Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις σχετικά με την συγγραφή βιβλίου

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να τονίσω ότι δεν είμαι βιβλιοφάγος και δεν έχω διαβάσει και πάρα πολλά βιβλία στην ζωή μου. Τα κλασικά μόνο όπως τον Αλχημιστή , το μικρό πρίγκηπα κλπ κλπ (εμπορικά δηλαδή).

Είχα πάντα μέσα μου μια καλλιτεχνική φλέβα και προσπαθούσα να την βρω. Κάτι με έτρωγε όλα αυτά τα χρόνια. Μικρός ζωγράφιζα και στην πορεία ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας αλλά τα παράτησα. Δεν με τράβαγε το όλο θέμα.

Καθόμαι τις τελευταίες μέρες και σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο. Και περιμένα απλά να μου έρθει μια ιδέα. Χτες μου ήρθε η ιδέα και κάθησα και έψαξα στο ιντερνετ ότι θα πρέπει να φτιάξω ένα πλάνο , ένα σκαρίφημα στο οποίο θα κινηθώ. Τι θα αναφέρω , πως θα αρχίσω και πως θα τελειώσω. Και πραγματικά έχω ήδη ξεκινήσει και έχω φτάσει κοντά στις 10 σελίδες. Δεν το πίστευα ούτε εγώ ο ίδιος. Σήμερα με πήρε η γυναίκα μου ενθουσιασμένη και μου είπε ότι είναι απλά καταπληκτικό.

Για να μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης. Όταν τελειώσω με το καλό την συγγραφή , πως θα πρέπει να κινηθώ?

Πρέπει κανονικά να καταχωρησω τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου για να μην μου το πάρει κάποιος άλλος. Πρέπει να το πάω σε εκδοτικό οίκο να το δούν και να το μελετήσουν? Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία να με βοηθήσει σχετικά με τα διαδικαστικά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Να σου πω και εγω απο τις ΛΙΓΕΣ γνώσεις που έχω πάνω στο θέμα..Σχετικα με πνευματικά δικαιώματα φαντάζομαι οτι θα πρέπει κάπου να το καταχωρείς ώστε να μην γινει καμια "στραβη" σε περιπτωση που το βιβλιο ειναι επιτυχια.

Απο κει και πέρα το πας σε εκδοτικό οίκο,το διαβάζουνε το αξιολογούνε και άν αξίζει να εκδοθεί στο εκδίδουν αφου πρώτα γίνει συμφωνία σχετικά με κέρδοι,δικαώματα κτλ. Αν τυχόν φτάσεις σε αυτό το σημείο πρόσεχε πολύ το συμβόλαιο που θα κάνεις.

Εγω θα σου πρότεινα να κάνεις κατι διαφορετικό στην ζωη σου ωστε να μπορέσεις να πάρεις και διάφορες ιδέες. Π.χ ενα ταξιδάκι θα ήταν καλη λύση.

ΥΓ: "Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μερα" , ετσι λοιπόν να ξέρεις οτι ενα βιβλίο θέλει τον χρόνο του για να γίνει..Μην απελπιστείς αμα σου πάρει πολυ καιρο. Ειναι λογικό! Καλη επιτυχία!

Δημοσ.

Καλά δεν έχω σκοπό να το τελειώσω και σύντομα. Άλλωστε και η δουλειά μου η κανονική μου τρώει πάρα πολύ χρόνο. Απλά προσπαθώ να γράφω ιδέες σε ένα χαρτί και να τις αποτυπώνω στο κείμενο το βράδυ στο σπίτι.Καλά χτες με είχε πιάσει ένας τρελός οίστρος και κάθησα σχεδόν 3 ώρες το βράδυ και έγραφα.

Όταν εννοείς επιμέλεια φαντάζομαι να το δώσω μετά που θα τελειώσω σε κάποιον για να κάνει φιλολογική επιμέλεια σχετικά με λάθη συντακτικά κλπ κλπ

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Ένας πανικός πραγματικά. Δεν το βάζω κάτω όμως. Θα το συνεχίσω και όπου φτάσει. Όταν το τελειώσω θα το δώσω σε εναν φιλολογικό εμπειρογνώμονα να το μελετήσει , και αν τα πράγματα με τους εκδοτικούς οίκους είναι τόσο περίπλοκα λέω να φτιάξω ένα site , στο οποίο θα ανεβάσω το βιβλίο σε pdf και θα το βάλω 3 ευρώ το κατέβασμα. Είμαι αισιόδοξος πάντως και αυτό είναι το καλό. Κάτσε να το τελειώσω πρώτα και βλέπουμε μετά . Κάποια άκρη μπορεί να βρεθεί στην πορεία...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες..

Δημοσ.

Πρέπει να είναι πολύ καλό το site για να πείσεις κάποιον να σκάσει 3 Euro σε έναν άγνωστο, που μπορεί να του πουλάει και ένα τπτ σε pdf μορφή. Αλλα και αυτό να κάνεις λογικά θα πρέπει να υπάρχει κάποια νομοθεσία απο πίσω, δεν παίζει να είναι ελεύθερο...

Δημοσ.
Πρέπει να είναι πολύ καλό το site για να πείσεις κάποιον να σκάσει 3 Euro σε έναν άγνωστο, που μπορεί να του πουλάει και ένα τπτ σε pdf μορφή. Αλλα και αυτό να κάνεις λογικά θα πρέπει να υπάρχει κάποια νομοθεσία απο πίσω, δεν παίζει να είναι ελεύθερο...

Εννοείται ότι θα πάω μέσω της νόμιμης οδού. Δεν κάνω βλακείες . Κανονικά θα στήσω το site , θα κατοχυρώσω domain κλπ κλπ με πληροφορίες για μένα κλπ κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...