Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο λόγος που ρώτησα είναι για να μάθω, χωρίς να πάθω. (γιαυτό δεν είναι τα φόρουμ;;; Ένας λόγος είναι κι αυτός) Τέσπα, με ΕΛΤΑ θα το στείλω...

Δημοσ.
Κολλητος ο courrier ? :P

Όχι ρε συ τι κολλητός;Όλους τους κούριερ κολλητούς τους έχω;Απλά όταν είναι να πάρω κάτι που είναι συσκευασμένο σε άλλο κουτί από αυτό της κανονικής συσκευασίας ή αν η συσκευασία δεν είναι ασφαλισμένη και ανοίγει ή αν φαίνεται ήδη ανοιχτή πάντα το ανοίγω πριν δώσω τα λεφτά.Το πιο πρόσφατο το κινητό είχα παραγγείλει το άσπρο χρώμα και το κουτί έδειχνε απ έξω το κόκκινο.Η συσκευασία φαινόταν ότι είχε ξαναανοίξει.(Κάτι που το σιγούρεψα τώρα που πέρασα νέο λογισμικό και μου έφαγε τα Ελληνικά επειδή ήταν κινητό παραεισαγωγής-έβαλε δηλαδή το μαγαζί τα Ελληνικά-και καθόμουν και παιδευόμουν δύο ώρες πως να τα ξαναβάλω) Ε δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω λεφτά αν το κινητό δεν ήταν αυτό που είχα παραγγείλει.Στην χειρότερη θα έπαιρνα επιτόπου το μαγαζί και θα τους έλεγα το και το,μην κάθομαι και σας το γυρίζω πίσω εγώ πάρτε το πίσω κατευθείαν και στείλτε το κανονικό.

Βασικά δεν θυμάμαι και καμία φορά να έχω πληρώσει πρίν είμαι σίγουρος ότι το προϊόν είναι αυτό που έχω παραγγείλει.

Για να μην το καταλάβουν λάθος μερικοί,αν πχ μου έρθει αυτό:

shared_packaging_boxlg.gif

το ανοίγω και μόλις δω αυτό:

p7s.jpg

δίνω τα λεφτά.Εννοείται ότι την συσκευασία του προϊόντος δεν την ανοίγεις εκτός από πολύ ύποπτες περιπτώσεις που σου έρχεται χύμα συσκευασία με υποψία ότι είναι ανοιγμένη.

Τώρα αν μέσα στη συσκευασία έχει σαπούνι..Ε εντάξει δεν ψωνίζεις και από όπου να ναι.Από μαγαζιά ψωνίζεις.Όσα θα κερδίσει από εσένα ο καταστηματάρχης αν σου βάλει σαπούνι θα τα χάσει 1000 φορές από άλλους.Δεν τον συμφέρει.Τώρα για αγορές όχι από μαγαζί τσεκάρεις το feedback,ρωτάς άτομα που αγόρασαν από εκεί,μιλάς και μαζί του και αν δεν είσαι σίγουρος απλά δεν αγοράζεις.

Δημοσ.

Εγώ θέλω μια φορά να μου έρθει λάθος αντικείμενο και να είναι ακριβότερο από αυτό που είχα παραγγείλει ρε γμτ, πχ παραγγέλνω μια κάρτα γραφικών και βλέπω τον κουριερά/υπάλληλο ταχυδρομείου με ένα τεράστιο κουτί στα χέρια να μου ζητάει απλά μια υπογραφή... :P

Δημοσ.
Ψηλέ, είσαι στον κόσμο σου.

Από τουλάχιστον δυο απόψεις.

Δεν έχεις δώσει ούτε 1 ουσιώδης συμβουλή σε όλο το θέμα, κάθεσαι αραδιάζεις κατεβατά άδικα και δε βλέπεις όχι μόνο εμένα αλλά και άλλους που σου λένε ότι έχουν ανοίξει και ανοίγουν κανονικά. Δες και τον Νίκο και άλλα παιδιά πιο πάνω.

Άμα δε σου έχει τύχει ποτέ πρόβλημα σε παραλαβή δέματος (χτυπημένο, κλεμμένα πράγματα, κάποιο πρόβλημα τέσπα), μάλλον είσαι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Δημοσ.
...Κατ' αρχάς το χαρακτηρισμοί σήμαινε άλλο, και πήγαινε κι αλλού (τώρα συνειδητοποίησα πως νόμιζα ότι μίλαγα στον...Omar :P).

Το φόβο μου νάχεις ρε μπαγλαμά.:P

Δημοσ.
Δεν έχεις δώσει ούτε 1 ουσιώδης συμβουλή σε όλο το θέμα, κάθεσαι αραδιάζεις κατεβατά άδικα και δε βλέπεις όχι μόνο εμένα αλλά και άλλους που σου λένε ότι έχουν ανοίξει και ανοίγουν κανονικά. Δες και τον Νίκο και άλλα παιδιά πιο πάνω.

Άμα δε σου έχει τύχει ποτέ πρόβλημα σε παραλαβή δέματος (χτυπημένο, κλεμμένα πράγματα, κάποιο πρόβλημα τέσπα), μάλλον είσαι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Τοτε θα σου θεσω εγω ενα προβλημα.Ανοιγεις το πακετο (σαν παραλήπτης) , βγαζεις το αντικειμενο αξιας , το εξεταζεις, σου πεφτει απο τα χερια , σπαει.Τι κανεις ? Γυρνας στον courrier και του λες , αααα δεν θα το παραλαβω τελικα.Ας πουμε γιατι ετσι γουσταρεις. .Τι θα συμβει ? Μυλος, κατα πασα πιθανοτατα θα την φαει ο courrier ασχημα, μια που ο αποστολεας σιγουρα θα κανει τρελη μανουρα κατα την επιστροφη.

Που το λογικο λοιπον , να ανοιγει ο courrier το πακετο για να το ελεγξεις ?

Δημοσ.

Δεν ανοίγει ο Courier το πακέτο, εσύ το ανοίγεις :P

Δες πιο πάνω τι λένε οι άλλοι. Αν τώρα είσαι τόσο καραγκιόζης και το σπάσεις εσύ και κάνεις κόλπα στον courier,τι να πω. Σίγουρα πάντως αυτό είναι σπανιότατο, ενώ το να έρχονται χτυπημένα κλπ είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο.

Εξάλλου είναι λίγο κουφό το πρόβλημα σου, για τι "αντικείμενο αξίας" μιλάμε και πως θα σπάσει. Όταν λέω το κοιτάμε, δε λέω ανοίγουμε 10 κουτιά να δούμε τι παίζει, πάνω κάτω όπως τα λέει και ο Νίκος (δες πιο πάνω ποστ). Εξάλλου αυτό το κάνουμε αν είναι αντικείμενο εύθραστο κλπ, όχι σε κάθε τι.

Δημοσ.
Δεν ανοίγει ο Courier το πακέτο, εσύ το ανοίγεις :P

Δες πιο πάνω τι λένε οι άλλοι. Αν τώρα είσαι τόσο καραγκιόζης και το σπάσεις εσύ και κάνεις κόλπα στον courier,τι να πω. Σίγουρα πάντως αυτό είναι σπανιότατο, ενώ το να έρχονται χτυπημένα κλπ είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο.

Εγω εφερα ενα παραδειγμα, τραβηγμενο μεν ...αλλα.

Με χτυπημενα πακετα, φανταζει πιο ευκολη η ολη διαδικασια, αλλα το θεμα δεν ξεκινησε απο αυτα .

Δημοσ.

...δε φτάνει που δεν καταλαβαίνεις, είσαι και επίμονος :

1) Δεν ΠΡΟΤΕΙΝΑ σε κανέναν να μην δοκιμάσει να ανοίξει πρώτα και μετά ΑΝ ΕΙΝΑΙ να πληρώσει. Με γειά του με χαρά του οποιανού το κάνει και τόνισα μάλιστα σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη την παίρνει ο υπάλληλος. Για την ακρίβεια, αν προσυμφωνηθεί, αναγράφεται ως οδηγία δέματος, και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ο υπάλληλος να το ανοίξει παρουσία του, και αν δέχεται αυτό που θα δει ο παραλήπτης, να υπογράψει/πληρώσει/whatever. Σε φάση "δεν μ' αφήνεις να το ανοίξω -γιατί δεν έχεις χρόνο ξερωγω- ΔΕΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΩ". Εντολέας του αποστολέα είναι εκείνη τη στιγμή ο άλλος. Κι αν έχει συμφωνηθεί να χορέψει έναν καλαματιανό πριν παραδώσει το πακέτο, θα τον χορέψει, για να μην πάρει ο παραλήπτης τον αποστολέα, κι αυτός με τη σειρά του το γραφείο και παραπονεθεί "ο υπάλληλος παρέδωσε χωρίς καλαματιανό".

2) Το άκρως εκνευριστικό είναι που νομίζεις (όπως και άλλοι) πως πρόκειται περί ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ του παραλήπτη, σε ΚΑΘΕ περίπτωση, να το κάνει (κι αν του το αρνηθούνε να βάλει και τίς φωνές). Με λογικές μάλιστα του τύπου "μα πώς είναι δυνατόν να παραλάβω χωρίς να δω αν είναι αυτό που ζήτησα". Στο ίδιο στυλ

πριν λίγες μέρες υπήρχε θέμα με κάποιον που επειδή του κάνανε συγκεκριμέμη τιμή, τόνιζε πως έτσι είναι γενικώς με συγκεκριμένη εταιρία και να το ψάχνουμε για να μη πιανόμαστε κορόιδα. Ιδρώσαμε αλλά του δείξαμε δυο, πως δεν είναι έτσι, και φυσικά δεν γίνεται να ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτεί κάτι που δεν αποτελεί δικαίωμα.

