pournaras Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Ναι,για να σιγουρευτείς ότι θα "χαθεί" μετά... Ναι αλλα θα σου μεινει το σαπουνι... Μπορει να βγαλεις και καμμια ακυρη γκομενα, του τυπου "Μωρακι πηρα ενα σαπουνι απο ebay τι να σου λεω, αφου το πληρωσα χρυσο ναουμ. Εισαι να παμε το βραδακι να το χρησιμοποιησουμε;"
petsoukos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Οπότε καλύτερα μέσω τραπέζης η πληρωμή για να ξέρεις και το όνομα του ιδιώτη/πωλητή.
insomniaK Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 σε ποια χώρα; Και αν ξες το όνομα τι θα γίνει; Αν του μεταφέρεις τα χρήματα δε σου εγγυάται κανείς ότι θα λάβεις έστω και το σαπούνι.
petsoukos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Υπηρεσία ACS Αγορά. Εκεί θα πρέπει η ACS να δει όντως το αντικείμενο.. ή όχι;
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Οfftopic, αλλα επειδη βλεπω πολλους να πουλανε αντικειμενα (και το σχολιο του insomniak) και να θελουν καταθεση σε τραπεζα, αυτο πως εξασφαλιζει τον καταθετη? Δηλαδη αντε και εγω τα εβαλα τα χρηματα στον Παπαδοπουλο, αυτος πως υποχρεουται να μου στειλει το αντικειμενο? Απο κει και περα αυτο που ειπε ο washcloud, αν δεν το ζητησεις ο κουριερ δεν εχει καμια υποχρεωση να δει τι περιεχει μεσα το πακετο, ουτε ευθυνη για το περιεχομενο του. Επισης εντελως offtopic: Το οποιο μου γεννα επισης καποια ερωτηματα για το πως διαφυλασσεται καποιος απο ενδεχομενη κομπινα (αλλου βεληνεκους βεβαια), με αποστολη παρανομων προιοντων και την παραλαβη τους απο ατομο αλλο του επισημου παραληπτη. Δηλαδη στελνω εγω (με αλλο ονομα), στον washcloud ενα πακετο (τυχαια επιλογη) και βαζω μεσα κατι που δεν επιτρεπεται (και αυτος δεν το γνωριζει), ουτως ωστε αν ελεγχθει το πακετο να μην την πληρωσω εγω την νυφη. Επειτα μιλημενα ο φιλος μου ο insomiak (τυχαιο επισης) μιλημενος, περιμενει τον κουριερ σε μια γωνια και του κλεβει το πακετο. Αν ελεγχθει ομως το πακετο πως εξασφαλιζεται ο washcloud που δεν εχει καμια ευθυνη? Ακομα βολικοτερα αν αυτο γινει με τα ΕΛΤΑ που για να παραλβεις πακετο (σε εμενα τουλαχιστον) δεν ζητουν σχεδον ποτε ταυτοτητα και ειδοποιητηριο που παραλαμβανει αλλος (αντι του επισημου παραληπτη). Σημειωση: Υπερβολικο αυτο που περιγραφω, απλως το σκεφτηκα τωρα και ειμαι περιεργος για το τι γινεται (αν γινεται κατι τετοιο δηλαδη).
