kosko42 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα, σήμερα στην παραλία της Ωκεανίδας στην Βουλιαγμένη στην Αθήνα, μια ομάδα νεαρών μπήκε μέσα στην πλάζ δίχως να πληρώσει εισητήριο,τσακώθηκαν δε και με την υπηρεσία φύλαξης του χώρου και στην συνέχεια ήρθε η αστυνομία. Ο ισχυρισμός της ομάδας των νεαρών που δεν ήθελαν να πληρώσουν εισητήριο, ενώ η παραλία φυλλάσεται, υπάρχει προσωοπικό καθαρισμού το οποίο ομολογώ δουλεύει γιατί η παραλία είναι καθαρή κτλ κτλ, ο ισχυρισμός τους λοιπόν είναι ότι η παραλία ανήκει στο Δημόσιο και οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να πληρώνου εισητήριο για να απολαύσουν το μπάνιο τους ειδικότερα όταν οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης είτε δεν πληρώνουν είτε πληρώνουν μειωμένο εισητήριο.(Αυτο εξηγήται όμως με το συλλογισμό οτι οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης πληρώνουν Δημοτικούς Φόρους). Το ερώτημα που μου γεννάται είναι το εξής: μπορώ να μπώ σε μία οργανωμένη παραλία και με το σκεπτικό οτι είναι Δημόσια να μην πληρώσω είσοδο? και η Αστυνομία εαν αρνηθά μπορεί να με συλλάβει ή απλά θα μου γίνει μήνυση και θα πάει Δικαστικώς το όλο θέμα?Συγγνώμη a priori εάν κούρασα με την έκταση του post, και ευχαριστώ εκ των προτέρω για τις απαντήσεις!!!
Deponakias Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Σαν δημοτης αλιμου μπαινω τζαμπα στην ακτη του ηλιου... Μπορω να πω οτι αν δεν εμπαινα τζαμπα δεν θα πληρωνα ποτε να μπω... Οι παραλιες κοντα στην αθηνα ειναι βρωμικες και δεν αξιζει τον κοπο να κατσεις να τσακωθεις αν θα πληρωσεις η οχι... Για μενα υπαρχουν αξιολογες παραλιες πιο νοτια ακομα (ribas,μετα τις τρυπες του καραμανλη)οι οποιες νιωθεις οτι μπαινεις σε θαλασσα και ειναι και τζαμπα!
kosko42 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 έχεις απόλυτο δίκιο αλλά δεν απαντάς στην ερωτησή μου
kage Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 λες οι εταιρειες αυτες να πιασαν το μερος της παραλιας τσαμπα και απο μονες τους?το υπεχωδε ή ο δημαρχος της περιοχης το εδωσε για μισθωση τουλ. 10χρονια... οποτε οταν κατι απαγορευετε και το δημοσιο το ενοικιαζει και βγαζει λεφτα...καταλαβαινεις τι εχει να γινει σε δικαστηριο..
