Προς το περιεχόμενο

απορια για σχολες!!

donaldduck

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα..εδεινα φετος πανελληνιες και τωρα π πηραμε τους βαθμους αρχισε η διαδικασια αναζητησης σχολης B)

θα ηθελα να ρωτησω κατι,οποιον τελος παντων ειναι σχετικος με το αντικειμενο:

οι σχολες:μηχανολογων μηχανικων βολου και μηχανολογων μηχανικων κ αεροναυπηγων πατρας εχουν μεγαλες διαφορες,ή ειναι παρομοιες??

επισης,μεταξυ αυτων των σχολων και των ηλεκτρολογων μηχανικων και τεχνολογιας υπολογιστων πατρας ποια θα διαλεγατε??ευχαριστς πολυ :P

Δημοσ.
καλησπερα..εδεινα φετος πανελληνιες και τωρα π πηραμε τους βαθμους αρχισε η διαδικασια αναζητησης σχολης B)

θα ηθελα να ρωτησω κατι,οποιον τελος παντων ειναι σχετικος με το αντικειμενο:

οι σχολες:μηχανολογων μηχανικων βολου και μηχανολογων μηχανικων κ αεροναυπηγων πατρας εχουν μεγαλες διαφορες,ή ειναι παρομοιες??

Έχουν τα ιδια επαγγελματικά δικαιωματα (μηχανολόγου μηχανικού). Η αεροναυπηγών πλεονεκτεί σχετικά με τις αεροπορικές εταιρείες. Ο βόλος καλύτερος σαν πόλη ...

..επισης,μεταξυ αυτων των σχολων και των ηλεκτρολογων μηχανικων και τεχνολογιας υπολογιστων πατρας ποια θα διαλεγατε??ευχαριστς πολυ :P

αυτή που λές: ηλεκτρολογων μηχανικων και τεχνολογιας υπολογιστων πατρας

Πόσα μόρια έχεις;

Δημοσ.

Καταρχάς έχεις σκεφτεί με το τι θέλεις να ασχοληθείς? Γιατί από μηχανολόγους μηχανικούς μέχρι ηλεκτρολογων μηχανικων και τεχνολογιας υπολογιστων έχει κάποια διαφορά? Εσένα τι σου αρέσει?

Δημοσ.

* εβγαλα 18.200 μορια

πιστευω οτι εχω μεγαλυτερη κλιση στα ηλεκτρονικα και στους υπολογιστες..απλα επειδη και τα 2 μαρεσουν θελω να μαθω αν καποια απο αυτες ειναι "καλυτερη" απο τις αλλες..και βεβαια εξαρταται κ απο το ποσο θα πεσουν οι βασεις ;) τουλαχιστον να αξιζει να περασεις 60 μαθηματα :-)

Δημοσ.

Το καλυτερη εξαρταται φιλε..Καλυτερη ως προς τι?

Παροχη Σπουδων?

Επιπεδο Φοιτητων?

Επιπεδο Διδακτικου Προσωπικου?

Ποροι?

Δημοσ.

πιστευω οτι εχω μεγαλυτερη κλιση στα ηλεκτρονικα και στους υπολογιστες..

Οι μηχανολόγοι γενικά δεν έχουν πολύ σχέση με τους υπολογιστές, ελπίζω να το έχεις υπόψην σου αυτό πριν αποφασίσεις.

Δημοσ.
* εβγαλα 18.200 μορια

πιστευω οτι εχω μεγαλυτερη κλιση στα ηλεκτρονικα και στους υπολογιστες..απλα επειδη και τα 2 μαρεσουν θελω να μαθω αν καποια απο αυτες ειναι "καλυτερη" απο τις αλλες..και βεβαια εξαρταται κ απο το ποσο θα πεσουν οι βασεις ;) τουλαχιστον να αξιζει να περασεις 60 μαθηματα :-)

Μία απο τα ίδια. Μα αφού έχεις την κλίση τι το σκέφτεσαι; Μη διστάζεις είναι απο τις καλύτερες σχολές, και το αντικείμενο είναι πιο ευρύ και πιο κοντά στην αιχμή της τεχνολογίας απο τους μηχανολόγους ...

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ολους ;) λογικα θα δηλωσω πρωτα ηλεκτρολος και μετα μηχανολογος :)

ενας φιλος μου εχει βγαλει 100 μορια κατω απο μενα(18.100) και θελει ή πολυτεχνειο ή οικονομικα(του αρεσουν και τα 2)..τι νομιζετε οτι ειναι καλυτερο ως προς το θεμα της αποκαταστασης,της ποιοτητας της εργασιας κλπ??εμενα αποψη μου ειναι οτι αν πας οικονομικα,μετα θα εισαι σαν σκλαβος:ολη μερα δουλεια για λιγα ευρω,για πολλα χρονια θα εισαι το παιδι για τα θελληματα και τιποτα παραπανω,πρεπει να περασουν πολλα χρονια για να εχεις μια αξιοπρεπη θεση,στην οποια θα δουλευεις απο τ πρωι μεχρι το βραδυ..δεν ξερω αν ισχυουν ολα αυτα,γ αυτο θελω γνωμες ^_^ ευχαριστω και παλι :)

Δημοσ.

Τις ίδιες απορίες έχω και γω πάνω κάτω...Αν μπορεί ας απαντήσει κάποιος...

Επίσης, τι προοπτικές-ευκαιρίες υπάρχουν στην αγορά εργασίας (σε Ελλάδα ή και εξωτερικό) για κάποιον ο οποίος θα πάει σε τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Η/Υ; Κάποιος ο οποίος θέλει να ασχοληθεί με τον τομέα τον δικτύων και των τηλεπικοινωνιών είναι καλύτερα να πάει σε μια τέτοια σχολή ή σε μια σχολή πληροφορικής όπως η πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο Καποδιστριακό;

(Έχω βγάλει 18839 στο 4ο πέδιο, είναι πολύ δύσκολο λέτε να πιάσω την ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Η/Υ στο Μετσόβιο ή στο ΑΠΘ; Επειδή ακούγεται πολύ ότι θα πέσουν οι βάσεις....)

Δημοσ.
εμενα αποψη μου ειναι οτι αν πας οικονομικα,μετα θα εισαι σαν σκλαβος:ολη μερα δουλεια για λιγα ευρω,για πολλα χρονια θα εισαι το παιδι για τα θελληματα και τιποτα παραπανω,πρεπει να περασουν πολλα χρονια για να εχεις μια αξιοπρεπη θεση,στην οποια θα δουλευεις απο τ πρωι μεχρι το βραδυ..δεν ξερω αν ισχυουν ολα αυτα,γ αυτο θελω γνωμες ^_^ ευχαριστω και παλι :)

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αυτό. Η σχολή, η κατεύθυνση, οι καθηγητές, το προσωπικό ενδιαφέρον, οι γνωριμίες, ο χρόνος που θα αφιερώσεις, το πόσο το γουστάρεις, η εξωπανεπιστημιακή ενασχόληση είναι μερικοί από αυτούς.

Μία μεγάλη πλειοψηφία όντως είναι το παιδί της φωτοτυπίας για αρκετά χρόνια και μετά αναλόγως ανεβαίνει ή μένει στάσιμος. Αν πας σε μια γενική κατεύθυνση όπως πχ μάρκετινγκ και περιμένεις λεφτά επειδή ξέρεις τι είναι η chain value έχασες. Αν επιλέξεις μία καλή κατεύθυνση με εξειδίκευση και αφιερωθείς σε αυτή (οικονομικά-πληροφορική) μπορείς να βγάλεις αρκετά παραπάνω.

Το πιο σημαντικό είναι πόσο θα ασχοληθείς και θα το κυνηγήσεις. Εξάλλου ακόμα και στους μηχανικούς δεν νομίζω να βγαίνεις και να υπογράφεις πολυκατοικίες, το πας λάου λάου.

Δημοσ.
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ολους ;) λογικα θα δηλωσω πρωτα ηλεκτρολος και μετα μηχανολογος :)

ενας φιλος μου εχει βγαλει 100 μορια κατω απο μενα(18.100) και θελει ή πολυτεχνειο ή οικονομικα(του αρεσουν και τα 2)..τι νομιζετε οτι ειναι καλυτερο ως προς το θεμα της αποκαταστασης,της ποιοτητας της εργασιας κλπ??...

Αν έχει αυτό που λέμε θετική σκέψη, δηλαδή κατάλληλη για θετικές επιστήμες, θα πρότεινα πολυτεχνείο. Οικομομικές σπουδές μπορεί να κάνει αργότερα διάρκειας 1-2 χρόνια και μάλιστα σχετικές με το αντικείμενο που θα έχει στο Πολυτεχνείο. Φυσικά αυτό είναι προσωπική άποψη.

Επίσης το θέμα της αποκατάστασης είναι πολύ σχετικό. Αν είσαι πολύ καλός, όπου και να πας θα βρεις δουλειά (ακόμα και στην Ελλάδα). Αλλά το πιο σημαντικό είναι να σου αρέσει αρκετά ωστε να μπορείς να το κάνεις κάθε μέρα.

Δημοσ.
Τις ίδιες απορίες έχω και γω πάνω κάτω...Αν μπορεί ας απαντήσει κάποιος...

Επίσης, τι προοπτικές-ευκαιρίες υπάρχουν στην αγορά εργασίας (σε Ελλάδα ή και εξωτερικό) για κάποιον ο οποίος θα πάει σε τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Η/Υ; Κάποιος ο οποίος θέλει να ασχοληθεί με τον τομέα τον δικτύων και των τηλεπικοινωνιών είναι καλύτερα να πάει σε μια τέτοια σχολή ή σε μια σχολή πληροφορικής όπως η πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο Καποδιστριακό;

(Έχω βγάλει 18839 στο 4ο πέδιο, είναι πολύ δύσκολο λέτε να πιάσω την ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Η/Υ στο Μετσόβιο ή στο ΑΠΘ; Επειδή ακούγεται πολύ ότι θα πέσουν οι βάσεις....)

Η καταλληλότερη σχολή του Πολυτεχνείου για αυτο που θές είναι αυτή στον Βόλο

(Μηχανικών Η/Υ, Τηλ/νιών & Δικτύων), όμως και σε οποιαδήποτε σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου σε οποιαδήποτε πόλη, μπορείς να σταρφείς στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Με τα μόρια που έχεις δεν θά έχεις πρόβλημα. Δεν θα συνιστούσα Πανεπιστήμιο, νομίζω εκεί ασχολούνται με software.

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω για δύο σχολές. Η μια είναι το τμήμα Μεσογειακών Σπουδών στην Ρόδο και το δεύτερο είναι το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στην Μυτιλήνη. Γνωρίζεται τίποτα για αυτές τις σχολές; Έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα; Αξίζει κάποιος να πάει; Τι πιστεύετε; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Mπορω να στειλω μαιλ στη διευθυνση τμηματος μιας σχολη και να ρωτησω καποιες αποριες για τη σχολη?? πχ αν τους ρωτησω αν μπορουν να μου πουν αν υπαρχει περιπτωση να πεσει η βαση της σχολης θα μου πουν τιποτα??

Δημοσ.

Δεν το γνωρίζουν ρε παιδιά αυτό. Αυτό εξαρτάται απο τις επιλογες που θα κανει ο καθε ενδιαφερομενος και απο τον βαθμο του

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...