Προς το περιεχόμενο

Βασικός Μισθός

stelios_2809

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω ότι αυτή η ερώτηση μπορεί να έχει εμφανιστεί πολλές φορές.

Μόλις τελείωσα τη πρακτική μου σε μια εταιρία , και συμφώνησα συνεχίσω εκεί για εργασία.

Ως τώρα έπαιρνα χρήματα μόνο για τα έξοδα μου.

Επειδή δεν γνωρίζω , ξέρει κανεις τι μισθό θα παίρνω?

ως τώρα προυπηρεσία 0.

δούλευα σε delivery , σερβιτόρος , security , κατι δίμηνα σε δήμο κλπ. κλπ...

Αν μπορείτε δώστε μια απάντηση γτ δεν βγάζω άκρη...

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όταν μίλησες με τον διευθυντή -προϊστάμενο δεν συζητήσατε και το θέμα της αμοιβής ?

Αν όχι,κανείς δεν ξέρει καλύτερα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους .

Δλδ εσένα και τον προϊστάμενο - διευθυντή.

Δημοσ.

όχι δεν έχουμε μιλήσει.

το μόνο που μου είπε είναι πως θα ήθελε να συνεχίσω και να κανονισουμε να μην είμαι ξεκρέμαστος (ικα).

Ακόμα δεν έχω ενημέρωση.....

Δημοσ.

ρε φιλε πρεπει να τα κανονισεις με τον προισταμενο. θα δουλευεις εκει δεν πρεπει να το αφησετε στο φλου γιατι θα σε εκμεταλευτει. ειναι καλο να κανονιζονται ολα απο την αρχη .οσο το αφηνεις τοσο πιο δυσκολο θα γινει .

Δημοσ.

στην επισημη αντιπροσωπεια μιας εταιρίας είμαι.

τώρα παίρνω πτυχιο, έχω 2 μαθηματα για σεπτέμβρη. Ασοεε είμαι.

το ξέρω γι αυτό βράζω μεσα μου. αλλα φοβαμαι οτι αμα θήξω το θέμα θα το πάρει στραβά και δεν θέλω να με διώξει. Δουλεύω μια χαρά(αν και δεν είναι ο τομέας μου και κανω λιγο απο ολα , πωλήσεις θα λεγα). Τις προάλλες έθιξα το θέμα στην λογίστρια (δεξί χέρι του boss) τι θα γίνει.. αν θα μου πει κανεις ποσα θα παιρνω, τι θα γίνει με τα ένσημα μου κλπ.. και μου είπε δεν ξέρω.

---------- Προσθήκη στις 13:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:55 ----------

απλα ηδη το σκεφτομαι αρκετα οτι αν πληρωνομαι ξεφτύλα απλά θα υπάρχω...και θα με ξενερώσει πολυ στην εργασία μου.

Δημοσ.

ο νόμιμος μισθός σου ξεκινάει από τα 903,67 (μικτά).

Πωλητής μέσα στο κατάστημα, όχι περιοδεύων.

Πτυχίο ΑΕΙ - ΤΕΙ - ΙΕΚ - ΚΑΘΟΛΟΥ

δεν παίζει κανένα ρόλο

Δημοσ.
στην επισημη αντιπροσωπεια μιας εταιρίας είμαι.

τώρα παίρνω πτυχιο, έχω 2 μαθηματα για σεπτέμβρη. Ασοεε είμαι.

το ξέρω γι αυτό βράζω μεσα μου. αλλα φοβαμαι οτι αμα θήξω το θέμα θα το πάρει στραβά και δεν θέλω να με διώξει. Δουλεύω μια χαρά(αν και δεν είναι ο τομέας μου και κανω λιγο απο ολα , πωλήσεις θα λεγα). Τις προάλλες έθιξα το θέμα στην λογίστρια (δεξί χέρι του boss) τι θα γίνει.. αν θα μου πει κανεις ποσα θα παιρνω, τι θα γίνει με τα ένσημα μου κλπ.. και μου είπε δεν ξέρω.

---------- Προσθήκη στις 13:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:55 ----------

απλα ηδη το σκεφτομαι αρκετα οτι αν πληρωνομαι ξεφτύλα απλά θα υπάρχω...και θα με ξενερώσει πολυ στην εργασία μου.

Θα στο πω χύμα, αλλά αν ήταν στοιχειωδώς σοβαρή εταιρία, απο την ΠΡΩΤΗ μέρα που τελείωσες την πρακτική και συζητήσατε περί μελλοντικής συνεργασίας θα συζητούσατε καιτο θέμα της εργασιακής σας σχέσης (μισθούς, ωράρια, μπόνους, ασφάλεια).

Οπωσδήποτε πρέπει να πιέσεις ΑΜΕΣΑ να ξεκαθαριστούν αυτά τα θέματα...γιατί πριν το καταλάβεις θα περάσει ο μήνας και θα σου πούνε..."πάρε 600€ τώρα και βλέπουμε οταν τα κανονισουμε".

Επειδή είναι δουλειά πωλήσεων να ξέρεις ότι αυτές οι δουλειές συνήθως πληρώνονται σε συνδυασμό μισθού+μπονους παραγωγικότητας. Εφ΄όσον πιστεύεις ότι όντως βγάζεις πωλησεις...σε συμφέρει να ζητήσεις και μπόνους.

Για να μιλήσουμε και με νούμερα. Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ αποδεκτή αμοιβή που θεωρώ ότι δικαιούσαι σύμφωνα με τα προσόντα σου είναι τα 870€ (καθαρά). ΜΗΝ δεχθείς παρακάτω αμα σου πούνε @@ιες για οικονομική κρίση κτλ. Αν σου πούν ξέρω γω 800, ή 750...ας πούμε ότι το σκέφτεσαι...αλλά αν σου πετάξουν κανα 600-650 καντην με ελαφρά. Να ξέρεις στον ιδιωτικό τομέα σπανίως ισχύουν συλλογικές συμβάσεις, και εθνική συλλογική σύμβαση. Ισχύει ότι συμφωνήσετε.

Μην ντρέπεσαι, σαφώς και δεν θα πρέπει να είναι θέμα ταμπού το θέμα των πληρωμών σου. Δεν σου λέω πήγαινε κατευθείαν στον διευθυντή, αλλά ΟΦΕΙΛΕΙΣ στον ΕΑΥΤΟ σου να το τονίζεις συνεχώς στον άμεσα προίστάμενό σου. Αν σου βρίσκει και αυτός δικαιολογίες θα σου έλεγα να "προειδοποιήσεις" με παραίτηση.

Εν τω μεταξύ επειδή όπως σου είπα εμένα ΔΕΝ μου φαίνεται σοβαρή εταιρεία (και εξήγησα γιατί), άρχισε ΑΜΕΣΑ να ετοιμάζεις το βιογραφικό σου και να το στέλνεις αλλού.

Δημοσ.

Για να μιλήσουμε και με νούμερα. Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ αποδεκτή αμοιβή που θεωρώ ότι δικαιούσαι σύμφωνα με τα προσόντα σου είναι τα 870€ (καθαρά). ΜΗΝ δεχθείς παρακάτω αμα σου πούνε @@ιες για οικονομική κρίση κτλ.

ZAKKWYLDE κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος εδώ. Στον πωλητή εμπορικής επιχείρησης δεν αναγνωρίζονται πτυχία κτλ. Οπότε το "σύμφωνα με τα προσόντα" είναι εντελώς άκυρο εδώ. Μιας που μίλησες για συμβάσεις, μάλλον τα έχεις λίγο θολά μέσα σου.

Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ αποδεκτή αμοιβή είναι μικτά 903,67, δηλαδή περίπου 760 στο χέρι.

Δημοσ.

ενα 10ημερο πριν τελειώσει η πρακτική μου μου το είπαν αυτό για να δουλέψω. απο τότε ανεπισήμωςπληροφορήθηκα οτι συνεχίζω... έκανα την κρούση που ανέφερα αλλά κανένα αποτέλεσμα.

bonus από όσο ξέρω δεν ισχύουν.

σίγουρα δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις.

δουλεύω 9ωρο .. γνωρίζοντας οτι αλλου τα πραγματα ειναι και χειρότερα.. απλά πιστεύω οτι αξίζω έναν αξιοπρεπη μισθό.

ΥΓ. τίποτα απο τις σπουδές μου δεν χρησιμοποιώ , καθώς είχα κατεύθυνση σε logistics.

