kkol Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Έχει κανείς άποψη για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό; http://www.econ.aueb.gr/GraduatePrograms/MScFullTime.html Οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθούσε
imr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Έχει κανείς άποψη για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό; http://www.econ.aueb.gr/GraduatePrograms/MScFullTime.html Οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθούσε Ποια σχολη εχεις τελειωσει? Απο οτι βλεπω ειναι αρκετα ''γενικο'' μεταπτυχιακο Οποτε θα το προτεινα αν εχεις τελειωσει Πανεπηστημιο οικονομικων επιστημων και θελεις να κανεις διδακτορικο Η αν εισαι απο σχολη ασχετη με τα οικονομικα Αυτα βεβαια χωρις να ξερω πολλα, με μια προχειρη ματια που εριξα στον οδηγο σπουδων
kkol Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Ποια σχολη εχεις τελειωσει? Απο οτι βλεπω ειναι αρκετα ''γενικο'' μεταπτυχιακο Οποτε θα το προτεινα αν εχεις τελειωσει Πανεπηστημιο οικονομικων επιστημων και θελεις να κανεις διδακτορικο Η αν εισαι απο σχολη ασχετη με τα οικονομικα Αυτα βεβαια χωρις να ξερω πολλα, με μια προχειρη ματια που εριξα στον οδηγο σπουδων Το Μαθηματικό τελειώνω και έχω στο μυαλό μου να ασχοληθώ με οικονομικά, οπότε δεν έχω σχετικές γνώσεις. Θέλω, επίσης, να μάθω ποιες είναι οι επαγγελματικές προοπτικές μετά από αυτό το μεταπτυχιακό. Έχω ακούσει βέβαια ότι δύσκολα δέχονται φοιτητές από άλλες σχολές στα μεταπτυχιακά της ασοεε.
Praetorianos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Το Μαθηματικό τελειώνω και έχω στο μυαλό μου να ασχοληθώ με οικονομικά, οπότε δεν έχω σχετικές γνώσεις. Θέλω, επίσης, να μάθω ποιες είναι οι επαγγελματικές προοπτικές μετά από αυτό το μεταπτυχιακό. Έχω ακούσει βέβαια ότι δύσκολα δέχονται φοιτητές από άλλες σχολές στα μεταπτυχιακά της ασοεε. Τι κατεύθυνση στα οικονομικά θέλεις να ακολουθήσεις? Γενικό χαρτί, εξειδίκευση σε επενδύσεις, τραπεζικό τομέα ή είναι κάτι που θα αποφασίσεις αργότερα? Το κακό είναι αυτό που ανέφερες για τους φοιτητές που δέχονται. Το καλό είναι ότι αν έχεις normal μέσο όρο, συστατικές και το κυνηγήσεις έχεις άριστο γνωστικό υπόβαθρο για να ασχοληθείς στον τραπεζικό/επενδυτικό τομέα με παράγωγα κι επενδύσεις οπότε στη θέση σου θα το κυνηγούσα προς τα κει. Αν κυνηγήσεις γενικά μεταπτυχιακά και πάλι θα έχεις ισχυρό χαρτί στα χέρια σου, αλλά ίσως ένας φοιτητής που έχει κάνει 45+ μαθήματα οικονομίας να είναι σε πλεονεκτικότερη θέση από σένα. Εκμεταλλεύσου το υπόβαθρο σου. Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό αλλά η κατεύθυνση Οικονομικής Θεωρίας μου φαίνεται αρκετά γενικόλογη.
imr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Αυτο το γενικευμενο τμημα ομως που εχεις επιλεξει για μενα ειναι πιο πολυ για διδακτορικο/ δευτερο μεταπτυχιακο στα οικονομικα καθως δεν ειναι αρκετα ειδικευμενο σε καποιον τομεα. Με αυτο θα παρεις μια γενικη γνωση της οικονομικης επιστημης, κατι που σε συνδιασμο με το μαθηματικο σου υποβαθρο μπορει να δωσει ενα πααααρα πολυ δυνατο διδακτορικο Αν το σκεφτεσαι για συνεχεια αυτος ο συνδιασμος ειναι αριστη επιλογη Για την αγορα εργασιας εχω καποιες επιφυλαξεις καθως δεν θα εχεις καποια εξειδικευση (εδω που τα λεμε και εγω που εχω ''καλη'' ειδικευση για την αγορα εργασιας ακομα ψαχνω για δουλεια, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα )
kkol Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Praetoriane δεν ξέρω, ακόμα, τι κατεύθυνση στα οικονομικά θέλω να επιλέξω. Αυτό πάντως που θέλω είναι, όπως προτείνεις και εσύ, να εκμεταλλευτώ το μαθηματικό υπόβαθρο. Σχετικά με ειδίκευση στον τραπεζικό/επενδυτικό τομέα, μήπως έχεις να προτείνεις κάποιο μεταπτυχιακό; ( μήπως τα μεταπτυχιακά στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική δίνουν τέτοιου είδους ειδικεύσεις; ) Δηλαδή imr αν ακολουθήσω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό καλό θα ήταν να το κάνω με την προϋπόθεση να συνεχίσω με σπουδές, μιας και δεν έχω γνώσεις στα οικονομικά;
Praetorianos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Praetoriane δεν ξέρω, ακόμα, τι κατεύθυνση στα οικονομικά θέλω να επιλέξω. Αυτό πάντως που θέλω είναι, όπως προτείνεις και εσύ, να εκμεταλλευτώ το μαθηματικό υπόβαθρο. Σχετικά με ειδίκευση στον τραπεζικό/επενδυτικό τομέα, μήπως έχεις να προτείνεις κάποιο μεταπτυχιακό; ( μήπως τα μεταπτυχιακά στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική δίνουν τέτοιου είδους ειδικεύσεις; ) Κοίτα για να εκμεταλλευτείς πλήρως το υπόβαθρο σου στα μαθηματικά οι κατευθύνσεις που μπορώ να σκεφτώ είναι στον τομέα που έγραψες. Φαντάσου ας πούμε ότι σχεδόν όλοι που δουλεύουν στα επενδυτικά τμήματα των τραπεζών σε hardcore θέματα, γνωρίζουν πολύ καλά μαθηματικά. Πιο χειροπιαστό παράδειγμα, από τους χιλιάδες απόφοιτους των οικονομικών σχολών η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να κατανοήσει και να "διαβάσει" πλήρως το μοντέλο Black–Scholes, που χρησιμοποιείται στην αποτίμηση παραγώγων γιατί παρόλα τα οικονομικά μαθήματα δεν έχει τις απαραίτητες μαθηματικές γνώσεις. Κι αν δεν μπορεί να το κατανοήσει, φαντάσου τι πιθανότητες έχει να μπλέξει με κάτι πιο περίπλοκο ή να του ζητηθεί να φτιάξει κανένα μοντέλο που να στηρίζεται σε τέτοιες μεθόδους Για μεταπτυχιακά δυστυχώς αν και ψάχνομαι αυτό τον καιρό, λόγω στρατού, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σου προτείνω, περιμένω Σεπτέμβρη να πιάσω καθηγητές από κοντά. Πάντως συγκεκριμένα για τη Λογιστική που είπες τα μαθηματικά σου είναι άχρηστα μιας που η πιο περίπλοκη πράξη που θα χρειαστεί να κάνεις εκεί είναι προσθαφαίρεση κι όλα τα υπόλοιπα θέματα είναι αποστήθιση κανόνων. Στα χρηματοοικονομικά από την άλλη ανάλογα με το πόσο θα ψαχτείς μπορείς να ασχοληθείς με τα πάντα, χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις. Και για να μπορέσει να σε βοηθήσουμε περισσότερο πρέπει να μας πεις αν το σκέφτεσαι για διδακτορικό αργότερα, αν θέλεις να ασχοληθείς με επενδυτικά μόνο ή αν ας πούμε και μακροοικονομικά/οικονομετρικά τμήματα είναι μέσα στις επιλογές σου κι αν θα ασχοληθείς με τεχνοκρατικά επαγγέλματα ή αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η έρευνα.
kkol Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Να σου πω την αλήθεια δεν θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η έρευνα και άρα το διδακτορικό, πιθανότατα, θα το άφηνα στην άκρη. Τώρα για επενδυτικά ή μακροοικονομικά/οικονομετρικά τμήματα που αναφέρεις δεν ξέρω τις διαφορές Επειδή πιο πριν είπες ότι ίσως είναι καλό να κυνηγήσω κάτι σχετικό με τραπεζικό-επενδυτικό τομέα, νομίζω, μέσα από μία γρήγορη αναζήτηση που έκανα, ότι ένα μεταπτυχιακό στην Τραπεζική - Χρηματοοικονομική (Banking and Finance) μπορεί να είναι σωστή επιλογή. Ένα τέτοιο μεταπτυχιακό ύπαρχει για παράδειγμα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
imr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Να σου πω την αλήθεια δεν θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η έρευνα και άρα το διδακτορικό, πιθανότατα, θα το άφηνα στην άκρη. Τώρα για επενδυτικά ή μακροοικονομικά/οικονομετρικά τμήματα που αναφέρεις δεν ξέρω τις διαφορές Επειδή πιο πριν είπες ότι ίσως είναι καλό να κυνηγήσω κάτι σχετικό με τραπεζικό-επενδυτικό τομέα, νομίζω, μέσα από μία γρήγορη αναζήτηση που έκανα, ότι ένα μεταπτυχιακό στην Τραπεζική - Χρηματοοικονομική (Banking and Finance) μπορεί να είναι σωστή επιλογή. Ένα τέτοιο μεταπτυχιακό ύπαρχει για παράδειγμα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Σου αρεσουν τα χρηματοοικονομικα / οικονομικα (μικρο/μακρο) / οικονομετρια ή απλα πιστευεις οτι θα βρεις ευκολα δουλεια?
kkol Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Σου αρεσουν τα χρηματοοικονομικα / οικονομικα (μικρο/μακρο) / οικονομετρια ή απλα πιστευεις οτι θα βρεις ευκολα δουλεια? Από την στιγμή που θέλω να ασχοληθώ με οικονομικά, προφανώς και μου αρέσουν. Το θεώρω προφανές και γι' αυτό δεν το ανέφερα καθόλου μέχρι στιγμής. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι με ένα μεταπτυχιακό θα βρει εύκολα δουλειά. Ξαναλέω ότι οι γνώσεις μου σχετικά με τα οικονομικά είναι μηδαμινές. Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές ανάμεσα σε μικροοικονομία-μακροοικονομία-χρηματοοικονομικα κτλπ. Τώρα βέβαια μπορεί να μου πεις γιατί πάω να ασχοληθώ με κάτι άγνωστο και με κάτι που δεν έχω ιδέα. Η απάντησή μου είναι ότι θέλω να κάνω ένα μεταπτυχιακό το οποίο θα σχετίζεται με οικονομικά και στο οποίο η γνώση των Μαθηματικών θα το έκανε, ίσως, πιο κατανοητό προς εμένα. Προφανώς από ένα forum δεν πρόκειται να πάρεις την τελική σου απόφαση, αλλά μπορείς να συλλέξεις πληροφορίες. Αυτό κάνω. Ελπίζω να σε κάλυψα.
Praetorianos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 ένα μεταπτυχιακό στην Τραπεζική - Χρηματοοικονομική (Banking and Finance) μπορεί να είναι σωστή επιλογή. Ένα τέτοιο μεταπτυχιακό ύπαρχει για παράδειγμα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ναι κάτι τέτοιο εννοούσα. Για παράδειγμα αυτά τα μαθήματα σου έρχονται κουτί. Γενικά όπου βλέπεις θεωρία χαρτοφυλακίου, χρηματοδοτική διοίκηση, επενδύσεις και τα λοιπά να ξέρεις ότι (συνήθως) κρύβουν μαθηματικά πίσω τους. Βέβαια το επίπεδο τους ακόμα και σε μεταπτυχιακό επίπεδο δεν νομίζω να είναι κάτι extreme για σένα, αλλά σου είπα, αυτό είναι κάτι που το κυνηγάς όσο θέλεις. Ξαναλέω ότι οι γνώσεις μου σχετικά με τα οικονομικά είναι μηδαμινές. Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές ανάμεσα σε μικροοικονομία-μακροοικονομία-χρηματοοικονομικα κτλπ. Δεν είναι τίποτα αυτό, μην αγχώνεσαι. Εφόσον έχεις τελειώσει Μαθηματικό σημαίνει ότι έχεις επίπεδο για να καταπιαστείς με αυτά και να καταλάβεις τι παίζει. Στο ίντερνετ και στα βιβλιοπωλεία μια χαρά υπάρχουν τα πάντα. Χοντρικά, στην Μακροοικονομία κάνεις οικονομικά σε επίπεδο κρατών (δάσος). Γιατί ο πληθωρισμός είναι τόσο, τι σημαίνει ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ποια δημοσιονομική πολιτική πρέπει να εφαρμόσουν οι ΗΠΑ μετά την κρίση κτλ κτλ. Μικροοικονομία είναι ότι συμβαίνει σε επίπεδο ανθρώπων-μικρής κοινωνίας (δέντρο). Από τι εξαρτάται η ζήτηση του Χ προϊόντος, τι μπορεί να προκαλέσουν τα μονοπώλια στην αγορά κτλ κτλ. Και τα δύο απευθύνονται κατά την γνώμη μου σε ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν διδακτορικό ή έχουν άκρες σε υπουργεία και οικονομικά κέντρα αποφάσεων. Άχρηστο για λογιστές, μαρκετίστες, τεχνοκράτες της αγοράς κτλ κτλ. Χρηματοοικονομικά είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με επενδύσεις. Χρηματιστήριο, παράγωγα, χρεόγραφα, μετοχές, επενδύσεις τα πάντα είναι εδώ. Γιατί αξίζει τόσο η μετοχή, πως τιμολογούνται τα ομόλογα, σε πόσα χρόνια θα βγάλει τα λεφτά της μια επένδυση κτλ. Οικονομετρικά μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα παραπάνω.
kkol Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Praetoriane σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μετά από ένα τέτοιο μεταπτυχιακό φαντάζομαι ότι κάποιος μπορεί να εργαστεί κυρίως σε τράπεζες, έτσι;
insomniaK Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Τα μεταπτυχιακά δε δίνουν εργασιακά δικαιώματα.
basilis5 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Φίλε μου σαν μαθηματικός με μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά θα σου δώσω τις εξεις συμβουλές. 1. Επειδή είσαι μαθηματικός,και τα μαθηματικά πάνω από όλα είναι ελευθερία, αποδεσμευσε τις σπουδές από την επαγγελματική αποκατάσταση, και σπούδασε αυτό που γουσταρεις. Αν θες οπωσδήποτε επαγγελματική αποκατάσταση ασχολησου με λογιστική ας πούμε· Χτυπά κι ένα cfa και βρίσκεις δουλειά. Αν γουσταρεις οικονομικά προχωρά αλλά μην έχεις στην άκρη του μυαλού σου επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά σαν συμβουλή θα σου πω πως θα απογοητευτεις από τις Απαραδεκτες παραδοχές που κάνουν οι οικονομολόγοι για να χτίσουν τις θεωρίες τους, ακόμα και το black scholes Merton που ανέφερε ο φίλος για τα derivatives είναι φοβερά λάθος καθώς αγνοεί έναν σημαντικό παράγοντα μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούμε να τον προβλέψουμε(jumps). Επίσης δες αν θες κάτι θεωρητικό όπως οικονομικά η κάτι εφαρμοσμένο όπως χρηματοοικονομικά ,τραπεζικά, οικονομετρια, risk management κλπ Θα σου πρότεινα να δεις τα εξεις μεταπτυχιακά Μαθηματικά αγοράς και παραγωγής. Διατμηματικο με μαθ. Αθήνας και ασοε, που ουσιαστικά είναι financial mathematics, και αναλογισμο και riski management στο παπει. Προσωπική άποψη , αν ξανακανα μεταπτυχιακό θα έκανα μαπ. Μην παρεκλινεις από τα μαθηματικά γενικά, ta μεγαλύτερα άλματα στην οικονομία έγιναν όταν οικονομολόγοι διάβασαν μαθηματικά, η όταν μαθηματικοι-μηχανικοί το ρίξαν στα οικονομικά. Τέλος σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο του mandelbrod, o Πινακας τους χαους,γιατι καταρεουν οι αγορές για να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. Ο mandelbrod είναι ο πατέρας των fractals Sent from my iPod touch using Insomnia.app
dimitris arti Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 παιδιά να ρωτήσω κ εγώ.. επειδή είμαι στο στάδιο που τελείωνω(οικονομικό), υπάρχει κάποιος τρόπος με βάση τα μαθήματα που σου αρέσουν να διαλέξεις τι μεταπτυχιακό 8α κάνεις..?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα