Προς το περιεχόμενο

Διαρροη στο σασι του H/Y

antbyron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τί τάση μιλάμε και πώς το κατάλαβες;

Κανονικά το κουτί πρέπει να είναι γειωμένο κι εφόσον η πρίζα που συνδέεις τον υπολογιστή είναι σούκο και η γείωση του σπιτιού ΟΚ, δε θα έπρεπε να βρίσκεις τάση στο κουτί.

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα εχω και εγώ, με κτυπάει το ρεύμα αρκετά έντονα πρέπει να κάτσω μια μέρα να το ψάξω....

Και το παράξενο είναι ότι συνδέσω στο pc με κτυπάει και αυτό.....

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Όταν μας χτυπάει το ρεύμα και απλά το νιώθουμε δεν είναι "μικρή τάση" αλλά "μικρή ένταση" αλλιώς θα είχαμε επεισόδια. Κατά 99% δεν είναι καλά γειωμένο το κουτί σας και μαζεύει στατικό ηλεκτρισμό από τη ροή του αέρα.

Δημοσ.

Πολύυυυυ ενδιαφέρον θέμα, ομοιοπαθής κι εδώ... Έχουμε κανέναν κύριο ύποπτο PCharon, κανένα κόλπο για να λύσουμε αυτό το ρημάδι το πρόβλημα;

Δημοσ.

Αν είναι στατικός ηλεκτρισμός τότε γειώστε το κουτί απλά, δε γίνεται κάτι παραπάνω. Το κουτί πρέπει να είναι γειωμένο ούτως ή άλλως.

Ή πιάστε κάτι μεταλλικό και αγγίξτε το με αυτό πρώτα (υπάρχουν και κάτι μπρελόκ γι αυτό το σκοπό).

Δημοσ.

Κοιταξτε μηπως το πολυμπριζο ή η μπαλαντεζα που χρησιμοποιειτε ευθυνεται γι' αυτο. Μπορει να μη δουλευει καλα η γειωση

Δημοσ.

Στη δική μου περίπτωση νομίζω πως δεν είναι στατικός ηλεκτρισμός γιατί διαρκεί κάποια ms μέχρι να τραβήξω το χέρι μου, δεν είναι το χαρακτηριστικό χτύπημα που σου κάνει πχ η πόρτα του αυτοκινήτου (@%%@!^%^!&!#@^) :P

Θα δοκιμάσω πάντως να τραβήξω την τροφοδοσία του pc σε άλλη πρίζα και να αφήσω όλα τα άλλα στο πολύμπριζο να δω τι θα κάνει..

• Moderators
Δημοσ.

Προσοχη στις συνδεσεις παιδια.

Εμενα π.χ. "εχανε" ρευμα το DVI καλωδιο απο την οθονη, το οποιο οταν το συνεδεες στον υπολογιστη, ακουμπαγε το backplate της μητρικης, κι ετσι μεταφεροταν ολο το ρευμα εκει και το ενιωθα ακουμπωντας οποιαδηποτε μεταλλικη επιφανεια του κουτιου ;)

Δημοσ.

Σωστος μικρη ενταση.

Μονο που σε εμενα δεν προκειται για στατικο αλλα περι διαρροης.

Η ενταση ειναι μεγαλυτερη της εντασης που δημιουργειται απο στατικο ηλεκ.

Επιπλεον χρησιμοποιω και το μπρελοκ που αναφερθηκε το οποιο δεν κανει κατι.

Δημοσ.
το ενιωθα ακουμπωντας οποιαδηποτε μεταλλικη επιφανεια του κουτιου ;)

Απ'τα πόσα βόλτια και πάνω νιώθεις εσύ δηλαδή; Αφού μέσα στο πισι έχει χαμηλές τάσεις...

