Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή
  • 0

Εργασιες ζητανε λυση! Visual Basic και C


iFrankie

Ερώτηση

Eξαρχής δεν τα πηγαίνα καλα με τις γλώσσες προγραμματισμού (+οτι δεν μου αρέσουν) οπότε αντιμετωπίζω ενα θεματάκι στην σχολή με 2 εργασιούλες που θα χάρω καποίος να τις λύσει αμα θέλει για να μην κοπώ! Παραθέτω τα θέματα:

 

C:

 

1) Nα γινει προγραμμα το οποιο θα διαβαζει τεσσερεις πραγματικους αριθμους και θα εμφανιζει το μεσο ορο τους.

 

2) Να γινει προγραμμα το οποιο θα διαβαζει δυο ακεραιους αριθμους και θα εμφανιζει το μεγιστο αυτων με χρηση καταλληλης συναρτησης που θα υλοποιησετε για το σκοπο αυτο.

 

3) Να γινει προγραμμα το οποιο θα διαβαζει εναν ακεραιο αριθμο n (n>0) και θα εμφανιζει την τιμη του αθροισματος 1+2+3...+n (σημ: ο υπολογισμος του αθροισματος να γινει με χρηση επαναληπτικής δομής)

 

(Όποιος το λυση ας ποσταρει τον κωδικα σε ποστ γιατι θα πρεπει να τον παραδωσω χειρογραφα σε χαρτι A4 >.>)(H εργασια για VB στο επομενο post)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 31
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτά που ζητάς είναι πολύ εύκολα και με λίγο διάβασμα και όρεξη θα μπορέσεις να τα κάνεις. Θα έχεις και την βοήθειά μας.

 

Σε τι σχολή είσαι αν επιτρέπεται;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Visual Basic

 

1)Δημιουργηστε μια εφαρμογη σε Visual Basic. H εφαρμογη να αποθηκευτει με το ονοματεπωνυμο σας.

 

2)Η εφαρμογη θα ειναι ενα ηλεκτρονικο καταστημα. Ο χρηστης θα έχει την δυνατοτητα να επιλεξει τον υπολογιστη που επιθυμει. Θα μπορει να διαλεξει σκληρο δισκο,κάρτα μνημης,επεξεργαστη και καρτα γραφικων. Σε καθε καθε κατηγορια απο αυτα να παρεχονται τουλαχιστον 4 επιλογες. Ο χρηστης θα μπορει να διαλεξει μονο μια επιλογη απο καθε κατηγορια.

 

3)Χρησιμοποιωντας το χειριστηριο "radio button" δώστε την δυνατοτητα στον χρηστη να επιλεξει το λειτουργικο συστημα που επιθυμει. Οι επιλογες θα ειναι οι ακολουθες: Windows XP, Windows Vista, Windows 7. (θα επιλεγει μονο ενα λειτουργικο συστημα)

 

4)Ο Χρηστης να εχει ακομα την δυνατοτητα να επιλεξει καποια περιφερειακά. Όπως εκτυπωτη,scanner,ηχεια και εξωτερικο σκληρο δίσκο. (Θα μπορει να επιλεξει οσα θελει απο αυτα)

 

5) Εισαγετε κουμπι που τερματιζει την εφαρμογή σας

 

6) Μορφοιποιηστε την φορμα οπως εσεις επιθυμείτε (χρωματα, φωτογραφιες, κειμενα). Η μορφοποιηση να παραπέμπει σε ηλεκτρονικο καταστημα.

 

Η εργασια θα παραδοθει σε ηλεκτρονικη μορφη μονο (cd,dvd). Στο φακελο που θα παραδωσετε να εμπεριεχονται ολα τα απαραιτητα αρχεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου σορρυ κιολας αλλα αν δε μπορεις να λυσεις αυτες τις ασκησεις ε τοτε μαλλον θα πρεπει αν κοπεις, υποτιθεται οτι πηρες το μαθημα για να μαθεις κατι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Visual Basic

 

1)Δημιουργηστε μια εφαρμογη σε Visual Basic. H εφαρμογη να αποθηκευτει με το ονοματεπωνυμο σας.

 

2)Η εφαρμογη θα ειναι ενα ηλεκτρονικο καταστημα. Ο χρηστης θα έχει την δυνατοτητα να επιλεξει τον υπολογιστη που επιθυμει. Θα μπορει να διαλεξει σκληρο δισκο,κάρτα μνημης,επεξεργαστη και καρτα γραφικων. Σε καθε καθε κατηγορια απο αυτα να παρεχονται τουλαχιστον 4 επιλογες. Ο χρηστης θα μπορει να διαλεξει μονο μια επιλογη απο καθε κατηγορια.

 

3)Χρησιμοποιωντας το χειριστηριο "radio button" δώστε την δυνατοτητα στον χρηστη να επιλεξει το λειτουργικο συστημα που επιθυμει. Οι επιλογες θα ειναι οι ακολουθες: Windows XP, Windows Vista, Windows 7. (θα επιλεγει μονο ενα λειτουργικο συστημα)

 

4)Ο Χρηστης να εχει ακομα την δυνατοτητα να επιλεξει καποια περιφερειακά. Όπως εκτυπωτη,scanner,ηχεια και εξωτερικο σκληρο δίσκο. (Θα μπορει να επιλεξει οσα θελει απο αυτα)

 

5) Εισαγετε κουμπι που τερματιζει την εφαρμογή σας

 

6) Μορφοιποιηστε την φορμα οπως εσεις επιθυμείτε (χρωματα, φωτογραφιες, κειμενα). Η μορφοποιηση να παραπέμπει σε ηλεκτρονικο καταστημα.

 

Η εργασια θα παραδοθει σε ηλεκτρονικη μορφη μονο (cd,dvd). Στο φακελο που θα παραδωσετε να εμπεριεχονται ολα τα απαραιτητα αρχεια.

 

Αν δε κάνω λάθος, το μόνο που ζητάει αυτή η εργασία είναι μερικά drag n' drop! (A! και ένα onClick me.close):shock:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημερα τελειωσαν...Απλα σημερα θυμηθηκαν να μας ενημερωσουν κ ολας σε ποια μαθηματα κοπηκαμε τα προηγουμενα εξαμηνα και ποτε να παραδωσουμε τις αναλογες εργασιες για να περασουμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...και ´ γω θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.Οι ασκήσεις σου για C είναι πολύ εύκολες.Λίγο διάβασμα και τις έχεις κάνει.Κάνε την προσπάθειά σου και πάλι εδώ είμαστε!

 

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ένα φιλαράκι με την ίδια ειδικότητα από Ι.Ι.Ε.Κ. και είχε ταλαιπωρηθεί με την C αν και δεν νομίζω ότι του είχαν ζητήσει ποτέ κάτι σε VB, βέβαια πάνε πολλά χρόνια από τότε οπότε μπορεί να μην θυμάμαι καλά ή να ήταν διαφορετικό το πρόγραμμα σπουδών της σχολής του.

 

Όπως και να έχει, οι ασκήσεις σου σε C είναι βατές, εκτός από την 3η υπό την προϋπόθεση ότι η έκφραση «[..]με χρήση επαναληπτικής δομής.» ζητά από εσένα να την επιλύσεις με recursive μεθοδολογία, όπου δηλαδή μια ρουτίνα καλεί συνεχώς τον εαυτό της μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει.

 

Σε αυτή την περίπτωση ακολουθεί κώδικας που επιλύει το πρόβλημα με την χρήση recursion (και ένα τρικ με static).

