Προς το περιεχόμενο

Το ΣΔΟΕ στρέφεται στην «αντιμετώπιση της πειρατείας λογισμικού»


Spyros7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ούτε ευρώ δεν θα γλύτωνε.. Τα ίδια λεφτά θα έδινε είτε για preinstalled windows είτε os/2 είτε mac, είτε linux.

 

Εξήγησέ το μου αυτό λίγο αναλυτικότερα, για να απαντήσω καταλλήλως, please.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προφανως εννοει οτι ακομη και χωρις windows παλι στην ιδια τιμη θα τα πουλησουν στο δημοσιο, και κανενας δε θα καταλαβει τιποτε.

 

Σωστά γιατί οι τιμές που πωλείται το οτιδήποτε στο ελληνικό δημόσιο δεν εξαρτώνται απ την αξία του προϊόντος ή της υπηρεσίας αλλά απ το πόσες μίζες θα τσεπώσουν οι κρατικοδίαιτοι καρεκλοκένταυροι του δημοσίου και της βουλής.

 

btw αυτό καθεαυτό το μέτρο σωστό είναι.

Παράνομο λογισμικό για επαγγελματική χρήση; γιατί;

Επιχείρηση ανοίγει κάποιος και αφού θέλει λογισμικό πατενταρισμένο να πληρώσει.

Εναλλακτικά ας ψάξει άλλες λύσεις ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού αν δεν θέλει να πληρώνει ή να πληρώνει λιγότερα.

Όσο για ιδιώτες και πάλι καλά θα κάνουν αν τους κυνηγήσουν που δεν το βλέπω.

Αν θές windows 7 πλήρωσε κύριος!

Διαφορετικά προσαρμόσου σε linux και ότι δίνεται δωρεάν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για φανσταστειτε για καθε κομπιουτερ υπουργειων, δημων, κεπ, αστυνομιας, πυροσβεστικης, νοσοκομειων κτλ κτλ να πανε να αγορασουν windows, office ή οποιοδηποτε προγραμμα χρησιμοποιουν... μιλαμε για αστρονομικο ποσο για αυτο καθεαυτο το software...χωρις τις παραπλευρες απωλιες (γκουχου γκουχου).

 

Δεν μας φτανουν αυτα που βγαζουν κατα καιρους για τα υπουργεια (γραφικη υλη κατι χιλιαρικα ευρω, οτε κατι εκατ ευρω) θα μας φορτωσουν τωρα και το κονδυλι για να αναβαθμισουν τους υπολογιστες? Ειτε με software ειτε με hardware? (για το τελευταιο μπορει να πουνε, α ειναι παλιο το κομπιουτερ και δε κανουν τα προγραμματα)

 

Οπως ειπα και στο post μου νωριτερα, καλο θα ηταν τωρα που η αγορα εργασιας ειναι σε μαυρα χαλια και δεν κανει κανεις προσληψεις, να μην βαλουν κι αυτο το μετρο κι ο εργοδοτης να σκεφτεται οτι αλλο ενα ατομο που θα χρειαστει υπολογιστη, θα του στοιχισει ο κουκος αηδονι (αγορα pc, software, training & σεμιναρια πανω στο software, που σημαινει οτι αν δεν εχει IT καποιος συναδελφος θα το αναλαβει, αρα χανει χρονο απο την εργασια του, ικα, μισθος κτλ). Σιγουρα παντως θα το σκεφτει αλλη μια φορα να κανει νεα προσληψη.

 

Αφου ξερουν οτι οι περισσοτερες επιχειρησεις τα βγαζουν δυσκολα περα και στο τελος κλεινουν, αν μερικες απο αυτες που τρεχουν σπασμενα προγραμματα, πουν οτι ναι θα παω να τα αγορασω, αλλα λογω των κονδυλιων, αναγκαστικα θα συρρικνωθει η εταιρια και θα πρεπει να κανουμε απολυσεις προσωπικου... τι γινεται τοτε? Παλι κοσμος στον δρομο?

 

Και δεν θα φταιει ο εργοδοτης... θα πει, δεν μπορω να κανω αλλιως, ειναι νομικο το θεμα ή κλεινω εντελως ή κανω απολυσεις. Α και κατι αλλο, αν η επιχειρηση, κρατιεται με νυχια και με δοντια, γιατι να κανει την επενδυση σε software, κι αν σκεφτει να κλεισει μια ωρα αρχυτερα? Να επισπευσει δηλαδη το λουκετο...

 

Τοσα χρονια δεν το ξερανε? Τωρα τους πειραξε?

 

Γιατι οπως πολυ σωστα διαβασα σε προηγουμενο ποστ, ειναι κοντοφθαλμο κερδος, το οποιο ομως δεν βγαινει σε μια ουτοπικη πραγματικοτητα. Για παραδειγμα, τα τσιγαρα ακριβυνανε λογω φπα, αντι για 3 πακετα που επαιρνε καποιος, παιρνει 2 τωρα, γιατι τα 3 ξεπερνανε τα 10 ευρω και το σκεφτεται. Παλια με τα 3 πακετα, το κρατος εβγαζε περισσοτερα απο τον φπα, ενω τωρα χανει περιπου 1,5 ευρω (μου το εξηγουσε ο περιπτερας, αλλα δεν θυμαμαι τα ποσα, συγκρατησα τη χασουρα) γιατι ο κοσμος αγοραζει λιγοτερο.

 

Δυστηχως σε ολα τα μετρα εχουν υπολογισει οτι η καταναλωση θα παραμεινει σταθερη, κι ετσι απο τις αυξησεις θα βγαλουν περισσοτερα... οχι λιγοτερα θα βγαλουν απο παντου, γιατι ο κοσμος εχει σταματησει να αγοραζει οπως πριν.

 

Στην περιπτωση μας εδω ομως (σορυ αν εφυγα απο το τοπικ παιδια) μπορει να εχει καποιο κερδος απο τον φπα των software, αλλα μπορει να εχει παραπλευρες απωλιες, τυχον ανεργους, που θα ριξουν κι αλλο την καταναλωτικη δυναμη, αρα στο τελος μπορει να χαθουν περισσοτερα εσοδα.

 

@pournaras

Διορθωσε την υπογραφη σου... το σωστο ειναι I spoken England very best...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκπλήσσομαι και λυπάμαι που διαβάζω τετοιες απόψεις από νέα παιδιά. Αποδεικνύεται ότι η περίφημη ελληνική νοοτροπία έχει μπει στο DNA μας, και μας έχει διαπωτίσει. Και επίσης αποδεικνύεται ότι δικαίως τα παθαίνουμε αυτά που παθαίνουμε.

 

Θα αφήσω λίγο το δέντρο για να πιάσω το δάσος. Και δυστυχώς θα μακρυγορήσω.

 

Στην Ελλάδα, τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε διαστρεβλώσει ακόμη και την κοινή λογική, για να εξυπηρετήσουμε τον εαυτό μας. Οι νόμοι δεν έχουν την αξία που θα έπρεπε. Δεν είναι προς αυστηρή τήρηση. Στην Ελλάδα είναι απλώς "οδηγίες", τις οποίες όπς οι Έλληνες μπορούν είτε να τις τηρήσουν (προαιρετικά), αλλά και -κατόπιν κριτικής- να αγνοήσουν εντελώς.

 

Παράδειγμα:

  1. δεν επιτρέπεται να παρκάρουμε στην οδό "τάδε".
    "Έλα βρε αδερφέ, δεν μπορώ να παρκάρω 1500 μετρα πιο κάτω, δεν θέλω να πληρώσω και πάρκινγκ, ας καβαλήσω το πεζοδρόμιο". "Στο κάτω κάτω, ας έφτιαχνε το κράτος φτηνά πάρκινγκ, να το έβαζα".
    Έγινε η κριτική, βγήκε η απόφαση, πάει ο νόμος... Φυσικά έχουμε γίνει άσσοι στο να βγάζουμε και μια αριστουργηματική δικαιολογία, για να μην έχουμε και ενοχές...
     
  2. φορολογία...
    "Σιγά μην πληρώσω το κράτος που μας τα παίρνει από παντού. Να πάνε να τα πάρουν από τους άλλους αρχικλεφταράδες".
     
  3. απαγορεύεται το κάπνισμα στις καφετέριες.
    "Ρε αντί να ασχοληθούν με τίποτε σοβαρό, ασχολήθηκαν με το κάπνισμα τώρα ?"
     
  4. πρέπει να αγοράσουμε το λογισμικό που ανέπτυξε κάποιος άλλος
    "Τώρα το θυμήθηκαν? Αφού δεν εφαρμνοζόταν ποτέ, δεν πρέπει να εφαρμοστεί και τώρα. Άλλωστε κρίση έχουμε και στις κρίσεις παύουν οι υποχρεώσεις μας. Και θέλω να πάρω και 3D τηλεόραση"
     

 

Πάντα φταίει κάποιος άλλος, πάντα πρέπει να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν κάτι άλλο, και πρέπει να με πείσουν κιόλας ότι ... καλό είναι να εφαρμόσω ένα νόμο. Όλα πρέπει να αλλάξουν αφού τίποτε δεν λειτουργεί σωστά, αλλά μέχρι εκεί που δεν επηρεάζομαι εγώ. Φυσικά και δεν πρέπει να ξεβολευτώ εγώ, να αλλάξω συνήθειες ή να πληρώσω κάτι. Τότε γίνομαι έξαλλος, με το μπάχαλο το τριτοκοσμικό κράτος της Ελλάδας και ονειρεύομαι πόσο αρμονικά δούλευαν τα πάντα στην Αυστρία που επισκέφτηκα πριν από 2 μήνες.

Ξεχειλώνοντας λοιπόν, τους νόμους, και βασικά κάνοντας ό,τι ήθελε ο καθένας, καταλήξαμε να είμαστε η χώρα που είμαστε. Όλοι παραπονιόμαστε, αλλά κανένας δεν θέλει να κουνηθεί και από την θέση του. Όλοι κατουράμε στη θάλασσα, αλλά μας ενοχλούν τα ούρα των διπλανών.

 

Αυτή η νοοτροπία είναι απολύτως αρρωστημένη και το ξέρουμε όλοι μας. Και το χειρότερο είναι, ότι την έχουμε όλοι, αλλά κανένας δεν ασχολείται με το να την ξεριζώσει από τον εαυτό του.

 

Πίστευα, λοιπόν, ότι αυτή η νοοτροπία αναπτύχθηκε (σαν μικροοργανισμός) στους σημερινούς 50-60ρηδες.

Η γενιά των παππούδων μας, δούλευε από το πρωΐ μέχρι το βράδυ ή έφευγε σε Αμερική, Γερμανία και Αυστραλία για να φάνε τα παιδιά λίγο κρέας την Κυριακή. Ελληνικές ταινίες βλέπετε. Με λίγη προσοχή θα καταλάβετε ποια ήταν η κατάσταση τότε.

Ήρθε, λοιπόν, η δεκαετία του '80, και ξαφνικά η χώρα, με ένα μαγικό κλικ, μετατράπηκε σε παράδεισο. Η γενιά των γονιών μας απέκτησε σπίτι, απέκτησε αυτοκίνητα, απέκτησε εξοχικό. Και βρέθηκαν και λεφτά για BMW με εξατμίσεις, για ταξίδια στο εξωτερικό για ψώνια, για διακοπές στη Μύκονο, για φροντιστήρια και σπουδές των παιδιών στις Αγγλίες, για, για, για...

Κανένας δεν ασχολήθηκε με την πηγή των χρημάτων. Κανένας δεν νοιαζόταν, αρκεί που μας τα έδιναν. Ο μικροοργανισμός αυτός είχε εγκατασταθεί σε όλο τον λαό, και είχε προσπάλλει τον εγκέφαλό του. Χάθηκε η κοινή λογική !! Αγρότες δήλωναν την Ακρόπολη ως καλλιεργήσιμη γη για να πάρουν την επιδότηση, οι εφοριακοί έκλεβαν από παντού, οι ελ.επαγγελματίες δεν πλήρωναν φόρους, οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής έβγαιναν στη σύνταξη στα 45 τους για να έρθουν από πίσω κι άλλοι, οι εργαζόμενοι πλήρωναν 300€ τον μήνα για 20 χρόνια και μετά έπαιρναν σύνταξη 1200€ για τα επόμενα 40 χρόνια. Αυτά που δεν μπορείς να βρεις λόγια για να το εξηγήσεις σε ένα παιδί, στους Έλληνες φαινόταν απολύτως φυσιολογικά.

 

 

Και έρχομαι να συνδέσω όλο αυτό το post με την πειρατεία...

Άντε η γενιά που ανέφερα, πάσχει από αυτήν την νοοτροπία. Ξέχασαν τι είναι λογικό. Ξέχασαν καν την έννοια του λογικού. Δύσκολο να αλλάξουν, αφενός γιατί έζησαν 30 χρόνια έτσι, και αφετέρου γιατί είναι ήδη βολεμένοι. Είναι στο δημόσιο ή έβγαλαν λεφτά από τις σχέσεις τους από το δημόσιο.

 

Εσείς εκεί έξω, που δουλεύετε για 700€ ή είστε νέοι με αναξιοποίητα προσόντα και πτυχία, απορώ γιατί δεν θέλετε να ανατρέψετε το σύμπαν. Εσείς που τρώτε στο κεφάλι τα αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας, απορώ γιατί δεν θέλετε να ξεριζώσετε αυτό το μπάχαλο. Απορώ γιατί δεν θέλετε να γίνουμε -σε κάποια πράγματα φυσικά- Αμερική, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία.

Και κανένας δεν μπορεί να γκρεμίσει το μπάχαλο που ζούμε, αν έχει ακριβώς την ίδια νοοτροπία με αυτούς που την έχτισαν. Την ίδια ωφελιμιστική και αρρωστημένη νοοτροπία.

Αλλάξτε. Γίνετε υγιείς. Δεν είναι μόνιμη λύση η παρανομία και η λαμογιά. Είναι αυτονόητο αλλά πλέον αποδείχθηκε κιόλας. Μην ψάχνετε δικαιολογίες για να απενεχοποιήσετε τις λανθασμένες σας συμπεριφορές. Γυρίστε σε κάτι πιο υγιές.

 

Είναι ακριβό το CD? Μην το κατεβάζετε, αλλά μην το αγοράζετε κιόλας. Είναι ακριβά τα Windows ? Μην τα σπάτε, αλλά μην τα αγοράζετε κιόλας. Βάλτε Linux. Μειώστε τις πωλήσεις στο μισό και θα δείτε αν θα πέσουν οι τιμές. Με λίγα λόγια, αλλάξτε νοοτροπία !!!

 

Αυτά που διαβάζω, μόνο ένα πράγμα δείχνουν. Ότι δεν κοιτάτε τί είναι λογικό, αλλά τι σας βολεύει. Είμαι σίγουρος, ότι αν και κατακρίνετε το βύσμα και το μπάχαλο, το κάνετε απλά και μόνο επειδή δεν μπορέσατε να το εκμεταλευτείτε κι εσείς. Να είστε υπάλληλοι στον ΟΣΕ με 8,000 μισθό. Αν είχατε την ευκαιρία, θα το κάνατε χωρίς 2η σκέψη, χωρίς ενοχές. Όπως κατεβάζετε την ταινία, ή το Photoshop. Και δεν θα σας ένοιαζε ο άλλος νέος που μένει άνεργος για να βολευτείτε εσείς, όπως δεν νοιάζει τους υπαλλήλους της Βουλής το τί κάνετε εσείς τώρα ... Το σύστημα είναι ένοχο, απλά γιατί είστε ... έξω από αυτό το σύστημα.

 

Κλείνω με μία προτροπή: ΑΛΛΑΞΤΕ νοοτροπία. Δεν μας φταίει ούτε η τρόϊκα, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι εξωγήινοι. Δεν τους αγιοποιώ. Τη δουλειά τους κάνουν. Αλλά εμείς τους καλέσαμε. Δεν πήγαν στην Νορβηγία...

 

ΑΛΛΑΞΤΕ λοιπόν, τουλάχιστον εσείς που είστε νέοι. Είναι ιστορική ευκαιρία...

 

 

 

ΟΚ. Αναμένω τώρα τις αντιδράσεις ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως δεν υπάρχουν μόνο αυτοί που παρανομούν/διαφθείρονται το πρωί και το απόγευμα κάνουν το δάσκαλο και κριτικάρουν τους ομοίους τους. Υπάρχουν κι αυτοί που παρανομούν/διαφθείρονται και το γουστάρουν και το πιστεύουν αυτό που κάνουν, περνάνε τη ζωούλα τους δηλαδή και ούτε αγχώνονται, ούτε καταναλώνουν χρόνο για να δείξουν πως αγχώνονται. Γι αυτούς είναι παντελώς άκυρο το παραπάνω κείμενο, διότι δεν κάνουν άλλα και λένε άλλα και η ηθική με την οποία ζει κάποιος είναι απόλυτα προσωπικό θέμα. Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν, είναι κι αυτό ένας τρόπος. :P

 

Όπως επίσης υπάρχουν και άνθρωποι πού ούτε παρανομούν/διαφθείρονται, ούτε θα άφηναν τον εαυτό τους να γίνει "λαμόγιο", είτε επειδή είναι βράχοι ηθικής, είτε επειδή δεν είναι του χαρακτήρα τους ή δεν είναι μέσα στη δυναμική της προσωπικότητάς τους. Γι αυτούς τους... δύσμοιρους, πάλι είναι παντελώς άκυρο το παραπάνω κείμενο.

 

Γενικώς δε γουστάρω τις γενικεύσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως δεν υπάρχουν μόνο αυτοί που παρανομούν/διαφθείρονται το πρωί και το απόγευμα κάνουν το δάσκαλο και κριτικάρουν τους ομοίους τους. Υπάρχουν κι αυτοί που παρανομούν/διαφθείρονται και το γουστάρουν και το πιστεύουν αυτό που κάνουν, περνάνε τη ζωούλα τους δηλαδή και ούτε αγχώνονται, ούτε καταναλώνουν χρόνο για να δείξουν πως αγχώνονται. Γι αυτούς είναι παντελώς άκυρο το παραπάνω κείμενο, διότι δεν κάνουν άλλα και λένε άλλα και η ηθική με την οποία ζει κάποιος είναι απόλυτα προσωπικό θέμα. Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν, είναι κι αυτό ένας τρόπος. :P

 

Όπως επίσης υπάρχουν και άνθρωποι πού ούτε παρανομούν/διαφθείρονται, ούτε θα άφηναν τον εαυτό τους να γίνει "λαμόγιο", είτε επειδή είναι βράχοι ηθικής, είτε επειδή δεν είναι του χαρακτήρα τους ή δεν είναι μέσα στη δυναμική της προσωπικότητάς τους. Γι αυτούς τους... δύσμοιρους, πάλι είναι παντελώς άκυρο το παραπάνω κείμενο.

 

Τώρα μου θυμίζεις τον πολιτικό και τον δημοσιογράφο που βγαίνει και λέει "δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κλπ, κλπ". Και επειδή όντως ισχύει αυτό (και συμφωνώ μαζί σου) ξεφεύγει η κουβέντα, και ξεχνάμε το 80% των λαμογιων πολιτικών και δημοσιογράφων (το 80 ειναι τυχαίο - βάλε 30, 40 ή 60 εσύ) και τους αφήνουμε ήσυχους, επαναπαυόμενοι στο "δεν είναι όλοι ίδιοι".

 

Γενικώς δε γουστάρω τις γενικεύσεις.

Σε συζητήσεις αναφερόμαστε πάντα σε έναν μέσο όρο. Και ο πατέρας μου είναι ένας ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος, αλλά στην κουβέντα πρέπει να με κάποιον τρόπο να αναφερθούμε στον μέσο δημόσιο υπάλληλο...

 

Με λίγα λόγια: καλές είναι οι εξαιρέσεις, αλλά το μπάχαλο δεν το προκάλεσαν αυτές. Ο σκοπός μου δεν είναι να ασχοληθώ με τους λίγους, αλλά να στιγματίσω όλους τους υπόλοιπους. Αν προτιμάς λοιπόν, να αφήσουμε την κουβέντα για τους πολλούς και να μιλήσουμε για την φιλοσοφία των λίγων που αναφέρεις, πολύ ευχαρίστως, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι θα μας κάνει και πολύ καλύτερους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασχετο. Εχω αγοράσει κάρτα απεριορίστων διαδρομών και μ'αυτες τις απεργίες καθε Πέμπτη των μέσων δημοσίων υπαλλήλων εχω χάσει 3 Πέμπτες χ 2 ευρώ = 6 ευρω, επιπλέον πληρώνω 3 Πέμπτες επι 15 ευρω Ταξι - Συνολο = 51 ευρω.

 

Αυτα λετε να μου τα δώσει πίσω ο συλλογος ευσυνείδητων δημόσιων υπαλλήλων ή θα τα καταπιώ παλι οπως γίνεται τα τελευταία 25-30 χρόνια στο Ελλαδιστάν; Πειτε μου αυτο και μετα ελατε να μιλήσουμε για πειρατεία, κάπνισμα, κατούρημα στη θάλασσα και γενικά πως θα παει μπροστά η χώρα των παρτάκηδων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ nikosgalis

 

Ωραία όσα γράφεις. Ο νόμος όμως θα πρέπει να εφαρμόζεται όχι μόνο όταν είναι "εις βάρος της ευκολίας" του πολίτη, αλλά και το αντίθετο. Π.χ. θέλω να παίξω starcraft 2. Το αγοράζω. Για να το παίξω όμως πρέπει να αγοράσω και windows. Το κάνω, γνωρίζοντας ότι είναι πεταμένα λεφτά γιατί το θέλω ΜΟΝΟ για το starcraft. Όλα καλά μέχρι εδώ.

 

Την επόμενη βδομάδα αγοράζω laptop που χρειάζομαι για τη δουλειά μου. Στο 99,99% των περιπτώσεων το laptop που θα αγοράσω θα περιλαμβάνει και νταβαντζιλίκι στη Microsoft - αγοράζεις windows θες δε θες-. Το κάνεις όμως, γιατί γνωρίζεις ότι μπορείς να αρνηθείς την EULA και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Σωστά; Έλα όμως που για να πάρεις τα χρήματα που δικαιούσαι πίσω πρέπει να πάρεις 1000 τηλέφωνα, να περάσεις από 1000 υπηρεσίες, ενδεχομένως να στείλεις εξώδικα και να χρεωθείς γι' αυτά, να χάσεις άπειρο χρόνο και μετά από 6 μήνες αν έχεις συνεχίσει τον αγώνα και επενδύεις συνέχεια σε χρόνο και χρήμα μπορεί να πάρεις τα χρήματά σου πίσω.

 

Έρχεσαι και λες λοιπόν : Έτσι είστε; Ε και εγώ παίρνω το νόμο στα χέρια μου και για να παίξω sc2 θα βάλω πειρατικά win.

 

 

Ας μην παραγνωρίζουμε λοιπόν, ότι ναι μεν οι πολίτες έχουν τεράστιες ευθύνες (και ειδικά στο θέμα της πειρατείας, στο οποίο αναφέρεται το thread), αλλά σε πάμπολλες περιπτώσεις οι εταιρείες λογισμικού συμπεριφέρονται παράνομα, φασιστικά και επιθετικά προς τους ίδιους τους πελάτες τους. Όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να αναφέρω πολλά παραδείγματα.

 

Συμπερασματικά καταλήγω, ότι για μεταστροφή του κλίματος στο θέμα της πειρατείας λογισμικού, πρέπει να γίνουν αμοιβαία βήματα, τόσο από τους πολίτες, όσο και από τις εταιρείες λογισμικού. Αν υπήρχε έξυπνο management, θα το έκαναν, αλλά είναι απλά κουτοπόνηρες και οι δυο πλευρές imo.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν μιλαμε για λιγους παραβατες ευκολα σε πιανουν, οταν μιλαμε για ενα 90% τουλαχιστον, τοτε και να θελουν δεν μπορουν, ασχετα το οτι ειναι δυσκολο να σε εντοπισουν αναμεσα στους αλλους, οποτε ειτε μιλαμε για κοψιμο μεσω ISP οταν μπαινεις σε καποιες ιστοσελιδες (θα υπαρχει Crack και για αυτο) ειτε για εταιριες, δημους κτλ, ατομα που εχουνε να πληρωσουνε τις παραβασεις.

 

Γενικα ειναι μεγαλο λαθος να το χαρακτηριζουνε ως κλεψιμο, μεσω της πειρατιας βγαζουνε πολυ περισσοτερα λεφτα, αλλιως δεν θα υπηρχε δυνατοτητα σπασιματος, που οι ιδιοι προωθουνε. Στις ταινιες σκεψου ποσοι τις βλεπουνε και το διαδιδουνε, ειτε ητανε καλη η κακη, στα παιχνιδια / μουσικη επισης. Η μουσικη στην τελικη ειναι νομιμη μεσω Youtube, ποιος θα αγοραζει CD οταν δεν του φτανουνε για να ζησει ?

 

Ασχετα το αν εφαρμοστουν αυτα τα μετρα θα χρησιμοποιουμε ολοι ελευθερο λογισμικο, το οποιο θα αναπτυχθει σε τετοιο βαθμο που οι περισσοτερες εταιριες θα κλεισουνε, κατι τετοιο ξερουνε οτι δεν τους συμφερει, αρα προσπαθουνε να σου προκαλεσουνε φοβο για να αγορασεις μονος σου αυθεντικα τα προγραμματα. Τα προγραμματα ασφαλειας πχ (Firewall / Antivirus) βγηκανε επειδη οι ιδιοι εν μερη δημιουργησανε ιους για να εχουνε κερδος πουλοντας την "αντιβιωση".

 

Στην τελικη γραμμη δεν ειναι ουτε ελαχιστα κλεψιμο, δεν αφαιρω τιποτα απο τα ηδη υπαρχοντα.. απλα το αντιγραφω, πολλαπλασιασμος. Τωρα αν θελουνε οι εταιριες να βγαλουνε παραπανω ενω εχουνε ηδη οσα εχουνε απο εμενα ειναι ευπροσδεκτοι να παρουνε τα.. μου. Ας με πιασουνε, τι θα μου κανουνε ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκπλήσσομαι και λυπάμαι που διαβάζω τετοιες απόψεις από νέα παιδιά. Αποδεικνύεται ότι η περίφημη ελληνική νοοτροπία έχει μπει στο DNA μας, και μας έχει διαπωτίσει. Και επίσης αποδεικνύεται ότι δικαίως τα παθαίνουμε αυτά που παθαίνουμε.

 

Θα αφήσω λίγο το δέντρο για να πιάσω το δάσος. Και δυστυχώς θα μακρυγορήσω.

 

Στην Ελλάδα, τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε διαστρεβλώσει ακόμη και την κοινή λογική, για να εξυπηρετήσουμε τον εαυτό μας. Οι νόμοι δεν έχουν την αξία που θα έπρεπε. Δεν είναι προς αυστηρή τήρηση. Στην Ελλάδα είναι απλώς "οδηγίες", τις οποίες όπς οι Έλληνες μπορούν είτε να τις τηρήσουν (προαιρετικά), αλλά και -κατόπιν κριτικής- να αγνοήσουν εντελώς.

 

Παράδειγμα:

  1. δεν επιτρέπεται να παρκάρουμε στην οδό "τάδε".
    "Έλα βρε αδερφέ, δεν μπορώ να παρκάρω 1500 μετρα πιο κάτω, δεν θέλω να πληρώσω και πάρκινγκ, ας καβαλήσω το πεζοδρόμιο". "Στο κάτω κάτω, ας έφτιαχνε το κράτος φτηνά πάρκινγκ, να το έβαζα".
    Έγινε η κριτική, βγήκε η απόφαση, πάει ο νόμος... Φυσικά έχουμε γίνει άσσοι στο να βγάζουμε και μια αριστουργηματική δικαιολογία, για να μην έχουμε και ενοχές...
     
  2. φορολογία...
    "Σιγά μην πληρώσω το κράτος που μας τα παίρνει από παντού. Να πάνε να τα πάρουν από τους άλλους αρχικλεφταράδες".
     
  3. απαγορεύεται το κάπνισμα στις καφετέριες.
    "Ρε αντί να ασχοληθούν με τίποτε σοβαρό, ασχολήθηκαν με το κάπνισμα τώρα ?"
     
  4. πρέπει να αγοράσουμε το λογισμικό που ανέπτυξε κάποιος άλλος
    "Τώρα το θυμήθηκαν? Αφού δεν εφαρμνοζόταν ποτέ, δεν πρέπει να εφαρμοστεί και τώρα. Άλλωστε κρίση έχουμε και στις κρίσεις παύουν οι υποχρεώσεις μας. Και θέλω να πάρω και 3D τηλεόραση"
     

 

Πάντα φταίει κάποιος άλλος, πάντα πρέπει να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν κάτι άλλο, και πρέπει να με πείσουν κιόλας ότι ... καλό είναι να εφαρμόσω ένα νόμο. Όλα πρέπει να αλλάξουν αφού τίποτε δεν λειτουργεί σωστά, αλλά μέχρι εκεί που δεν επηρεάζομαι εγώ. Φυσικά και δεν πρέπει να ξεβολευτώ εγώ, να αλλάξω συνήθειες ή να πληρώσω κάτι. Τότε γίνομαι έξαλλος, με το μπάχαλο το τριτοκοσμικό κράτος της Ελλάδας και ονειρεύομαι πόσο αρμονικά δούλευαν τα πάντα στην Αυστρία που επισκέφτηκα πριν από 2 μήνες.

Ξεχειλώνοντας λοιπόν, τους νόμους, και βασικά κάνοντας ό,τι ήθελε ο καθένας, καταλήξαμε να είμαστε η χώρα που είμαστε. Όλοι παραπονιόμαστε, αλλά κανένας δεν θέλει να κουνηθεί και από την θέση του. Όλοι κατουράμε στη θάλασσα, αλλά μας ενοχλούν τα ούρα των διπλανών.

 

Αυτή η νοοτροπία είναι απολύτως αρρωστημένη και το ξέρουμε όλοι μας. Και το χειρότερο είναι, ότι την έχουμε όλοι, αλλά κανένας δεν ασχολείται με το να την ξεριζώσει από τον εαυτό του.

 

Πίστευα, λοιπόν, ότι αυτή η νοοτροπία αναπτύχθηκε (σαν μικροοργανισμός) στους σημερινούς 50-60ρηδες.

Η γενιά των παππούδων μας, δούλευε από το πρωΐ μέχρι το βράδυ ή έφευγε σε Αμερική, Γερμανία και Αυστραλία για να φάνε τα παιδιά λίγο κρέας την Κυριακή. Ελληνικές ταινίες βλέπετε. Με λίγη προσοχή θα καταλάβετε ποια ήταν η κατάσταση τότε.

Ήρθε, λοιπόν, η δεκαετία του '80, και ξαφνικά η χώρα, με ένα μαγικό κλικ, μετατράπηκε σε παράδεισο. Η γενιά των γονιών μας απέκτησε σπίτι, απέκτησε αυτοκίνητα, απέκτησε εξοχικό. Και βρέθηκαν και λεφτά για BMW με εξατμίσεις, για ταξίδια στο εξωτερικό για ψώνια, για διακοπές στη Μύκονο, για φροντιστήρια και σπουδές των παιδιών στις Αγγλίες, για, για, για...

Κανένας δεν ασχολήθηκε με την πηγή των χρημάτων. Κανένας δεν νοιαζόταν, αρκεί που μας τα έδιναν. Ο μικροοργανισμός αυτός είχε εγκατασταθεί σε όλο τον λαό, και είχε προσπάλλει τον εγκέφαλό του. Χάθηκε η κοινή λογική !! Αγρότες δήλωναν την Ακρόπολη ως καλλιεργήσιμη γη για να πάρουν την επιδότηση, οι εφοριακοί έκλεβαν από παντού, οι ελ.επαγγελματίες δεν πλήρωναν φόρους, οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής έβγαιναν στη σύνταξη στα 45 τους για να έρθουν από πίσω κι άλλοι, οι εργαζόμενοι πλήρωναν 300€ τον μήνα για 20 χρόνια και μετά έπαιρναν σύνταξη 1200€ για τα επόμενα 40 χρόνια. Αυτά που δεν μπορείς να βρεις λόγια για να το εξηγήσεις σε ένα παιδί, στους Έλληνες φαινόταν απολύτως φυσιολογικά.

 

 

Και έρχομαι να συνδέσω όλο αυτό το post με την πειρατεία...

Άντε η γενιά που ανέφερα, πάσχει από αυτήν την νοοτροπία. Ξέχασαν τι είναι λογικό. Ξέχασαν καν την έννοια του λογικού. Δύσκολο να αλλάξουν, αφενός γιατί έζησαν 30 χρόνια έτσι, και αφετέρου γιατί είναι ήδη βολεμένοι. Είναι στο δημόσιο ή έβγαλαν λεφτά από τις σχέσεις τους από το δημόσιο.

 

Εσείς εκεί έξω, που δουλεύετε για 700€ ή είστε νέοι με αναξιοποίητα προσόντα και πτυχία, απορώ γιατί δεν θέλετε να ανατρέψετε το σύμπαν. Εσείς που τρώτε στο κεφάλι τα αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας, απορώ γιατί δεν θέλετε να ξεριζώσετε αυτό το μπάχαλο. Απορώ γιατί δεν θέλετε να γίνουμε -σε κάποια πράγματα φυσικά- Αμερική, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία.

Και κανένας δεν μπορεί να γκρεμίσει το μπάχαλο που ζούμε, αν έχει ακριβώς την ίδια νοοτροπία με αυτούς που την έχτισαν. Την ίδια ωφελιμιστική και αρρωστημένη νοοτροπία.

Αλλάξτε. Γίνετε υγιείς. Δεν είναι μόνιμη λύση η παρανομία και η λαμογιά. Είναι αυτονόητο αλλά πλέον αποδείχθηκε κιόλας. Μην ψάχνετε δικαιολογίες για να απενεχοποιήσετε τις λανθασμένες σας συμπεριφορές. Γυρίστε σε κάτι πιο υγιές.

 

Είναι ακριβό το CD? Μην το κατεβάζετε, αλλά μην το αγοράζετε κιόλας. Είναι ακριβά τα Windows ? Μην τα σπάτε, αλλά μην τα αγοράζετε κιόλας. Βάλτε Linux. Μειώστε τις πωλήσεις στο μισό και θα δείτε αν θα πέσουν οι τιμές. Με λίγα λόγια, αλλάξτε νοοτροπία !!!

 

Αυτά που διαβάζω, μόνο ένα πράγμα δείχνουν. Ότι δεν κοιτάτε τί είναι λογικό, αλλά τι σας βολεύει. Είμαι σίγουρος, ότι αν και κατακρίνετε το βύσμα και το μπάχαλο, το κάνετε απλά και μόνο επειδή δεν μπορέσατε να το εκμεταλευτείτε κι εσείς. Να είστε υπάλληλοι στον ΟΣΕ με 8,000 μισθό. Αν είχατε την ευκαιρία, θα το κάνατε χωρίς 2η σκέψη, χωρίς ενοχές. Όπως κατεβάζετε την ταινία, ή το Photoshop. Και δεν θα σας ένοιαζε ο άλλος νέος που μένει άνεργος για να βολευτείτε εσείς, όπως δεν νοιάζει τους υπαλλήλους της Βουλής το τί κάνετε εσείς τώρα ... Το σύστημα είναι ένοχο, απλά γιατί είστε ... έξω από αυτό το σύστημα.

 

Κλείνω με μία προτροπή: ΑΛΛΑΞΤΕ νοοτροπία. Δεν μας φταίει ούτε η τρόϊκα, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι εξωγήινοι. Δεν τους αγιοποιώ. Τη δουλειά τους κάνουν. Αλλά εμείς τους καλέσαμε. Δεν πήγαν στην Νορβηγία...

 

ΑΛΛΑΞΤΕ λοιπόν, τουλάχιστον εσείς που είστε νέοι. Είναι ιστορική ευκαιρία...

 

 

 

ΟΚ. Αναμένω τώρα τις αντιδράσεις ...

