Προς το περιεχόμενο

Fan controller...

thodoris1984

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Mε αυτο που σου λεει ο Νικος θα κανεις δουλεια ουτος η αλλος τα φουρφουρια αμα δουλευουν σιγα καταναλωνουν λιγο!Ειδικα αμα κοτσαρεις 600rpm φουρφουρι θα εισαι κομπλε πιστευω

εδιτ: τωρα που το σκευτομαι αυτο που λες για το κανεις ακριβως οπως το εχεις στο μυαλο σου το κανεις με PLC μπορω να σου πω πως ή και να στο προγραμματισω ακομα αλλα δεν νομιζω να σε συμφερει απο πλευρας κοστους ακομα και αν παρεις τα φθηνοτερα υλικα εκτος αν εχει ενα τοσο μεγαλο ενυδριο και δεν σε ενδιαφερει το κοστος απλα να ξερεις πως μιλαω για μια mini ηλεκτρ. εγκατασταση

απλά με αυτόν τον τρόπο οι ανεμιστήρες θα λειτουργούν 365 μέρες τον χρόνο ασταμάτητα...!!!

εγω θέλω να δουλεύουν μόνο όταν η θερμοκρασία θα περνάει τους 28οC για παράδειγμα...

έστω να δουλεύουν συνέχεια αλλα με 100rpm γίνεται?

Δημοσ.
Οχι, μπορεις να ρυθμισεις ταχυτητα βγαζοντας το απο το Auto αλλα θα ειναι μονιμη παλι.

αμα το βγάλω απο το auto δεν μπορώ να ρυθμίσω και τις στροφες και την θερμοκρασια για alarm??

Δημοσ.

Οχι δεν μπορεις να κανεις και τα 2.

Δες μηπως η λυση του φιλου πιο πανω σε βολευει περισσοτερο.

Δημοσ.
Οχι δεν μπορεις να κανεις και τα 2.

Δες μηπως η λυση του φιλου πιο πανω σε βολευει περισσοτερο.

να ρωτήσω κάτι..

αυτο δεν μπορεί να το κάνει το συγκεκριμένο? η κανένα fan controller??

το PLC που είπε ο "FaRMaKhs" τι είναι??

Δημοσ.

Φιλε μου δεν υπαρχουν πολλα controller με ρυθμιση θερμοκρασιας αυτο ειναι ολο.

Το LX ειναι ενα απο τα μοναδικα. Ισως η Aerocool να βγαζει καποιο αλλα δεν τα εχω δουλεψει τα συγκεκριμενα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γιατι δεν πας σε κανα ΚΑΤΟΥΜΑ να παρεις ενα on/off relay switch κ να το βαλεις στο on οταν Τ>40 κ να κανεις τη δουλεια σου...

Δημοσ.

Αυτό που θες εσύ δεν είναι fan controler αλλά έναν διακόπτη που να δουλεύει σαν θερμοστάτης και μόλις περάσει η θερμοκρασία το επιθυμητό όριο να αρχίζουν να δουλεύουν. Η πιο απλή μορφή του λέγετε ΘΕΡΜΙΣΤΟΡ αλλά θα πρέπει να το μονώσεις για να το βάλεις στο νερό. Ειναι εύκολο να το βρεις σε καταστήματα με ηλεκρονικά υλικά και άμα έχει διάθεση και γνώση ο πωλητής θα σου πει πως θα κάνεις τη συνδεσμολογία. Αλλίως μπες σε κανα φορουμ με ηλεκτρονικά http://www.hlektronika.gr/ και θα σου πουν τα παιδιά εκει. Καλές πατέντες!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για να μην ανοίγω άλλο θέμα... θέλω ένα fan controller για να απενεργοποιώ τελείως τα ανεμιστήρια όταν το χρειάζομαι (συγκεκριμένα τα βράδια που κάθομαι στο pc και είτε σερφάρω είτε βλέπω μια ταινία) .. υπολογίζω τουλάχιστον 3 fans...

Δημοσ.
για να μην ανοίγω άλλο θέμα... θέλω ένα fan controller για να απενεργοποιώ τελείως τα ανεμιστήρια όταν το χρειάζομαι (συγκεκριμένα τα βράδια που κάθομαι στο pc και είτε σερφάρω είτε βλέπω μια ταινία) .. υπολογίζω τουλάχιστον 3 fans...

http://www.eworld.com.gr/front/details/471

Δημοσ.

lol η πλάκα είναι οτι για κάποιον λόγο ήθελα να σας ρωτήσω για αυτο το controller αλλα δεν το έκανα... μάλλον μου φάνηκε σοβαρό έστω και οπτικά :-)

πήγα να κάνω checkout στο eworld αλλα δεν κάνει τίποτα... με βγάζει πάλι στην σελίδα για να βάλω τα στοιχεία μου.. :-(

edit: οκ τα κατάφερα για κάποιον λόγο έκανε refresh γρήγορα σε chrome,safari, μόνο με iexplorer δεν το έκανε.. :/

Δημοσ.

το πήρα σήμερα τελικά... αν και τα καλωδιάκια του νομίζεις οτι θα σου μείνουν στο χέρι, πολύ πρόχειρη κατασκευή... κάνει την δουλειά του μια χαρά...

ερώτηση... στα 6v τα fans θα την παλεύουν η θα μου κλατάρουν...??

Δημοσ.
το πήρα σήμερα τελικά... αν και τα καλωδιάκια του νομίζεις οτι θα σου μείνουν στο χέρι, πολύ πρόχειρη κατασκευή... κάνει την δουλειά του μια χαρά...

ερώτηση... στα 6v τα fans θα την παλεύουν η θα μου κλατάρουν...??

Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να έχει έστω μεταλλική φάτσα – αλλά δεν έχουν ανταγωνισμό σε αυτά που προσφέρουν και σε αυτή την τιμή. Ενώ θα ήθελα και ένα LED OFF κουμπί.

Όσο για τα fans, εξαρτάται από το κάθε fan. Κάποια μπορεί να μην ξεκινάνε καν στη minimum ρύθμιση.

Παίξε για μερικές μέρες και θα τη βρεις την άκρη.

Ενώ με OCCT / whatever μπορείς να στρεσάρεις, και κάθε 10 λεπτά να αναβοσβήνεις ανεμιστήρες για να δεις τι διαφορά κάνει ο κάθε ένας. Έτσι θα βρεις κάποιες καλές ρυθμίσεις σταδιακά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...