Στη δική μου περίπτωση νομίζω πως δεν είναι στατικός ηλεκτρισμός γιατί διαρκεί κάποια ms μέχρι να τραβήξω το χέρι μου, δεν είναι το χαρακτηριστικό χτύπημα που σου κάνει πχ η πόρτα του αυτοκινήτου (@%%@!^%^!&!#@^) :P

Άμα πας να ξαναβάλεις το χέρι σου αμέσως μετά από λίγο και δεν το ξανακάνει, τότε προφανώς είναι στατικός ηλεκτρισμός.

Τώρα το τί συμβαίνει με τις γειώσεις στο σπίτι του καθενός, αυτό είναι άλλο θέμα και δε θα το λύσουμε εδώ, μπορεί να συμβαίνει και διαρροή από άλλη συσκευή του σπιτιού, να υπάρχει κακή γείωση και να είναι πιο σοβαρά τα πράγματα. Στο πατρικό μου κάποτε άναβα λεντάκια ακουμπώντας ένα ακροδέκτη στη βρύση της κουζίνας κι ένα στο νεροχύτη...

Τέλος πάντων, για να γλυτώσετε το στατικό αν δεν έχει γείωση η πρίζα, συνδέστε ένα καλώδιο από το κουτί μέχρι το καλοριφέρ (μέταλλο με μέταλλο, όχι πάνω σε βαμμένο). Είναι μια ιδέα... :P

• Moderators
Δημοσ.
Απ'τα πόσα βόλτια και πάνω νιώθεις εσύ δηλαδή; Αφού μέσα στο πισι έχει χαμηλές τάσεις...

Παιδακι με ειχε βαρεσει λιγο το ρευματακι πηγαινοντας να βγαλω απ τη πριζα 3 το βραδυ την αντλια αερα του τοτε ενυδρειου της οικογενείας :P

Δε ξερω αν παιζει κανα ρολο :P

Σοβαρα τωρα, αγγιζα δισκο ή τα μεταλλικα bays των 5,25" συσκευων ή ακομα και το κουτι απο μεσα και ενιωθα "κατι" να τσιτσιριζει το δαχτυλο μου. Παντως κανονικη αισθηση επαφης δε το ελεγες.

Δεν παιζει να εχει προβλημα η γειωση της DVI απο την οθονη, και να μεταφερει περισσευουμενο ρευματακι στο PC?

Αν δεν παιζει, τοτε γιατι σταματάει μολις βγαλω το DVI απο το PC? :P

Δημοσ.

Κοίτα, μικρές τάσεις δεν τις νιώθεις. Η μέγιστη που βγάζει το τροφοδοτικό είναι 12 V στα ηλεκτρονικά του κουτιού. Δεν την αισθάνεσαι με καμία δύναμη.

Τέλος πάντων είπαμε, το κουτί πρέπει να είναι γειωμένο, για ό,τι και να συμβαίνει (στατικός, επαγωγή, ότι να ναι). Είναι νόμος.

Αν δεν αντέχετε λίγο στατικό ηλεκτρισμό σαν άντρες ( :lol: ) και δεν είναι καλή η γείωση προτείνω το παραπάνω κολπάκι με το καλοριφέρ. Ξεγυμνώστε ένα καλώδιο στις άκρες και στριμώξτε τη μία άκρη κάτω από μια βίδα του κουτιού και την άλλη κάτω από μια βίδα του καλοριφέρ (μια βίδα την έχει νομίζω στάνταρ).

• Moderators
Δημοσ.

Ερωτηση: Αν ηταν στατικος, δε θα μας "χτυπαγε" και μετα θα "ξεθυμαινε", οπως γινεται οταν αγγιζεις κατι φορτισμενο με στατικο οπως η πορτα του αυτοκινητου που αναφερθηκε και παραπανω;

Γιατι εγω οση ωρα κι αν αφηνα το χερι μου εκει, μια χαρα συνεχιζα να το νιωθω.

Πραγμα που σημαινει οτι απο καπου "εχανε" διαρκως...

(Χρησιμοποιω παρατατικο γιατι τωρα δεν συμβαινουν αυτα: Τοποθετησα πιο ισια το backplate για να μην αγγιζει το μεταλλο του DVI βυσματος :P )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...