silverthunder Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 παίρνει νόμπελ όπως η ειρήνη που είναι και γαμώ τις επιστήμες. δεν καταλαβαινω τι θες να πεις με αυτο. οτι σε οτιδηποτε απονεμεται νομπελ δεν ειναι επιστημη; btw δεν υπαρχει νομπελ βιολογιας. υπαρχει νομπελ χημειας και νομπελ ιατρικης-φυσιολογιας στο οποιο επαγεται η βιολογια. το λεω αυτο επειδη δεν εχω καταλαβει τον τροπο σκεψης σου επι του θεματος. ( βιολογια δεν ειναι επιστημη, ψυχολογια δεν ειναι επιστημη κλπ) αλλα οπως ειπες ειναι αποψη σου, απλα οπως λεμε can you ellaborate please?
htps Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 δεν καταλαβαινω τι θες να πεις με αυτο. οτι σε οτιδηποτε απονεμεται νομπελ δεν ειναι επιστημη; btw δεν υπαρχει νομπελ βιολογιας. υπαρχει νομπελ χημειας και νομπελ ιατρικης-φυσιολογιας στο οποιο επαγεται η βιολογια. το λεω αυτο επειδη δεν εχω καταλαβει τον τροπο σκεψης σου επι του θεματος. ( βιολογια δεν ειναι επιστημη, ψυχολογια δεν ειναι επιστημη κλπ) αλλα οπως ειπες ειναι αποψη σου, απλα οπως λεμε can you ellaborate please? Σε παρακαλω μην προκαλεις αναπτυξη θεματος διοτι ξεφευγουμε εντελως.Οι αποψεις ειναι σεβαστες και κατανοητες.Τοσο η Βιολογια οσο και η Ψυχολογια εχουν μακρα πορεια στην διεθνη επιστημονικη κοινοτητα και δεν εχουν αναγκη αποδειξεων. Οπως ειπα στα πλαισια του πλουραλισμου ειναι ανεκτη η τοποθετηση ομως ας μην γινει πολεμικη επ αυτου.Η δημοκρατια μας αφηνει ολους να εκφρασουμε τι πιστευουμαι. Ας μεινουμε λιγο πιο firmly στο θεμα παιδια
silverthunder Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 σχετικα με το μειν τοπικ, πιστευω οτι η διαδικασια του διαλογου ειναι ενα σημαντικο κομματι της αναπτυξης της μοντερνας κοινωνιας. (κοινωνια=ατομο χ n) ακουω το προβλημα, κανω μια μικρη συνοψη, δινω εμφαση σε καποια σημεια που ο συνομιλητης ειχε μεσα στην κουβεντα του και λεω τη γνωμη μου με οσο πιο ουδετερο τροπο γινεται. ετσι δεν λειτουργει ο ψυχολογος αν δεν κανω λαθος;
silverthunder Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 @htps δεν κανω πολεμικη, προτιμω το διαλογο. δεν κανω συζητηση για το τι ειναι επιστημη και τι οχι. ο καθενας οπως ειπα εχει την αποψη του. απλα το βρισκω ενδιαφερον και παντα προσπαθω να κατανοησω- ακουσω την αποψη του συνομιλητη μου αν αυτη ειναι διαφορετικη. peace
htps Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 σχετικα με το μειν τοπικ, πιστευω οτι η διαδικασια του διαλογου ειναι ενα σημαντικο κομματι της αναπτυξης της μοντερνας κοινωνιας. (κοινωνια=ατομο χ n) ακουω το προβλημα, κανω μια μικρη συνοψη, δινω εμφαση σε καποια σημεια που ο συνομιλητης ειχε μεσα στην κουβεντα του και λεω τη γνωμη μου με οσο πιο ουδετερο τροπο γινεται. ετσι δεν λειτουργει ο ψυχολογος αν δεν κανω λαθος; Δεν ειναι ακριβως στο remit μου να απαντησω για το τι κανει ενας Συμβουλευτικος Ψυχολογος ομως η διαδικασια ποικιλει απο την εκαστοτε σχολη σκεψης του καθε συναδελφου.Σε γενικες γραμμες η Συμβουλευτικη ειναι ενα μικρο μερος της Ψυχολογιας ιδιαιτερα σημαντικο και βασιζεται σε θεραπευτικες τεχνικες με κυρια την CBT. Η ''κουβεντα'' ειναι ουσιαστικα προσπαθεια απο μερος του Ψυχολογου να κατανοησει ο ανθρωπος που ζηταει βοηθεια το σημειο στο οποιο η σκεψη του ειναι ''διαθλαστικη''
