Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παιδιά ποιά χρονιά κάνατε πρακτική? Και από πότε μέχρι πότε?

Ρωτάω για να δω , αν συγκρίνονται τα ποσά.

2009 έκανα πρακτική έως Οκτώβριο ( πληρωνόμασταν σύμφωνα με την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. για τα ποσά που αντιστοιχούσαν στο 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη από Μάιο 2009 και μετά). Νομίζω ότι δεν έχει αλλάξει το ποσό από τότε.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
700 πήρε σε μήνα με πολλές εργάσιμες, ανάλογα με τις εργάσιμες πάει η αμοιβή στην πρακτική.

ο μισθός μου ήταν ίδιος και τους 6 μήνες δεν νομίζω να έχει σχέση αυτό που λες...

Δημοσ.

Γινεται και στο ΙΕΚ (δημοσιο) αυτο ?

Διαβασα οτι συμφωνα με το νομο το κρατος ειναι υποχρεωμενο να σου βρει εργασια για 6 μηνες για πρακτικη εξασκηση ή κατι τετοιο.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Κάπου διάβασα ότι μπορώ να κάνω την πρακτική μου σε όποια ευρωπαϊκή χώρα θέλω. Ισχύει αυτό;

Θα πρέπει να βρώ μόνος μου εργασία ή μπορώ να απευθυνθώ και στην σχολή να μου βρουν/προτείνουν αυτοί;

Θα πάω από Σεπτέμβρη που θα ανοίξει η σχολή να ρωτήσω αλλά αν γνωρίζει κανείς κάτι, ακόμα καλύτερα.

Τελικά τι έγινε; Έμαθες για την πρακτική; Θα πας; Στη δική μου σχολή δε σου βρίσκουν δουλειά (και πιστεύω ότι στις περισσότερες γίνεται το ίδιο). Πρέπει να βρείς την επιχείρηση μόνος σου, να σε προσλάβουν και μετά με το χαρτί της πρόσληψης, μπορείς να κάνεις αίτηση για την υποτροφία με το πρόγραμμα Erasmus placement. Εμένα με κάλεσαν για συνέντευξη στο internship-uk, που είχα κάνει αίτηση για πρακτική στο IT. Κι εσυ για Αγγλια σκέφτεσαι ή για άλλη ευρωπαϊκή χώρα;

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα την βοήθεια σας. σπουδάζω στην σχολή επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων και ετοιμάζομαι να κάνω την πρακτική μου. θέλω σε τράπεζα αλλά έχω ήδη ρωτήσει σε 2και μου είπαν ότι η αίτηση γίνεται μέσω της σχολής μου ένω εμένα η σχολή μου έδωσε μια αίτηση την οποία πρέπει πρώτα να την συμπληρώσει η τράπεζα και μετα να στείλει η σχολή τα απαραίτητα χαρτια. ξέρετε τι να κάνω?ευχαριστώωωω

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα την βοήθεια σας. σπουδάζω στην σχολή επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων και ετοιμάζομαι να κάνω την πρακτική μου. θέλω σε τράπεζα αλλά έχω ήδη ρωτήσει σε 2και μου είπαν ότι η αίτηση γίνεται μέσω της σχολής μου ένω εμένα η σχολή μου έδωσε μια αίτηση την οποία πρέπει πρώτα να την συμπληρώσει η τράπεζα και μετα να στείλει η σχολή τα απαραίτητα χαρτια. ξέρετε τι να κάνω?ευχαριστώωωω

Είχαμε συμφοιτητές σου στην πρακτική Εθνική αλλά δε θυμάμαι να είχαν κάνει κάποια ξεχωριστή διαδικασία από εμάς τους υπόλοιπους.

Το ΤΕΙ μας είχε δώσει μία βεβαίωση πρακτικής άσκησης και το χαρτί της ειδικής σύμβασης σε 3 αντίτυπα που έπρεπε να συμπληρωθούν στοιχεία εργοδότη , δε θυμάμαι τι άλλο , να υπογραφούν και σφραγιστούν από τράπεζα και μετά από το ΤΕΙ. Αφού τελειώναμε αυτά τα χαρτιά ( το ένα αντίτυπο είναι για σένα , ένα για το ΤΕΙ , ένα για την τράπεζα ) πηγαίναμε και παίρναμε το βιβλίο της πρακτικής . Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ έχω τελειώσει.

Στις τράπεζες ρώτησες κάποιον υπάλληλο γενικά ή τον υπεύθυνο της τράπεζας για την πρακτική ; Τον υπεύθυνο πρακτικής για την τράπεζα πρέπει να ρωτήσεις , Εθνική είχαμε μία πολύ εξυπηρετική υπεύθυνη , με το που πήγαινες να ρωτήσεις σου έδινε και ένα χαρτί με όλα τα χαρτιά και τα εξηγούσε μία χαρά.

Μήπως το ΤΕΙ αυτό που ζητάει είναι μία βεβαίωση της τράπεζας ότι σε δέχεται για πρακτική ;

Δημοσ.

μην κοιτάς τα λεφτά, το θέμα είναι να το κάνεις για να πας για την πτυχιακή, στα παπάρια σου το 6αμηνο χ500 ευρώ....

μια απορία έχω, η πρακτική πρέπει να γίνει στην ίδια πόλη που είναι το ίδρυμα?

και άλλη μια απορία, αμα δεν μπορείς να την κάνεις την δουλειά? όσο να ναι τα πανεπιστήμια βγάζουν γίδια...

ειδικά στον τομέα της πληροφορικής ... αμα πας πρακτική σαν προγραμματιστής εκεί δεν έχεις ελπίδες... αν πας δικτυάς πάλι ... θα πέσει το δίκτυο σε 10 σεκ...

....

Δημοσ.

μην κοιτάς τα λεφτά, το θέμα είναι να το κάνεις για να πας για την πτυχιακή, στα παπάρια σου το 6αμηνο χ500 ευρώ....

μια απορία έχω, η πρακτική πρέπει να γίνει στην ίδια πόλη που είναι το ίδρυμα?

και άλλη μια απορία, αμα δεν μπορείς να την κάνεις την δουλειά? όσο να ναι τα πανεπιστήμια βγάζουν γίδια...

ειδικά στον τομέα της πληροφορικής ... αμα πας πρακτική σαν προγραμματιστής εκεί δεν έχεις ελπίδες... αν πας δικτυάς πάλι ... θα πέσει το δίκτυο σε 10 σεκ...

....

Εσείς που είστε large χαρίστε τα λεφτά. Εν τω μεταξύ αυτό με την πτυχιακή που είπες δεν το κατάλαβα και στο τμήμα μου και σε άλλα τμήματα μία χαρά μπορούσες να πάρεις πτυχιακή παράλληλα με την πρακτική.

Ναι σε άλλη πόλη μπορείς να κάνεις την πρακτική απλά πρακτικά μπλέκεις λίγο με τη χαρτούρα , είχαμε πολλά παιδιά από ΤΕΙ της επαρχίας και κάνανε την πρακτική Αθήνα.

Εάν δεν τα καταφέρνεις στο αντικείμενο προφανώς θα κάνεις ό,τι αγγαρεία έχουν. Γενικά δεν τρελάθηκε κανείς να βάλει πρακτικάριο σε θέση μεγάλης ευθύνης . Σε εμάς οι πληροφορικάριοι ήταν στα τηλέφωνα και κάνανε support για απλές απορίες στο SAP ή φτιάχνανε κανα πίνακα στην Access.

Δημοσ.

Εχω και εγώ μια απορία για τη πρακτική.είναι λίγο χαζη αλλά δεν βαριέσαι...όταν πάρουμε πρακτική που πέφτει μέσα στο καλοκαίρι δικαιούμαστε άδεια διακοπών;

Δημοσ.

Εσείς που είστε large χαρίστε τα λεφτά. Εν τω μεταξύ αυτό με την πτυχιακή που είπες δεν το κατάλαβα και στο τμήμα μου και σε άλλα τμήματα μία χαρά μπορούσες να πάρεις πτυχιακή παράλληλα με την πρακτική.

Ναι σε άλλη πόλη μπορείς να κάνεις την πρακτική απλά πρακτικά μπλέκεις λίγο με τη χαρτούρα , είχαμε πολλά παιδιά από ΤΕΙ της επαρχίας και κάνανε την πρακτική Αθήνα.

Εάν δεν τα καταφέρνεις στο αντικείμενο προφανώς θα κάνεις ό,τι αγγαρεία έχουν. Γενικά δεν τρελάθηκε κανείς να βάλει πρακτικάριο σε θέση μεγάλης ευθύνης . Σε εμάς οι πληροφορικάριοι ήταν στα τηλέφωνα και κάνανε support για απλές απορίες στο SAP ή φτιάχνανε κανα πίνακα στην Access.

παράλληλα παράλληλα δεν μπορείς. εκτός αν πριν την παρουσίαση της πτυχιακής έχεις τελειώσει την πρακτική, δεν μπορεις να παρουσιάσεις πτυχιακη και ακόμα να εργάζεσαι...

εγώ λεω ότι αυτό το κομμάτι είναι για την εξοικείωση, και δεν μπορείς να μην το κάνεις, προσωπικά αμα γινόταν πτυχιακή χωρίς πρακτική δεν θα την έκανα την πρακτική ακόμα και να έδινε +1 στον βαθμο... (και καλα)

λες και τα 500 ευρώ θα σε σώσουν....

αναρωτιέμαι με αυτό που λέτε, ότι παίρνουν το 50% πίσω, αμα το κράτος το κόψει, θα κάνουν έτσι σαν λυσσασμένα όπως τώρα να βρουν φοιτητές-κορόιδα...

Δημοσ.

παράλληλα παράλληλα δεν μπορείς. εκτός αν πριν την παρουσίαση της πτυχιακής έχεις τελειώσει την πρακτική, δεν μπορεις να παρουσιάσεις πτυχιακη και ακόμα να εργάζεσαι...

εγώ λεω ότι αυτό το κομμάτι είναι για την εξοικείωση, και δεν μπορείς να μην το κάνεις, προσωπικά αμα γινόταν πτυχιακή χωρίς πρακτική δεν θα την έκανα την πρακτική ακόμα και να έδινε +1 στον βαθμο... (και καλα)

λες και τα 500 ευρώ θα σε σώσουν....

αναρωτιέμαι με αυτό που λέτε, ότι παίρνουν το 50% πίσω, αμα το κράτος το κόψει, θα κάνουν έτσι σαν λυσσασμένα όπως τώρα να βρουν φοιτητές-κορόιδα...

Τι να σου πω , υπήρχαν πρακτικάριοι στο τμήμα μου που παρουσίασαν την πτυχιακή ενώ κάνανε πρακτική.

660-700 έπαιρνα στην πρακτική όχι 500 .Full time δουλεύεις στην πρακτική , αυτό έλειπε να μην πληρώνεσαι κιόλας. Anyway μου αρέσει που πάω να επιχειρηματολογήσω για το αν πρέπει να πληρωνόμαστε ή όχι...

Ε ναι θα ψάχνουν ακόμα γιατί πάντα θα υπάρχουν τα κορόιδα που θα δουλεύουν τσάμπα , τι 500 τι 600. Τους λένε ότι θα τους δώσουν τα λεφτά του ΟΑΕΔ μόνο στη λήξη ( βέβαια αυτοί στα χαρτιά που καταθέτουν έχουν εμφανίσει ότι εσύ τα έχεις πάρει τα λεφτά κανονικά ) και μετά ψάξε τα λεφτά σου . Εδώ παίρνουν πτυχίο και πάνε και δουλεύουν τσάμπα π.χ. σε λογιστήρια ( για πληροφορική δε γνωρίζω ). Υπάρχουν και οι κάτω των 25 με 592 μεικτά. Μην αυταπατάσαι ότι αν καταργήσουν την πρακτική ξαφνικά θα βελτιωθούν οι αμοιβές για τους υπόλοιπους.

Και εγώ το 2009 ήμουν κατά όταν ήταν να κάνω την πρακτική γιατί στο κάτω κάτω από τα 19 μου δούλευα και ήξερα ότι δε θα μου δώσει κάτι παραπάνω η πρακτική και έλεγα να καταργηθούν αυτά να στρώσει κάπως η αγορά εργασίας αλλά οι εξελίξεις με πρόλαβαν , στα μέτρα τους τα φέρνουν όλα.

Εχω και εγώ μια απορία για τη πρακτική.είναι λίγο χαζη αλλά δεν βαριέσαι...όταν πάρουμε πρακτική που πέφτει μέσα στο καλοκαίρι δικαιούμαστε άδεια διακοπών;

Ως 5 ημέρες δικαιούσαι σε όλο τη διάρκεια της πρακτικής σου με χαρτί γιατρού ( και ιδιώτη ) ή χαρτί από τη σχολή αν λείψεις για μάθημα . Εγώ έλειψα κάποιες ημέρες για θέμα υγείας και επειδή είχα φάει τις 5 ημέρες πήγα χαρτί γιατρού για τις παραπάνω ημέρες τις οποίες συμπλήρωσα στο τέλος , δηλαδή τέλειωσα κάποιες ημέρες αργότερα. Η προισταμένη του τμήματος της τράπεζας ωρυόταν βέβαια γιατί έπρεπε οι πρακτικάριοι να φυλάμε τα άδεια γραφεία. Ρωτάς όμως το ΤΕΙ να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να υπερβείς τις 5 ημέρες.Για να δώσω μάθημα πήρα 3ωρη άδεια αφού τους ανέφερα το προεδρικό διάταγμα γιατί το παίζανε κινέζοι.

Μία άλλη καλή που κάνανε οι υπόλοιποι πρακτικάριοι είναι να πάνε να δώσουν αίμα και με τη βεβαίωση πήραν 2 ημέρες εξτρά ( όποτε θες τις παίρνεις ). Δυστυχώς όταν ήρθε η μονάδα στην τράπεζα δεν μπόρεσα να δώσω , είχα πάρει αντιβίωση ...

Άδειες , επιδόματα αδείας κ.λ.π. δεν υπάρχουν για τους πρακτικάριους :devil:

Υ.Γ. Ναι στις κοπάνες στο σχολείο ήμουν πρώτη... :-D

Δημοσ.

Ως 5 ημέρες δικαιούσαι σε όλο τη διάρκεια της πρακτικής σου με χαρτί γιατρού ( και ιδιώτη ) ή χαρτί από τη σχολή αν λείψεις για μάθημα . Εγώ έλειψα κάποιες ημέρες για θέμα υγείας και επειδή είχα φάει τις 5 ημέρες πήγα χαρτί γιατρού για τις παραπάνω ημέρες τις οποίες συμπλήρωσα στο τέλος , δηλαδή τέλειωσα κάποιες ημέρες αργότερα. Η προισταμένη του τμήματος της τράπεζας ωρυόταν βέβαια γιατί έπρεπε οι πρακτικάριοι να φυλάμε τα άδεια γραφεία. Ρωτάς όμως το ΤΕΙ να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να υπερβείς τις 5 ημέρες.Για να δώσω μάθημα πήρα 3ωρη άδεια αφού τους ανέφερα το προεδρικό διάταγμα γιατί το παίζανε κινέζοι.

Μία άλλη καλή που κάνανε οι υπόλοιποι πρακτικάριοι είναι να πάνε να δώσουν αίμα και με τη βεβαίωση πήραν 2 ημέρες εξτρά ( όποτε θες τις παίρνεις ). Δυστυχώς όταν ήρθε η μονάδα στην τράπεζα δεν μπόρεσα να δώσω , είχα πάρει αντιβίωση ...

Άδειες , επιδόματα αδείας κ.λ.π. δεν υπάρχουν για τους πρακτικάριους :devil:

Υ.Γ. Ναι στις κοπάνες στο σχολείο ήμουν πρώτη... :-D

κατάλαβα...πρακτική του χρόνου :(

Δημοσ.
Τι να σου πω , υπήρχαν πρακτικάριοι στο τμήμα μου που παρουσίασαν την πτυχιακή ενώ κάνανε πρακτική.

660-700 έπαιρνα στην πρακτική όχι 500 .Full time δουλεύεις στην πρακτική , αυτό έλειπε να μην πληρώνεσαι κιόλας. Anyway μου αρέσει που πάω να επιχειρηματολογήσω για το αν πρέπει να πληρωνόμαστε ή όχι...

έεεεεελα, τι να σου πω...

για το 700άρι, μπράβο σου... αλλα έχω την εντύπωση ότι τα λεφτά είναι μεταξύ 550-650 στην καλύτερη για την πρακτική.

+ 50% πίσω ο εργοδότης ( απο σας το μαθα ), γι'αυτό καίγονται όλοι να πάρουν φοιτητές... ααα ρε απατεώνες...

Τους λένε ότι θα τους δώσουν τα λεφτά του ΟΑΕΔ μόνο στη λήξη ( βέβαια αυτοί στα χαρτιά που καταθέτουν έχουν εμφανίσει ότι εσύ τα έχεις πάρει τα λεφτά κανονικά ) και μετά ψάξε τα λεφτά σου

ααααα, δεν είπαμε και έτσι, παν απ όλα να μην είμαστε κορόιδα.... ξέρεις κάτι? αυτοί ξέρουν ότι τους έχουμε ανάγκη, ότι πρέπει να κάνουμε την πρακτική οπωσδήποτε, και μας εκμεταλλεύονται, άλλα όχι και έτσι ... όχι και έτσι...

σχετικά με την λούφα, τι να σου κάνει 2 μέρες (αιμοδοσία), +5 που δικαιούσαι, στο σύνολο 7

είσαι 6 μήνες, και πρέπει να συνηθίσεις... για 7 μέρες...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα γνωρίζω ότι η αμοιβή για πρακτική στην Εθνική Τράπεζα ανέρχεται στα 600 ευρώ περίπου. Σήμερα μου ανακοίνωσαν ότι πρακτική δε θα κάνω σε κατάστημα αλλά σε μια κεντρική διεύθυνση τησ κεντρικήσ τράπεζας πιθανότατα σε κάποιο γραφείο. Γνωρίζει κάποιος αν και εκεί θα πέρνω τα ίδια χρήματα ή θα παίρνω λιγότερα διότι η Εθνική ανοίκει στο δημόσιο και στο δημόσιο παίρνουν 200 ευρΩ?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ο μισθος της πρακτικης ειναι στανταρ καθε μηνα ή αναλογα με τις εργασιμες που εχει ο μηνας? στην αγροτική γνωριζει κανεις ποσο ειναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...