gpapava Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Δίνω φυσική αύριο και λύνω παλιά θέματα κτλ. Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει στην παρακάτω ερώτηση: Επιθυμούμε να ενισχύσουμε ένα μικρό σήμα μικροφώνου με ενισχυτές διπολικών τρανζίστορ (BJT). Το μεγάφωνο που διαθέτουμε είναι μικρής αντίστασης. Να εξηγήσετε τι είδους ενισχυτικές βαθμίδες θα χρησιμοποιήσετε; ευχαριστώ!!
andreapaog328 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 έχω κάνει παρόμοια άσκηση...βάζω είκόνες απο τις σημειώσεις μου... όπως βλέπεις πρέπει να αντιστοιχεί η αντίσταση εξόδου με την αντ εισόδου του επόμενου σταδίου ενίσχυσης... στον πίνακα βλέπεις ποιές συνδεσμολογίες ενισχυτών βγάζουν την αντίσταση που θές (υψηλή-χαμηλή) και χρησιμοποιείς συνδυασμο αυτών των συνδεσμολογιών...
gpapava Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια φίλε. Μπορείς να γίνεις λιγάκι πιο σαφής αν γίνεται;; Η ασχετοσύνη μου φταίει όχι εσύ..
andreapaog328 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 η συνδεσμολογία θα είναι η εξής... μικρό σήμα -> προενίσχυση με CC (μεγάλη Rin/μικρή Rout) -> κύρια ενίσχυση με CB(μικρή Rin/μεγάλη Rout) -> τελική ενίσχυση με CC πάλι (μεγάλη Rin/μικρή Rout) -> μεγάφωνο (μικρής αντίστασης) όπως βλέπεις πρέπει ανάμεσα στα δυο στάδια να έχεις αντίστοιχη ανίσταση...μικρή/μικρή ή μεγάλη/μεγάλη...δεν θυμάμαι γιατί δεν πάει ανάποδα...δεν είμαι και γκουρού στη μίκρο... ας απαντήσει και κανας άλλος μη λέω μπουρδες... δες εδώ για τις συνδεσμολογίες... CB - CC ότι άλλο θές ρωτάς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.