3) Ποσώς λοιπόν έχει σημασία τί ίσως (...εμ...) "καταφέρνετε" μερικοί. Δεν πα' να βάζετε και τον υπάλληλο να σας πληρώσει ΑΥΤΟΣ το δέμα; Το θέμα ΜΟΥ ήταν να ξέρει ο άλλος ποιά δικαιώματα έχει, για να μη χτυπιέται αδίκως, όταν θα του πει ο υπάλληλος "α αυτό δεν γίνεται". Αν θέλει να μανουριάσει υπάλληλο ή γραφείο, ας κάνει ό,τι γουστάρει, κι αν τα καταφέρει, γούστο του και καπέλο του. Μη ξαναπείς "για όλους αυτούς εδώ μέσα που έτσι κάνουν τη δουλειά τους,

4) και σε 'σένα έτσι...τυχαίνει" : Αν νομίζεις πως όλα τα παραπάνω τα γράφω απλά επειδή έτσι ΘΕΛΩ/νομίζω να είναι (όπως εσύ), είσαι γελασμένος. Συν το ότι διάβασες εμφανώς τα μισά (γοστοκαπέλο σου και 'σένα, κανένα πρόβλημα) απ' όσα έχω γράψει, για να λες περί "προβλήματος" (που δεν έχει τύχει κτλ).

Τεσπα enough.

Το φόβο μου νάχεις ρε μπαγλαμά.:P

....ε όχι και φόβο ρε τρελλέ :P

Δημοσ.

Το θέμα είναι Wash, ότι γράφεις άπειρα κατεβατά χωρίς λόγο. Δε μίλησε κανείς για ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και σου πα μου πες. Αλλά πως θα προφυλαχθεί ο παραλήπτης από διάφορα σκηνικά.

Τόσο απλό και αυτό ήταν που είπα από την αρχή, και το χεις κάνει ολόκληρη ιστορία.

Τόσο απλό.

Δημοσ.

...παραβλέπω για μια και μόνη φορά το enough :

O παραλήπτης οφείλει να ξέρει ΠΡΩΤΑ τα δικαιώματά του, για να τα ασκήσει μέχρι εκεί που φτάνουν, για να ΜΗΝ μπαίνει σε ιστορίες ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ότι κάποιες καταστάσεις αποτελούν ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Και βεβαίως και έγινε λόγος περί δικαιωμάτων.

Δημοσ.
...σε ποιόν πλανήτη;

Ό,τι θέλετε (= στην κυριολεξία : αυτό που θέλετε να γίνεται...) γράφετε μερικοί.

oneofthem, σ' έχασα τελείως.

Πάντως, άμα τον "καταφέρεις" τον υπάλληλο να το ανοίξει (με την...πεποίθηση -του- ότι θα το παραλάβεις), δεν σε υποχρεώνει ΚΑΝΕΙΣ ούτε να πληρώσεις, ούτε να παραλάβεις, ούτε τίποτα....

Απλά θα την φάει, κι από μέσα του θα λέει "έτσι ρε πούστη; Δε θα σε σκαλώσω πουθενά...;" (μαλακία του βέβαια...)

edit : συνεχίζουν βλέπω τα ό,τι να 'ναι ποστ.......

ΠΑΝΤΑ το ανοίγω πρώτα και αν όλα είναι οκ τότε υπογράφω/πληρώνω.

Δε μου το έχουν αρνηθεί ποτέ και αν ποτέ τύχει τότε δεν παραλαμβάνω, απλά πράγματα..

Δημοσ.
Οχι αναφερομουν στους προηγουμενους :-)

Θα ρωτησω το απογευμα αφου θελω να παραδωσω ενα δεμα.:-(

Παντως μου κανει τρομερη εντυπωση που courrier το δεχεται αυτο (χωρις φυσικα να ειναι κατι προσυμφωνημενο ).:P

Δημοσ.
ΠΑΝΤΑ το ανοίγω πρώτα και αν όλα είναι οκ τότε υπογράφω/πληρώνω.

Δε μου το έχουν αρνηθεί ποτέ και αν ποτέ τύχει τότε δεν παραλαμβάνω, απλά πράγματα..

AΛΛΟΣ πάλι τώρα. Τί μου το λες - παραθέτοντας κάτι που είχα γράψει; Για να "αποδείξεις" ΤΙ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...