 

>
/* Sum 1 + 2 + n .. using recursion, directx. */
#include <stdio.h>

int _Sum(int *Number);

int main(void)
{
int nInteger, nSuccess;

/* Prompt user for input. */
printf("Enter integer:");
if(!(nSuccess = scanf("%d", &nInteger)))
	printf("Invalid input!\n"); /* Invalid input. */
else
	if(nSuccess != EOF) /* Case of stdin redirection. */
	{
           printf("\n");
		_Sum(&nInteger);/* Recursive function. */
	}

getchar(); /* Ignore scanf '\n' leftover from buffer. */
printf("\n\n Press Enter to resume.");
getchar();

return 0;
}

int _Sum(int *Number)
{
   /* Trick: "static" to preserve last variable value between successive calls. */
static int Sum = 0, Count = 0;

/* Continue counting? */
if(Count++ < *Number)
{		
	Sum += Count;
	printf("%d ", Count);
	/* End? */
	if(Count == *Number)
		printf(" = %d", Sum);
	else
		printf(" + ");
	/* Recurse .. */
	_Sum(Number);
}

return Sum;
}

 

ΕΙΣΟΔΟΣ:

>
Enter integer:10

 

ΕΞΟΔΟΣ:

>

1  + 2  + 3  + 4  + 5  + 6  + 7  + 8  + 9  + 10  = 55

Press Enter to resume.

 

Το πρόγραμμα έχει δοκιμασθεί σε C++ Builder 2009 και μπορεί να περιέχει σφάλματα ή άλλες αβλεψίες - επίσης προσοχή στον κίνδυνο stack overflow για μεγάλες τιμές.

 

Καλή τύχη!

:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Nα γινει προγραμμα το οποιο θα διαβαζει τεσσερεις πραγματικους αριθμους και θα εμφανιζει το μεσο ορο τους.

 

Για να σε βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου σε μία έτσι απλή(πρόχειρη) και φαντάζομαι πλήρως κατανοητή λύση παραθέτω αυτήν:

>
#include <stdio.h>

//Calculating the average of four real numbers in C

main()
{
     float num1,num2,num3,num4,av; // Declaring the five variables
     float sum = 0.0; //Define variable sum and initialize with 0 value
     printf("Give me the first number:\n"); /* prompt asking for the first 
                                             number */
     scanf("%f1", &num1);  // the program reads the given value
     printf("Give me the second number:\n"); /* prompt asking for the second 
                                             number */
     scanf("%f2",&num2); // the program reads the given value
     printf("Give me the third number:\n"); /* prompt asking for the third 
                                             number */
     scanf("%f3",&num3);  // the program reads the given value
     printf("Give me the fourth number:\n"); /* prompt asking for the fourth 
                                             number */
     scanf("%f4",&num4); // the program reads the given value
     av = (num1+num2+num3+num4)/4; /*The average number av of four numbers
                                    above*/ 
     sum = sum + av; // The sum of the given numbers
     printf("The average of the given four numbers is: %f\n", sum); //Prompting the result
     system("pause"); 
}

 

Το πρόγραμμα το έφτιαξα σε DEVC++ και τρέχει μία χαρά!

Αν δεν το έχεις-εννοώ το DEVC++- μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ:

http://greek.toggle.com/lv/group/view/kl39865/Dev-C%2B%2B.htm

 

Σου έχω ανεβάσει και το average.zip αρχείο που περιέχει τόσο τον πηγαίο κώδικα

όσο και τον εκτελέσιμο! Πιστεύω να σε βοηθήσει!

average.zip

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να μη διάλεξες τον προγραμματισμό, το "τεχνικός δικτύων" το διάλεξες

όμως. Δεν σε έβαλε κάποιος με το ζόρι. Οι ασκήσεις αυτές δεν χρειάζονται ούτε

να είσαι καλός προγραμματιστής ούτε τίποτα. Να μετατρέψεις μια σειρά λογικών

βημάτων στην σύνταξη της γλώσσας χρειάζονται και φυσικά λίγο διάβασμα

για να ξέρεις τις βασικές εντολές της γλώσσας.

