Προς το περιεχόμενο

Πτώση εξωτερικού σκληρού

Settler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

το πρόβλημα μου είναι το εξής. Εξωτερικός σκληρός με εξωτερική τροφοδοσία μου έπεσε με αποτέλεσμα να κάνει περίεργους θορύβους και να μην τον αναγνωρίζει ο υπολογιστής. Έβγαλα τον σκληρό και τον σύνδεσα στη SATA θύρα του υπολογιστή μου αλλά και πάλι δεν τον αναγνωρίζει ούτε το BIOS ούτε στα Ubuntu.

Γνωρίζετε μήπως κάποια λύση ή κάποιον που να κάνει ανάκτηση δεδομένων; Είναι πολύ σημαντικό καθώς έχω εργασίες ετών μέσα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Δες εδώ @ #5.

...και ειδικά αυτό το σημείο :

καθώς αν δεν τον αναγνωρίζει το BIOS, φοβάμαι πως πάπαλα.

Αν όμως κατά τύχη η μητρική σου είναι παλιά (υποστηρίζει SATA I), ΚΑΙ ο δίσκος είναι SATA II, τότε η μη αναγνώριση παίζει να έχει να κάνει με αυτό. ΑΝ ο δίσκος έχει τζαμπεράκι επάνω, διάβασε τις οδηγίες που λογικά θα έχει στο αυτοκόλλητό του, για το σε ποιά θέση πρέπει να το βάλεις (το τζάμπερ) για να αναγνωριστεί ως SATA I.

Στην (πιο πιθανή...) περίπτωση που το πιο πάνω δεν υφίσταται, δοκίμασε τυπικά να τρέξεις κάποιο file recovery πρόγραμμα, κι αν αυτό βλέπει τον δίσκο, βουρ για ανάκτηση. Δεν το περιμένω πάντως, και η τελευταία σου ελπίδα περί δεδομένων θα σου κοστίσει πανάκριβα (...εμ και 'συ -με όλο το θάρρος- εργασίες ΕΤΩΝ τις εμπιστευόσουν σε ΕΝΑ μόνο δίσκο; Να σου γίνει μάθημα τουλάχιστον πως ΠΑΝΤΑ τα ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ αρχεία τα έχουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ένα αντίγραφο), καθώς οι ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ εταιρίες ανάκτησης (δεν υπάρχει "ό,τι σου ανακτήσω ένα τάλλαρο" σ' αυτές τις περιπτώσεις, μην το ψάξεις καν) που είναι και οι μόνες που μπορούν ΙΣΩΣ να σου ανακτήσουν δεδομένα (εξαρτάται σε τί κατάσταση θα είναι τα platters του σκληρού), χρεώνουν μέσο όρο από πεντακοσάρι και πάνω (ανάλογα τη δουλειά και τον όγκο των προς ανάκτηση αρχείων).

(Το μόνο θετικό με αυτές, ΑΝ σε παίρνει να θυσιάσεις τα εν λόγω €, είναι ότι οι περισσοτερές τους, προσφέρουν ΠΛΕΟΝ, ΔΩΡΕΑΝ εκτίμηση του κόστους (και της δυνατότητας ανάκτησης)

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά. Για εταιρεία πάει μάλλον. Τα έχω και σε DVD αλλά και αυτά δεν τα διαβάζουν οι drives.... Όλα πια χαλάνε σε αυτό το κόσμο;;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...