Ather Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα, σήμερα στην παραλία της Ωκεανίδας στην Βουλιαγμένη στην Αθήνα, μια ομάδα νεαρών μπήκε μέσα στην πλάζ δίχως να πληρώσει εισητήριο,τσακώθηκαν δε και με την υπηρεσία φύλαξης του χώρου και στην συνέχεια ήρθε η αστυνομία. Ο ισχυρισμός της ομάδας των νεαρών που δεν ήθελαν να πληρώσουν εισητήριο, ενώ η παραλία φυλλάσεται, υπάρχει προσωοπικό καθαρισμού το οποίο ομολογώ δουλεύει γιατί η παραλία είναι καθαρή κτλ κτλ, ο ισχυρισμός τους λοιπόν είναι ότι η παραλία ανήκει στο Δημόσιο και οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να πληρώνου εισητήριο για να απολαύσουν το μπάνιο τους ειδικότερα όταν οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης είτε δεν πληρώνουν είτε πληρώνουν μειωμένο εισητήριο.(Αυτο εξηγήται όμως με το συλλογισμό οτι οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης πληρώνουν Δημοτικούς Φόρους). Το ερώτημα που μου γεννάται είναι το εξής: μπορώ να μπώ σε μία οργανωμένη παραλία και με το σκεπτικό οτι είναι Δημόσια να μην πληρώσω είσοδο? και η Αστυνομία εαν αρνηθά μπορεί να με συλλάβει ή απλά θα μου γίνει μήνυση και θα πάει Δικαστικώς το όλο θέμα?Συγγνώμη a priori εάν κούρασα με την έκταση του post, και ευχαριστώ εκ των προτέρω για τις απαντήσεις!!! Έτσι είναι. Ο νόμος δίνει κάποιες εξαιρέσεις για απαγόρευση εισόδου την παραλία (πχ άσκηση στρατού, αρχαιολογικός χώρος κλπ). Δεν μπορούν να σου απαγορεύσουν ούτε πρόσβαση ούτε να βάλεις τη δική σου ομπρέλα. Να φανταστώ ότι η αστυνομία δεν τους έκανε τίποτα. Πιο συγκεκριμένα: Νόμος 2971 Άρθο 15 Παράγραφος 3&4 3. Η αξιοποίηση του αιγιαλού και της παραλίας με την παραχώρηση και την εκτέλεση έργων πρέπει να εξασφαλίζει και να μην εμποδίζει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία και αιγιαλό, εκτός αν τούτο επιβάλλεται για λόγους εθνικής άμυνας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας, προστασίας αρχαίων, του περιβάλλοντος ή της δημόσιας υγείας. 4. Απαγορεύεται η παραχώρηση της αποκλειστικής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας, εκτός αν τούτο επιβάλλεται για λόγους εθνικής άμυνας, δημόσιας τάξης ή ασφάλειας ή προστασίας αρχαίων.
kosko42 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 τους είπε ότι ή θα έπρεπε να πληρώσουν ή θα έπρεπε να φύγουν γιατί θα βρίσκονταν στην δυσάρεστη θέση να τους συλλάβουν και τότε το απήντησε ένας απο την παρέα εκείνη ότι: <<εγώ εδώ θα είμαι έλα να με βγάλεις έξω και να με συλλάβεις αλλά θα πρέπει να με πάρεις σηκωτό>>
jason_rethymno Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μπράβο στο παλικάρι που το πε.Πολύ καλά έκανε. Αει σιχτιρ πια.
Evgenios1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 τους είπε ότι ή θα έπρεπε να πληρώσουν ή θα έπρεπε να φύγουν γιατί θα βρίσκονταν στην δυσάρεστη θέση να τους συλλάβουν και τότε το απήντησε ένας απο την παρέα εκείνη ότι: <<εγώ εδώ θα είμαι έλα να με βγάλεις έξω και να με συλλάβεις αλλά θα πρέπει να με πάρεις σηκωτό>> Μπραβω στο παλικαρι! Αμαν πια.. ΥΓ: Εφαγε αυτοφωρο;
Ather Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 τους είπε ότι ή θα έπρεπε να πληρώσουν ή θα έπρεπε να φύγουν γιατί θα βρίσκονταν στην δυσάρεστη θέση να τους συλλάβουν και τότε το απήντησε ένας απο την παρέα εκείνη ότι: <<εγώ εδώ θα είμαι έλα να με βγάλεις έξω και να με συλλάβεις αλλά θα πρέπει να με πάρεις σηκωτό>> Χμμ και ο αστυνομικός στο κόλπο δηλαδή; Ας απαντήσει κάποιος νομικός που τα ξέρει καλύτερα από εμένα.
