el02154 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Γεια σας παιδιά, ασχολούμαι αυτή την περίοδο με ένα project που στόχος του είναι να 'τραβάμε' και να δείχνουμε σε μία κεντρική σελίδα στοιχεία από πολλαπλά web interfaces απομεκρυσμένων συσκευών. Τώρα είμαι σε φάση εκμάθησης της php και αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω υλικό που να με ενδιαφέρει π.χ. κάποια modules που θα με βοηθάνε να κάνω αυτό που σας είπα.
kirBabis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το dom της κάθε σελίδας που σου δίνει πρόσβαση στα επιμέρους στοιχεία κάθε σελίδας (άλλωστε κ το web iface σελίδα είναι) Δες εδώ http://php.net/manual/en/book.dom.php Δεν ξέρω τι φτιάχνεις αλλά ίσως να βόλευε να κοιτάξεις μήπως αυτές οι συσκευές παρέχουν κάποια web services που να σου δίνουν την πληροφορία που θες.
_tasos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Όταν λες web interface απομακρυσμένων συσκευών τι ακριβώς εννοείς; Θέλεις να δώσεις ένα παράδειγμα;
el02154 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Όταν λες web interface απομακρυσμένων συσκευών τι ακριβώς εννοείς; Θέλεις να δώσεις ένα παράδειγμα; Ναι έχεις δίκιο. Θα σου πω ένα ανάλογο το οποίο θα το εφαρμόσω πιλοτικά: Ας υποθέσουμε πως κεντρικα έχουμε μια ιστοσελίδα που ελέγχει 10 απομεκρυσμένα μόντεμ. Όπως ξέρεις κάθε μόντεμ έχει ένα web interface μέσα από το οποίο μπορείς να κάνεις αλλαγές και να δεις διάφορα στοιχεία. Λοιπον, εγώ θέλω μέσα από την κεντρική σελίδα που θα βρίσκεται σε έναν κεντρικό σταθμό παρακολούθησης να μπορώ να "τραβάω με php" διάφορα στοιχεία από όλα τα μόντεμ και π.χ. να μου εμφανίζονται αν είναι ενεργά ή όχι, αν έχουν συγχρονίσει και στα ποσα κ.ο.κ. Τα στοιχεία αυτά θα τα τραβάω μέσα από το web interface κάθε μόντεμ. Η όλη διαδικασία στην πραγματικότητα δεν θα είναι με μόντεμ αλλά με παρόμοιο δικτυακό εξοπλισμό (σταθμό βάσης για να καταλάβεις). Έχει κανείς καμμια΄ιδέα που μπορώ να βρω υλικό που θα με βοηθήσει; ΣΗΜΕΙΩΣΗ (για να προλάβω πιθανές απαντήσεις): Οι απομεκρυσμένες συσλευες που θα ελέγχω δεν υποστηρίζουν SNMP.
_tasos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Το web interface φαντάζομαι είναι html φόρμες που βλέπεις στοιχεία κ κάνεις αλλαγές σε ρυθμίσεις, δεδομένα, κτλ. Σωστά; Τα δεδομένα που θέλεις να βλέπεις είναι ανοιχτά; Δηλαδή είναι ένα url χωρίς κάτι άλλο, π.χ. κάποιο login; Αν είναι έτσι, θα κάνεις ένα http request σε κάθε συσκευή. Αυτό το request θα παίρνει μία απάντηση, φαντάζομαι σε html ή xml μορφή (web interface είναι, μπορεί να έχει κ ένα export σε xml). Για κάθε συσκευή θα ξέρεις το url (π.χ. http://111.222.333:44/usefull-data.html) και αφού πάρεις όλα τα αρχεία θα κάνεις το σχετικό parsing κ έτσι θα έχεις πρόσβαση στα δεδομένα που σε ενδιαφέρουν. Αν ψάχνεις κάτι έτοιμο θα πρέπει να μας πεις το μοντέλο του μοντεμ, ή έστω το όνομα του web interface (αν έχει) και έτσι να ψάξεις. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα με όσα έγραψα αφού δεν έχω ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο, απλά έγραψα κάποιες σκέψεις για το πως θα προσέγγιζα ένα τέτοιο project.
el02154 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και γω κάπως έτσι το σκεφτόμουν. Πολή σωστή η προσέγγιση σου. Για αυτο το μοτίβο προσέγγισης, ξέρεις που μπορώ να βρω έτοιμα modules που να με βοηθήσουν στη σύνδεση ενός ενιαίου προγράμματος;
_tasos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Θέλεις ένα module που να κάνει parsing την HTML και από εκεί να παίρνεις συγκεκριμένα data; Σε αυτό δεν ξέρω κάτι έτοιμο. Αν όμως έχεις data σε xml, csv ή κάτι ποιο αυστηρά δομημένο θα βρεις, αλλά θα πρέπει να ψάξεις συγκεκριμένα για το καθένα.
panagiotis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Αν έχουν SNMP τα modem δοκίμασε να πάρεις ό,τι χρειάζεσαι από κει. Υπάρχουν πάρα πολλές υλοποιήσεις σε php έτοιμες, Google is your friend.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 ΣΗΜΕΙΩΣΗ (για να προλάβω πιθανές απαντήσεις): Οι απομεκρυσμένες συσλευες που θα ελέγχω δεν υποστηρίζουν SNMP. το έχει πει...
el02154 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Θέλεις ένα module που να κάνει parsing την HTML και από εκεί να παίρνεις συγκεκριμένα data; Σε αυτό δεν ξέρω κάτι έτοιμο. Αν όμως έχεις data σε xml, csv ή κάτι ποιο αυστηρά δομημένο θα βρεις, αλλά θα πρέπει να ψάξεις συγκεκριμένα για το καθένα. Ναι μάλλον το πρώτο θέλω. Επίσης το snmp θα ήταν η καλύτερη λύση αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζεται. Παντως ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.