 

Αν βαριέσαι να το κάνεις αυτό, τότε και εμείς βαριόμαστε να απαντήσουμε.

Αν βαριέσαι να διαβάσεις 1 ώρα για κάτι που θεωρείται σημαντικό στη καριέρα σου,

τότε για το μελλοντικό καλό όλων, ναι πρέπει να κοπείς.

 

Πάλι μόνο εγώ γίνομαι κακός μου φαίνεται :-) αλλά όταν παίρνουμε τηλέφωνο

σε κάποια γραμμή εξυπηρέτησης και περιγράφουμε το πρόβλημά μας σε έναν

εντελώς άσχετο τεχνικό, ο οποίος έχει ένα χαρτί με πιθανές αιτίες τις οποίες μας

λέει με την σειρά, τότε βρίζουμε. Παρόλα αυτά δίνουμε ασκήσεις που θέλουν 3

λεπτά διάβασμα η κάθε μία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να μη διάλεξες τον προγραμματισμό, το "τεχνικός δικτύων" το διάλεξες

όμως. Δεν σε έβαλε κάποιος με το ζόρι. Οι ασκήσεις αυτές δεν χρειάζονται ούτε

να είσαι καλός προγραμματιστής ούτε τίποτα. Να μετατρέψεις μια σειρά λογικών

βημάτων στην σύνταξη της γλώσσας χρειάζονται και φυσικά λίγο διάβασμα

για να ξέρεις τις βασικές εντολές της γλώσσας.

 

Αν βαριέσαι να το κάνεις αυτό, τότε και εμείς βαριόμαστε να απαντήσουμε.

Αν βαριέσαι να διαβάσεις 1 ώρα για κάτι που θεωρείται σημαντικό στη καριέρα σου,

τότε για το μελλοντικό καλό όλων, ναι πρέπει να κοπείς.

 

Πάλι μόνο εγώ γίνομαι κακός μου φαίνεται :-) αλλά όταν παίρνουμε τηλέφωνο

σε κάποια γραμμή εξυπηρέτησης και περιγράφουμε το πρόβλημά μας σε έναν

εντελώς άσχετο τεχνικό, ο οποίος έχει ένα χαρτί με πιθανές αιτίες τις οποίες μας

λέει με την σειρά, τότε βρίζουμε. Παρόλα αυτά δίνουμε ασκήσεις που θέλουν 3

λεπτά διάβασμα η κάθε μία.

 

Εντάξει, μην το αποπαίρνουμε έτσι το παιδί.Και εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να ψάξει, αλλά αυτό είναι κάτι που εν τέλει ο καθένας το βρίσκει μπροστά του! Αν χρειαστεί να ξέρει και..."δεν το έχει" όπως λέμε,αυτός θα χάσει και όχι εμείς,οι κριτές και άλλοτε υποκριτές!

Δεν υποννοώ κάτι για εσένα αγαπητέ,προς Θεού λογοπαίγνιο να γίνεται!

Ας μην ξεχνάμε ότι και εμείς ξεκινήσαμε κάποτε και ζητούσαμε βοήθεια/ες και από άλλα fora και από αυτό! Όποιος θέλει και δεν βαριέται ας βοηθήσει,όποιος δεν θέλει μπορεί απλά να μην το κάνει.Τα υπόλοιπα νομίζω ότι ελαφρώς-βαρέως κακεντρεχή σχόλια και «δηλητηριάζουν» τις σχέσεις μεταξύ μας! Με κάθε καλή προαίρεση το σχόλιό μου πάντα αγαπητέ,καμία διάθεση για αντιπαράθεση και κόντρα βεβαίως!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ένα φιλαράκι με την ίδια ειδικότητα από Ι.Ι.Ε.Κ. και είχε ταλαιπωρηθεί με την C αν και δεν νομίζω ότι του είχαν ζητήσει ποτέ κάτι σε VB, βέβαια πάνε πολλά χρόνια από τότε οπότε μπορεί να μην θυμάμαι καλά ή να ήταν διαφορετικό το πρόγραμμα σπουδών της σχολής του.

