yioula Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 μια γνωστη μου εγραψε αλλα δεν περναει Ελλαδα.... ξερετε τι γινεται και πως στο εξωτερικο? Ρουμανια Ιταλια Βουλγαρια Αγγλια κλπ? απαντηστε μου τα βασικα επιπεδο γλωσσας, εξετασεις εισαγωγικες, μαθηματα-χρονια, κοστος καθημερινοτητας, φοιτητικη ζωη, αναγνωριση στην Ελλαδα κλπ Ευχαριστω για το χρονο σας, ειναι κρισιμο πολυ για εμας!
The_Judas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Καλύτερα Βουλγαρία-Ρουμανία. Πιο φθηνή ζωή, αγγλόφωνα πανεπιστήμια. Εφόσον έχουν μπει στην Ε.Ε είναι αναγνωρισμένα τα πτυχία που δίνουν. Για Ιταλία θα χρειαστεί πρώτα να περάσει 1 χρόνο σε ταχύρυθμα μαθήματα ιταλικής. Κόστος ζωής παρόμοιο με την Ελλάδα ίσως και λίγο φθηνότερα. Δυσκολία σχολών αρκετά μεγάλη.
klainmaingr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) offtopic, καλη; ontopic Αγγλία αν δεν έχει απολυτήριο της προκοπής θέλει να φάει άλλο ένα χρόνο ακόμα για να κάνει δηλώσεις και ΑΜΑ την πάρουνε σε πανεπιστήμιο της προκοπής, εκτός αμα πάει πουθενά στου διαβόλου το κέρατο ή στο 43829 της λίστας. Ζωή μακράν ακριβότερη απο τη δική μας απο τη στιγμή που δεν θα έχει και αντίστοιχα έσοδα απο κάποια δουλειά στην Αγγλία. Αυτό κυρίως αφορά τα ενοίκια γιατί στα πρώτης ανάγκης πάνω κάτω είναι στα ίδια. Ανάλογα και τι εννοείς αγγλία ε. ΊΣΩΣ να ρημαδοπρολαβαίνει στα clearing του καλοκαιριού μέσω αιτήσεων στο ucas. Αν σκάσει φράγκα σε κανένα απο αυτά τα συμβεβλημένα "φροντιστήρια" σίγουρα κάπου θα την βάλουνε και εφόσον καταλαβαίνω οτι θέλει να συνεχίσει αντίστοιχα την δουλειά των γονιών της (φαρμακείο) δεν θα έχει ιδιαίτερη ανάγκη, οπότε ας το κάνει. Ιταλία απο τα λίγα που είδα θέλει βασικά γλώσσα, ένα τεστάκι εισαγωγικό για κατανόηση το οποίο το παρέθεσε κάποιος φίλος σε ένα σχετικό θέμα που είχα ανοίξει για σπουδές στην Ιταλία και μάλλον απο κεί και πέρα μπαίνεις εύκολα. Ζωή ίδια και απαράλλαχτη αλλα δεν έχω πλήρη άποψη. Περισσότερο για ενοίκια και καθημερινά έξοδα που είδα είναι ένα και το αυτό.. Ιταλία μπαίνεις εύκολα αλλα πολλοί γνωστοί που είναι εκεί λένε οτι βγαίνεις δύσκολα οπότε μην περιμένει να πάρει πτυχίο περπατώντας. Τα βαλκάνια για κάποιο λόγο ηλίθιο τα σνομπάρω κυρίως επειδή δεν νομίζω οτι θα άντεχα να περάσω μια 5ετία στη βουλγαρία ή την Ρουμανία ας πούμε. Αλλα αυτός είμαι εγώ.. Δεν ξέρω τα γούστα της φίλης σου. Ξέρω οτι αρκετοί θα παρεξηγηθούν απο αυτό αλλα δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις απο τη Σόφια ας πούμε ώστε να μείνω και εκεί χ χρόνια της ζωής μου. Να μην πώ για βουκουρέστι. Αυτά τα λίγα απο μένα Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2010 από klainmaingr
Kostaros Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Λίγο αργά πια, αλλά ίσως να βοηθήσει κάποιον άλλο. Site: Άρχισε και στην Κύπρο συν μετεγγραφές , μάλλον βολικότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα