Προς το περιεχόμενο

PC για 3D STUDIO MAX ~1200 ευρώ


akisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πώς σας φαίνεται η παρακάτω σύνθεση; Tο pc θα χρησιμοποιηθεί από φίλη αρχιτέκτονα για τη δουλειά της (3d studio max και κάποιες άλλες αντίστοιχες εφαρμογές). Το λειτουργικό που θα μπει θα είναι τα Win 7 64.

Με προβληματίζει το θέμα cpu γιατί δεν ξέρω κατά πόσο χρειάζονται οι 6 πυρήνες...Επίσης τη vga πώς τη βλέπετε γι'αυτή τη χρήση; Χρειάζεται κάτι δυνατότερο για το rendering;

ΟΘΟΝΗ: 24" LCD HP ZR24w Wide VM633A4 372e

ΚΟΥΤΙ: CoolerMaster Elite 334 Black Case (RC-334-KKN1-GP) 35e

PSU: L&C LC-8600BTX PSU 600W 56 euro

CPU: AMD Phenom II x4 965 (AM3, 3.4GHz, Cache 8MB, Box) 184e

ή AMD Phenom II X6 1055T (sAM3, 2,8 GHz, 6MB) 199e

Motherboard : Gigabyte GA-MA770-US3 (AM2, DDR2, 770) 72e

RAM: Mushkin SilverLine Green ES 4GB DDR2 800 Ram Kit PC2-6400 5-5-5-18 996633 105e

HDD: Seagate 1 TB HDD (32MB Cache , 7200.12 rpm , Sata II , ST31000528AS) 70 euro

SSD: Intel Postville 80GB SSD (2.5", Retail) 229 euro

VGA : Connect3D HD 4850 SVGA (PCI-Express, HDTV, 512MB) 85e

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ssd σου πρωτινό καλύτερα αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Corsair-Force-Series-60GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-CSSD-F60GB2-BRKT.htm είναι 60GB αλλά είναι ποιο γρήγορος από της Intel και για ram πάρε καλυτέρα ddr3

 

---------- Προσθήκη στις 15:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:07 ----------

 

Μια άλλη σύνθεση ....

 

Motherboard :http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asrock-890GX-Extreme3-sAM3-890GX-DDR3-VGA-104ASR-890GXEXTREME3.htm

 

ram :http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/OCZ-Fatal1ty-Edition-4GB-DDR3-1600-Ram-Kit-PC3-12800-7-8-8-26-OCZ3F1600LV4GK.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επίσης το τροφοδοτικο πρεπει να το αλλαξεις...δεν λεω, το L&C ειναι πολυ καλο απο προσωπικη εμπειρια, αλλα σε τετοιο συστημα πρεπει να πας σε ενα αποδοτικότερο πχ Corsair ή Coolermaster...καλυτερα να πας σε 6 core και επισης καλυτερες για rendering ειναι μια καρτα γραφικων ATi FireGL ή nVidia Quadro....γενικα θελει αλλαγες το συστημα που εφτιαξες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

rafail1994 οκ για το SSD, αλλά με τη m/b που προτείνεις ξεφεύγουμε..

Φίλε uncle_sam το σύστημα στο 1ο ποστ κοστίζει 1223 ευρώ. Αν κατάλαβα καλά προτείνεις να κόψουμε από κάπου αλλού και να βάλουμε quadro; Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είμαστε κοντά στα 1200 συνολικά!

 

val007 το σύστημα που προτείνεις βγαίνει 1060 ευρώ χωρίς vga. Ποια VGA θα πρότεινες μέχρι 160 ευρώ;

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

 

PS Ξέχασα να πω ότι τα parts (πέραν της οθόνης) πρέπει παρθούν από το ίδιο μαγαζί ώστε να συναρμολογηθούν από το κατάστημα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς ενδιαφέρεται για σύστημα που θα αγοράσει έτοιμο και στημένο η φίλη του, γι' αυτό και θέλει να είναι από ένα μαγαζί.

 

Βάλε τον εξαπύρηνο.

 

Για τις κάρτες γραφικών και τα 3δ ρεντερινγκ προγράμματα δεν έχω δει ούτε μία εμπεριστατωμένη άποψη. Κανένας που να ΞΕΡΕΙ (όχι να υποθέτει ή να νομίζει); Γιατί αν μια 4850 βγάζει μια χαρά τη δουλειά, δεν υπάρχει λόγος να δώσει τα τριπλά ή τετραπλά για ΦάιρΓΛ κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπό το wikipedia.

ATI FireGL: They are the exact same graphics processors as Radeons except the drivers are very different.
To ίδιο ισχύει και για τις nvidia. Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά με κανένα softmod; :devil:

Όποιος το έχει δοκιμάσει, ας πει αν είναι καλή λύση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα αν πρόκειτε για επαγγελματική χρήση θα χρειαστείς Quandro ή FireGl. κατά την άποψή μου να αφαιρέσεις τον SSD και τα λεφτά να τα δώσεις στην κάρτα. είναι εγγύηση η συγκεκριμένες. Το θέμα όμως είναι πως απο την στιγμή που δε θα κάνει rendering animation που θα χρειάζεται περισσότερο χρόνο είσαι καλά και χωρίς τις 2 κάρτες αυτών των κατηγοριών.

Προτείνω λοιπόν motherboard με DDR 3 & 6 Πυρήνες & κάποια Nvidia με τα λεφτά που θα μείνουν 1 GB.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπόλικη μνήμη RΑΜ (γενικά όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο, καλό είναι να έχει από 6 GB και πάνω - ας ξεκινήσει με 8 GB αν είναι δυνατόν, αλλά θα βολευτεί και με 6), δυνατή κάρτα γραφικών και όσο καλύτερο CPU γίνεται...

Για Rendering σε ενδιαφέρει κυρίως το CPU και η Ram.

Μεγάλο και ευάερο κουτί για χαμηλές θερμοκρασίες...

(το μηχάνημα μπορεί να χτυπάει από ημέρες/εβδομάδες έως και μήνες ανοικτό για Rendering, οπότε προσοχή στις θερμοκρασίες)

 

Αν σκοπεύει να κάνει και Video Editing με πειράγματα σε προγράμματα όπως After Effects, κλπ...να πάρει και όσο δυνατότερη κάρτα γραφικών αντέχει η τσέπη της.... (μέχρι 300-500 ευρώ για την κάρτα γραφικών βασικά θα την καλύψει. GTX 285 και πάνω προτείνω εγώ όσον αφορά την κατηγορία/κλάση - είτε σε Nvidia είτε σε ATI)

 

Γενικά στο 3D Modeling, στην Επεξεργασία Video και στα παρεμφερή του είδους, απαιτείται όσο καλύτερο μηχάνημα αντέχει η τσέπη σας...

 

Προτείνω:

Full Tower Case ευάερο.

6GB RAM DDR3 και πάνω με καλά timings

Η Motherboard καλό είναι να έχει ένα από τα τελευταία Chipset.

CPU ~350 Ευρώ Intel i7 (ας είναι και 4πύρηνος σε περίπτωση που ο 6πύρηνος βγαίνει πανάκριβος)

Ο ένας HDD να είναι μεγάλης χωρητικότητας (πχ. 1 ΤB) και γρήγορος (θα χρησιμοποιείται μόνο για το Video Editing και θα του γίνεται σχετικά συχνά Format για να πάντα σε φόρμα..χιχιχ

Οι SSD καλοί είναι για το λειτουργικό σύστημα μόνο αλλά θα ανεβάσουν πολύ το κόστος.

Δυνατή κάρτα γραφικών για Live Preview σε προγράμματα όπως το After Effects καθώς και για το Preview Viewing όταν θα ασχολείται με τις 3D σκηνές (πριν το Rendering).

Με γνώμονα αυτά, βάλε τουλάχιστον 6 GB RAM, Intel i7 CPU, και Full Tower Case για αρχή, και στα υπόλοιπα πάρε όσο πιο δυνατά αντέχει η τσέπη σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

vag3d ευχαριστώ! Δε θα ασχοληθεί καθόλου με video editing και after effects... Δυστυχώς αποκλείουμε τη λύση Intel λόγω κόστους.

 

Ερώτησις: γιατί επιμένετε τόσο στη ddr3; Στα reviews του phenom ii x6 που έχει τύχει να διαβάσω, η διαφορά από ddr2 σε ddr3 είναι αμελητέα. Πχ εδώ.

Αν πάμε πάντως σε ddr3, θα έβαζα την Gigabyte GA-770TA-UD3 που δεν ξεφεύγει σε τιμή και έχει sata3-usb3. Η GA-890GPA-UD3H σίγουρα είναι καλή και με πιο καινούριο chipset αλλά μου φαίνονται πεταμένα τα +70 ευρώ. Έτσι και αλλιώς η onboard vga δε θα χρησιμοποιηθεί.. Γιατί να την πληρώσουμε; Από συμβατότητα το 770 δεν υστερεί πουθενά σε σχέση με το 890. Κάνω λάθος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμ...για AMD, δεν τα έχω ψαγμένα τα μοντέλα (CPU, Motherboard, Chipset, κλπ) και δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

 

Βασικά, στο θέμα της μνήμης καλό είναι να έχεις μπόλικη Ram και ας είναι πιο αργή.

Βέβαια στους υπολογιστές ισχύει και κάπως το ρητό "Δεν επενδύουμε ποτέ σε παλιά τεχνολογία, διότι είναι χαμένα λεφτά". Πλέον οι DDR2 έρχονται σε δεύτερη μοίρα επειδή υπάρχουν οι DDR3.

Σε 3D Scenes (ανάλογα με το πόσο περίπλοκες είναι) αλλά και γενικότερα στο σύστημα, ισχύει το αλλαζονικό "όσο περισσότερη (μνήμη Ram)...τόσο καλύτερα)...!!! χιχιχι...!!! Άν υπάρχει το χρήμα για να πάρεις και γρήγορη μνήμη, είσαι Super.

Αν όμως πρέπει να επιλέξεις ή ταχύτητα ή ποσότητα μνήμης Ram, τότε καλύτερα να επιλέξεις την ποσότητα (για να μην Swap-ιάσει το μηχάνημα και σέρνεται σε περίπτωση που το computer πρέπει να "σηκώσει" βαριά σκηνικά).

Δηλαδή ανάμεσα σε 2 GB Ram DDR3 και σε 6 GB Ram DDR2--> ok, ας πάρεις 6 GB Ram DDR2. Και DDR2 να επιλέξεις να προσέξεις να έχει σχετικά καλά timings.

 

Όσον αφορά την κάρτα γραφικών - όπως προανέφερα - στο Rendering δεν την χρειάζεσαι. Είναι καθαρά θέμα CPU το ζήτημα αλλά εμπεριέχει μέσα του και το θέμα RAM (Speed, κλπ).

 

Τι εφαρμογές θα θέλει να τρέχει? Τι θα χρησιμοποιεί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικά θα συμφωνήσω με τον vag3d, και εγώ από την εμπειρία μου (αρχιτέκτονας που ασχολείται τα τελευταία 7-8 σοβαρά με τα 3d)μπορώ να σου πω ότι καλύτερα να δώσεις βάση στον επεξεργαστή που μετράει για την ταχύτητα της ολοκλήρωσης των rendering, και θα σου πρότεινα intel λόγω ΗΤ(αν και ο 1090 δεν φαίνεται κακός) και μετά το θεματάκι με την ram, εξαρτάται για το πόσο πολύπλοκα μοντέλα θα κάνει η φίλη σου ... δλδ για απλά σπιτάκια και κανένα απλό εσωτερικό χώρο (για παράδειγμα) και με 4 /6gb είσαι κομπλέ!

βέβαια όλο αυτό μπορεί να γίνει πιο πολύπλοκο με την κάρτα γραγικών, για το αν χρησιμοποιεί δλδ προγράμματα gpu based (οπότε εκεί πας αναγκαστικά σε κάρτα me cuda)... κατά την ταπεινή μου άποψη οι quadro οι οικονομικές δεν πολύ αξίζουν τα λεφτά τους γιατί συνεχώς σε διάφορα forum βλέπω που κλαίγονται για τους drivers κτλ.

 

πιστεύω ότι η οθόνη που διάλεξες αναγκαστικά 'κουτσουρεύει' την σύνθεση γιατί απλά τρώει το 1/3 των χρημάτων...

 

χωρίς να είμαι guru του hardware θα πρότεινα κάτι τέτοιο:

 

intel 920.................................................... 233

asus P6T ................................................... 208

ocz 6gb low voltage triple channel 1600................ 156

Sparkle GeForce GTX465 1GB ............................279

corsair 750w ................................................111

CoolerMaster 690 II Advanced Black Case............... 90

LG M2262D-PC LCD-TV Monitor 22''...................... 208

 

στα 1285 ευρώ

 

και είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί να αλλάξει κάτι για να πλησιάσεις τα 1200 που θες.

 

φιλικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...