EXARXEIA_CITY Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Αγόρασα ένα 4 port usb hub το οποίο γράφει ότι έχει 4 θύρες usb 2.0 To δοκίμασα σε δυο pc και με διαφορετικά καλώδια και το πρόβλημα είναι ότι όταν συνδέω μια συσκευή αυτή τρέχει σε usb 1.1 Να το γυρίσω πίσω καθώς δεν δουλεύει όπως γράφει γιατί λόγο ρεύματος δεν μπορεί να τρέξει σε usb 2.0 ή υπάρχει καμία λύση ;
stm00192 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μηπως χρειάζεται να συνδεθει σε δύο θύρες usb ... η μήπως έχει εξωτερική τροφοδοσία??? αν όχι τότε ναι πάντο πίσω!!
dimitrisak Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 συνηθως αυτα θελουν και εξωτερικη τροφοδοσια...για τσεκαρε το...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Ναι έχει βύσμα για εξωτερική τροφοδοσία αλλά δεν το ανέφερε πουθενά ότι θέλει να συνδεθεί με τροφοδοσία για να λειτουργήσει σε usb 2.0 και ούτε αναφέρει προδιαγραφές για το τι τροφοδοσία θέλει.
disqualified Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 τα pc που το δοκιμασες ειναι παλια; ή εχουν και δικες τους θυρες usb2
stm00192 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δεν ειχε μεσα στην συσκευασία καποιο καλώδιο usb που να συνδέεται πάνω στο βύσμα της τροφοδοσία ή τέλος πάντων κάποιο μετασχηματιστή πρίζας??? Βασικά στειλε λίγο κανενα link με το hub που αγόρασες!!
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Όχι δεν είχε τροφοδοτικό μαζί απλά το hub έχει βύσμα για τροφοδοσία. Ένα από τα pc ήταν το pc της υπογραφής μου.
stm00192 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Όχι δεν είχε τροφοδοτικό μαζί απλά το hub έχει βύσμα για τροφοδοσία.Ένα από τα pc ήταν το pc της υπογραφής μου. Ποιο HUB ειναι και απο πού το πήρες??? Πιθανότατα η τάση απο τις usb των μητρικών που δοκίμασες δεν φτάνει για να τροφοδοτίσει επαρκώς το Hub.. πάντως μου γένεται πολύ περιεργο που έχει επιλογή για τροφοδοσία αλλά δεν έχει καποιο τροφοδοτικό... Τεσπα δες τις προδιαγραφές τροφοδοσίας και αν σου έχει ξεμείνει κανενας φορτιστής που να τεριάζει βάλτον αλλιως μην ταλαιπωρήσε επεστρεωε το και πάρε κανενα αλλο!!!
geovard Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δεν έχουν όλα τα hub εξωτερική τροφοδοσία. Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν τέτοια αλλά και πάλι δεν προσφέρουν εξωτερικό τροφοδοτικό και θα πρέπει να το αγοράσεις extra. Ας μας πεί κάποιος που αγόρασε, αν τού έδωσαν και τροφοδοτικό. Εγώ έχω αγοράσει τρία χαμπάκια με εξωτερική τροφοδοσία και τροφοδοτικό δεν μού έδωσαν. Εξ άλλου δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία εκτός κι αν πάνω στο hub βάλεις μιά ενεργοβόρα συσκευή όπως εξωτερικό δίσκο(Ο εξωτερικός δίσκος πάνω στο hub χωρίς εξωτερική τροφοδοσία, δεν δουλεύει και μπορεί να σού πάθει και ζημιά!). Τα usb memory stick , τα bluetooth dongle, οι memory readers κ.ά. δεν χριεάζονται λογικά εξωτερική τροφοδοσία τού hub. Η τάση που βγάζει μιά θύρα usb είναι γύρω στα 5 (± 0.5) volts στα 500mA. Αν γιά οποιονδήποτε λόγο ο υπολογιστής σου δεν σού δίνει αυτή τη τάση, δεν θα λειτουργήσει το hub και κατ' επεκταση οι συσκευές που θα βάλεις πάνω του. Άποψή μου είναι ότι δεν είναι θέμα ρεύματος αλλά ότι η θύρα usb που έχεις συνδέσει το hub στον υπολογιστή σου δουλεύει σαν 1.1 και αυτό θα πρέπει να δείς αν είναι θέμα drivers. Και επειδή πάλι δεν πιστεύω να είναι θέμα drivers αφού το μηχάνημά σου δεν είναι παλιό, σκέφτομαι μήπως το χαμπάκι σου είναι ελαττωματικό ή δεν υποστηρίζει το πρότυπο 2.0, αλλά πάλι λες ότι το γράφει πάνω του.
disqualified Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 πάντως μου γένεται πολύ περιεργο που έχει επιλογή για τροφοδοσία αλλά δεν έχει καποιο τροφοδοτικό... Δε νομιζω οτι ειναι περιεργο αλλα το συνηθες. Οσα usb Hub εχω στην κατοχη μου εχουν εισοδο για τροφοδοσια αλλα ο μετατροπεας δεν συμπεριλαμβανοταν
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δεν το έχω εδώ και μου διαφεύγει το όνομα. Έτσι πως ήταν η συσκευασία δεν χωρούσε τίποτα άλλο εκτός από αυτά που είχε. Επίσης θεωρώ αδιανόητο να μην μπορεί η μητρικά μου να δώσει επαρκή ρεύμα και σίγουρα δουλεύουν σε usb 2.0. Αύριο θα το γυρίσω πίσω. -edit- Πήγα στο device manager και στα properties της usb θύρας που έβαλα το usb stick. δεν είναι περίεργο ;
geovard Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Να σε ρωτήσω κάτι. Τι έβαλες πάνω και δούλεψε σαν 1.1? Σου έβγαλε μήνυμα ότι η συσκευή μπορεί να δουλέψει γρηγορότερα? Πώς τελικά κατάλαβες ότι λειτουργεί με χαμηλή ταχύτητα?
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Ναι γράφει ότι μπορεί να λειτουργήσει γρηγορότερα και έκανα test κάνοντας μεταφορά ένα αρχείου, το γράφει με ταχύτητα 900Kb/s, τέλος δοκίμασα 2 διαφορετικά usb stick.
geovard Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Στη διαχείρηση συσκευών, βρες εκεί που έχεις το hub, κάνε δεξί κλικ και πάτα κατάργηση.Μετά κάνε επανεκκίνηση. Συνήθως διορθώνεται έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.