Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση PC με τηλεόραση

braindebug

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών που έχω είναι η PALIT gtx275 με 2 εξόδους dvi. H τηλεόραση είναι η lg ld450 με 2χ ΗDMI. Αυτό που θέλω είναι να στέλνω στην τηλεόραση MONO εικόνα μιας και ο ήχος θα παίζει από τα ηχεία του pc. Αποτι έχω καταλάβει υπάρχουν 2 τρόποι

1.καλώδιο DVI--->HDMI

2.adaptor ths nvidia DVI--->HDMi και καλώδιο HDMI---->HDMI

Ποια από τις 2 συνδεσμολογίες προτείνετε και γιατι?

Δημοσ.

εγω πιστευω πως οτι και να επιλεξεις τι ιδιο θα ειναι....ειτε το ενα ειτε το αλλο θα παρεις ιδια ακριβως εικονα...ηχο δεν νομιζω να περναει...αλλα δεν σε νοιαζει ετσι και αλλιως....

Δημοσ.

καλωδιο απο καλωδιο διαφερει...μπορει να ειναι ψηφιακη η διαδικασια αλλα υπαρχουν καλωδια HDMI απο 9€ μεχρι 300€..

Αν στο 2. το καλωδιο που θα βαλεις ειναι ποιο χονδρο, και ξερεις τα specs του, και το χεις πληρωσει κανα 60αρι και πανω,βαλε το adaptor και το καλωδιο..

Αν ειναι ιδια στο παχος, βαλε το 1.

Η τηλεοραση που εχεις ειναι 1080p, οποτε αξιζει το καλυτερο απο καλωδια..βεβαια..αν εχεις και τις 2 λυσεις,

δοκιμασε μονος σου σε ενα ιδιο κομματι απο μια ταινια fullHD με γρηγορη δραση και υψηλο bitrate, και θα δεις..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να ρωτησω και εγω κατι ποιο απλο?

εχω την Sparkle Nvidia 9800GT και θελω να βλεπω καμια ταινια στην τηλεοραση η οποια εχει μονο RCA εισοδο. Τον ηχο θα τον παρω απο την καρτα γραφικων, αλλα την εικονα πως?

ευχαριστω προκαταβολικα!

• Moderators
Δημοσ.

Απο τις πιο γνωστες ασυμβατοτητες της 'old school' τεχνολογιας, με τη σημερινη.

Χρειαζεσαι εναν Dsub to composite μετατροπεα.

Σαν το τριτο καλωδιο απο αριστερα εδω http://images.trustedreviews.com/images/article/inline/1447-cables.jpg

Το θεμα ειναι πού θα βρεις...

Εκτος αν εχει εξοδο Svideo η καρτα σου. :-)

Δημοσ.

Υπ' όψιν όμως ότι για να πετύχει αυτό, πρέπει οπωσδήποτε η κάρτα σου να έχει την δυνατότητα να εξάγει σήμα για την τηλεόραση από τη θύρα VGA... το λέει άλλωστε και το λινκ από τον mavras:

(Please check your Video Card manual or manufacturer to make sure that your VGA card has TV-Out function capability through the VGA connector)

Πόσες κάρτες το κάνουν αυτό άραγε; Αν δεν έχει η κάρτα σου αυτήν τη δυνατότητα τότε ένα απλό καλώδιο, σαν αυτό, δεν θα κάνει απολύτως τίποτα.

Δημοσ.

επανερχομαι, μεσα στην συσκευασια της καρτας ειχε εναν ανταπτορα ο οποιος μπαινει στην θεση "s-out" της καρτας γραφικων και βγαζει 3 RCA (PR.out, Y.out, pb/comp. out)

συνδεσα στο composite στο rca της εικονας και εχω εικονα στην τηλεοραση αλλα ειναι ασπρομαυρη και θαμπη.

Τελικα η τηλεοραση εχει scart. Βοηθαει αυτο?

να ετοιμαζομαι για τηλεοραση της προκοπης? :-p

• Moderators
Δημοσ.

Απο το Sout βγαινει μονο component?

Δε βγαινει composite?

Component = τα κιτρινο/πρασινο/κοκκινο

Composite = το απλο μονο βισματακι που μεταφερει ολη την εικονα και οχι κομματια της.

Επισης, τσεκαρε αν δεχεται κανονικο sivdeo (4pin) καλωδιο, γιατι αυτο με εναν πολυ απλο μετατροπεα 1-2 ευρω γινεται composite, που θελεις και εσυ.

Δημοσ.
επανερχομαι, μεσα στην συσκευασια της καρτας ειχε εναν ανταπτορα ο οποιος μπαινει στην θεση "s-out" της καρτας γραφικων και βγαζει 3 RCA (PR.out, Y.out, pb/comp. out)

συνδεσα στο composite στο rca της εικονας και εχω εικονα στην τηλεοραση αλλα ειναι ασπρομαυρη και θαμπη.

Τελικα η τηλεοραση εχει scart. Βοηθαει αυτο?

να ετοιμαζομαι για τηλεοραση της προκοπης? :-p

πρεπει να πας στις ρυθμισεις του tv-out και να βαλεις pal η pal-M..

συνηθως απο default οι καρτες βαζουν ntsc συστημα tv..

• Moderators
Δημοσ.

Παντως με Nvidia 9500GT και αυτο το svideo-like 7pin out, ποτέ δεν καταφερα να δειξει εγχρωμα. Ο,τι αλλαγες κι αν εκανα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...