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 (μπερδεγουέι τελείως, για το δικό μου το μυαλό, το παράδειγμά σου, αλλά) : Νομικός δεν είμαι, αλλά αν υπάρχει κρατικό ενδιαφέρον (αστυνομία) που παρακολουθεί διακινήσεις πακέτων, κατ' αρχάς έχει προφανώς στοιχεία για το ποιοί είναι οι μπαγλαμάδες της υπόθεσης, πώς διακινούν τις ιστορίες τους κτλ (και ίσως το μόνο που τους μένει είναι αποδεικτικά στοιχεία, τύπου επ' αυτοφόρω συλλήψεις κτλ). Από 'κει και πέρα, εγώ σαν άσχετος παραλήπτης, λογικά θα κληθώ απ' την αστυνομία για κατάθεση, ψιλοανακρισούλα κτλ, και σε διασταύρωση με τα στοιχεία που ήδη έχουν οι μπάτσοι, μάλλον θα αφεθώ ελεύθερος ως διασταυρωμένα άσχετος (θα ρίξουν και μια ματιά στο ποινικό μου μητρώο αν δεν μ' έχουν ξανακούσει κτλ). ...Ίσως όμως κι όχι, και θα πρέπει ν' αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Υποθέτω είναι ανάλογα την περίπτωση, εξ' ου και οι γκρίνιες περί τρομονόμων κτλ (επί 17Ν για παράδειγμα, έφτανε να καρφώσει κάποιος τον γείτονά του, για να τον βάλει σε περιπέτειες, κι ας ήταν άσχετος. ΤΩΡΑ υποθέτω είναι πιο χαλαρά τα πράμματα). Τεσπα γενικά υπάρχει λογικά μια διαδικασία πίσω από κινήσεις της αστυνομίας, κι όχι επιφοίτηση για το ότι ένα συγκεκριμένο πακέτο μια τάδε μέρα ήταν ύποπτο. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει κάτι να με συνδέει, από πληροφορίες που έχουν για 'μένα εδώ και κάποιο καιρό, για να μου την πέσουν. Εκτός κι αν το πακέτο αρχίζει να φωνάζει μόλις περάσει μπροστά από μπάτσους "πιάστε με, έχω περιεχόμενο παράνομο" (κι επιτόπου τσεκάρουν αποστολέα/παραλήπτη)... Και γενικά, ΕΧΕΙ εξουσία η...εξουσία πάνω σου. Το θέμα είναι αν και πόσο εύκολα ή όχι την ασκεί. Για παράδειγμα, αν είσαι χωρίς ταυτότητα στο δρόμο, ΕΧΕΙ δικαίωμα να σε σύρει σε ΑΤ για εξακρίβωση...(πράγμα που βεβαίως δεν κάνει και δεν έχει και λόγο -όπως είναι τα πράγματα- να κάνει, όλη την ώρα). Αυτό δε με τα ΕΛΤΑ που είπες, μάλλον μαλακία τους (αν και βολεύεσαι εσύ), γιατί οι εδώ ΕΛΤΑτζήδες εμένα μου λένε "α όχι, χωρίς ταυτότητα πακέτο δεν έχει - τόσα γίνονται".
bluesattack Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Οfftopic, αλλα επειδη βλεπω πολλους να πουλανε αντικειμενα (και το σχολιο του insomniak) και να θελουν καταθεση σε τραπεζα, αυτο πως εξασφαλιζει τον καταθετη? Δηλαδη αντε και εγω τα εβαλα τα χρηματα στον Παπαδοπουλο, αυτος πως υποχρεουται να μου στειλει το αντικειμενο?Απο κει και περα αυτο που ειπε ο washcloud, αν δεν το ζητησεις ο κουριερ δεν εχει καμια υποχρεωση να δει τι περιεχει μεσα το πακετο, ουτε ευθυνη για το περιεχομενο του. Tριχες εξασφαλιζει. Η μονη 'εξασφαλιση' , που μπορει να εχει καποιος ειναι το feedback.
nikos21aek Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Εγώ έχω ανοίξει άπειρες φορές πρίν δώσω τα λεφτά στον κούριερ.Αλλά δεν μου έχει τύχει ποτέ σαπούνι για να ξέρω τι γίνεται μετά.
bluesattack Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Κολλητος ο courrier ? Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2010 από bluesattack
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Κολλητός ή αυτοκόλλητος, άμα πάρουν χαμπάρι απ' την εταιρία τη μεγαλοψυχία του ή αν κάτσει στραβή και κάποια φορά ΔΕΝ δεχτεί κάποιος να παραλάβει μετά το άνοιγμα, μετά έχει ν' ακούσει σχολιανά.