Δημοσ.

η ολη μλκια ειναι πως τωρα έχει την πολλη δουλεια και το αγγουρι (λογω εποχικότητας του αντικειμένου, οι ιδιοι οι συνάδελφοι μου το έχουν επισημανει) και θα ειναι αδικο να του βγαζω τόση δουλειά και να με σουτάρει...

για μένα 750-800 καθαρα ειναι πολυ καλα για αρχη (παραπανω ακομα καλυτερα)

απλα ποσά 600-650 τα θεωρώ λιγο αδικα. απλα δε θέλω εσκεμμενα να μην είμαι πααγωγικός λόγω της αμοιβής.

απλά η όλη ιστορία είναι να ξεκινησεις απο καπου γιατι ειμαι low skilled και παντου θέλουν εμπειρία κλπ.

τι να πω...περιεργη φάση. φαντάζομαι την ζουνε πολλοι

Δημοσ.
ZAKKWYLDE κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος εδώ. Στον πωλητή εμπορικής επιχείρησης δεν αναγνωρίζονται πτυχία κτλ. Οπότε το "σύμφωνα με τα προσόντα" είναι εντελώς άκυρο εδώ. Μιας που μίλησες για συμβάσεις, μάλλον τα έχεις λίγο θολά μέσα σου.

Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ αποδεκτή αμοιβή είναι μικτά 903,67, δηλαδή περίπου 760 στο χέρι.

Κοίταξε το "ελαχιστη αποδεκτή αμοιβή" δεν το είπα επι νομικής βάσης, αλλά στην βάση της δικής μου αντίληψης.

Πάντως διαφωνώ, δεν είναι πωλητής λιανικής. Είναι Junior Account Manager ή Junior Sales Engineer. Έχει μεγάλη διαφορά. Συμφωνα με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση ναι ίσως έχεις δίκιο, αλλά στον Ι.Τομέα αυτά δεν ισχύουν. Ισχύει ότι συμφωνήσεις με τον εργοδότη σου.

Στην παλιά μου εργασία (που δεν ήταν σοβαρή επιχείρηση), τα παιδιά που τελείωναν τη πρακτική τους και ήταν απόφοιτοι ΑΕΙ έπαιρναν 870€. Αυτό που έκαναν όλη μέρα ήταν να παίρνουν τηλέφωνο σε εταιρείς να να "πουλάνε" προγράμματα επιδότησης. Πωλητές δηλαδή.

Εγώ π.χ τελείωσα Κολέγιο και θα μπορούσαν άνετα να πουνε "είσαι απόφοιτος λυκείου μεγάλε" πάρε 555€ και χαλάρωσε. Αλλά δεν έγινε ποτέ έτσι.

Για να πάμε και λίγο πιό on-topic.

Αν πιστεύεις ότι η εργασιακή εμπειρία που αποκομίζεις όντως συμβάλλει στα σχέδια καριέρας που έχεις θα μπορούσες να το σκεφτείς να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία.

Ταυτόχρονα βέβαια μορείς παράλληλα να ψάχνεις δυναμικά για άλλη εργασία και αν τη βρείς φεύγεις.

Βέβαια είναι αρκετά ψυχοφθόρο να σε κοροϊδεύουν μήνα παρα μήνα, να περιμένεις ποοοοτε θα σου βάλουν ένσημα και ποοοοτε θα σε πληρώσουν και γενικός να είσαι μέσα στην αβεβαιότητα.

Αλλά αν έχεις 3 χρόνια εμπειρία ως "πωλητής" και θέλεις να γίνεις Logistics Manager π.χ δυστυχώς η προϋπηρεσία σου δεν θα μετρήσει και πολύ. Θα έχεις εγκλωβίσει τον εαυτό σου σε καριέρα πωλητή.

Την φάση σου την έχουμε περάσει όλοι δυστυχώς και δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην είσαι παραγωγικός επειδή σε δουλεύουν μην ανησυχείς.

---------- Προσθήκη στις 14:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:07 ----------

και θα ειναι αδικο να του βγαζω τόση δουλειά και να με σουτάρει...

Καλά, προετοιμάσου ψυχολογικά για πολύ χειρότερα, δεν έχεις δει τίποτα ακόμα :P (Στην αγορά εργασίας γενικότερα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...