Aitherovamwn Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Φίλε να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το κολλέγιο θα σε βοηθήσει περισσότερο από το ΤΕΙ.Και στο κάτω κάτω της γραφής ρε παιδιά μην υποτιμάτε τόσο πολύ τα ελληνικά πανεπιστήμια. Γνωρίζω άτομο που μόλις τελείωσε το οικονομικό στην Αθήνα ήρθαν κατευθείαν και τον πήραν στο ΜΙΤ. Εντάξει δεν λέω είναι πολλά πανεπιστήμια που έχουν ένα Α prestige. Μην νομίζεις όμως ότι και οι ''αξιότιμοι'' κύριοι του Harvard δεν πουλάνε και μάνα και πτυχία άμα ένας μπαμπάς θέλει να κάνει το παιδί του βουλευτή και τον στέλνει στο πανεπιστήμιο για να πάρει ένα ''καλό'' πτυχίο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι όπου και να πας αν δεν το ψάξεις το ζήτημα μόνος σου μετά τις σπουδές θα βάλεις το πτυχίο σου σε ένα ωραίο κάδρο να το έχεις να το χαίρεσαι...
lary7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Κοιτα επειδή ήξερα κάποια πράγματα για το City θα σου έλεγα τα εξής. 1) Έχει γενικά καλό επίπεδο αλλα δέν είναι sheffild. Μπορεί εσύ να σκιστείς και να περάσεις ενα μάθημα με εξαιρετική απόδωση αλλά μαζί σου θα περάσουν και οι περισσότεροι γιατι απλά ο μπαμπάς πληρώνει και δεν μπορουν να τους αφήσουν στο ίδιο έτος. 2) Η ''ακαδημαική εμπειρία'' δέν είναι αντίστοιχη με ένα ελληνικό πανεπίστήμιο ή ένα ξένο. Δεν έχεις επαφές με άλλους φοιτητές, οι καθηγητές δέν έχουν τις άκρες που έχουν οι καθηγητές πανεπιστημίου κτλ. 3)Απο τα άτομα που ήξερα απο εκει, σε όλους έλεγαν οτι με το πτυχίο τους θα δουλεψουν στις καλύτερες εταιρίες κτλ.Τους φούσκωναν τα μυαλά αλλά σε κανέναν τους δεν συνέβή κάτι τέτοιο. Μόνο η Κουτσοσταμάτη εκανε καρίερα απο εκει,και αυτή όχι τόσο λόγω του πτυχίου φαντάζομαι. Αυτά απο εμένα,μην θεωρήσεις πως αμα πάς σε κολέγιο θα σου ανοίξουν οι τρελές πόρτες που ενα ΤΕΙ δεν μπορεί να σου κάνει. Και κυρίως μην ψαρώσεις απο τα λόγια που θα σου πουν οι διευθυντές των κολεγίων, τα χρήματα σου θέλουν.
g_alkis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Πάνε στο ΤΕΙ φίλε, φρου φρου και αρώματα είναι αυτό το city μόνο και μόνο για να δικαιολογούν τα λεφτά που σου παίρνουν.
htps Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Αααααααααααααχχχχχχχχχχ Συναδελφος παρακαλω η κυρια!!
Devourer Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Πηγαινε στην Βουλγαρια.Πολυ πιο οικονομικα και ακαδημαικη και επαγγελματικη αναγνωριση στην Ελλαδα αρα δεν θα μπλεκεσαι με οσα θα μπλεχτεις με κολεγιο για το θεμα αναγνωρισης Εγω το εχω παρει χαμπαρι κ το λεω σε οσους φιλους εχω κ θετουν θεμα οικονομικο.Ζωη χαλαρη εκει.Η Σοφια ωραια πολη κ πρασινη και και μην εχει καμοια 10χιλιαδες Ελληνες φοιτητες εκει?Εχουν ακομα κ μπουζουκια,Ελληναδικα,Ελληνικες καφετερειες κτλ. Οι Βουλγαροι πολυ πραος λαος οπως μου εχουν πει...κ πολυ εμφανισημος λαος επισης Χεχεχε!Να'μαστε κι εμείς οι Βουλγαρόφιλοι! Λοιπόν φίλε μου,για να μιλήσουμε συγκεκριμένα...θέλεις να σπουδάσεις Διοίκηση Επιχειρήσεων...το καλό που βλέπω σε αυτή την περίπτωση είναι ότι έχεις πάρα μα πάρα πολλές επιλογές! Λοιπόν,επειδή κάτι μου λεεί ότι έχεις προβληματάκι με τα μόρια ώστε να περάσεις σε κάποιο τμήμα Πανεπιστημίου,εγώ στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα καθόλου!Με την υπάρχουσα κατάσταση και το καθεστώς στο Οικονομικό Επιμελητήριο (με τις άδειες κ.λπ.) ο απόφοιτος ΤΕΙ αντιμετωπίζεται όπως του αρμόζει και δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην επιλέξεις ένα ΤΕΙ! Καλά χρυσά τα Κολλέγια,αλλά κακά τα ψέματα,κοστίζουν!Τώρα να δώσεις πέντε χιλιάρικα το χρόνο...καλύτερα να πας που λέει ο λόγος σε ΤΕΙ της περιφέρειας να τα φας σε εξόδους και ταξίδια να τα ευχαριστηθείς!Και φυσικά ακόμη καλύτερα να...μην τα φας καθόλου,αν υπάρχει τέτοιο τμήμα στην πόλη σου!Σπουδές χωρίς δίδακτρα μόνο εδώ θα βρεις!