jpaokx Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 τους είπε ότι ή θα έπρεπε να πληρώσουν ή θα έπρεπε να φύγουν γιατί θα βρίσκονταν στην δυσάρεστη θέση να τους συλλάβουν και τότε το απήντησε ένας απο την παρέα εκείνη ότι: <<εγώ εδώ θα είμαι έλα να με βγάλεις έξω και να με συλλάβεις αλλά θα πρέπει να με πάρεις σηκωτό>> Δικιο είχε ο νεαρός αλλά στανταρ πηγε για να κανει φασαρια. Αλλη μια λεξη να πετουσε και μετα ειμαι σιγουρος οτι κυριολεκτικα θα τον επαιρναν σηκωτο. Στο θεμα μας τωρα...Οι παραλιες ανηκουν σε ολο τον κοσμο. Είναι κοροιδια να καθεται ο κοσμος να πληρωνει εισοδο για παραλια!!! Επρεπε να παρουν δικηγορο να τσακιστει να ερθει να τους πει τι λεει ο νομος και μετα ασε την αστυνομια να πεταει χαρταετο. ΥΓ: Τελικα, τι εγινε μετα?
sugata Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Νόμος 2971/2001 Άρθρο 13 Περί παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας. 1. Απλή χρήση του αιγιαλού και της παραλίας είναι κάθε χρήση, εφόσον από αυτή δεν παραβιάζεται ο προορισμός τους ως κοινόχρηστων πραγμάτων και δεν επέρχεται αλλοίωση στη φυσική μορφολογία τους και τα βιοτικά στοιχεία τους.3. Είναι δυνατή η παραχώρηση, με τη διαδικασία και τους όρους του πρώτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου, της απλής χρήσης αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων, που εξυπηρετούν τους λουομένους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχηλάτου αναψυκτηρίου κ.λπ.). Αν παραχωρηθεί η χρήση αιγιαλού για την εκμίσθωση καθισμάτων και ομπρελών, η έκταση αιγιαλού κάθε παραχώρησης δεν δύναται να υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τετραγωνικά μέτρα. Εάν στον ίδιο αιγιαλό υπάρχουν περισσότερες παραχωρήσεις για την εκμίσθωση ομπρελών και καθισμάτων, πρέπει μεταξύ των διάφορων χώρων του αιγιαλού που έχουν παραχωρηθεί να υφίσταται ενδιάμεση απόσταση ελεύθερης ζώνης τουλάχιστον εκατό (100) μέτρων μήκους. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζονται εάν πρόκειται να παραχωρηθεί αιγιαλός για να εκμισθωθούν καθίσματα και ομπρέλες από εκείνους που έχουν γειτονικά καταστήματα και μόνο για το χώρο εμπρός από τα καταστήματά τους. Με λίγα λόγια, και όπως το καταλαβαίνω εγώ, καθένας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε παραλία που έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη για να την εκμεταλλευτεί, όπως ορίζεται στο άρθρο 3, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποχρεώσει τον πολίτη να πληρώσει είσοδο για να έχει πρόσβαση.
limplixos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Με ενδιαφέρει πολύ το ζήτημα αυτό, θα μπορούσε κάποιος νομικός να μας διαφωτίσει σχετικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Anorymous Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα, σήμερα στην παραλία της Ωκεανίδας στην Βουλιαγμένη στην Αθήνα, μια ομάδα νεαρών μπήκε μέσα στην πλάζ δίχως να πληρώσει εισητήριο,τσακώθηκαν δε και με την υπηρεσία φύλαξης του χώρου και στην συνέχεια ήρθε η αστυνομία. Ο ισχυρισμός της ομάδας των νεαρών που δεν ήθελαν να πληρώσουν εισητήριο, ενώ η παραλία φυλλάσεται, υπάρχει προσωοπικό καθαρισμού το οποίο ομολογώ δουλεύει γιατί η παραλία είναι καθαρή κτλ κτλ, ο ισχυρισμός τους λοιπόν είναι ότι η παραλία ανήκει στο Δημόσιο και οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να πληρώνου εισητήριο για να απολαύσουν το μπάνιο τους ειδικότερα όταν οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης είτε δεν πληρώνουν είτε πληρώνουν μειωμένο εισητήριο.(Αυτο εξηγήται όμως με το συλλογισμό οτι οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης πληρώνουν Δημοτικούς Φόρους). Το ερώτημα που μου γεννάται είναι το εξής: μπορώ να μπώ σε μία οργανωμένη παραλία και με το σκεπτικό οτι είναι Δημόσια να μην πληρώσω είσοδο? και η Αστυνομία εαν αρνηθά μπορεί να με συλλάβει ή απλά θα μου γίνει μήνυση και θα πάει Δικαστικώς το όλο θέμα?Συγγνώμη a priori εάν κούρασα με την έκταση του post, και ευχαριστώ εκ των προτέρω για τις απαντήσεις!!! Ο νομος λεει οτι πρεπει να υπαρχει τροπος ελευθερης προσβασης δηλσδη νσ μην ειναι ολοι η παραλια με εμποδια αν δεν υπαρχει καλος εκαναν φασαρια αν υπηρχε πιο κατω δωρεαν τροπος προσβασης κακος εκαναν φασαρια. Να ξερεις οτι δωρεαν προσβαση εχεις μονο στην θαλασσα και οχι στις υπηρεσιες της πλαζ, ολα αυτα ισχυουν μεχρι τωρα γιατι σε λιγες μερες θα περασει νομος που θα επιτρεπει σε εταιρειες να μην επιτρεπουν σε κανενα να μπει αν δεν πληρωσει.