 

Όπως και να έχει, οι ασκήσεις σου σε C είναι βατές, εκτός από την 3η υπό την προϋπόθεση ότι η έκφραση «[..]με χρήση επαναληπτικής δομής.» ζητά από εσένα να την επιλύσεις με recursive μεθοδολογία, όπου δηλαδή μια ρουτίνα καλεί συνεχώς τον εαυτό της μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει.

 

Σε αυτή την περίπτωση ακολουθεί κώδικας που επιλύει το πρόβλημα με την χρήση recursion (και ένα τρικ με static).

 

>
/* Sum 1 + 2 + n .. using recursion, directx. */
#include <stdio.h>

int _Sum(int *Number);

int main(void)
{
int nInteger, nSuccess;

/* Prompt user for input. */
printf("Enter integer:");
if(!(nSuccess = scanf("%d", &nInteger)))
	printf("Invalid input!\n"); /* Invalid input. */
else
	if(nSuccess != EOF) /* Case of stdin redirection. */
	{
           printf("\n");
		_Sum(&nInteger);/* Recursive function. */
	}

getchar(); /* Ignore scanf '\n' leftover from buffer. */
printf("\n\n Press Enter to resume.");
getchar();

return 0;
}

int _Sum(int *Number)
{
   /* Trick: "static" to preserve last variable value between successive calls. */
static int Sum = 0, Count = 0;

/* Continue counting? */
if(Count++ < *Number)
{		
	Sum += Count;
	printf("%d ", Count);
	/* End? */
	if(Count == *Number)
		printf(" = %d", Sum);
	else
		printf(" + ");
	/* Recurse .. */
	_Sum(Number);
}

return Sum;
}

 

ΕΙΣΟΔΟΣ:

>
Enter integer:10

 

ΕΞΟΔΟΣ:

>

1  + 2  + 3  + 4  + 5  + 6  + 7  + 8  + 9  + 10  = 55

Press Enter to resume.

 

Το πρόγραμμα έχει δοκιμασθεί σε C++ Builder 2009 και μπορεί να περιέχει σφάλματα ή άλλες αβλεψίες - επίσης προσοχή στον κίνδυνο stack overflow για μεγάλες τιμές.

 

Καλή τύχη!

:-)

 

Το κάψες... :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2) Να γινει προγραμμα το οποιο θα διαβαζει δυο ακεραιους αριθμους και θα εμφανιζει το μεγιστο αυτων με χρηση καταλληλης συναρτησης που θα υλοποιησετε για το σκοπο αυτο.

 

Συνεχίζω και με το δεύτερο πρόβλημά σου:

Παραθέτω τον κώδικα που απαιτείται γι'αυτό:

>
#include <stdio.h>
int imax();

main()
{
    int n1,n2; //Define the two inputs values
    printf("Give me the first integer number: \n"); //prompt the fisrt
    scanf( "%d",&n1); //The program reads the first value
    printf("Give me the second integer number: \n"); //Prompt the second
    scanf( "%d",&n2); //The program reads the second value
    printf("The maximun of the two given numbers is: %d\n",imax(n1,n2)); //calling the imax() function
    system("pause");
} 
    //imax function declaration with two integer num for arguments
    int imax( int n , int m )
      {
         return (n > m) ? n : m; //If n>m return n else return m
        }

 

Όπως και ο προηγούμενος έτσι και αυτός περιέχει σχόλια για περαιτέρω βοήθεια.

Για ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια σου παραθέτω και maxvalue.zip αρχείο με τον εκτελέσιμο αλλά

και πηγαίο κώδικα!!!

Αν έχεις κάποια απορία μπορείς να ρωτήσεις...αν και νομίζω ότι είναι εξαιρετικά απλοί κώδικες!

maxvalue.zip

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.