Το Ζουμί Παγκοσμίως είναι πιστεύω στο εξής:

Αντί να κόψουν παραπάνω χρήμα και να το μοιράσουν με μορφή αυξήσεων ή αναπτυξιακών έργων, προτίμησαν να μειώσουν τους μισθούς και να συμμαζέψουν πράγματα. Αυτό το κάνανε ώστε οι πλούσιοι να παραμείνουν πλούσιοι. Επειδή πια το χρήμα δεν υπολογίζεται με μονάδες (όπως στην εποχή του χρυσού) αλλά με ροές (πολύ χρήμα/δάνεια, λίγο χρήμα/δάνεια), οι πλούσιοι τι θέλουν??

 

Μα φυσικά, με το έλεγχο της ροής πιο πολύ χρήμα. Δηλαδή, δε πα να έχεις μαζέψει εσύ 15 δεκάρες, με τον έλεγχο ροής χρήματος, στις κάνουμε 10 και άς έχεις 15.....

 

Αν βγει ο πλανήτης όμως στο δρόμο, να δείτε για πότε θα κοπεί χρήμα και για πότε θα βρουν μη-πληθωριστικούς τρόπους ανάπτυξης. Απλά σε αυτήν την περίπτωση οι πλούσιοι θα είναι λιγότερο πλούσιοι συγκριτικά με το πλήθος.....

Στις εποχές κρίσεων, οι πλούσιοι απλά εξαργυρώνουν. Δηλαδή, στην προτελευταία κρίση έχω 10 δισ, γίνονται μέσω ανάπτυξης 90 δισ και τέλος στην επόμενη κρίση πέφτουν στα 20 δισ. Αποτέλεσμα: κέρδος. Οι υπόλοιποι? Μειωμένοι μισθοί....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασχετο. Εχω αγοράσει κάρτα απεριορίστων διαδρομών και μ'αυτες τις απεργίες καθε Πέμπτη των μέσων δημοσίων υπαλλήλων εχω χάσει 3 Πέμπτες χ 2 ευρώ = 6 ευρω, επιπλέον πληρώνω 3 Πέμπτες επι 15 ευρω Ταξι - Συνολο = 51 ευρω.

 

Αυτα λετε να μου τα δώσει πίσω ο συλλογος ευσυνείδητων δημόσιων υπαλλήλων ή θα τα καταπιώ παλι οπως γίνεται τα τελευταία 25-30 χρόνια στο Ελλαδιστάν; Πειτε μου αυτο και μετα ελατε να μιλήσουμε για πειρατεία, κάπνισμα, κατούρημα στη θάλασσα και γενικά πως θα παει μπροστά η χώρα των παρτάκηδων.

 

Σωστός ... +1

 

Τα υπόλοιπα που αναφέρονται από τον jamarass για την παγκόσμια θεώρηση των πραγμάτων έχουν αξία φυσικά και σε μεγάλο βαθμό είναι αληθή, αλλά είναι άσχετα με το παρόν thread..

 

 

Ας ξεκινήσουμε από τα μικρά και μετά φτάνουμε και στα μεγάλα (συμφωνώ με τον nikosgalis για την οχλοκρατία που επικρατεί στην Ελλάδα , όπου κυριαρχούν οι ηλίθιοι, οι αλήτες, και οι παρτάκηδες)..

 

Όταν θεωρούμε δικαίωμα να κάθονται οι μισοί και να πληρώνονται από τους άλλους μισούς , και να τους κάθονται και στο σβέρκο, τότε δεν μας φταίει καμιά παγκοσμιοποίηση..

 

Και βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς που κόπτονται για τα "συλλογικά δικαιώματα", τα θυμούνται μόνο όταν τους χαλάνε τη ζαχαρένια και το ραχάτι τους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αηδιάζω με την κατάντια του να κλέβεις κάτι που δεν σου χρειάζεται, είτε αυτό είναι game, είτε εφαρμογή, είτε λειτουργικό, είτε ταινία..

 

Αυτά είναι δείγματα ανθρώπινης κατάντιας..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν μου χρειαζεται μπορω να τον κλεψω?:P

 

Οταν δεν αφαιρείς του αλλου αυτο που εχει και εσυ το χρειάζεσαι πραγματικά, τοτε ναι μπορεις να τον "κλέψεις". Η αντιγραφή προγραμμάτων δεν ειναι κλοπή, ειναι παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και υπάρχει μεγάλη κουβέντα για τον λόγο που κατοχυρώθηκε νομικά και ποιους ακριβως εξυπηρετεί. Κλοπή ειναι να του πάρεις το πορτοφόλι ή να πουλάς τα δικά σου αντίγραφα στους ενδεχόμενους πελάτες του.

 

Μη μου πει κανεις "τι λεει ο νόμος;" , γιατι ο ιδιος νομοθέτης φρόντισε να δικαιώνει το Βουλγαράκη και τον κάθε real-estate τραγόπαπα. Απλα πράγματα, οταν η Ελλαδα γίνει κράτος (πραγματικού) δικαίου θα γίνουν και οι πολίτες νομοταγείς. Εγω δινω παντα παράδειγμα το Μετρό και την καθαριότητά του, οι ιδιοι επιβάτες ειναι αυτοι που φτυνουν και πετάνε χαρτιά εξω απο τις σκάλες στο Συνταγμα. Ο ανθρωπος εχει ζωώδη ενστικτα, κάνει οπως νιώθει και οπως τον προκαλεί το περιβάλλον του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...