gcrook Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Η ιστορια ξεκιναει με τον εν λογω δισκο που αγοραστηκε αρχες Φλεβαρη απο γνωστη αλυσιδα πληροφορικης. Για να μην πολυλογω ο δισκος γυρω στο μηνα μετα αρχισε να δειχνει τα πρωτα σημαδια "κοπωσης".Ξεκινησε να κανει μικρα "παγωματα" και να ριχνει την αποδοση του κατακορυφα (σημ στο HD TUNE PRO εκει που επαιζε περιπου στα 110mb/s read επεφτε ακριβως στα 2,8! ) . Ενα μηνα πριν ξεκινησε καπως πιο εντατικα να βγαζει read errors, να κολλαει το λειτουργικο εντελως και το checkdisk να βρισκει ολο και πιο συχνα προβληματα κατα την εκκινηση (bad sectors ισως) ,και να χανει δεδομενα, με αποκορυφωμα 3-4 μερες πριν που αρχισε να εξαφανιζει αρχεια απο το λειτουργικο, να τα ξαναβλεπει μετα απο επανεκκινηση κοκ,μεχρι που σε καποια στιγμη εχασε και ολο τον φακελο Windows και δεν μπορουσα πια να bootαρω.Επισης ξεκινησε να κανει και θορυβους σαν τον Seagate 1,6 που ειχα πριν απο κατι χρονια. Toν εβγαλα και τον τοποθετησα σε ενα esata dock και τον εβαλα στο λαπτοπ να σωσω καποια τελευταια δεδομενα.Το ολο πραγμα δεν πηγε και πολυ καλα χρειαστηκε να τον ανοιγοκλεισω καμια δεκαπενταρια φορες για να σωσω 5-6 γιγα ολα κι ολα και οπου κολλουσε εχανε και το συγκεκριμενο αρχειο μετα απο καθε επανεκκινηση. Προσπαθησα να τον κανω και mirror με το acronis true image και το xxclone αλλα τιποτα. Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι τα διαγνωστικα της WD εδειχναν τον δισκο μια χαρα και οταν τα ετρεχα με το σκληρο εσωτερικα, και μετα που τα ετρεχα τον σκληρο εξωτερικα απο το λαπτοπ πλεον. Εκανα μια αναζητηση στο νετ και εμαθα οτι εχει συμβει αυτο σε πολλους velociraptor και οσοι τον πηγαν πισω ο δισκος βγηκε RMA και αντικατασταθηκε.Ως δια μαγειας πολλοι απο αυτους τουςι χρηστες ειχαν τρεξει τα διαγναστικα της WD και ειδαν το ιδιο που ειδα και εγω. Τον πηγα χθες στο σερβις και με ειδιποιησαν σημερα να τον παραλαβω γιατι ηταν μια χαρα οπως ειπαν.Οταν τους ειπα την ιστορια μου μου αντιπαρεθεσαν τα περι διαγνωστικων της WD.Παραλειπω τις στιχομυθιες που ακολουθησαν και ερωτω. Πως μπορω να το κυνηγησω, δηλαδη ειναι κατι που μου διεφυγε στο ολο νταραβερι με την τεχνικη "υποστηριξη" ;Σαφως και θα στειλω μειλ στην WD και αν χρειαστει θα απευθυνθω και στην εταιρεια προστασιας του καταναλωτη αλλα πριν φτασουμε εκει.... Αν υποθεσουμε οτι παρω τον σκληρο πισω και συνεχισει αυτο το βιολι τοτε; (φανταζομαι καποια στιγμη θα τον ακουσει απο τα πολλα bad sectors) , αν και δεν ειμαι σιγουρος για το θεμα των bad sectors και αν εχουν σχεση με τα read errors κοκ. Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη.
dkoum Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 δοκιμασε να τον συσκευασεις και να τον στειλεις me rma στην wd κατευθιαν και βαλε και μια φωτοτυπια της αποδειξης αγορας δεν το εχω κανει προσωπικα οποτε ας πει καποιος που το εχει κανει http://websupport.wdc.com/warranty/rmainfo.asp?custtype=end&lang=en
gcrook Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 δοκιμασε να τον συσκευασεις και να τον στειλεις me rma στην wd κατευθιαν και βαλε και μια φωτοτυπια της αποδειξης αγορας δεν το εχω κανει προσωπικα οποτε ας πει καποιος που το εχει κανει http://websupport.wdc.com/warranty/rmainfo.asp?custtype=end&lang=en Ενδιαφερον φαινεται αλλα το ζητουμενο ειναι να μην μπω εγω στον κοπο αλλα το καταστημα που ειναι ουτως η αλλως υποχρεωμενο. Αυτο που με ενοχλει πιο πολυ σε αυτη την ιστορια ειναι ο συλλογισμος τους οτι ο σκληρος δεν ειναι ελαττωματικος, και κατι που υπεπεσε στην αντιληψη μυο ειναι οτι οι αποζημιωσεις γινονται με βαση την τρεχουσα τιμη προοιοντος που ειναι κατα 50 ευρω υψηλοτερη!!! απο την μερα που τον αγορασα,και με αφορμη αυτο μαλλον καταλαβαινω και με τι σκεπτικο αντιμετωπιζουν την υποστηριξη σε καποια προιοντα τους. Ενιγουει θεωριες συνωμοσιας οβερ.
dkoum Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 τι να πω ? εχεις και δεδομενα που θες μεσα εγω θα εβαζα το προγραμμα της wd και θα εβαζα zeros στο drive και αν εβλεπα παλι performance drop θα το πηγαινα στο καταστημα και αν μου ελεγαν τα ιδια θα τους μπιπ επισης δοκιμασε να τον δοκιμασεις στον υπολογιστη σου με αλλο καλωδιο sata μηπως φταει το καλωδιο
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Κατ' αρχάς, οι "εξαφανίσεις-επανεμφανίσεις", έχουν ίσως να κάνουν με την συνδεσιμότητα (ο SATA connector του δίσκου, μιας και τις άλλες περιπτώσεις, απλό SATA καλώδιο/κονέκτορας μητρικής/controller μητρικής, τις αποκλείουμε, αφού τον έβαλες σε e-SATA dock). Το SATA interface είναι άλλωστε άθλιο, από αυτής απόψεως. Απ' την άλλη, ίσως τα ζόρια έχουν να κάνουν με physical πρόβλημα του δίσκου, πράγμα που κατ' επέκταση έχει ξεσκίσει το λειτουργικό και/ή "απλώς" το file system (αν πατάει δλδ πάνω σε προβληματικούς sectors ή γουατέβερ). Το ζήτημα είναι ένα : αν το ΦΟΥΛ τεστ (αυτό όμως έτρεξες; Γιά το γρήγορο; ) της WD, τον βγάζει υγιή, σημαίνει ότι ΔΙΚΑΙΩΣ τρως πόρτα απ' τους υπαλλήλους του "γνωστού καταστήματος πληροφορικής". ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ είναι για αλλαγή, μόνο εφ' όσον το επίησμο διαγνωστικό τους λέει "fail". Και το επίσημο διαγνωστικό, τον βγάζει failed, μόνο όταν τα σφάλματα έχουν ξεπεράσει κάποια στάνταρντ. Θα μου πεις, "ναι αλλα΄εγώ έχω ήδη πρόβλημα". "Δίκιο" θα 'χεις, απ' τη στιγμή που έχεις έναν δίσκο που ίσως ψοφάει - αργά δε πάντως (οπότε έχουν ΚΑΙ αυτοί τα δίκια τους, ΑΝ το ξαναλέω έτρεξες το φουλ τεστ). Τεσπα όσον αφορά το μαγαζί, ίσως ο τρόπος είναι να τους μανουριάσεις (ξέρεις, να τους γίνεις κακό σπυρί στον κώλο με τον τρόπο σου, ούτως ώστε να στον αλλάξουν για να μην σ' έχουν στο κεφάλι τους κτλ). Ο άλλος τρόπος είναι λίγο γκέη βέβαια, αλλά στον πόλεμο όλα επιτρέπονται : τον ρίχνεις από ψηλά ενώ δουλεύει, και πάπαλαααααααα. Εσύ φυσικά θα κάνεις τον Ντενγκ Χσιάο Πινγκ εννοείται (και θα φροντίσεις να μην έχιε και σημάδια ε). Το αποπάνω θα σου πρότεινα να το κάνεις, αφού : α) δοκιμάσεις να πάρεις τα αρχεία σου με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων (Active File Recovery, File Scavenger κλπ), ή μέσω χρήσης ενός Linux "Live CD". β) στη συνέχεια κάνεις ένα filling with zeros μέσω πχ του σχετικού utility της WD, να ξεκαθαρίσουν τα πράμματα από άποψης file system και bad sectors που ήταν ν' αντικατασταθούν (καμμιά φορά δεν αντικαθίστανται μέχρι μια τέτοια δράση), να του ξανακάνεις φορμάτ (=δημιουργία συστήματος αρχείων) και να ξανατρέξεις το φουλ διαγνωστικό της WD. Aν τότε ο δίσκος δείξει είτε τζετ, είτε προβληματικός, είτε στην πράξη συνεχίσει να κάνει κόλπα, κινείσαι αναλόγως : είτε τον κρατάς, είτε τον δίνεις γι' αλλαγή με εκτυπωμένα τ' αποτελέσματα (για failure) του διαγνωστικού.
gcrook Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Κατ' αρχάς, οι "εξαφανίσεις-επανεμφανίσεις", έχουν ίσως να κάνουν με την συνδεσιμότητα (ο SATA connector του δίσκου, μιας και τις άλλες περιπτώσεις, απλό SATA καλώδιο/κονέκτορας μητρικής/controller μητρικής, τις αποκλείουμε, αφού τον έβαλες σε e-SATA dock). Το SATA interface είναι άλλωστε άθλιο, από αυτής απόψεως.Απ' την άλλη, ίσως τα ζόρια έχουν να κάνουν με physical πρόβλημα του δίσκου, πράγμα που κατ' επέκταση έχει ξεσκίσει το λειτουργικό και/ή "απλώς" το file system (αν πατάει δλδ πάνω σε προβληματικούς sectors ή γουατέβερ). Το ζήτημα είναι ένα : αν το ΦΟΥΛ τεστ (αυτό όμως έτρεξες; Γιά το γρήγορο; ) της WD, τον βγάζει υγιή, σημαίνει ότι ΔΙΚΑΙΩΣ τρως πόρτα απ' τους υπαλλήλους του "γνωστού καταστήματος πληροφορικής". ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ είναι για αλλαγή, μόνο εφ' όσον το επίησμο διαγνωστικό τους λέει "fail". Και το επίσημο διαγνωστικό, τον βγάζει failed, μόνο όταν τα σφάλματα έχουν ξεπεράσει κάποια στάνταρντ. Θα μου πεις, "ναι αλλα΄εγώ έχω ήδη πρόβλημα". "Δίκιο" θα 'χεις, απ' τη στιγμή που έχεις έναν δίσκο που ίσως ψοφάει - αργά δε πάντως (οπότε έχουν ΚΑΙ αυτοί τα δίκια τους, ΑΝ το ξαναλέω έτρεξες το φουλ τεστ). Τεσπα όσον αφορά το μαγαζί, ίσως ο τρόπος είναι να τους μανουριάσεις (ξέρεις, να τους γίνεις κακό σπυρί στον κώλο με τον τρόπο σου, ούτως ώστε να στον αλλάξουν για να μην σ' έχουν στο κεφάλι τους κτλ). Ο άλλος τρόπος είναι λίγο γκέη βέβαια, αλλά στον πόλεμο όλα επιτρέπονται : τον ρίχνεις από ψηλά ενώ δουλεύει, και πάπαλαααααααα. Εσύ φυσικά θα κάνεις τον Ντενγκ Χσιάο Πινγκ εννοείται (και θα φροντίσεις να μην έχιε και σημάδια ε). Το αποπάνω θα σου πρότεινα να το κάνεις, αφού : α) δοκιμάσεις να πάρεις τα αρχεία σου με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων (Active File Recovery, File Scavenger κλπ), ή μέσω χρήσης ενός Linux "Live CD". β) στη συνέχεια κάνεις ένα filling with zeros μέσω πχ του σχετικού utility της WD, να ξεκαθαρίσουν τα πράμματα από άποψης file system και bad sectors που ήταν ν' αντικατασταθούν (καμμιά φορά δεν αντικαθίστανται μέχρι μια τέτοια δράση), να του ξανακάνεις φορμάτ (=δημιουργία συστήματος αρχείων) και να ξανατρέξεις το φουλ διαγνωστικό της WD. Aν τότε ο δίσκος δείξει είτε τζετ, είτε προβληματικός, είτε στην πράξη συνεχίσει να κάνει κόλπα, κινείσαι αναλόγως : είτε τον κρατάς, είτε τον δίνεις γι' αλλαγή με εκτυπωμένα τ' αποτελέσματα (για failure) του διαγνωστικού. Να σου πω την αληθεια τα διαγνωστικα τα ετρεξα σε quick mode αν θυμαμαι γιατι βιαζομουν να κανω τα τελευταια μπακαπ (τα οποια εγιναν btw) .Καταλαβαινω οσα λες κατα πασα πιθανοτητα θα τον παρω πισω θα τον κανω εξωτερικο και θα τρεξω οτι τεστ υπαρχει και δεν υπαρχει μεχρι να πει το cluster Παναγιωτη . Αληθεια υπαρχει καποιο σχετικο stress test για σκληρους;
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Και να κάνουν τί, να κλατάρουν; Benchmarking μόνο, όπως του HDTune. Kατά τ' άλλα, μπορείς να τον βάλεις (απ' το HDTune Pro πχ), να γράφει zeros μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία - ή έστω την ερχόμενη Δευτέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.