PavlaraS18 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ολοι ξερουμε πως το developing ειναι 1.000 φορες πιο δυσκολο απο το designing . Ετσι υπαρχουν καποια προγραμματα που μας κανουν την δουλεια ευκολη .. Τα δυο πιο γνωστα web page maker - dreamweaver . Web Page Maker : Πολυ ευκολο στη χρηση , κατανοητο Μειονεκτιματα : O code βγαινει καπως περιεργως Dreamweaver : Πιο σοβαρο προγραμμα λιγω δυσκολο και δεν κατανοητε ευκολο .. Αν κατανοηθει ομως κανει 2 φορες καλυτερη δουλεια απο το web page maker Ακουω αποψεις .. εγω προσωπικα χρησιμοποιω Web Page Maker
poscaman Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ολοι ξερουμε πως το developing ειναι 1.000 φορες πιο δυσκολο απο το designing . Ετσι υπαρχουν καποια προγραμματα που μας κανουν την δουλεια ευκολη .. Τα δυο πιο γνωστα web page maker - dreamweaver . Web Page Maker : Πολυ ευκολο στη χρηση , κατανοητο Μειονεκτιματα : O code βγαινει καπως περιεργως Dreamweaver : Πιο σοβαρο προγραμμα λιγω δυσκολο και δεν κατανοητε ευκολο .. Αν κατανοηθει ομως κανει 2 φορες καλυτερη δουλεια απο το web page maker Ακουω αποψεις .. εγω προσωπικα χρησιμοποιω Web Page Maker επειδης αναφέρθηκε στο developing. αν και offtopic, θεωρώ ότι σοβαροί developers δεν χρησιμοποιούν κανένα από τα 2...
HamerZ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Dreamweaver απλά ως editor μιας και μου αρέσει το περιβάλλον του. Τα περισσότερα με το χέρι γίνονται.
kostas0928 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ολοι ξερουμε πως το developing ειναι 1.000 φορες πιο δυσκολο απο το designing Εγω δε συμφωνώ πάντως με αυτό. Στο development μαθαίνεις κάποια στανταρ πράγματα και τα χρησιμοποιείς ξανά και ξανά. Εχεις κάποιους κανόνες που τους ακολουθείς και τις περισσοτερες φορές καταντάει δουλειά ρουτίνας που μπορεί να την κάνει ο καθένας . Απο την άλλη στο design πρέπει να βάλεις φαντασία και να βγάλεις το καλλιτεχνικό σου ταμπεραμέντο για να πετύχεις κάτι καλό. Επίσης - αν κάνω λάθος διωρθώστε με - νομίζω πως γενικά στην αγορά το design πληρώνεται καλύτερα απο το development.
PavlaraS18 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Εγω δε συμφωνώ πάντως με αυτό. Στο development μαθαίνεις κάποια στανταρ πράγματα και τα χρησιμοποιείς ξανά και ξανά. Εχεις κάποιους κανόνες που τους ακολουθείς και τις περισσοτερες φορές καταντάει δουλειά ρουτίνας που μπορεί να την κάνει ο καθένας . Απο την άλλη στο design πρέπει να βάλεις φαντασία και να βγάλεις το καλλιτεχνικό σου ταμπεραμέντο για να πετύχεις κάτι καλό. Επίσης - αν κάνω λάθος διωρθώστε με - νομίζω πως γενικά στην αγορά το design πληρώνεται καλύτερα απο το development. συχνα ναι ...γιατι το development παει παντα με το design .. τι θα πας στον εναν θα του πεις κανε μου tempalte και σε εναν αλλον gia development? ... Οσο για το αλλο που λετε ενας καλως ανοιγει το notepad κτλπ .. Εγω προσωπικα κανω με το web page maker τα βασικα και μετα κανω modifications . Μπορει να μου ειναι πιο ευκολο το web design αλλα Στο developing ειμαι νεος ακομα . Οποτε με αυτα τα προγραμματα μαθαινω! (ειμαι 14 χρονων οποτε εχω χρονο να τα μαθω απο την καλη και απο την αναποδη . ) Τωρα δουλευουμε με ενα φιλο μου σε ενα site . Designing μιας και αυτος οσο εγω ασχολουμε με το designing αυτοσ ασχολειτε με το developing . Ξεκιναμε δουλεια :lol::lol::lol::lol: !!!!!!!
kostas0928 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 τι θα πας στον εναν θα του πεις κανε μου tempalte και σε εναν αλλον gia development? ... Οι σοβαρές εταιρίες ετσι δουλεύουν πάντως. Χωριστά το design και το development. Δε μπορείς να απαιτείς απο ένα προγραμματιστή να σου κάνει σωστό design ούτε απο ένα γραφίστα να κάνει καλό development.
PavlaraS18 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Οι σοβαρές εταιρίες ετσι δουλεύουν πάντως. Χωριστά το design και το development.Δε μπορείς να απαιτείς απο ένα προγραμματιστή να σου κάνει σωστό design ούτε απο ένα γραφίστα να κάνει καλό development. αρα ειμαστε σοβαρη εταιρια τελος παντων ξεφυγαμε .. ας γυρισουμε στο θεμα μας!