stelios18120 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 νομικος δεν ειμαι ουτε τιποτα τετοια μιλαω σαν απλος πολιτης... το να πληρωνεις για να μπεις σε μια παραλια μου φερνει αηδια ολη αυτη η ''αρπαχτη΄΄ μερικων εξυπνων που εχουν βγαλει κοστολογιο λεγοντας 10 ευρω εισοδο με ξαπλωστρα η τα σ/κ 15 ευρω και δωρο καφες.ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;;;;;;;; οταν βλεπω ατομα που πανε και δινουν 10-15 ευρω για να μπουν σε παραλια μου ερχετε να τους δωσω φαπα.ετσι καταληγουμε σε τετοιους εξυπνους που πανε κλεινουν τις παραλιες και τις κανουν ιδιωτικες και μετα πρεπει να πληρωσεις για να κανεις ενα μπανιο.ελεος πια.καλα εκαναν τα παλικαρια και μπηκαν τσαμπα και καλα εκαναν φασαρια.υπαρχουν απο πισω τα λαμογια που τα περνουν και κανεις δεν μιλαει...ολα μια χαρα.αν υπαρχει ενας νομικος να μας πει τι γινεται καλο θα ηταν.νομοι δεν υπαρχουν για το συγκεκριμενο θεμα;;οποιος ξερει ας μας πει.κατι σιγουρο οχι ακουσα οτι ισχυει αυτο κτλπ... Υ.Γ αν ημουν δημοτης αλιμου-γλυφαδας-βουλιαγμενης-βουλας δεν υπηρχε περιπτωση να μην εκανα χαμο αν μου ελεγαν να πληρωσω να κανω μπανιο ενω ειναι διπλα απο το σπιτι μου η θαλασσα.ουτε μειωμενο ουτε τιποτα.κατι που ειναι δημοσιο και ειναι ολων μου την βαραει στα νευρα να πληρωσω το καθε πονηριδη που θελει να κανει την αρπαχτη του για το καλοκαιρι.
Bspus Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Αν ησουν δημοτης θα πηγαινες δωρεαν ετσι και αλλιως. Στη Βουλα μπορουν οι δημοτες να βγαλουν καρτα στο δημαρχειο χωρις κοστος και να μπαινουν στις παραλιες Επισης, πολυ κοντα απο την επι πληρωμη πλαζ της Βουλας υπαρχει το ΠΙΚΠΑ και μια αλλη εισοδος για πλαζ η οποια ειναι εντελως δωρεαν. Αλλα γενικως σχεδον σε ολο το μηκος της ακτης απο Βουλα μεχρι Καβουρι μπορεις να πας να κανεις μπανιο χωρις να σου πει κανεις τιποτα. Απλως δεν θα εχεις ξαπλωστρες. Η ποιοτητα της θαλασσας (αν τη βρισκεις αποδεκτη) ειναι η ιδια, δεν αλλαζει κατι στα 1 - 2 χλμ που εχει την επισημη εισοδο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα