Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Όταν μετεγράφτηκα στο Μαθηματικό της Πάτρας από το Μαθηματικό της Αθήνας (don't ask) είχαν πάρει 50 άτομα (δηλαδή όλοι όσοι είχαν κάνει αίτηση μετεγγραφής) μαζί με μένα μετεγγρφή στο Μαθηματικό της Πάτρας. Έπαιρνε και η κουτσή Μαρία τότε μετεγγραφή. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην.

Οι πολύτεκνοι δεν παίρνουν μετεγγραφή με την ευρεία έννοια. Απλά διαλέγουν πόλη σε αντίστοιχο τμήμα με αυτό που έχουν περάσει και πάνε. Δεν είναι διαδικασία ίδια με αυτή της μετεγγραφής, είναι πολύ πιο απλοποιημένη. Το ίδιο τα άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για το ποιός θα πάρει ή το ποιός δεν θα πάρει μετεγγραφή παίζουν διάφορα κριτήρια. Από το σημαντικότερο στο λιγότερο σημαντικό:

1) Προβλήματα υγείας γονέων, αν κάποιος γονιός έχει πεθάνει και οικογενειακή κατάσταση (χωρισμένοι γονείς κλπ).

2) Αδερφός/αδερφή σε άλλη πόλη. Από ότι διαβάζω αυτό το κριτήριο θα καταργηθεί και θα πηγαίνουν αυτόματα τα μικρότερα αδέρφια στην πόλη που σπουδάζει ο μεγαλύτερος αδερφός, εφόσον υπάρχει αντίστοιχη σχολή.

3) Λόγοι εντοποιότητας.

4) Χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

Αυτά ίσχυαν όταν είχαν πάρει εγώ μετεγγραφή το 2003. Ελπίζω να μην ξέχασα κάποιο λόγο. Κάθε σχολή παίρνει ένα προκαθορισμένο αριθμό μετεγγραφών. Παλιότερα ήταν το 10% του συνολικού ετήσιου αριθμού εισακτέων. Ακόμα τόσο πρέπει να είναι. Όποτε όσοι έχουν προβλήματα υγείας προηγούνται έναντι όσων έχουν λόγους εντοποιότητας ή χαμηλό εισόδημα. Γενικά συνήθως μετεγγράφονται όσοι πληρούν όλα τα κριτήρια ή τα περισσότερα από αυτά. Αν θες μετεγγραφή με μόνη αιτιολογία το οικονομικό, πολύ δύσκολα θα την πάρεις. Ειδικά στο Μαθηματικό της Αθήνας, σκέψου ότι μαζί με σένα θα ζητήσουν μετεγγραφή καμιά 300αριά άτομα (ίσως και παραπάνω) και οι μετεγγραφές που θα γίνουν θα είναι 25-30. Πόσοι θα έχουν αδέρφι στην Αθήνα ή προβλήματα υγείας και άρα θα προηγούνται από σένα; Μη σου κόβω τις ελπίδες όμως, πάρε και ρώτα στην Γραμματεία της Αθήνας, κάνε τα χαρτιά σου. Επίσης, αν δεν σε ενοχλεί να μπεχτείς με τα σκ@τ@, οι παρατάξεις έχουν μεγάλο λόγο στις μετεγγραφές (τουλάχιστον είχαν τότε). Οπότε μπορείς να κινηθείς αναλόγως.

Μιλάς σοβαρά;;; Μία οικογένεια που βγάζει 45000 το χρόνο θεωρείται χαμηλόμισθη;;;; Πές οτι δουλεύουν και οι 2 γονείς. 1900 Euro το μήνα ο καθένας θεωρείται μικρός μισθός;;;

Νομίζω είναι μικτές απολαβές. 1900 ευρώ το μήνα είναι 1100-1200 καθάρα. Δεν είναι και τόσο πολύ υψηλός μισθός, αλλά γενικά καλύπτει μεγάλο φάσμα οικογενειών, γι' αυτό δεν θεωρείται σημαντικός λόγος.

με ενδιαφέρει πραγματικά να φύγω.το καθεστώς αμοιβαίων μετεγγραφών ισχύει ακόμα;υπάρχει κάτι άλλο να στηριχτώ για να φύγω;ή μόνο το εισόδημα;

Όχι, δεν γίνονται αμοιβαίες μετεγγραφές πλέον, γιατί όταν ίσχυε αυτό το καθεστώς, κάποιοι ευφυείς πουλούσαν τις θέσεις τους.

Δεν ξέρω αλλα απο τις καταχωρήσεις σου έχω την εντύπωση πως δεν είναι οικονομικός ο λόγος που θέλεις να την κάνεις απο τα Γιάννενα... Κάνω λάθος;

Έχω ακούσει οτι στα Γιάννενα μαστίζονται απο συχνές μουν.θύελλες ;)

Κι εγώ έτσι πιστεύω για τον φίλο μας. Είναι το κλασικό σύνδρομο του Αθηναίου που περνάει στην επαρχία και καταρρέει η κοσμοθεωρία του. :P Έτσι πιστεύω τουλάχιστον, μπορεί να κάνω και λάθος.

Όσο για τις μουνοθύελλες στα Γιάννενα, δεν πάει ο νους σου. Οk, ίσως να μην αγγίζουν το επίπεδο της Θεσσαλονίκης αλλά γενικά οι φοιτήτριες στα Γιάννενα είναι πολύ "πρόθυμες". :P

Δημοσ.

Παιδια αν καποιος κανει μετταγραφη απο ενα τμημα σε καποια αλλο αντιστοιχο ποσο θα διαρκεσει αυτο?Μιλαω για ΑΕΙ γιατι σε τει ξερω οτι χανες ολοκληρο το πρωτο εξαμηνο!! Στα ΑΕΙ τι γινετε?Ποτε πρπεει να κανεις αιτηση για μεταγγραφη και ποτε θα ολοκληρωθει η μεταγγραφη στο αντιστοιχο τμημα???

Δημοσ.

Στα ΑΕΙ δεν γίνεται να ξεκινήσεις εαρινό εξάμηνο. Στα ΤΕΙ ανάλογα με την σειρά που έχεις μπεί, κάποιοι ξεκινάνε στα χειμερινά εξάμηνα, ανώ κάποιοι άλλοι στα εαρινά. Στα ΑΕΙ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, συνεπώς ή θα χάσεις ολόκληρο τον χρόνο ή καθόλου.

Θυμάμαι όταν ήμουνα 1 έτος, ένας τυπάς ξεκίνησε μαθήματα κανα μήνα αργότερα γιατι δεν είχε αντέξει σε μία στρατιωτική σχολή που είχε μπεί και τον στείλανε στην 2η επιλογή του. Παίζει το ίδιο να γίνεται και με τις μεταγραφές. (Εγω δεν ξέρω ακριβώς γιατι οι Ναυπηγοί Μηχανολόγοι δεν δέχονται μεταγραφές λόγο του ότι είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα)

• Moderators
Δημοσ.
Παιδια αν καποιος κανει μετταγραφη απο ενα τμημα σε καποια αλλο αντιστοιχο ποσο θα διαρκεσει αυτο?Μιλαω για ΑΕΙ γιατι σε τει ξερω οτι χανες ολοκληρο το πρωτο εξαμηνο!! Στα ΑΕΙ τι γινετε?Ποτε πρπεει να κανεις αιτηση για μεταγγραφη και ποτε θα ολοκληρωθει η μεταγγραφη στο αντιστοιχο τμημα???

Στα ΑΕΙ οι μετεγγραφές βγαίνουν τον Ιανουάριο, μετά τα Χριστούγεννα. Ναι, περνάει ένα εξάμηνο, ΑΛΛΑ:

1) Οι παρακολουθήσεις είναι ελεύθερες για όλο τον κόσμο και

2) η μετεγγραφή θα ολοκληρωθεί ΠΡΙΝ την εξεταστική του Φεβρουαρίου.

Οπότε, εάν κάποιος είναι 100% σίγουρος ότι θα πάρει μετεγγραφή, τότε μπορεί μια χαρά να παρακολουθήσει τα μαθήματα του εξαμήνου και να τα δώσει στην εξεταστική. Βέβαια, ok, δεν θα δικαιούται βιβλία μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, αλλά who cares, με σημειώσεις και παρακολουθήσεις μια χαρά παλεύεται το όλο θέμα. Επίσης, όταν κάποιος παίρνει μετεγγραφή σε ΑΕΙ, θεωρείται ότι μπαίνει στο πρώτο εξάμηνο της σχολής που πήρε μετεγγραφή. No harm done.

Επίσης, για να παρακολουθήσεις/δηλώσεις εργαστήρια (εάν έχει η σχολή) λες στον καθηγητή σου ότι είσαι σε διαδικασία μετεγγραφής και ότι δεν σου έχει αποδωθεί Αριθμός Μητρώου ακόμα, όπότε μπορείς να τα παρακολουθήσεις κανονικά με παρουσίες κλπ, και όταν ολοκληρωθεί η μετεγγραφή να έχεις παρακολουθήσει το εργαστηρίο και άρα να μην το χάσεις.

Δημοσ.
Στα ΑΕΙ οι μετεγγραφές βγαίνουν τον Ιανουάριο, μετά τα Χριστούγεννα. Ναι, περνάει ένα εξάμηνο, ΑΛΛΑ:

1) Οι παρακολουθήσεις είναι ελεύθερες για όλο τον κόσμο και

2) η μετεγγραφή θα ολοκληρωθεί ΠΡΙΝ την εξεταστική του Φεβρουαρίου.

Οπότε, εάν κάποιος είναι 100% σίγουρος ότι θα πάρει μετεγγραφή, τότε μπορεί μια χαρά να παρακολουθήσει τα μαθήματα του εξαμήνου και να τα δώσει στην εξεταστική. Βέβαια, ok, δεν θα δικαιούται βιβλία μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, αλλά who cares, με σημειώσεις και παρακολουθήσεις μια χαρά παλεύεται το όλο θέμα. Επίσης, όταν κάποιος παίρνει μετεγγραφή σε ΑΕΙ, θεωρείται ότι μπαίνει στο πρώτο εξάμηνο της σχολής που πήρε μετεγγραφή. No harm done.

Επίσης, για να παρακολουθήσεις/δηλώσεις εργαστήρια (εάν έχει η σχολή) λες στον καθηγητή σου ότι είσαι σε διαδικασία μετεγγραφής και ότι δεν σου έχει αποδωθεί Αριθμός Μητρώου ακόμα, όπότε μπορείς να τα παρακολουθήσεις κανονικά με παρουσίες κλπ, και όταν ολοκληρωθεί η μετεγγραφή να έχεις παρακολουθήσει το εργαστηρίο και άρα να μην το χάσεις.

Ευχαριστω!!Ελπιζω να μη χριαστει κατι τετοιο που δεν νομιζω γιατι ειμαι αρκετα μορια πιο πανω απτην περσινη βαση!!

Δημοσ.

Επειδη δεν βρισκω παρομοι τοπικ

μπορει καποιος να μου πει αν αληθευει οτι ενας διτεκνος θα μπορει να παρει μεταγραφη σε κοντινοτερο τει?

κατι τετοιο ακουσα

Δημοσ.

Παιδια γινετε να παρεις μεταγγραφη απο Γεωγραφια Μυτιλλινης στη Γεωγραφια Αθηνας στο Χαροκοπειο??

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ενδιαφέρομαι για αμοιβαια μεταγραφή από Ιατρική Πάτρας σε Ιατρική Αθήνας. Αν υπάρχει κάποιος από Πάτρα (ή Πελοπόνησσο γενικότερα) που σπουδάζει Αθήνα και θέλει να γυρίσει Πάτρα, παρακαλώ ας ενημερώσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...