Γιατί να ξεσπιτώνεσαι όταν υπάρχει λύση; Τώρα,μπορεί να με πείτε και γυριστρούλα (λόγω παλαιότερων τοποθετήσεων) αλλά παιδιά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο!Αν π.χ. ο φίλος ήθελε να σπουδάσει μηχανικός δεν θα του συνιστούσα ΤΕΙ,σ'αυτή την περίπτωση όμως (όπως και του Λογιστή,του ΠΛηροφορικάριου,των τμημάτων που υπάρχουν μόνο σε ΤΕΙ κ.α. κατά την άποψή μου πάντα) συμφέρει μακράν το ΤΕΙ!Σ'το συνιστώ,και ο τρόπος διδασκαλίας και η φιλοσοφία αυτών των σπουδών στο ΤΕΙ πιστεύω θα σου αρέσουν! Καλή συνέχεια! Υ.Γ.1 htps το Σαββατοκύριακο πάω Σόφια για "ξεκούραση" το ψήνεις; Υ.Γ.2 Μια που έγινε λόγος για το "City",το επισκέφθηκα παλαιότερα και έχω δύο γνωστούς μου φοιτητές εκεί...τρώνε το γ@@@σι της ζωής τους,χωρίς υπερβολή,χτυπάνε κάτι 6ωρα κάτι 9ωρα,αν κοπούν σε κάνα μάθημα "πλερουά" για επανεξέταση και από παροχές και εύρεση εργασίας σκίζει!Έχουν τα κονέ τους όλα τα Κολλέγια!Κακώς ορισμένοι έχουν την εντύπωση ότι τα Κολλέγια είναι καφενεία,πόσο μάλιστα όταν αυτοί (όπως και πολλοί από εμάς) φοιτούμε στα πρώτα καφενεία της πιάτσας! Αλλά επιμένω τα λεφτά είναι ΠΟΛΛΑ...τώρα όποιος Κολλεγιάρχης κάνει το colpo grosso και κάνει γενναίες εκπτώσεις θα κονομήσει!Ακόμα κι εγώ θα πάω!
imr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δεν εχω κατι προσωπικο με τα κολλεγια αλλα αν εχεις την οικονομικη δυνατοτηα φυγε για εξωτερικο Βρες ενα καλουτσικο πανεπηστημιο στην αγγλια και πηγαινε εκει να παρεις πτυχιο Για μενα θα ειναι χιλιες φορες καλυτερα απο ενα κολεγιο εδω περα
ZAKKWYLDE Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Έχοντας τελειώσει το Deree να σου πω τα εξής. Υπήρχαν όντως οι φραγκάτοι τύποι που πήγαν με τα λεφτά του μπαμπά και ήταν στα @@ τους. Αλλά υπήρχαν και παιδιά που για χ,ψ λόγους δεν πέρασαν πανελλήνιες (όχι επειδή βαριόταν να διαβάσουν), και επέλεξαν να πάνε εκεί αλλά έκατσαν και διάβασαν. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το περνάς επειδή πληρώνεις. Ίσα ίσα μπορώ να πώ ότι σε έκοβαν για πλάκα...για να ξαναπληρώσεις! Τώρα για τα εργασιακά. Πράγματι όλοι έλεγαν ότι θα βγούμε απο εκεί και θα μας παρακαλάνε να μας πάρουν στη δουλειά. Αυτό δεν ισχύει. Αυτό που ισχύει όμως είναι ότι έχει πολύ καλό γραφείο καριέρας και κάθε χρόνο έχει event που μαζεύονται οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου και έχεις την ευκαιρία για συνέντευξη (αρκετό χρόνο). Δεν είναι και άσχημα. Φέτος όμως λόγω οικονομικής κρίσης οι συμμετοχές εταιριών ήταν περιορισμένες.,.και όσες ήλθαν δεν θέλανε να προσλάβουν, απλα να γνωρίσουν κόσμο. Επίσης...επειδή ακριβώς εκεί πάνε παιδιά που οι πατεράδες τους έχουν φράγκα...κάνεις εξαιρετικά χρήσιμες γνωριμίες. Ιδιαίτερα αν εσύ διαβάζεις και αυτοί βαριούνται και τους βοηθήσεις. Πολύ πιθανό να σε βοηθήσουν και αυτοί στο μέλλον. Πρέπει όμως να το κυνηγήσεις αυτό, δεν γίνεται απο μόνο του. Τώρα οι HR....δεν κοιτάνε τη λίστα των πανεπιστημίων...κοιτάνε ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ και τι εργασιακή προϋπηρεσία έχεις. Πολύ απλά το πτυχίο συμβάλλει στο να πιάσεις την πρώτη σου δουλειά. Εγώ μετά απο 6 χρόνια βάζω το πτυχίο προτελευταίο στο βιογραφικό, γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρει κανέναν...και ποτέ σε καμία συνέντευξη δεν συζητάει κανείς για τις σπουδές μου.
Devourer Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Επίσης...επειδή ακριβώς εκεί πάνε παιδιά που οι πατεράδες τους έχουν φράγκα...κάνεις εξαιρετικά χρήσιμες γνωριμίες. Ιδιαίτερα αν εσύ διαβάζεις και αυτοί βαριούνται και τους βοηθήσεις. Πολύ πιθανό να σε βοηθήσουν και αυτοί στο μέλλον. Πρέπει όμως να το κυνηγήσεις αυτό, δεν γίνεται απο μόνο του. Χεχεχε,εδώ που τα λέμε,δεν τις λες και τόσο "χρήσιμες" τέτοιες γνωριμίες...όσα λεφτά και να έχουν οι πατεράδες τους άμα τα παλικάρια "δεν μπορούν" όλα θα τα γκρεμίσουν (βλέπε "Μασούτης")... Κατά τ'άλλα σύμφωνώ 100%...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.