kalamarhs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 γειά χαρά παιδιά.είμαι φοιτητής σε μια σχολή ΑΕΙ της περιφέρειας και ενδιαφέρομαι να πάρω μετεγγραφή για σχολή της Αθήνας.(παρόμοιο τμήμα).Ξέρει κανείς το καθεστώς των μετεγγραφών;ποιοί έχουν προτεραιότητα,και πώς μπορώ να μάθω περισσότερα πράγματα;έχω χαμηλό οικογενειακό εισόδημα,δεν έχω αδέρφια που να σπουδάζουν σε κάποια σχολή.οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύ χρήσιμη.σας ευχαριστώ πολύ..
RottenLungs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Αδελφέ και με μέσο τώρα πλέον πρέπει να είναι δύσκολα. Φοβούνται... Αφού δεν είσαι πολύτεκνος δεν νομίζω πως δικαιούσαι τπτ (βέβαια ότι ξέρω το ξέρω απο γνωστούς φοιτητές που το έχουνε κάνει). Αυτό που ξέρω οτι ισχύει για αυτούς με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα είναι πως άμα περάσεις έναν μεγαλούτσικο αριθμό μαθημάτων μέσα στον χρόνο θα πάρεις γύρω στα 1000 Euro, τα οποία και καλά να είναι για να σε διευκολύνουν στο νοίκι. Βρές ένα φθηνό διαμέρισμα και θα είσαι κυριλλέ με τα 1000 Euroπουλα.
kalamarhs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 υπάρχει η μετεγγραφή με ποσοτικά κριτήρια φίλε..αυτές για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα..απλά δεν ξέρω πόσοι δικαιούνται και τι ακριβώς πρέπει να κάνω..νομίζω είναι το 5% των εισακτέων.απλά δεν ξέρω περισσότερα..
RottenLungs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος σε ποια σχολή είσαι και σε ποια θέλεις να πάρεις μεταγραφή;
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Τα δεδομένα στις μεταγραφές αλλάζουν, οπότε καλύτερα να ρωτήσεις στη γραμματεία σου. Τώρα θα μου πεις που θα βρεις τη γραμματεία καλοκαιριάτικα.. http://www.capital.gr/News.asp?id=1007793 "Η τροπολογία του Υπουργείου αναφέρεται στα εξής: -Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 €, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. -Στη δυνατότητα αδελφών να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών. -Στην ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή." έχει να πέσει πάλι μέσον και βύσμα... "αντίστοιχα τμήματα"
kalamarhs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 από μαθηματικό Ιωαννίνων στην Αθήνα. να ρωτήσω τη γραμματεία της σχολής που ενδιαφέρομαι να μετεγγραφώ,ή της σχολής από την οποία φεύγω;θα τους πάρω.θα πάρω και το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου να ρωτήσω.
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Ωχ... φύγε γρήγορα από κει αν θέλεις να πάρεις πτυχίο! Το τμήμα είναι πολύ καλό και οργανωμένο btw. Θα ρωτήσεις τη γραμματεία της Αθήνας.
RottenLungs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 € Μιλάς σοβαρά;;; Μία οικογένεια που βγάζει 45000 το χρόνο θεωρείται χαμηλόμισθη;;;; Πές οτι δουλεύουν και οι 2 γονείς. 1900 Euro το μήνα ο καθένας θεωρείται μικρός μισθός;;;
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μιλάς σοβαρά;;; Μία οικογένεια που βγάζει 45000 το χρόνο θεωρείται χαμηλόμισθη;;;; Πές οτι δουλεύουν και οι 2 γονείς. 1900 Euro το μήνα ο καθένας θεωρείται μικρός μισθός;;; Στις μεταγραφές θεωρείται χαμηλόμισθη. Στις περικοπές αποδοχών θεωρείται υψηλόμισθη.
kalamarhs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 με ενδιαφέρει πραγματικά να φύγω.το καθεστώς αμοιβαίων μετεγγραφών ισχύει ακόμα;υπάρχει κάτι άλλο να στηριχτώ για να φύγω;ή μόνο το εισόδημα;
RottenLungs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Οι περισσότερες οικογένειες είναι σε αυτήν την κλίμακα. Και όσοι είναι σε μεγαλύτερες κλίμακες έχουνε μέσο. Άρα όλοι μετγραφή... Και μετά λέμε γιατι τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ στην επαρχία ερημώνουν...Οι μισή πέρνουν μεταγραφή (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και οι άλλοι μισοί δεν πάνε κάν. ΈΤΣΙ...
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 με ενδιαφέρει πραγματικά να φύγω Σε καταλαβαίνω, πίστεψε με. Κάποια στιγμή όλοι εύχονται να φύγουν από Ιωάννινα για να πάρουν πτυχίο Βάζω στοίχημα ότι είναι ένας παράγοντας.
kalamarhs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 είναι ένας παράγοντας..θέλω οπωσδήποτε να βρώ ένα τρόπο να φύγω.δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται με τις μετεγγραφές.
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Ναι. Μη σε πιάνει πανικός... τη δευτέρα κάνε τα τηλέφωνά σου και μάθε.
RottenLungs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δεν ξέρω αλλα απο τις καταχωρήσεις σου έχω την εντύπωση πως δεν είναι οικονομικός ο λόγος που θέλεις να την κάνεις απο τα Γιάννενα... Κάνω λάθος; Έχω ακούσει οτι στα Γιάννενα μαστίζονται απο συχνές μουν.θύελλες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα