Benton Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ειπα να κλεισω ο ανθρωπος ενα δικλινο σε ξενοδοχειο της χαλκιδικης για 5 μερες,εχω ενα δελτιο κοινωνικου τουρισμου και ειπα να το χρησιμοποιησω τωρα για να μειωθει καπως το κοστος της παραμονης στο ξενοδοχειο.Ελα ντε που δεν μου δινουν δωματιο,οταν τους λεω για το δελτιο μου λενε οτι ειναι πληρης και οτι θα εχουν αδεια δωματια μετα τις 29 Αυγουστου,οταν τους παιρνω τηλεφωνο παλι και δεν αναφερω τιποτα για δελτιο ειναι ολα ενταξει,ως δια μαγειας αδειαζουν ολα!Οι απαντησεις τους μεσω email απο ιδιο ξενοδοχειο και στις 2 περιπτωσεις: 1)Καλημερα σας, δωματια για 2 ατομα υπαρχουν απ τις 29 Αυγουστου και μετα,αν σας ενδιαφερει ξαναεπικοινωνηστε μαζι μας,ευχαριστω (η απαντηση τους με την αναφορα δελτιου) 2)Γεια σας,υπαρχει δικλινο δωματιο απο 8 με 15 Αυγουστου και η τιμη του ειναι 70 ευρω με πρωινο,ευχαριστω (η απαντηση τους χωρις την αναφορα δελτιου) Αυτο εγινε σε 4 ξενοδοχεια της Χαλκιδικης,τα συμπερασματα δικα σας....!!
Teaser Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Τι επάγγελμα κάνεις; Για ποιες ημέρες του Αυγούστου ψάχνεις;
klainmaingr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δεν θα έπρεπε να μπορείς να καταγγείλεις κάπου αυτό το πράγμα; Αλλα τι ρωτάω.. εδω άλλα και άλλα δεν λειτουργούν... :\
Alxnks Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 χωρις να υποστηριζω ξενοδοχους / ανθρωπους με ενοικιαζομενα (καθως εχω κι εγω πολλες φορες μαλωσει με διαφορους και των 2 κατηγοριων για ιδιο θεμα), απλα να εχετε υποψη σας οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι να δινουν ολα τα δωματια τους σε κατοχους δελτιων, παρά ένα ορισμενο ποσοστο. οποτε αν εχουν ξεπερασει αυτο το ποσοστο τοτε σου λενε οτι δεν εχουν, ισως ομως εξακολουθουν να εχουν απο τα υπολοιπα δωματια. αυτο βεβαια θα ισχυε σε εναν ιδανικο κοσμο, στην ελλαδα ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα. απλα καποιοι ισως να σας λενε και την αληθεια.
imr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 χωρις να υποστηριζω ξενοδοχους / ανθρωπους με ενοικιαζομενα (καθως εχω κι εγω πολλες φορες μαλωσει με διαφορους και των 2 κατηγοριων για ιδιο θεμα), απλα να εχετε υποψη σας οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι να δινουν ολα τα δωματια τους σε κατοχους δελτιων, παρά ένα ορισμενο ποσοστο. οποτε αν εχουν ξεπερασει αυτο το ποσοστο τοτε σου λενε οτι δεν εχουν, ισως ομως εξακολουθουν να εχουν απο τα υπολοιπα δωματια. αυτο βεβαια θα ισχυε σε εναν ιδανικο κοσμο, στην ελλαδα ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα. απλα καποιοι ισως να σας λενε και την αληθεια. Ειναι υποχρεωμενοι να δωσουν οσα δωματια νοικιαζουν κανονικα! Φυσικα εφοσον υπαρχουν διαθεσιμα δωματια ειναι υποχρεωμενοι να το δωσουν με εισητηριο κοινωνικου τουρισμου!! Ετσι και αλλιως τα εξτρα λεφτα δεν τα βαζουν απο την τσεπη τους θα τα παρουν απο το κρατος... Ενα τηλεφωνο στα τεττραψηφια του εοτ, η καταγγελια μεσω mail Και μετα λενε οτι εχουν τεραστια πτωση τουρισμου και δεν βγαινουν...