v5net Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 επειδης αναφέρθηκε στο developing. αν και offtopic, θεωρώ ότι σοβαροί developers δεν χρησιμοποιούν κανένα από τα 2... και γω έχω ακούσει ότι είναι ξεπερασμένο το dreamweaver αλλά τους 2 τελευταίους μήνες που άρχισα να ασχολούμαι κατάφερα να το μάθω και αρκετά καλά μπορώ να πω. και αυτό με το οποίο έπαιζα τις πρώτες 5-6 μέρες,το coffecup visual site designer μετά μου φάνηκε τουλάχιστον αστείο μπροστά στο dreamweaver. αν έχεις την καλοσύνη ποιά προγράμματα χρησιμοποιούνται τώρα; έχει πέσει και πολύ "κονσέρβα" με τα έτοιμα templates ,joomla κλπ,άσε που απ` ότι καταλαβαίνω πριν καλά καλά βγεί κάτι καινούργιο σε λίγο θεωρείται ξεπερασμένο από κάποιο νεότερο..
dyrer Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μια χαρά είναι το Dreamweaver για σοβαρή χρήση, απο επαγγελματίες και μη. Ειδικά η νέα έκδοση CS5 υποστηρίζει και Joomla, Wordpress, Drupal και με αυτόν τον τρόπο κάνει εύκολη την ζωή των σχεδιαστών. Όσο για PHP, CSS μια χαρά τα πάει ένας υπέροχος διορθωτής. Φυσικά μου αρέσει και ο BBEdit αλλά αυτά ειναι γούστα
dewn735 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Οσο για το αλλο που λετε ενας καλως ανοιγει το notepad κτλπ .. Εγω προσωπικα κανω με το web page maker τα βασικα και μετα κανω modifications . Μπορει να μου ειναι πιο ευκολο το web design αλλα Στο developing ειμαι νεος ακομα . Οποτε με αυτα τα προγραμματα μαθαινω! (ειμαι 14 χρονων οποτε εχω χρονο να τα μαθω απο την καλη και απο την αναποδη . ) Πω - πω... Εγώ στα 14 μου ίσα που διέταζα μια χελώνα να κάνει στροφή 90μοιρών!! :lol: Μειονεκτήματα : O code βγαίνει κάπως περίεργος Δηλαδή;! επειδης αναφέρθηκε στο developing. αν και offtopic, θεωρώ ότι σοβαροί developers δεν χρησιμοποιούν κανένα από τα 2... Είναι καθαρά θέμα συνήθειας... Αν κάποιος χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα για 10 χρόνια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το χρησιμοποιήσει για άλλο τόσο... Κοινώς, όπως τη βρίσκει ο καθένας! Στο development μαθαίνεις κάποια στανταρ πράγματα και τα χρησιμοποιείς ξανά και ξανά. Εχεις κάποιους κανόνες που τους ακολουθείς και τις περισσοτερες φορές καταντάει δουλειά ρουτίνας που μπορεί να την κάνει ο καθένας .Απο την άλλη στο design πρέπει να βάλεις φαντασία και να βγάλεις το καλλιτεχνικό σου ταμπεραμέντο για να πετύχεις κάτι καλό. Αυτά τα δύο είναι πράγματα αλληλένδετα. Μία οπτικά υπέροχη σελίδα δε μας δίνει τίποτα αν δε συνοδεύεται και από κάποια χρηστικότητα (που μας δίνει το development) και από την άλλη ένας φοβερός κώδικας θα πέσει στο κενό αν δεν είναι εύχρηστος και δε συνοδεύεται και από μία όμορφη σελίδα. Το ιδανικό είναι να ξέρουμε όλοι τα πάντα. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο και γι' αυτό και πάντα βλέπετε ομάδες ατόμων και όχι μοναχικούς καβαλάρηδες
PavlaraS18 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δηλαδή;! ασ πουμε βαζεις 1 χρωμα στο κειμενο και στο αρχειο html σε μια σειρα σου βαζει αυτο το χρωμα τρεις φορες για 5 λεξεις και ου το καθεξεις .. πιο πολυ χρωμα υπαρχει παρα κειμενο Υ.Γ. ο φιλος μου ειανι το χαζος που βρηκε ενα παιχνιδι και τωρα λεει δεν θελει να κανει develop .. ανωριμα παιδακια χεχεχεχεχεχε :eek::eek:
poscaman Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το developing με το designing απέχουν έτη φωτός. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, αν και ακόμα και σε μικρές εταιρείες τα κάνει το ίδιο άτομο. Επί της ουσίας το πρώτο ασχολείται με την ταξινόμηση, ανάκτηση, επεξεργασία και αποθήκευση της πληροφορίας, ενώ το δεύτερο με την εμφάνιση. Το πρώτο απαιτεί διαφορετικές γνώσεις σε σχέση με το δεύτερο, και διαφορετικές τεχνολογίες. Όσον αφορά ποιό πληρώνει παραπάνω, εξαρτάται από το σε τί αναφέρεσαι. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα γραφίστα με φοβερό πορτφολιο με κάποιον developer που τώρα ξεκινάει. Κατά την γνώμη μου ο developer πληρώνεται περισσότερα, μιας και την ουσιαστική δουλειά την κάνει αυτός. Αυτό συμπεριλαμβάνει και θέματα ασφαλείας, κάτι για το οποίο δεν θα ασχοληθεί ποτέ ο γραφίστας, και κακά τα ψέματα στις ιστοσελίδες η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Όσον αφορά τα προγράμματα ανάπτυξης, ο καθένας προτιμά αυτό στο οποίο είναι καλός, και έχει μάθει, το ίδιο που ισχύει για {insert your favorite ***-fanboys war here}, τόπικ σαν κι αυτό πιστεύω ότι είναι καλά για ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων. συχνα ναι ...γιατι το development παει παντα με το design .. τι θα πας στον εναν θα του πεις κανε μου tempalte και σε εναν αλλον gia development? ... αυτό ακριβώς γίνεται, ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.