oneofthem Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 ...ρε με φέρνεις στα όρια χαρακτηρισμού ώρες-ώρες Γιατί λες ό,τι να 'ναι; Αφού είναι καλυμμένοι από καταστατικά λειτουργίας των ίδιων των εταιριών, αλλά όχι μόνο : υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί λειτουργίας των. Κατά τους οποίους κανένα δικαίωμα δεν έχει ο μεταφορέας να ανοίξει δέμα, ούτε και υποχρέωση απέναντι σε παραλήπτη. Τεσπααααααααααα κανένα πρόβλημα μπορείς να ανταλλάξεις όσους χαραχτηρισμούς θέλεις με τον μεταφορέα γιατί έχει γίνει αυτό, με ρώτησε αν θέλω να δηλώσω καταστροφή (ήταν χτυπημένη η μεγάλη κούτα) και είπε να το κάνω κατά την παραλαβή δλδ επί τόπου σε αυτόναλλά ανοίξαμε την κούτα, τα πακέτα μέσα ήταν όλα ok, πλήρωσα, έφυγε και κόρναραν γιατί εμπόδιζε το δρόμο άλλος θα μπορούσε να εκτυπώνει τους όρους αντί να το κάνει αυτό, δεκτό αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς προβλέπεται να επιβεβαιωθεί καταστροφή κατά τη μεταφορά αν δεν δηλωθεί και επομένως διαπιστωθεί κατά την παραλαβή όταν το έχει συσκευάσει η μεταφορική, αν το δηλώσεις μετά την παραλαβή συμπεριλαμβάνεις και δική σου χρήση
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 ...Κατ' αρχάς το χαρακτηρισμοί σήμαινε άλλο, και πήγαινε κι αλλού (τώρα συνειδητοποίησα πως νόμιζα ότι μίλαγα στον...Omar ). Αnyway, παραμένει το ζουμί της απάντησης. Κι όσον αφορά τα ακριβώς από πάνω, άλλη ιστορία όταν το δέμα είναι χτυπημένο κτλ. Όχι όμως όσον αφορά τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του. Με λίγα λόγια, αν αφού ανοίξατε το δέμα, ΔΕΝ παραλάμβανες, και το γύρναγε στο γραφείο του, θα είχε πρόβλημα (αναλόγως της ιστορίας που θα κάνει μάλιστα ο αποστολέας, προβλέπονται εταιρικά πρόστιμα και για το γραφείο κτλ). Υπ' ευθύνη του το έκανε (ο μαλάκας. Κι ούτε ο 1ος είναι, ούτε ο τελευταίος, πάνω στο ζόρι του να παραδώσει. Εκτός κι αν είχε μερίδιο στο γραφείο τεσπα και είχε πλήρη γνώση του τί έκανε). Όσον δε αφορά την ευθύνη για την καταστροφή, σε κάθε παραλαβή που κάνει το κάθε γραφείο, αναλαμβάνει Ή ΟΧΙ, και την ευθύνη για την κατάσταση αυτού που παραλαμβάνει. Όπως ακριβώς και ο υπάλληλος όταν "χρεώνεται" ένα δέμα/φάκελο, πριν τη διαδικασία παράδοσης.
oneofthem Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 όχι όχι μικρό λάθος (στην περίπτωση που υπάρχει τελικά πρόβλημα, δικό μου), το κατάλαβα με το "ΔΕΝ παραλάμβανες" γιατί δεν είχα αυτό στο μυαλό μου αρχικά από τη στιγμή που το ανοίξεις λογικά (κι έξω από το θέμα εξυπηρέτηση από το παιδί) έχεις ήδη παραλάβει, υποθέτω πως θα το πληρώσεις σε οποιαδήποτε περίπτωση ανοίγω και δεν παραλαμβάνω δεν υπάρχει - ούτε πριν εννοούσα αυτό αλλά στο μυαλό μου διαχώρισα την παραλαβή και την πληρωμή ενώ δεν γίνονται χωριστά άρα λάθος το "αν θα πληρώσεις" που έγραψα πάλι αυτό που θέλουμε είναι όμως να δηλωθεί επί τόπου προκειμένου να αποζημειωθούμε ότι/όπως προβλέπεται (αυτό βέβαια σίγουρα θα γίνει βάσει των όρων και όχι τυχαία) και το οποίο δεν μπορεί να γίνει εύκολα αν δεν γίνει επί τόπου οπότε υπάρχει αυτός ο λόγος τώρα για το αν θα το ανοίξεις πριν πληρώσεις που έγραψα, ο μόνος λόγος είναι απλά να μην φύγει ο μεταφορέας πριν δηλωθεί και όχι επειδή μπορεί να μην τον πληρώσεις δες το και πες μου αν βγαίνει νόημα να το κάνεις αυτό
EKTELESTES Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Ανοίγεις κανονικά αν είναι αντικείμενο που πρέπει να ελεγχθεί! ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ! Και δεν παραλαμβάνεις αν είναι χτυπημένο η ο,τιδήποτε. Έχουν γίνει πολλά περιστατικά, όπως πχ σπασμένες φωτογραφικές, στραβωμένα κουτιά Η/Υ ( ναι ναι, έτυχε σε μένα αυτό με το κουτί ), πάρα πολλά. Εξάλλου κοιτάς να δεις αν όντως σου έστειλαν αυτό που παρήγγειλες, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν στείλει άλλο μοντέλο / πράγμα από αυτό που παρήγγειλες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα