horse1980 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Καλημέρα παιδιά, χθες ξενύχτησα για να συνθέσω έναν υπολογιστή. Τα κομμάτια που πήρα ήταν η MSI GF615M-P33, AMD Athlon X2 250, CoolerMaster elite power 460W και 2GB Ram (για κάρτα κράτησα μόνο την ενσωματωμένη της μητρικής). Το θέμα είναι ότι μόλις τελείωσα με τις συνδέσεις, πήρε μπρος για 3 περ. δευτερόλεπτα και μετά έκλεισε. Όσες αλλαγές κι αν έκανα στη συνδεσμολογία γινόταν το ίδιο (όταν λέω αλλαγές εννοώ απλά να δοκιμάσω να αλλάξω φορά σε κάποιο από τα καλώδια του Front Panel). Αποστάτες έβαλα. Το 24πινο και το 20πινο είναι σίγουρα σωστά (μάλιστα στην αρχή είχα κάνει λάθος και είχα βάλει στη θέση του 4πινου όχι το σωστό, άλλα ένα δεύτερο 4πινο, που διαθέτει το τροφοδοτικό). Επίσης, τα καλώδια του Front Panel είναι τοποθετημένα όπως λέει στο manual της μητρικής. Τι μπορεί να συμβαίνει; Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Παίζει να είναι ελαττωματικό κάποιο από τα parts ή τότε δεν θα έπαιρνε καθόλου μπροστά; Ακόμη, μια άλλη ερώτηση, αν και δεν νομίζω να φταίει αυτό. Κρατάω τον σκληρό και το DVD-RW από παλιότερο υπολογιστή, τα οποία συνδεόνται με καλώδιο IDE. Η μητρική δίνει μόνο μια έξοδο IDE και καθώς η απόσταση των δύο συσκευών είναι μεγάλη, αναγκάστηκα να βάλω το άλλο άκρο του καλωδίου από αυτό που συνήθως συνηθίζεται πάνω στη μητρική και το άλλο στην πιο απομακρυσμένη συσκευή. Είναι σωστό αυτό; Την εναλλαγή master/slave την έχω κάνει. Πάντως για να είμαι σίγουρος, για την ώρα έχω συνδεδεμένο μόνο τον σκληρό με την συνηθισμένη άκρη του καλωδίου πάνω στην μητρική. Ακόμη να σας πω ότι είχα αγοράσει μια θερμοαγώγιμη πάστα, την οποία τελικά δεν χρησιμοποίησα, γιατί είδα ότι στην κάτω επιφάνεια της ψύκτρας υπήρχε κολλημένο ένα αυτοκόλλητο με μία λεπτή στρώση πάστας. Λέτε να παίζει κι αυτό κανένα ρόλο;
Xdanger Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 αποσύνδεσε τα πάντα και άφησε τον υπολογιστή μόνο με ένα ντιμακη ram (άν έχεις 2), όταν έβαλες λάθος 4πινο καλώδιο στην μητρική έβαλες τον υπολογιστή στο ρεύμα? προλαβαίνει να κάνει μπιπ?
horse1980 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Ναι πρόλαβα να τον βάλω στο ρεύμα, αλλά μπιπ δεν προλαβαίνει να κάνει. Εννοείς να τα αποσυνδέσω και να τα αφήσω για κάποιο χρόνο ή αμέσως μετά να τα ξανασυνδέσω.
horse1980 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Λοιπόν τα έβγαλα όλα (έβγαλα και ξανάβαλα και την μπαταρία της μητρικής) και μετά ξανασυνέδεσα μόνο το 24πινο, το 4πινο και την ψύκτρα (ούτε σκληρός, ούτε DVD-RW) και δοκίμασα να το βάλω μπρος, αλλά και πάλι δούλεψε για 3 περ. δευτερόλεπτα και ξανάκλεισε. Τι μπορεί να συμβαίνει;;
HALF EVIL Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό. Αν λειτουργήσει, τότε φταίει το τροφοδοτικό, αλλιώς μήπως κατά το στήσιμο του υπολογιστή δεν πρόσεξες τον στατικό ηλεκτρισμό του σώματός σου και καταστράφηκε η μητρική. Με ένα μαλακό πινέλο σκούπισε απαλά το πίσω μέρος της, μήπως κάποιο σκουπιδάκι ακουμπά σε κανένα τυπωμένο κύκλωμα και βραχυκυκλώνει. Στο γινάλε , αν είσαι εντός εγγύησης, πήγαινέ την για έλεγχο.
horse1980 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Με άλλο τροφοδοτικό τροφοδοτικό δοκίμασα και το πρόβλημα συνεχίζει. Επομένως δεν φταίει αυτό. Πριν το στήσιμο ακούμπησα σε γειωμένο σίδερο. Τώρα αν καίγονται τόσο εύκολα τι να πω. Εντός εγγύησης είναι όλα τα κομμάτια, αφού είναι του κουτιού (μόλις μου ήρθαν)!
HALF EVIL Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Ε όχι, αν πρόσεξες τότε ίσως έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι. Είσαι 1000% σίγουρος ότι συνέδεσες σωστά τα καλώδια του front panel ? Στο τέλος για να μην ταλαιπωριέσαι άδικα πήγαινέ τα εκεί από όπου τα αγόρασες για έλεγχο, ή κάλεσε κανένα τεχνικό.
horse1980 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Κοίτα φίλε μου, δεν μπορώ να πω ότι είμαι και παλαίμαχος στο είδος, αλλά είναι ο τρίτος υπολογιστής που στήνω και ναι έχω τσεκάρει 100 φορές με το manual της μητρικής την σωστή τοποθέτηση των pin του front panel. Όλα τα parts είναι αγορασμένα από το Πλαίσιο μέσω internet, εκτός από το κουτί που το πήρα από το E-shop. Έτσι λέω να το πάω στο πλησιέστερο μου Πλαίσιο. Δεν πιστεύω να μου κάνουν τους δύσκολους, επειδή δεν το συνέδεσαν αυτοί και να προσπαθήσουν να επικαλεστούν δικό μου λάθος;;
HALF EVIL Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Αν η μητρική είναι ελλατωματική , ούτε και σ' αυτούς θα δουλέψει. Αν εσύ έχεις κάνει κάποιο λάθος, ε θα στο φτιάξουν αυτοί. Πάντως ότι και να σου πούνε, μην μασήσεις. Με λίγη φωνή όλα γίνονται.
horse1980 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Να 'σαι καλά. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα το πάω αύριο κιόλας, αν προλάβω. Θα ενημερώσω αργότερα για το ποιο ήταν τελικά το πρόβλημα!
RcManiac Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Εφοσον ειναι τα κομματια αγορασμενα απο αυτους υποχρεουνται να το ελενξουν/διορθοσουν . Εγω ειμαι συχνος πελατης στο servise και τους τα εχω ψιλο ζαλισει ... δεν λενε τιποτα μην μασας .
horse1980 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Τον πήρα χθες τον υποογιστή. Τελικά το πρόβλημα ήταν στον κουτί Ενώ εξωτερικά το κουμπί power φαίνεται να πηγαινοέρχεται κανονικά, εσωτερικά μένει μονίμως πατημένο, με αποτέλεσμα μόλις συνέδεα το καλώδιο τροφοδοσίας και άνοιγα τον διακόπτη του τροφοδοτικού να ξεκινά και επειδή έμενε στην ουσία πατημένο το κουμπί να κλείνει μετά από 3-4 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς το κουτί ήταν το μόνο part, που ήταν αγορασμένο από E-shop, και έτσι δεν μου το αλλάξαν μια και καλή στο Πλαίσιο. Προσωρινά (μέχρι να περάσω Windows και προγράμματα) έχω την πρόσοψη του κουτιού ελαφρώς ξεκούμπτωτη, για να μην πατιέται εσωτερικά το κουμπί, αλλά εννοείται ότι θα το πάω στο E-shop για να το διορθώσουν ή να το αντικαταστήσουν!
rafail1994 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Τον πήρα χθες τον υποογιστή. Τελικά το πρόβλημα ήταν στον κουτί Ενώ εξωτερικά το κουμπί power φαίνεται να πηγαινοέρχεται κανονικά, εσωτερικά μένει μονίμως πατημένο, με αποτέλεσμα μόλις συνέδεα το καλώδιο τροφοδοσίας και άνοιγα τον διακόπτη του τροφοδοτικού να ξεκινά και επειδή έμενε στην ουσία πατημένο το κουμπί να κλείνει μετά από 3-4 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς το κουτί ήταν το μόνο part, που ήταν αγορασμένο από E-shop, και έτσι δεν μου το αλλάξαν μια και καλή στο Πλαίσιο. Προσωρινά (μέχρι να περάσω Windows και προγράμματα) έχω την πρόσοψη του κουτιού ελαφρώς ξεκούμπτωτη, για να μην πατιέται εσωτερικά το κουμπί, αλλά εννοείται ότι θα το πάω στο E-shop για να το διορθώσουν ή να το αντικαταστήσουν! να το πας τωρα που ειναι φρεσκο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.