insomniaK Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 το σχόλιο μου για το νόμπελ πήγαινε σε κάποιον που διαγράφει τα μηνύματα του καταστρέφοντας την οποιαδήποτε προσπαθεια απάντησης, αυτή η πράξη έχει επαναληφθεί σε αρκετά θέματα. Πως να ονομάζεται αυτό στην ψυχολογία άραγε; Στο θέμα της ψυχολογίας, έχω αναφέρει ήδη ότι είναι χρήσιμη. Κάποτε έτρωγαν οι παπάδες τα χρήματα αυτών που υπέφεραν, τώρα τα τρων οι ψυχο-κάτι που όμως έχοντας συσσωρευμένη πληροφορία και λιγότερες προκαταλήψεις (ελπίζω) μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο. Έχω ήδη γράψει πως σκέφτομαι σχετικά με τις επιστήμες, η μη κατανόηση των γραπτών μου οφείλεται στην περιορισμένη ικανότητα έκφρασής μου ή/ και στην περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα του δέκτη, εύχομαι να ισχύει μόνο το πρώτο. Η αναπαραγωγή πληροφορίας δεν είναι επιστήμη.
htps Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 το σχόλιο μου για το νόμπελ πήγαινε σε κάποιον που διαγράφει τα μηνύματα του καταστρέφοντας την οποιαδήποτε προσπαθεια απάντησης, αυτή η πράξη έχει επαναληφθεί σε αρκετά θέματα. Πως να ονομάζεται αυτό στην ψυχολογία άραγε; Στο θέμα της ψυχολογίας, έχω αναφέρει ήδη ότι είναι χρήσιμη. Κάποτε έτρωγαν οι παπάδες τα χρήματα αυτών που υπέφεραν, τώρα τα τρων οι ψυχο-κάτι που όμως έχοντας συσσωρευμένη πληροφορία και λιγότερες προκαταλήψεις (ελπίζω) μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο. Έχω ήδη γράψει πως σκέφτομαι σχετικά με τις επιστήμες, η μη κατανόηση των γραπτών μου οφείλεται στην περιορισμένη ικανότητα έκφρασής μου ή/ και στην περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα του δέκτη, εύχομαι να ισχύει μόνο το πρώτο. Η αναπαραγωγή πληροφορίας δεν είναι επιστήμη. Ας αφησουμε ομως στην ακρη τα προσωπικα που εχει καποιος με καποιον για την ωρα και για αυτο θεμα.Σεβαστη η αποψη σου
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Ξεχάσατε την οικονομία και θα σας κουτουλήσω. insomniaK.
ClouD Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 καλά, στο παρόν θέμα ψηφίζω insomniak να παρακολουθεί και να επεμβαίνει όταν κρίνει. από εκεί και πέρα... Ναι, βλέπει κανείς πως αρχίζει να στεναχωριέται, όταν φτάνει το σκοπό του. Αγαπά το πως να τον φτάσει μα όχι και να τον φτάσει, ολότελα. Αυτό βέβαια είναι παράξενο. Με μια λέξη ο άνθρωπος είναι παράξενα καμωμένος. Χωρίς άλλο κάτι το αστείο υπάρχει μέσα σ' όλ' αυτά. Μα δυό και δυό κάνουν τέσσερα, αυτό είναι ανυπόφορο πράγμα. Δυό και δυό κάνουν τέσσερα ! Μα κατά τη γνώμη μου κύριοι είναι αυθάδεια. Δυό και δυό κάνουν τέσσερα, μοιάζει με κάποιον αυθάδη που στέκεται στη μέση του δρόμου, με τα χέρια στη μέση και στον φράζει, σε προκαλεί. Συμφωνώ, δυό και δυό κάνουν τέσσερα, είναι έξοχο πράγμα: μα.. για να το θαυμάσω, όχι! Λοιπόν ! δυό και δυό κάνουν πέντε, είναι καμιά φορά πιο χαριτωμένο αυτό. όχι εντάξει σοβαρά, ο πίνακας δεν είναι δα και ... μαθηματικά.
