localy Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 εχω δυο ιδιους δισκους ssd ocz vertex και το motherboard υποστηριζει raid.γινετε να τους κανω???και κατι ακομα εχω περασει τα windows7 θελει ξανα να τα στησω απο την αρχη για το raid??θελω να κανω raid 1 για ασφαλεια.
profi Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 λογικά με cloning δεν θα χρειαστεί να το στήσεις από την αρχή...απλά να περάσεις το Image στην raid συστιχία!ΑΛΛΑ είναι εντελώς άκυρο να κάνεις buck up σε ssd,κ γιατί φθείρονται με τα πολλά γράψε σβήσε κ όσο να'ναι δημιουργήθηκαν για επιδόσεις όχι για αποθήκες(τουλάχιστον σε νορμάλ χρήστες που δεν θέλουν τα δεδομένα τους να είναι διαθέσιμα ακόμα κ την ώρα που ο δίσκος ταρακουνιέται ή δεν ξέρω κ εγώ τι)!πάρε έναν δύο ακόμα κ τρείς του 1Tb κ αντέγραφε τα πολύτιμα δεδομένα σου εκεί!τριπλή ασφάλεια στα ίδια χρήματα,πολλαπλάσια χωριτικότητα!
EddieObscurant Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Aν έχεις south bridge ich10r (δλδ μητρική με chip p45 ή νεώτερη) δεν χρειάζεται να το ξαναστήσεις απο την αρχή. Αν έχεις amd δεν ξέρω αν γίνεται. Και γω πάντως δεν νομίζω να χρειάζεσαι άλλον για raid1, καθώς δεν χαλάνε και τόσο έυκολα και τουλάχιστον κατα τη γνώμη να χάσεις μια φορά την εγκατάσταση των win , ε, δεν έγινε και τπτ, αλλά εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου. Θα πάρω και γώ άλλον έναν ssd για raid0 λογω χώρου και ταχύτητας και τα δεδομένα μου κάθονται σε 2 hdds 1.5tb σε raid1.
scrooge Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 σε καθε περιπτωση θελει φορματ για raid γιατι ειναι διαφορετικοι controllers κ θα σου πεταει BSOD οταν πας να ανοιξεις το μηχανημα. τουλ ετσι γινεται σιγουρα σε AMD. επισης ειναι σα να παιρνεις τα λεφτα σου κ να πετας στα σκουπιδια κανοντας μπακαπ σε SSD.... παντελως fail. παρε εναν, βαλε λειτουργικο, κ κανε RAID1 με 2 samsung 500 ή 1 TB spinpoint που θα σου βγουν κ πολυ φτηνοτεροι απο τον SSD. αυτο που προτεινεις να κανεις ειναι τελειως ατοπο. edit τωρα ειδα οτι εχεις ηδη 2. αρα διαλεγεις η να κανεις raid 0 για performance η να πουλησεις τον εναν γιατι σε raid0 χανεις το trim.η επιλογη ειναι δικια σου, παντως μην κανεις σε καμια περιπτωση raid 1..χανεις τα λεφτα σου κ για ακυρο λογο κιολας
stm00192 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Από τνην στιγμή που τους έχεις και τους δύο... κανε Raid0 (νεα εγκατάσταση λειτουργικου) και μετα απλά κατσε και απόλαυσε τις πολύ υψηλές ταχύτητες.. Δεν υπάρχει ποιο fail επιλογή από το Raid1 σε ssd!!!
scrooge Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δεν υπάρχει ποιο fail επιλογή από το Raid1 σε ssd!!! χαχα ειμαι στη δουλεια κ με προλαβες στο edit:-D
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 με raid χάνουμε όμως το trim ή κάνω λάθος?
localy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 to trim τι ειναι???δηλαδη να μην κανω raid ?για ασφαλεια το θελω ...
scrooge Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 σου ειπαμε τι να κανεις για ασφαλεια. το τριμ χοντρικα ειναι μια εντολη που εχουν οι ssd για να κρατιουνται fit. αυτη η εντολη εν ολιγοις χανεται κ στο raid 1 και στο raid 0. παρε αλλους σκληρους κ βαλτους σε raid 1.
imitheos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Εφόσον έχεις ήδη αγορασμένους τους δίσκους και θέλεις ασφάλεια, μπορείς αντί για το RAID1 να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα συγχρονισμού. Σε UNIX πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το rsync το οποίο βλέπει ποια αρχεία έχουν αλλάξει και αντιγράφει μόνο εκείνα οπότε από την 2η φορά και μετά είναι πολύ γρήγορο. Σίγουρα θα υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα και για Windows 7. Έτσι και έχεις κάτι σαν RAID1 και δεν χάνεις το trim. Δεν ξέρω αν σε βολεύει αλλά κοίταξε το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.