αν τελικα παιζεις γυρω στους ~45 βγαλτον και ξαναδοκιμασε να δεις διαφορες(αν υπαρχουν) Αν εισαι πανω απο 45 μην ρισκαρεις.Πηγαινε αγορασε καναν αθορυβο! ωραιος δεν ειδα το post. Μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου. Το cpu fan speed ειναι οι στροφες του ανεμιστηρα του επεξεργαστη Οσο πιο χαμηλα τοσο πιο αθορυβος αλλα και υψηλοτερες θερμοκρασιες Ωραιος ευχαριστω αφου εχω χαμηλες θερμοκρασιες ειμαι κυριλε να σε πω... αυτος ο ανεμιστηρας που ειναι στο πορτακι οταν τον βαζω ειναι απανω ακριβως απο τον ανεμιστηρα που ειναι μεσα στο κουτι δεν ξερω αν με πιανεις τι προσπαθω να σου πω κοντα στο τροφοδοτικο ... μηπως χρειαζεται να τον βαλω ? μην ζεσταθει πολυ κτλπ... Και κατι αλλο συνεχίζουν οι ανεμιστηρες οι υπολοιποι να κανουν θορυβο οχι οπως ο αλλος αλλα ναι κανουν... θελουν και εκει αθορυβους? δηλαδη θελω 4 για να μην ακουγεται τιποτα?
cosmos000 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μια χαρά είσαι από θερμοκρασίες.Βέβαια όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο και δεν ζορίζεις το pc τόσο πιο χαμηλά θα δουλεύουν οι στροφές του ανεμιστήρα του επεξεργαστή (από 1600 περίπου έως 2200).Όσο ζορίζεται το μηχάνημα ανεβαίνει το στροφιλίκι...και φυσικά κ ο θόρυβος!!!! Κάποια στιγμή άλλαξε τους όλους με πιο αθόρυβους και θα σαι τζετ!!!
anafleksh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Μια χαρά είσαι από θερμοκρασίες.Βέβαια όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο και δεν ζορίζεις το pc τόσο πιο χαμηλά θα δουλεύουν οι στροφές του ανεμιστήρα του επεξεργαστή (από 1600 περίπου έως 2200).Όσο ζορίζεται το μηχάνημα ανεβαίνει το στροφιλίκι...και φυσικά κ ο θόρυβος!!!!Κάποια στιγμή άλλαξε τους όλους με πιο αθόρυβους και θα σαι τζετ!!! ωραια εγω χρησιμοποιω πολυ λιγα προγραμματα ανοιχτα (το παιχνιδι που παιζω + ιντερνετ + skype + msn) το maximum στροφες που το ξαναειδα πριν ειχε 1550 με τον θορυβο του ανεμιστηρα αυτου που εβγαλα και μολις βγηκε πηγα 1800 και 46c με 41c ενω οταν τον ειχα , ειχε 39c και 35c βεβαια δεν θελω να μου επηρεαζει το παιχνιδι ετσι αν το επηρεαζει καλυτερα να το βαλω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.