The_Judas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Το *αμήσαμε το θέμα. Να προτείνω και άλλες δημιουργικές ιδέες για συζήτηση και αμφισβήτηση. Τι είναι "επιστήμη"? τι είναι "ψυχολογία"? τι σημαίνει "είναι"? Τι σημαίνει το "τι"? Τι σημαίνει το "?". Ας επιστρέψουμε στο θέμα. Κάποιες απορίες προς τον Htps. Στην σημερινή εποχή ποιες τεχνικές και θεωρίες χρησιμοποιούνται περισσότερο; Οι πρακτικές της ψυχανάλυσης των Φρόυντ-Ραιχ; Του Αντλερ; ... ή μήπως έχει επικρατήσει περισσότερο η συμπεριφορική ψυχοθεραπεία; Εφαρμόζουν όλες αυτές τις τεχνικές ψυχοθεραπείας τόσο οι ψυχολόγοι όσο και οι ψυχίατροι ή υπάρχει και εκεί διαχωρισμός;
frenzy Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Το *αμήσαμε το θέμα. Να προτείνω και άλλες δημιουργικές ιδέες για συζήτηση και αμφισβήτηση.Τι είναι "επιστήμη"? τι είναι "ψυχολογία"? τι σημαίνει "είναι"? Τι σημαίνει το "τι"? Τι σημαίνει το "?". Στην σημερινή εποχή ποιες τεχνικές και θεωρίες χρησιμοποιούνται περισσότερο; Οι πρακτικές της ψυχανάλυσης των Φρόυντ-Ραιχ; Του Αντλερ; ... ή μήπως έχει επικρατήσει περισσότερο η συμπεριφορική ψυχοθεραπεία; Γλυκιά ειρωνία της αυτο-αναιρετικής αντίφασης...
Praetorianos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Πάντως αν θέλετε και να μην ξεφεύγει η κουβέντα και να μπορούν να παρακολουθήσουν κι άλλοι το θέμα φροντίζετε να εξηγείτε τουλάχιστον αυτά που ρωτάτε ή περιγράφετε. π.χ τι λέει ο Φρόυντ-Ραιχ?, τι λέει ο Αντλερ?, τι ευαγγελίζεται το CBT? Είναι σαν να ανοίξω αντίστοιχο θέμα για τα οικονομικά και να ρωτάω, ποια η γνώμη σας για το Arbitrage πάνω στην ΘΑΑ? Τι θέλει να πει ο Stackelberg? O Nash?
The_Judas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Γλυκιά ειρωνία της αυτο-αναιρετικής αντίφασης... Καμία αντίφαση. Δεν αμφισβητώ κάτι. Ρωτάω κάποιον που έχει πρακτική εμπειρία στο ζήτημα, γιατί έχω διαβάσει αρκετά βιβλία στο αντικείμενο αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι η εφαρμογή τους στην σημερινή εποχή. Τέλος πάντων... δεν βλέπω ότι υπάρχει όρεξη για διάλογο παρά μόνο για κράξιμο και εξυπνάδες.Ας κλείσει το ζήτημα καλύτερα.
htps Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Το *αμήσαμε το θέμα. Να προτείνω και άλλες δημιουργικές ιδέες για συζήτηση και αμφισβήτηση.Τι είναι "επιστήμη"? τι είναι "ψυχολογία"? τι σημαίνει "είναι"? Τι σημαίνει το "τι"? Τι σημαίνει το "?". Ας επιστρέψουμε στο θέμα. Κάποιες απορίες προς τον Htps. Στην σημερινή εποχή ποιες τεχνικές και θεωρίες χρησιμοποιούνται περισσότερο; Οι πρακτικές της ψυχανάλυσης των Φρόυντ-Ραιχ; Του Αντλερ; ... ή μήπως έχει επικρατήσει περισσότερο η συμπεριφορική ψυχοθεραπεία; Εφαρμόζουν όλες αυτές τις τεχνικές ψυχοθεραπείας τόσο οι ψυχολόγοι όσο και οι ψυχίατροι ή υπάρχει και εκεί διαχωρισμός; Και Ψυχιατροι μπορουν να εφαρμοσουν τεχνικες ψυχοθεραπειας..Δεν ειναι δλδ απαγορευτικο εφοσον εχουν εκπαιδευτει...αν και ακουω οτι γενικα υπαρχει πλεον μια ταση και στην Ψυχιατρικη για περισσοτερο εμβαθυνση στην Ψυχοθεραπεια. Αναφορικα με την CBT που ρωτησαν και αλλα παιδια(επισημαινω οτι δεν ειμαι και ο πιο καταλληλος να απαντησω ομως) θεωρηται απο μεγαλη μεριδα Ψυχολογων και Ψυχιατρων the first line of treatment για καταθλιψη,φοβιες,αγχωδεις διαταραχες,τραυμα κτλ Ουσιαστικα η θεραπευτικη προσσεγιση της ειναι τετοια η οποια βοηθα να σπασει ο φαυλος προβληματικος κυκλος σκεψη-συναισθημα-συμπεριφορα και να δωσει τεχνικες και δεξιοτητες στους ανθρωπους (οι οποιες εχουν αποδειχτει οτι μακροχρονια εχουν τρομερο οφελος) ωστε να μπορουν μονοι τους να ανταπεξερχονται στις δυσκολιες.Ουσιαστικα το οφελος της εναντι το πιο ''ψυχαναλυτικων΄΄΄μοντελων ειναι η αμεση ανακουφιση απο τα συμπτωματα στην συντριπτικη πλειοψηφια.Φυσικα σε συνδιασμο με Φαρμακευτικη αγωγη.. Πιο Ψυχαναλυτικα παντως εγω προτιμω τον Αντλερ..εχει εξελιξει καπως τον Φρουντ,σε γενικες γραμμες ομως ο Φρουντ ομως φαινεται πλεον να θεωρηται ψιλο πεπερασμενος στην συγχρονη Ψυχολογια απο αρκετους Ψυχολογους...κ προσωπικα κ εμενα δεν με εντυπωσιαζει
frenzy Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Καμία αντίφαση. Δεν αμφισβητώ κάτι.Ρωτάω κάποιον που έχει πρακτική εμπειρία στο ζήτημα, γιατί έχω διαβάσει αρκετά βιβλία στο αντικείμενο αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι η εφαρμογή τους στην σημερινή εποχή. Τέλος πάντων... δεν βλέπω ότι υπάρχει όρεξη για διάλογο παρά μόνο για κράξιμο και εξυπνάδες.Ας κλείσει το ζήτημα καλύτερα. Πολύ περιληπτικά, γιατί φεύγω και έχει πολύ ζουμί αν συμπεριλάβεις και το "τι είναι είναι": έκραξες τον ινσόμνιακ (ή όποιον) για το debate περί επιστημονικού ή μη χαρακτήρα της ψυχολογίας και μετά έκανες μια ερώτηση που ιστορικά περιγράφει αυτό το άτυπο debate ακριβώς στην ουσία του. Ήταν τραγικά αντιφατικό. Φταίει λίγο κι ο htps γιατί θα έπρεπε να πιαστεί κατευθείαν από αυτό που είπε ο ινσόμνιακ και να εξηγήσει περί ψυχανάλυσης και συμπεριφορισμού και πως η αμφισβήτηση της επιστημονικότητας της ενδοσκοπικής, γεμάτης αυθαιρεσίες ψυχαναλυτικής σχολής οδήγησε τον Παυλωφ και μετά τον Γουάτσον να υιοθετήσουν εμπειρικές μεθόδους. Άσχετα με το αν είναι τελικά επιστήμη ή όχι. Με λίγα λόγια οι ειρωνικές ερωτήσεις που έκανες στο πρώτο μέρος του ποστ σου, είχαν τεθεί από αυτούς για τους οποίους ρωτάς στο δεύτερο. Την έπιασες την ειρωνία; την αντίφαση; Κανένα κράξιμο. Στο λύκειο δεν τα κάνατε αυτά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.