Alxnks Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ειναι υποχρεωμενοι να δωσουν οσα δωματια νοικιαζουν κανονικα!Φυσικα εφοσον υπαρχουν διαθεσιμα δωματια ειναι υποχρεωμενοι να το δωσουν με εισητηριο κοινωνικου τουρισμου!! Ετσι και αλλιως τα εξτρα λεφτα δεν τα βαζουν απο την τσεπη τους θα τα παρουν απο το κρατος... Ενα τηλεφωνο στα τεττραψηφια του εοτ, η καταγγελια μεσω mail Και μετα λενε οτι εχουν τεραστια πτωση τουρισμου και δεν βγαινουν... γιατι καποιοι λετε ανακριβειες επειδη απλα και μονο θελετε να πειτε κατι; αν εστω μπαινατε στον κοπο να διαβασετε τις πληροφοριες απο το site του οργανισμου εργατικης εστιας (και του topic starter συμπεριλαμβανομενου) θα σας λυνονταν ολες οι αποριες: http://www.oee.gr/images/stories/docs/odigos_KT_2010.doc 3. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ Α) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τα καταλύματα με δυναμικότητα μέχρι 100 κλίνες υποχρεούνται να διαθέτουν τουλάχιστον το 30% αυτών, ενώ αντίστοιχα με δυναμικότητα άνω των 100 κλινών να διαθέτουν το 40% αυτών σε Κοινωνικούς Τουρίστες, βάσει της σύμβασης που έχουν υπογράψει με τον Οργανισμό, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και των εορτών. αν επιμενετε ακομα στην αποψη σας...τι να πω
pix_lax82 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Εαν δεν κάνω τραγικότατο λάθος που κατα 99,9% δεν κάνω λάθος συμβαίνει το εξής. Εαν το ξενοδοχείο εχει 100 δωμάτια π.χ εχει ορισει οτι θα χρησιμοποιήσει τα 30 απο αυτά για τον ΟΕΕ και τα αλλα θα τα δώσει ο ιδιος. Οποτε ειναι πολύ πιθανο οντως να ειναι γεμάτο. Επισης πλεον ειναι πολύ αργά για να κλεισεις ειδικα για την περίοδο του Αυγούστου. Εγω που παω χρονο παρα χρόνο εδω και πολύ καιρο ετσι, για να βρώ δωμάτιο παιρνω πολλοί νωρις τηλέφωνο περίπου αρχες Μαϊου. Μαλιστα κανα 2 φορες πηρα πριν καν παρω τα κουπόνια.
imr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δεν αναφερει πουθενα ο topic starter οτι ειναι απο τον οργανισμο εργατικης εστιας και ουτε ξερω τι γινεται για αυτο. Υπαρχει και αντιστοιχο προγραμμα τουρισμος για ολους απο τον εοτ, με το οποιο υποχρεουνται να δωσουν δωματιο στον δικαιουχο εαν εχουν ελευθερο! Και copy paste απο την εγκυκλιο (επειδη καποιοι λεμε ανακριβειες) : Οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνται να διαθέτουν στους δικαιούχους τα ελεύθερα δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και να παρέχουν όλες τις εξυπηρετήσεις που προβλέπονται ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος χωρίς καμιά διάκριση από τους λοιπούς πελάτες. Και για να μην συνεχιστει μπερδεμα καλυτερα να πει ο topic starter τι επαγγελμα κανει ωστε να δουμε απο ποιο προγραμμα εχει παρει εισητηρια
Alxnks Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δεν αναφερει πουθενα ο topic starter οτι ειναι απο τον οργανισμο εργατικης εστιας και ουτε ξερω τι γινεται για αυτο.Υπαρχει και αντιστοιχο προγραμμα τουρισμος για ολους απο τον εοτ, με το οποιο υποχρεουνται να δωσουν δωματιο στον δικαιουχο εαν εχουν ελευθερο! Και copy paste απο την εγκυκλιο (επειδη καποιοι λεμε ανακριβειες) : Οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνται να διαθέτουν στους δικαιούχους τα ελεύθερα δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και να παρέχουν όλες τις εξυπηρετήσεις που προβλέπονται ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος χωρίς καμιά διάκριση από τους λοιπούς πελάτες. Και για να μην συνεχιστει μπερδεμα καλυτερα να πει ο topic starter τι επαγγελμα κανει ωστε να δουμε απο ποιο προγραμμα εχει παρει εισητηρια πρωτον...αν ηταν απο τον εοτ θα ελεγε για εισιτηρια τουρισμου για ολους, τα εισιτηρια κοινωνικου τουρισμου ειναι απο τον οργανισμο εργατικης εστιας. αλλα ας μας το διευκρινισει αν θελει απο εκει και περα...το copy paste που εκανες ειναι εντελως ασχετο με το θεμα 'ποσα δωματια θα διαθεσει'. ειπε κανεις μας (και εγω) οτι τα δωματια αυτων που πληρωνουν να ειναι υπερλουξ ενω αυτων του κοινωνικου τουρισμου τιποτα βρωμερα και τρισαθλια καταγωγεια; οχι. το θεμα μας ειναι το αριθμητικο ποσοστο των δωματιων που ειναι υποχρεωμενοι να παρεχουν συμφωνα με τη συμβαση τους...η οποια λεει απο 30-40% αναλογα αν εχουν εως 100 η παραπανω κλινες ενω εσυ ελεγες οτι ειναι υποχρεωμενοι να δινουν ολα οσα διαθετουν (δηλαδη το 100%). οποτε ναι ηταν ανακριβεια αυτο που ειπες και για να μην μπερδευεσαι με αυτο που διαβαζεις απο την εγκυκλιο...προφανως και εννοει οτι τα δωματια που διαθετουν στους κοινωνικους τουριστες πρεπει να ειναι εφαμιλλης ποιοτητας με τα υπολοιπα, σε απλα λογια.
Benton Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Απο τον οργανισμο εργατικης εστιας ειναι το δελτιο κοινωνικου τουρισμου!αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι και τα 4 ξενοδοχεια το ιδιο πραγμα εκαναν..αν επεσα μεσα σ αυτες τις πιθανοτητες(με το 30% των δωματιων) τοτε παω πασο και χαιρετω το μαυρο συννεφακι που ειναι απο πανω μου
Alxnks Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Απο τον οργανισμο εργατικης εστιας ειναι το δελτιο κοινωνικου τουρισμου!αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι και τα 4 ξενοδοχεια το ιδιο πραγμα εκαναν..αν επεσα μεσα σ αυτες τις πιθανοτητες(με το 30% των δωματιων) τοτε παω πασο και χαιρετω το μαυρο συννεφακι που ειναι απο πανω μου ειπαμε...καποιοι λενε την αληθεια, καποιοι αλλοι οχι, εχω μαλωσει με μπολικους για τον ιδιο λογο. οποτε η επεσες στις περιπτωσεις (και η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ αργα για να κλεισεις δωματιο με δελτιο κοινωνικου τουρισμου για τον καιρο που ειπες) η απλα δεν τους καθοσουν καλα στο υπολοιπο προγραμμα (εμεναν ημερες που το δωματιο θα ηταν αναγκαστικα αδειο κτλ κτλ) και σου ειπαν ψεμματα. διαγραφεις τα συγκεκριμενα και κοιτας αλλα
Benton Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ενας μαλιστα πριν να του πω για το δελτιο,τον αφησα να μου πει αν υπαρχει διαθεσιμοτητα δωματιων,οντως υπηρχε,μολις ακουσε οτι εχω αυτο το καταραμενο κουπονι μου εκλεισε το τηλεφωνο χωρις πολλα πολλα...μερικοι ειναι πολυ καφροι
Alxnks Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ενας μαλιστα πριν να του πω για το δελτιο,τον αφησα να μου πει αν υπαρχει διαθεσιμοτητα δωματιων,οντως υπηρχε,μολις ακουσε οτι εχω αυτο το καταραμενο κουπονι μου εκλεισε το τηλεφωνο χωρις πολλα πολλα...μερικοι ειναι πολυ καφροι πρωτη φορα πηγες να κλεισεις με εισιτηριο κοινωνικου τουρισμου; welcome to reality! κατα τα αλλα..να θυμασαι αυτο που ειπε κι ενα παλικαρι νωριτερα, πολλοι κλεινουν πριν καν τα παρουν στα χερια τους (και καλα κανουν εδω που τα λεμε)..ψιλοαργοπωρουν και την προκαταβολη και το πολυ πολυ αν δεν τα παρουν κανουν μια ακυρωση και τελος. αλλα φετος που εχει πεσει παρα πολυ η κινηση, πιστευω μια σχετικη χαρα θα δουν μονο οσοι δινουν φετος δωματια με αντιστοιχα εισιτηρια, αλλιως οπου και να παρεις υπαρχει διαθεσιμοτητα για χωρις εισιτηριο. ισως βαλουν μυαλο και δινουν τα δωματια σε νορμαλ τιμες και να μην τα πληρωνουμε διπλασια εμεις οι ελληνες! θυμαμαι οταν σπουδαζα αγγλια και εβλεπα διαφημισεις στην τβ για πακετα καλοκαιρινων διακοπων (απο πριν το πασχα κιολας), οι τιμες για μια βδομαδα, με αεροπορικα, διαμονη και ημιδιατροφη ηταν οσο θα πληρωνε καποιος ελληνας απλα για διαμονη και ημιδιατροφη 3-4 ημερων (χωρις πχ ακτοπλοικα, βενζινη κτλ)!! αν λοιπον θελουν να ξαναδουλεψουν με ελληνες, ας μπουν στο κλιμα της εποχης γιατι του χρονου θα εχουν πολλα κανονια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα